MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj tak, dla mnie też każda wizyta u lekarza w ciąży to był stres i teraz będzie tak samo mimo że myślałam, że do kolejnej ciąży podejdę z większym spokojem.
Ale mnie mdli od kilku dni... W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości. Ciekawe z czego wynikają różnice między ciążami u tej samej kobiety🤔. Niektórzy mówią, że płeć dziecka ma znaczenie, ale to chyba nie do końca tak jest...♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja własnie wróciłam położna mi pobierała cytologie i zwróciła mi uwagę ze szyjka jest bardzo nisko mówi, że długości nie badała ale mam się oszczędzać i w razie plamień jechać na IP od razu. No i musze przyśpieszyć wizytę u gina ba mam dopiero na 28 października a to zdecydowanie za późno. Wiec musze szukać jakiegoś innego gina na pierwsza wizytę bo mojego nie ma wrrr..
Z pozytywów założyła mi kartę ciąży -
Miiniala wrote:Goldlemon, gratuluję! Palnę teraz, chociaż za wcześnie, że ja tam widzę mini jądra, haha. Bardzo wyraźne USG. Super.
Co do mdlosci to też juz od kilku osób spotkalam się, ze to chłopcy w srodku są tacy męczący, ale to moze zbieg okolicznościStarania od marca 2018
-
Ja co do wizyt mam podwójny stres, po pierwsze martwię się o maluszka - czy ciąża jest, czy się rozwija, a dwa to stres z samym komfortem wizyty... Nie potrafię się przemóc, przełamać wstydu, zachowuje się jak nastolatka... na pierwszej wizycie tydzień temu, lekarz żartował, że mam tak nie zaciskać piąstek i się rozluźnić. 🤦♀️ Dla mnie trauma, i też z jednej strony radość z wizyty a z drugiej strach przed badaniem 😢Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
U mnie dziś w nocy mega mdłości. Modliłam się tylko, żeby po karmieniu mi dziecko od razu usnęło, bo zemdliło mnie tak, że już się zbierałam na wylot do łazienki. 😵🤢🤮
Tak samo z rana...
Czyli zaczyna się tak jak w poprzedniej ciąży. Tyle, że wtedy było prościej, bo bobasa nie miałam na głowie i mogłam leżeć i spać ile chciałam. A tutaj jednak ograniczenia się pojawiają teraz. Oby to szybko minęło 🙂
-
Jestem po wizycie. Serduszko bije. Ciąża jest dzień starsza 5+6 wg USG, a mam 5+5. Dostałam dodatkowe leki z powodu krwiaka, niestety. Kolejna wizyta 20.10 chyba, że by się coś działo to inna sprawa. Jutro hematolog.
AJrin, malami.91, jusella, ago91, megimeg, Lusi91 lubią tę wiadomość
-
Goldlemon wrote:Haha, to napewno są jajniczki
Co do mdlosci to też juz od kilku osób spotkalam się, ze to chłopcy w srodku są tacy męczący, ale to moze zbieg okoliczności
No ja właśnie z synkiem w ogóle mdłości nie miałam, więc na dwoje babka wróżyła 😁
AJrin, trzymam kciuki, żeby było ok z tą Twoją szyjką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 11:43
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
AJrin w takim razie koniecznie musisz się oszczędzać.
Miiniala fajnie, że już było serduszko widać
U mnie takie mdłości-nie-mdłości. Pojawiają się i znikają. Momentami mnie ciągnie do łazienki, a potem całkiem znika. Z objawów to tylko senność i wrażliwość piersi utrzymuje się cały czas na tym samym poziomie.
Wczoraj byłam na długim spacerze. Dzisiaj też się zaraz w teściową wybiorę. Mąż i teść w tym czasie remont w domku letniskowym robią.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
U mnie tez z synkiem nie było żadnych mdłości i praktycznie żadnych objawów. Teraz też kompletnie nic nie czuję, ale to dopiero 5t1d 😊. Ja też myślałam że w 2 ciąży stres będzie mniejszy a tu chyba jeszcze większy.
AJrin, koniecznie szukaj lekarza wcześniej, Miniala gratuluję serduszka 😊. -
Dziękuję dziewczyny.
W pierwszej ciąży mdłości i wymioty. Jest córka. W tej ciąży - duży apetyt i mdłości rano. Także zobaczymy kto będzie. -
Ja wróciłam od ginekologa szyjka jest ok ja mam duże tyło zgięcie przez co szyjka jest bardzo ciężko dostępna. Uspokoiła mnie ginekolog więc już się nie stresuje. Powiedziała, że jeśli miałam dwie cesarki to raczej małe szanse aby szyjka była niewydolna ale mam brać magnez + b6 dodatkowo. A jak usłyszała, że pierwsza cesarka była w 43 tygodniu i po największych dawkach oksy nie miałam śladu na szyjce zero rozwarcia czy skrócenia nawet nie była miękka to powiedziała, abym się nie martwiła bo to wczesny etap ciąży i szyjka może jeszcze mieć takie położenie.
Ale chyba pójde na jakies usg dodatkowe bo serio jakoś mnie dziś to smutnie nastawiło i chce się upewnić, że z fasolką wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 14:30
-
Ja tam mam dwóch synów i na początku mdłości nie miałam, ale za to na końcu tak koło 36tc miałam straszne wymioty 🤨 lekarz mi mówił, że organizm się może tak oczyszczać przed porodem 🤔
Miniala,super ze juz było serduszko 😁 to może w czwartek będzie już u mnie 🤔
AJrin lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny u mnie czasem mdłości się pojawiaja ale zjem coś i przechodzi. Postanowiłam z mężem ze zawozi mnie do Polski z córeczka na 2-4tyg odwiedzę ginekologa przy okazji. Przyda mi się trochę odpoczynku a przy biegającym szkrabie ciężko trochę 🤔🙂
Lusi91 lubi tę wiadomość
-
LondyńskieSerduszko wrote:Czy jest tu ktos kto nie ma żadnych objawów?
5+3 wg om
Martwię się
Ja dzisiaj 6+2 i czasem dzisiaj coś zamdlilo. Także jako tako też niemam objawów 😁🙂 a nie przepraszam jeden to częsta wizyta na siusiu 😂🙂LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość