MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam tabletki antykoncepcyjne i co chwilę miałam plamienia po kilka razy w miesiącu. Teraz odstawiłam tabletki i czekam aż wszystko wróci do normy 😁
Zmieniłam smoczek i się przyzwyczaja. Tamtego nie daje już wcale
Też bym nie chciała wracać do pracy ale chyba nie jestem gotowa tak szybko na kolejną ciążę 🤷Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
To u nas też mały z 3 smoków jakie miałam chciał ssać tylko Bibsa. Też szukam teraz jakiegoś nowego 6m+ ale czuję, że będzie problem ze zmianą na inny. Moja pierworodna była tak wymagającym dzieckiem, że jak byłam na macierzyńskim to marzyłam o powrocie do pracy, a nie o kolejnym dziecku 😂 Synek za to jest mało absorbujący. Wiadomo są lepsze i gorsze dni, ale z takim dzieckiem to i trzecie mogłabym mieć, choć jednak już postanowione, że koniec produkcji😀 Biorę tabletki anty Slinda bo karmię, są jednoskładnikowe. Żadnych plamień, ogólnie super. Nigdy dotąd nie brałam tabletek więc miałam obawy o samopoczucie ale nie widzę żadnej różnicy a biorę już 4 miesiąc.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:To u nas też mały z 3 smoków jakie miałam chciał ssać tylko Bibsa. Też szukam teraz jakiegoś nowego 6m+ ale czuję, że będzie problem ze zmianą na inny. Moja pierworodna była tak wymagającym dzieckiem, że jak byłam na macierzyńskim to marzyłam o powrocie do pracy, a nie o kolejnym dziecku 😂 Synek za to jest mało absorbujący. Wiadomo są lepsze i gorsze dni, ale z takim dzieckiem to i trzecie mogłabym mieć, choć jednak już postanowione, że koniec produkcji😀 Biorę tabletki anty Slinda bo karmię, są jednoskładnikowe. Żadnych plamień, ogólnie super. Nigdy dotąd nie brałam tabletek więc miałam obawy o samopoczucie ale nie widzę żadnej różnicy a biorę już 4 miesiąc.
No ja też je brałam i ciągle plamiłam i to dosyć mocno. Dopiero niedawno odstawiłam chociaż już dawno nie karmię piersią bo nie wiedziałam że nie mogę brać 🤣🤦
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:No ja też je brałam i ciągle plamiłam i to dosyć mocno. Dopiero niedawno odstawiłam chociaż już dawno nie karmię piersią bo nie wiedziałam że nie mogę brać 🤣🤦
A to jak przestanie się karmić piersią to nie można już ich stosować ? Myślałam, że są poprostu dozwolone przy kp ale jeśli nie karmisz to też można je brać. Ja mqm recepte aż do kwietnia przyszłego roku, a zamierzam karmić max do lutego-marca.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:A to jak przestanie się karmić piersią to nie można już ich stosować ? Myślałam, że są poprostu dozwolone przy kp ale jeśli nie karmisz to też można je brać. Ja mqm recepte aż do kwietnia przyszłego roku, a zamierzam karmić max do lutego-marca.
No ja dopiero niedawno się dowiedziałam że nie powinnam ich brać jak nie karmię bo są mniej skuteczne wtedy. Nawet tutaj dziewczyny z forum to potwierdziły 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak Was czytam i doszło do mnie, że już zapomniałam, że istnieje coś takiego jak antykoncepcja:D nie dość, że nie mam okresu to moje libido jest na poziomie -1000. Więc to by było na tyle jeśli chodzi o potencjalnego drugiego dzidziusia🙈.
Squirrel czy Twoja córa nadal jest taka absorbująca? Czy to kiedyś minie. Dzisiaj w nocy to już całkiem tragedia. Pobudki co 40 min-1h. Jak tak dalej będzie to ja nie wiem jak ja wrócę do pracy 😅.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
KaroInka wrote:Tak Was czytam i doszło do mnie, że już zapomniałam, że istnieje coś takiego jak antykoncepcja:D nie dość, że nie mam okresu to moje libido jest na poziomie -1000. Więc to by było na tyle jeśli chodzi o potencjalnego drugiego dzidziusia🙈.
Squirrel czy Twoja córa nadal jest taka absorbująca? Czy to kiedyś minie. Dzisiaj w nocy to już całkiem tragedia. Pobudki co 40 min-1h. Jak tak dalej będzie to ja nie wiem jak ja wrócę do pracy 😅.
Nie pocieszę cię, ale to już chyba sprawa charakteru i temepramentu. Tak nadal jest z nią ciężko. Ktoś tutaj kiedyś pisał, że jego niemowlę przespało ciągiem12 godzin w nocy 😀 moja 3 latce jeszcze nigdy się to nie zdarzyło 😂 ale w kwestii spani to o jedno i drugie nam się nie udało, Synek budzi się co 2-3 godziny co noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 13:34
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Angelaaaa wrote:No ja dopiero niedawno się dowiedziałam że nie powinnam ich brać jak nie karmię bo są mniej skuteczne wtedy. Nawet tutaj dziewczyny z forum to potwierdziły 😁
Ale co potwierdziły, bo ja trochę nie w temacie ? Któraś zaszła w ciążę nie pomijając tabletki ? Z tego co właśnie czytam, to skuteczność tabletek jednoskładnikowych jest taka sama jak dwuskładnikowych i nie ma znaczenia czy jednoskladnikowe stosujesz dlatego, czy karmisz piersią czy nie.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Potwierdziły że mogę zajść w ciążę biorąc te same tabletki, które brałam przy karmieniu piersią. Że są wtedy słabsze i można zajść w ciążę. Byłam ostatnio u uroginekologa czy jakoś tak i też to potwierdziła 😅Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny napisalam aż smsa do mojego gina z pytaniem, czy gdy zaprzestane karmienia to nadal mogę używać tych tabletek do konca recepty i napisał , że oczywiście tak ! Dla mnie to ważne bo ja serio więcej dzieci nie planuję. Z tego co czytalam sama, to nie są tabletki dla karmiących piersią tylko dozwolone przy karmieniu piersią i ich skuteczniść się nie zmienia czy karmisz czy nie.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Angelaaaa wrote:Nawet jak czytam w necie to pisze że tabletki jednoskładnikowe nie są zalecane po skończeniu karmienia piersią 🙆
No ale jak ginekolog pozwolił to chyba nie ma się co martwić
Pomijając fakt, że ufam temu co pisze mój gin - Angela nie wiem co czytasz, ale wszędzie gdzie ja trafiam z googli piszą, że można zostać przy jednoskładnikowych po zakończeniu karmienia więc chyba lepiej nie wprowadzać w błąd. Skuteczność to 97-99%. Podobno jednoskłdnikowe są gorzej tolerowane przez kobiety dlatego po zaprzestabiunl karmienia można rozpocząć zażywanie dwuskładnikowych, ale to kwestia indywidualnej tolerancji, a nie skuteczności ! Ja gdy przeczytałam co piszesz o skuteczności, to mi serce mocniej zabiło, bo dzieci już mieć nie zamierzam 😀 Inną kwestią jest nietolerowanie określonych tabletek i częste plamienia, więc jest to podstawą do zmiany bo raczej być tak nie powinno, ale nie, że skończyłam karmić to po jednoskladnikowych zajdę w ciążę.
https://pytania.abczdrowie.pl/pytania/mozliwosc-pozostania-przy-tabletkach-antykoncepcyjnych-https://dimedic.eu/pl/wiedza/minipigulka-rodzaje-tabletek-antykoncepcyjnychWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 09:50
Bruised lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
No ja pytałam tutaj na naszym forum ale na Facebooku dziewczyn bo wyczytałam na innym i też było dla mnie to dziwne. I one wtedy potwierdziły że może być mniej skuteczne 🤷 co do plamień i krwawień przy tym leku jest to bardzo często to od razu moja ginekolog mówiła że tak może być. Ja zrezygnowałam z tych tabletek bo ciągle miałam krwawienie.🤦 No i bałam się że będą mniej skuteczne. Ale lekarzem nie jestem więc jeśli twój mówi że ok to jak najbardziej 🤗Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja zapomniałam co to antykoncepcja, bo to już prawie 6 lat od rozpoczęcia starań. Mam nadzieję, że na drugą ciążę nie będę musiała czekać 4,5 roku jak za pierwszym razem. Naturalnie szanse raczej małe, biorąc pod uwagę naszą historię, a na powrót do kliniki musimy uzbierać kasę Ale jakiś tam promil szansy na cud pewnie jest. No w każdym razie do zabezpieczeń nie wróciliśmy. Gdyby się teraz trafiło to też będzie fajnie
Co do smoczków to Iga że wszystkich, które próbowałam jej podać tylko bibsa zaakceptowała. Teraz przy zmianie na 6+ będę próbowała dać inne, może się uda. Na szczęście smok tylko do zasypiania jej potrzebny.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
My byśmy chcieli trzecie dziecko, ale patrząc na to, co się wyrabia w naszym pięknym kraju to strach w ciążę zachodzić. Może kiedyś pomyślimy o adopcji.
Co do okresu to u mnie cisza w temacie. Po urodzeniu synka czekałam trochę ponad rok na powrót cyklu. Karmiłam go piersią prawie 2 lata.
Myślę intensywnie nad wkładką hormonalną, bo tabletki to niestety nie dla mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 20:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
No jak ja kupiłam bibsa 6m+ to się przeraziłam jaki jest długi 😱 dlatego od razu dałam inny i nie ma problemu ☺️
W piątek mamy wizytę u fizjo bo Maja nie chce się przekręcać 😵 wcześniej przekręcała się z brzucha na plecy a teraz nic nie chce tylko na boki ehh 😔 ciekawe co nam powie oby nic poważnegoMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️