MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My dostajemy receptę na te dodatkowe i kupujemy sami.
Karenina to super położna naprawdę ❤️
-
U mnie na obowiązkowe szczepienia też samo dzwonią z przychodni. A dodatkowe umawiałam podczas wizyt. Tak samo z bilansami. Sami pamiętają i dzwonią. Potem jak już dzieci mają 5-7 lat, i są jakieś przypominające szczepienia np. Odra to też dzwonią sami.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U mnie chcą aby przyjść w dniu terminu do szpitala robią USG+KTG, jeśli jest wszystko dobrze to co 2-3 dni KTG, a po 7 dniach indukcja..
Kurczę wybrałam pediatrę i dowiedziałam sie że nie przyjmuje dzieci mniejszych niż 6 tygodni... troche lipa, chyba muszę jową wybrać.
-
Ała jak jest ładnie to nie musisz werandować i czekać 😉
Mała ruda to daj znać po wizycie.
Squirrel a co tam Ci wyszło z tym moczem w posiewie?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
U nas przychodnia zamawia szczepionki tylko trzeba wcześniej zgłosić czym chce się szczepić.My idziemy 9 czerwca 🙈
Wczoraj byliśmy oddać krew na bilirubinę i jest większa niż powinna ale mniejsza niż w dniu wypisu.Niby jest ok bo karmię piersią.Było 10 a jest 6 mg.Mąż idzie do lekarza ze sobą to się zapyta,mam nadzieję że wszystko jest dobrze.
Żółty za bardzo nie jest,apetyt ma i ładnie przybiera na wadze...
Mnie już rana nie boli ani nic i czuję się super 😁😁 -
mother84 wrote:Ała jak jest ładnie to nie musisz werandować i czekać 😉
Mała ruda to daj znać po wizycie.
Squirrel a co tam Ci wyszło z tym moczem w posiewie?
Wynik ujemny 😀
Ja z córką to spacerowaliśmy od razu po wyjściu ze szpitala. Miala chyba tydzień. Terez jak będzie ładna pogoda to też nie będę czekać.mother84 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Też bym się nie wstrzymywała ze spacerami w taką pogodę 🙂.
Agnieszka 34, to prawda, że przy kp bilirubina spada wolniej. Mój synek miał w normie dopiero jak skończył 4 miesiące. Jak spadło z 10 na 6 to i tak bardzo ładnie. U nas to szło dużo wolniej.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie też GBS ujemny, ostatnie wyniki odebrane więc czuje się już gotowa😁 Tzn. muszę jeszcze kwiaty na balkonie posadzić 😁 Czuje ostatnio jakiś przypływ energii i jakiegoś takiego podekscytowania, chyba wiosna na mnie działa. Ja ktg jeszcze nie miałam i lekarz narazie nic nie mówił. Myślę że dopiero w tym tygodniu co termin porodu będzie mi robił ktg w szpitalu bo tak coś wspominał.
Ja się znowu zastanawiam jak to jest z tą położną. Bo położna przychodzi z przychodni do której ja należę. W szpitalu pamiętam że się pytali mnie o przychodnie i wtedy już położna samą do mnie po porodzie dzwoniła. Starszy syn należy do innej przychodni i tam też bym chciała zapisać młodszego. Ale wtedy położna już nie przyjdzie z tej innej przychodni bo jest za daleko. I nie wiem teraz kiedy go przepisać.. -
Kala u mnie po pierwszym porodzie przychodziła polozna z przychodni, w której zgłosiłam synka (zgłaszałam w szpitalu przy porodzie), ja sama należałam do innej
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja idę do szpitala za 3 dni i na szczęście nawet pół skurczu nie poczulam jeszcze 😀 zupełnie jak w pierwszej ciąży. Tylko tym razem mi nie zależy żeby rodzić przed terminem 😀
Ogólnie to już się mocno stresuje. Ostatni weekend w trójkę i znowu życie się wywróci do góry nogami 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 13:59
malami.91 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja dzwoniłam we wtorek do przychodni żeby poinformować że urodziłam mieli dać znać kiedy przyjdzie położna... Dzisiaj dzwonię żeby się przypomnieć bo mała dzisiaj już ma tydzień a oni że położna ma złamaną nogę że chyba dopiero w przyszłym tygodniu ktoś by przyjechał i przez to jutro mamy wizytę w przychodni i tam inna położna będzie badać małą i mnie 😒😒
Angelka93 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie w szpitalu zgłaszałam przychodnie i to szpitalu miał zgłosić malego po porodzie. Wychodziliśmy w sobotę i mówili mi że poniedziałek będzie dzwoniła położna. Nikt nie dzwonil więc we wtorek sama dzwoniłam do przychodni i okazało się że szpital nie zgłosił małego... mąż musiał iść osobiście do przychodni i dopiero w czwartek przyszła położna na pierwszą wizytę. Teraz była już u nas 3 razy, w przyszłym tygodniu będzie 4 raz. Wizytę patronazowa u pediatry mieliśmy w 14 dniu i musieliśmy iść do przychodni.
Na pierwszym spacerze byliśmy w czwartek po wizycie położnej (mówiła, że jak najbardziej możemy już wychodzić), mały miał 8 dni wtedy. -
A co tu taka cisza jak makiem zasiał? 😁 jakiś zastój w porodach mamy 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
U nas właśnie była położna środowiskowa spoko babka.
A zaraz jedziemy na pierwszą wycieczke ponad 100km jadę się szczepić 😱