MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:Dziewczyny co na hemoroidy? Kurcze wiem ze temat był już nie raz do tej pory w ciaży było ok ale teraz po porodzie mam dramat najlepiej jakaś maść bo zewnetrznie mam problem a czopka to ja sobie nie zaaplikuje tak boli
AJrin lubi tę wiadomość
-
Angelaaa chyba musi być do 48 h od wypisu że szpitala
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
My już w domu kilka dni ale położna jeszcze nie dzwoniła a też miała się kontaktować zdążyliśmy zaliczyć już pediatrę.
-
To u mnie w szpitalu podaje się przychodnie i położna z tej przychodni potem sama dzwoni i umawia wizytę w domu, więc u mnie to chyba ze szpitala informują o narodzinach dziecka i wyborze przychodni. Ja na pewno nigdzie nie dzwoniłam.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ala_Ala ja dałam smoczka bardzo szybko. Synek też lubi wisieć i ma silną potrzebę ssania, a że karmie przez nakładki to w sumie i tak ciumka coś innego niż pierś.
AJrin ja stosowałam procto glyvenol czopki i krem. Nie pomagało mi to zbytnio ale też hemoroidy nie były jakieś bardzo bolesne. Po porodzie za to bardzo mi się pogorszyło i smarowałam dalej. Dzisiaj już prawie nie ma śladu po nich.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Angelaaaa wrote:Po ilu dniach przychodzi położna ?
Dzwoniłam wczoraj do przychodni żeby poinformować że urodziłam mieli się ze mną kontaktować i narazie cisza 😒
Jak urodziłam synka to jakoś po tygodniu przyszła. Zależy od przychodni na pewno.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
squirrel wrote:To u mnie w szpitalu podaje się przychodnie i położna z tej przychodni potem sama dzwoni i umawia wizytę w domu, więc u mnie to chyba ze szpitala informują o narodzinach dziecka i wyborze przychodni. Ja na pewno nigdzie nie dzwoniłam.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Angelaaaa wrote:Po ilu dniach przychodzi położna ?
Dzwoniłam wczoraj do przychodni żeby poinformować że urodziłam mieli się ze mną kontaktować i narazie cisza 😒 -
Tak powinno być że pediatra 1 wizytę przychodzi u nas też jest taka opcja ale trzeba o nią poprosić nie korzystałam bo mam 10 minut spacerem osobne wejścia dla dzieci zdrowych więc nie mam jakoś obaw.
-
Angelaaaa wrote:No to poczekam kilka dni na telefon od położnej ważne że ja zadzwoniłam i zgłosiłam
A następne szczepienia to jak się trzeba umawiać ? I ze swoją szczepionka czy jak to wygląda ?
Dziewczyny ja lubię lato, lubię upały, ale teraz w ciąży to ledwo zipię. Od jutra chłodniej to trochę odsapnę. Słabo mi totalnie. Jeszcze dziś tyle w domu porobiłam, sprzątanie, jakieś desery, pizza domowa, pranie... A z tego upału to nawet mały coś mniej aktywny niż zwykle.
A Wy wszystkie macie ktg? Ja w pierwszej ciąży miałam raz po terminie. Teraz też gin nic nie mówiła, żebym chodziła, że tylko jak coś będzie nie tak... Widzę, że różnie zalecają co? To chyba od ginekologa zależy
A tak w ogóle to ile po terminie macie zgłaszać się do szpitala? Mi w pierwszej ciąży zalecali 10 dni i tak zrobiłam, a teraz gin mówiła że 7 dni po terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 18:03
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
My wyszliśmy 29.04 w czwartek wieczorem ze szpitala, dałam znać położnej i była u nas już w sobotę, chociaż było święto. Na drugą wizytę przyjechała we wtorek 4.05 i szybko nas kierowała do pediatry, bo młody był bardzo żółty i słabo przybrał. Rewelacyjna jest ta nasza położna, pomogła nam umówić wizytę u pediatry i załatwić deklarację do lekarza, bo mieliśmy złożoną online, ale przez święto nie była nawet jeszcze zaakceptowana. Potem jeszcze dzwoniła i dopytywała jak wyniki badań, a jak trafiliśmy do szpitala to pisałam do niej o aktualizacje o stanie małego. Jutro mamy kolejną wizytę i już nie mogę się doczekać. Generalnie babeczka jest kopalnią wiedzy i bardzo dużo na tej pierwszej wizycie mówiła nam o pielęgnacji dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 18:25
AJrin lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Angelaaaa wrote:No to poczekam kilka dni na telefon od położnej ważne że ja zadzwoniłam i zgłosiłam
A następne szczepienia to jak się trzeba umawiać ? I ze swoją szczepionka czy jak to wygląda ?
My z pediatrą na tej pierwszej wizycie omawialiśmy kwestię szczepień. Potem zadzwoniłam do przychodni zaklepać termin. Wybraliśmy szczepionki płatne, część można było kupić w przychodni w momencie szczepienia, a na niektóre pediatra wystawiał receptę i kupowaliśmy w aptece. Jeśli wybierze się szczepionki refundowane to są one dostępne w przychodni.
Mother84, z tym KTG to faktycznie zależy od lekarza. Ja w sumie jeszcze nie pytałam ile po terminie mam się zgłosić do szpitala, póki co nie dopuszczam do siebie myśli, że przenoszę 😅.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 18:51
mother84 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021