X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Majka już dużo "gada" 2 dni temu nauczyła się piszczeć i się głośno cieszyć 🤭☺️ za kilka dni 3 miesiące będą szybko leci czas 🥺

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co na katar polecacie ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tu zaglądam :). Czy jeszcze ktoś tu zmaga się z kolkami? Oświeciło mnie po ostatnich dniach, które były masakrą, że my oprócz refluksu od 2 tygodnia życia mamy regularne kolki...😀 nic nam nie pomaga, żadne kropelki ani moja dieta eliminacyjna, fizjoterapia, osteopata. Młody jest tak zagazowany, że czasem wręcz jest sztywny, tak się męczy, z jednej strony ulewa i chlusta bez przerwy, aż zdarza się ze przy odbiciu płacze, z drugiej brzuszek twardy i problem z bączkami. No jeszcze jutro idę pediatry, która jest specjalistką od takich dolegliwości brzuszkowych, jak ona mi powie że mam wyluzować i dać czas to już odpuszczę, w końcu to chyba kiedyś minie. Chodzimy na rehabilitację i dzisiaj Mikołaj tak się zmęczył, że jak pani ułożyła go do ćwiczeń na brzuszku to zasnął:D. Ciężko z tym jego leżeniem na brzuszku i podnoszeniem główki. Za to całkiem fajnie znosi jazdę samochodem.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem z brzuszkiem był przez pierwsze 1,5 mca bo mały w ogóle nie chciał odbić po karmieniu. Potem zaczął ładnie odbijać i prutać jak kładliśmy go na brzuszku i problem się skończył. Żadne krople nie pomagały. Po prostu problem minął sam z czasem. Mój Stasio jest takim pogodnym i wesołym dzieckiem, że przy przy córce, która nieźle dała nam popalić, to myślałam, że takie nie istnieją 😀

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Miałam cichą nadzieję, że pediatra pozwoli mi przerwać dietę. Jednak po zobaczeniu zdjęć kupek mam wprowadzić dietę rotacyjną. Umrę z głodu:D. Mamy zbadać kalprotektynę i krew utajoną w kupce. Zrobić też badanie i posiew moczu. Do tego kolejne usg brzuszka.
    We wtorek idziemy na szczepienie a tu nigdzie nie ma Infarnixu :(.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Squirrel, drugi ortopeda (niby super specjalista) stwierdził, że staw jeszcze jeszcze niedojrzały, wszystko w granicach normy, zalecił ćwiczenia i za 2tyg. jedziemy na kontrolę. Mam nadzieję, że będzie ok.

Karolnka, a jakie te kupki są? U nas ostatnio pojawiają się zielonkawe i zastanawiam się skąd to.

Ogólnie u nas jest ok. Malutka jest wesoła, dużo "mówi", wydaje okrzyki radości, jak widzi brata to jest cała w skowronkach, no uwielbia go 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 16:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie z kupkami zrobiło się tak, że mały robił praktycznie codziennie, no góra co drugi dzień. A ostatnio nie było kupy 5 dni. Teraz znowu nie ma kupy już 2 dzień od ostatniego razu. W internecie piszą, że tak może być. Nie widać po nim żeby go to męczyło.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był problem z gazami, ale odkąd odstawiliśmy Coloflor to jak ręką odjął. Ostatnio byliśmy u chirurga z przepukliną. Lekarz powiedział, że tak malutkich dzieci się nie operuje i mamy czekać do 1 r.ż. I powinna wchłonąć się sama. Jedynie w sytuacji, gdy przepuklina jest uwieznieta i jest zagrożenie życia wykonuje się takie operacje.
    Nasza pediatra na ostatniej wizycie dopatrzyła się asymetrii u małego, neurolog nie potwierdził tej diagnozy. Mimo to czekamy jeszcze na wizytę i fizjoterapeuty. Generalnie nasza pediatra za każdym razem "cos" wypatrzy i kieruje nas odrazu do specjalistów. Na szczęście jej diagnozy się nie potwierdzają. Mikołaj już trzyma sam zabawki w ręku i przytula się do nich 🥰 wszystkie też lądują w jego buzi 😁 jakiś czas temu wypatrzyłam zgrubienia na przodzie i pediatra też potwierdziła że idą nam jedyneczki 😍 pewnie nie wiadomo kiedy wyjdą czy za chwilkę czy za 3 miesiące ale i tak bardzo szybko się to zaczęło 😊

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami.91 u nas kupki często są bardzo śluzowe albo jest w nich sporo bąbelków powietrza.
    Dzisiaj tak się ucieszyłam bo jak położyłam Mikusia na brzuszku to pięknie podniósł głowę I wytrzymał tak z minutę, no nad rączkami jeszcze musimy popracować. Mamy wzmozone napięcie w barkach. Codziennie masuję mu rączki. Nauczył się już sam zmieniac sobie muzykę w karuzeli:D ale z chwytaniem czegokolwiek jest problem bo niestety mamy przez wnm często zacisnietę piąstki.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby żeby dziecko spało w gondoli ? Ja żeby wyjść na spacer to Majka musi zasnac mi na rękach i wtedy jak się uda odłożyć to biegiem na spacer max 30-60minut w domu jak śpi sama to też max 45minut a w foteliku potrafi spać 2 godziny 😫😫 a w nocy w dostawcę śpi po 8-9 godzin bez przerwy nie wiem jaka jest przyczyna

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• squirrel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie próbowałaś po prostu jej włożyć i jechać przed siebie ? Ja pamiętam, że z córką chyba sama sobie wmówilam, że żeby jechać na spacer to mala musiała spać, po czym któregoś razu wyjechalam z nieśpiącą. Trochę pomarudziła i zasnęla i w ten oto sposób zmienilam taktykę i zawsze prędzej czy później spała, ale spacery wózkiem zawsze organizowalam jej po dłuższej chwili aktywności i jedzeniu. Spanie było wtedy murowane.

8-9 godzin bez przerwy w nocy ? Marzenie. U mnie mały nie spi dłużej niż 5 godzin i niestety nie przypada to zawsze na porę nocną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 17:06

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam i wytrzyma z 10 minut i potem się drze
    I nie wiem czemu nawet w ciągu dnia jak ją położę w dostawke lub do łóżeczka to śpi max 40 minut a w nocy tyle godzin prześpi 🙈 tak samo ją usypiam w dzien jak i na noc i już nie wiem o co chodzi

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I codziennie chodzi spać między 21 a 22 i śpi do 5-6

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Ty pewnie w nocy też śpisz dłużej niż w dzień 😉. W nocy jest cicho, ciemno itd. To normalne, że w dzień ma krótsze drzemki a ten sen nocny jest dłuższy.

Moja w wózku uwielbia przebywać, więc za dużo nie pomogę. Spotkałam się jedynie z tym że niektóre dzieci wózka nie lubią i po prostu trzeba się z tym pogodzić. Może spacerówkę polubi za te kilka miesięcy 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 17:32

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mnie martwi to że jak wezmę ją w foteliku na spacer to potrafi spać 3 godziny
    I widzę że jest marudna i chce spać i ją odkładam gdziekolwiek i zaraz się budzi ☹️ a nie chce z nią wychodzić tylko w foteliku ehh oby chciała później jeździć w spacerówce

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• squirrel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas w nocy mamy 1-2 pobudki i niestety chodzę ciągle niedospana. W wózku też lubi być i ja akurat mogę z nim spacerować nawet jak nie śpi bo wystarczy, że zawieszę mu zabawkę i mam go z głowy na co najmniej pół godziny. A córka to faktycznie w wózku tylko spała. Jak się obudzila to czym prędzej do domu 🙂

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łóżeczku przy karuzeli potrafi ponad godzinę leżeć 🙆 kupiłam dzisiaj nową zawieszkę do wózka może to pomoże 😁
    Jakie rozmiary ciuszkow już zakładacie ? Bo ja mam wrażenie że już wszystko takie małe 😫🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa ile dajesz małej mleka na noc, że śpi po 8-9h?
    U nas max. w nocy to 5h. Także mamy pobudki jak pójdzie spać o 21 to później ok.24, 4 i o 8 już wstaje. Później za dnia ma drzemki, ale raczej tak do max.1h trwają. Mikołaj lubi jeździć w wózku, chociaż bywa że się nudzi i wtedy trzeba go nieść na rękach żeby mógł sobie wszystko podziwiać :) ubranka nosimy różnie. Zdarzają się jeszcze qieksz 56 i zaczęliśmy już mniejsze 68 ale głównie chodzi w 62 :) Tylko, że mały waży obecnie ok.5600g :)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka pije 130-150ml i w ciągu dnia i na noc tyle samo i co mnie zawsze śmieszy ze w ciągu dnia czasami ciężko jej wytrzymać 3 godziny bez mleka a w nocy tyle prześpi bez 🙆

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Bruised Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga też od kilku tygodni śpi od 22 do 5. To jest zupełnie inne życie jak się człowiek może wyspać :) Co do ubranek, to u nas już 68 czasem przymałe się robi. Nie wiem kiedy ten mój mały bobasek tak urósł.

A na spacerach od jakiegoś czasu nie ma spania, bo wszystko dookoła takie ciekawe. Najbardziej ją fascynują drzewa, szczególnie jak wieje wiatr.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ