X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś jestem teoretycznie 5t2d. Chcialam iść w piątek na usg żeby sprawdzić czy wszystko ok. Jak myślicie - będzie coś widać czy lepiej czekać do przyszłego tygodnia?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny, dziś jestem teoretycznie 5t2d. Chcialam iść w piątek na usg żeby sprawdzić czy wszystko ok. Jak myślicie - będzie coś widać czy lepiej czekać do przyszłego tygodnia?

Ja bym poczekała. Serduszka jeszcze raczej nie będzie, tylko się zestresujesz. Tak z własnego doświadczenia mówię.

Co do tych mało wymagających egzemplarzy to też sobie tego życzę tym razem 😁. Mój starszak jeszcze w życiu całej nocy nie przespał np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 11:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja bym poczekała. Serduszka jeszcze raczej nie będzie, tylko się zestresujesz. Tak z własnego doświadczenia mówię.
    Też tak myślę, ale już się stresuję, że coś nie tak. A 2 ciąża miała być taka spokojna 😊...

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Też tak myślę, ale już się stresuję, że coś nie tak. A 2 ciąża miała być taka spokojna 😊...

Chyba, że Cię uspokoi fakt, że jest pęcherzyk w macicy to idź 🙂.

Ja mam wizytę dziś, ale tylko dlatego, że kończy mi się urlop wychowawczy i potrzebuję L4. W przeciwnym razie poszłabym za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 12:00

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:

U mnie 3-cia i stres okropny 🙈. Niby uspokoiłam się, jak zobaczylam serduszko, ale od 2 dni znów zaczynam myśleć, czy aby na pewno wszystko w porządku... a na kolejną wizytę prawie 2 tygodnie czekać muszę... przyznam się, że kusi, żeby do Szwagierki podjechać i żeby mi USG zrobiła (jest lekarzem weterynarii a ostatnio wypaśne USG do gabinetu kupiła 🤣🤣🤣)

AJrin lubi tę wiadomość

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    U mnie 3-cia i stres okropny 🙈. Niby uspokoiłam się, jak zobaczylam serduszko, ale od 2 dni znów zaczynam myśleć, czy aby na pewno wszystko w porządku... a na kolejną wizytę prawie 2 tygodnie czekać muszę... przyznam się, że kusi, żeby do Szwagierki podjechać i żeby mi USG zrobiła (jest lekarzem weterynarii a ostatnio wypaśne USG do gabinetu kupiła 🤣🤣🤣)
    Haha wygrałaś 😁😁😁.
    U nas 2 dziecko generalnie zaskoczyło nas bardzo. Chcieliśmy się starać ale tak na spokojnie, myslalam, że będzie tak jak poprzednio - kilka miesięcy starań. W tym mies jeszcze się nie staraliśmy ale trochę odpuściliśmy antykoncepcje i kurcze nagle 2 kreski na teście. Trochę jestem przerażona tym wszystkim. Jak damy radę z 2 dzieckiem, zwłaszcza, że 1 jest mega wymagające. Ale mam ogromną nadzieję, że wszystko jakoś się poukłada 😊

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się poukłada 😁. Byle tylko zdrowie dopisało to reszta sama się ułoży.

• Karenira Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice ja bym już zaczekała te kilka dodatkowych dni, żeby była większa szansa na widoczne serduszko. Po co masz tak często latać? Test był pozytywny, betę zrobiłaś. Teraz czas uzbroić się w cierpliwość i nie panikować. Ja nie robiłam nawet bety i jakoś dotrwałam do wizyty dopiero w 6+0. Opłaciło się, bo było serduszko.
    Powiem Wam, że teraz to już w ogóle się nie stresuję. Złapałam luz i niczym się nie martwię.

Jusella też jestem z Wrocławia, ale w kwestii badań nie pomogę. Mam pakiet z pracy w Luxmedzie, więc wszystkie badania mam za darmo. Jedynie za NIFTY pro będę płacić. Planuję robić albo w Corfamedzie albo bezpośrednio przez stronę badanienifty.pl Ta druga opcja w sumie wygodniejsza, bo pielęgniarka przyjeżdża do domu, pobiera krew i tyle. Wyniki są potem online.

jusella, AJrin lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg na szczęście wszystko dobrze fasolka z dala od blizny po cc wymiary wskazują na 8 tygodni a termin na 5 maja więc ciekawe jaką mi datę ustala 😂 na karcie mam 7 maj apki mówią 10 maj ;)
    f5e4c9493c26.jpg

malami.91, jusella, megimeg, Karenira, Malinka33, SzczęśliwaMama lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:

Haha ja tam bym korzystała ;-) Też moje 3 dziecko będzie ale ciąża 4 wiec mega się stresuje dlatego dziś poszłam prywatnie na USG aby się uspokoić ;-)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• liwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To identycznie Ci Ajrin wychodzi jak mi. Apki wyliczaja na 10 maj a usg na 5.

AJrin lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała na maj poród ale pewnie będzie cc i boję się że kwiecień. Choć to jeszcze daleko więc zobaczymy. Poprzednio udało mi się mieć cc na 4 dni przed terminem.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kojarzę, że jest taka zasada, że jeśli termin porodu z OM różni się od tego z USG o więcej niż 7 dni to bierze się pod uwagę ten z USG, a jeśli mniej niż 7 to zostajemy przy tym z OM.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Haha ja tam bym korzystała ;-) Też moje 3 dziecko będzie ale ciąża 4 wiec mega się stresuje dlatego dziś poszłam prywatnie na USG aby się uspokoić ;-)

W sumie to i tak muszę jechać do Niej zaszczepic kocicę i zbliza sie termi sterylizacji - przypadek? 🤣🤣🤣🤣🤣

U mnie wcześniej 4 poronienia były 😔, więc tak na prawdę to 7ma ciąża i mam nadzieję na kolejne tęczowe dziecko 😁 - jedno tęczowe siedzi obok mnie i katalog lego przegląda 😁.

Piękna fotka - widzę, że ten sam termin z USG nam wychodzi 😁

AJrin lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Coś kojarzę, że jest taka zasada, że jeśli termin porodu z OM różni się od tego z USG o więcej niż 7 dni to bierze się pod uwagę ten z USG, a jeśli mniej niż 7 to zostajemy przy tym z OM.

No właśnie nie pamiętam czy 7 dni czy 5 dni, mi bardziej w głowie 5 dni siedzi.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• jusella Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę - terminy terminami a dzieć i tak ostatnie zdanie mieć będzie 😉...a my sobie możemy planować 😆

malami.91 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Tak sobie myślę - terminy terminami a dzieć i tak ostatnie zdanie mieć będzie 😉...a my sobie możemy planować 😆
    Niby tak ale z synkiem daty mi nie zmieniono bo wychodziło 4 dni tylko różnicy zlałam totalnie w 12 tygodniu wychodziło już 7 dni różnicy ale pierwsze usg ważniejsze i tylko 4 dni więc dalej nie zmieniono. Więc jak w szpitalu byłam już 14 dni po terminie który nie uwzględniał tych dodatkowych 4 dni to powiem Ci płakałam, że to jest jeszcze więcej a oni nic nie robią. Koniec końców dziecko urodzone w zielonych wodach 19 dni po terminie od usg z podejrzeniem zapalenia płuc i anemia na szczęście było ok bujalismy się tylko z problemami skórnymi przez wiele miesięcy. Więc to nie tak, że termin terminem jeśli usg wskazuję inaczej powinno to być uwzględniane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 13:15

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• megimeg Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek był zawsze tydzień wiekszy z usg niż z om, faktycznie urodził się w 38 tc bo odeszły mi wody, a ważył 3880 wiec taki akuratny ;)

jusella lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze córa przyniosła jakiś wirus z przeszkola. Tak mnie boli gardło, ze szok. I z nosa mi się leje. normalnie bym się czosnkiem leczyła ale teraz nie przejdzie mi przez gardło.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Martyna1555 Debiutantka

Wysłany: 23 września 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jestem w 7t3d, powiedzcie czy macie jakieś objawy ?mi dziś brzuch jakos tak „rozsadza”..nie wiem czy tez tak macie ? Wczoraj będąc u rodzinnego zasugerowała żeby zaszczepić się na grypę ?! Co o tym myślicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 14:07

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ