MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Czereśniowa wrote:Wiecie jak to jest z macierzyńskim jeśli było sie na wychowawczym? Mam wychowawczy do końca czerwca i gdy urodzę normalnie zaczynam macierzyński z taką samą stawką jak przy pierwszym dziecku?
A dlaczego nie przerwałaś wychowawczego i nie korzystałaś z l4 i zasiłku chorobowego przez czas ciąży ?? Wychowawczy przecież jest niepłatny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 19:21
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ala gratulacje ☺ spora dziewczynka 😍
Ala_Ala lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ala_ala gratulacje dopisałam na pierwszej stronie.
Dziewczyny mam trochę sajgon bo starszaki przeziębione w domu do tego noworodek ja szpital szwy i pierwsza wizyta u pediatry więc trochę mnie pokonało życie. Piszecie kogo jeszcze dopisać .
Emimo ciebie właśnie dopisuję na pierwszą.Ala_Ala, Emimo lubią tę wiadomość
-
Wisienka 94, Ala_Ala gratulacje!
AJrin jeśli mogę to proszę o dopisanie daty urodzenia przy Mikołaju 20.04
Naiwnie myślałam, że udało mi się opanować zastój ale nadal się z nim męczę. Dziecko nie chce ssać tej piersi, odciągam laktatorem ale też idzie słabo. Robię okłady cieple/ zimne i obkładam pierś kapustą. Nawet nie spodziewałam się, że tak śmierdzi:D. Cały czas biorę nurofen. Mój synek zrobił się jakiś niespokojny ostatnio, mało śpi, ciągle się wierci, najchętniej byłby na rękach. Myślę o chuscie, czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie?
Ala_Ala, AJrin lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Hej. Czy któraś z Was korzysta z lekarzy tylko prywatnie teraz przy bobasach? Nie uśmiecha mi się chodzić po przychodniach jak się urodzi. Wolę umówić się prywatnie na konkret godzinę itd tym bardziej że u nas w przychodni przyjmują dzieci zdrowe a w trakcie są dorośli i tu już nie wiadomo z czym przychodzą.. Czy można te wizyty patronażowe pierwsze zrobić prywatnie w jakiejś sieciówce typu luxmed, medicover?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 10:38
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Może być niespokojny bo trochę niedojda choć mój też ostatnio bardziej marudzi a niby przybiera i je sporo więc może już wyrastają z ciągłego spania 😔
Co do chusty ja jakoś nie umiałam się motać a synek nie lubił pierwszy przy drugim tylko chusta kółkowa bo szybko idzie wiązać więc taka polecam mogę polecić na przetestowanie. Chociaż ja jeszcze takiego maluszka się boje czekam aż będzie miał chociaż miesiąc 🙈KaroInka lubi tę wiadomość
-
ChillaTeqilla wrote:Hej. Czy któraś z Was korzysta z lekarzy tylko prywatnie teraz przy bobasach? Nie uśmiecha mi się chodzić po przychodniach jak się urodzi. Wolę umówić się prywatnie na konkret godzinę itd tym bardziej że u nas w przychodni przyjmują dzieci zdrowe a w trakcie są dorośli i tu już nie wiadomo z czym przychodzą.. Czy można te wizyty patronażowe pierwsze zrobić prywatnie w jakiejś sieciówce typu luxmed, medicover?
Ja korzystam prywatnie tylko w razie choroby. A wszelkie inne wizyty od noworodka typu bilanse, szczepienia to u mnie są w odrębnym wejściu tylko dla dzieci zdrowych a teraz w pandemii wszystko jest na konkretną godzinę bez oczekiwania w poczekalni tylko wchodzi się od razu na umówioną godzinę do gabinetu. W środku jest tylko lekarz i pielęgniarka.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Karolinaaa28 wrote:Ala-ala gratulacje!
AJrin proszę o dopisanie nas Mikołaj ur.14.04.2021 g.21:36 2370g i 49cm -
Powiem wam że ja mam pakiet z luxmedu ciążę tam prowadzę wszystkie pakiet mam Vipowskie a i tak z dzieciakami chodzę na NFZ mam super pediatrę w przychodni nowy budynek mało osób bo mała placówka termin zawsze mają tego samego dnia i na konkretna godzine zapisuja a babka jest dla mnie ekstra bo jest też pulmunologiem i wyciąga mi dzieciaki bez antybiotykowo praktycznie. No i mam na piechotę 10 minut więc korzystamy z NFZ a badania USG wizyty domowe czy weekendowe Luxmed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 14:23
-
Emimo wrote:Wychodzimy zaraz. Mąż już po nas jedzie. Podobno mega gorąco.