MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Vanillaice wrote:Dziewczyny, dziś jestem teoretycznie 5t2d. Chcialam iść w piątek na usg żeby sprawdzić czy wszystko ok. Jak myślicie - będzie coś widać czy lepiej czekać do przyszłego tygodnia?
Ja bym poczekała. Serduszka jeszcze raczej nie będzie, tylko się zestresujesz. Tak z własnego doświadczenia mówię.
Co do tych mało wymagających egzemplarzy to też sobie tego życzę tym razem 😁. Mój starszak jeszcze w życiu całej nocy nie przespał np.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 11:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Vanillaice wrote:Też tak myślę, ale już się stresuję, że coś nie tak. A 2 ciąża miała być taka spokojna 😊...
Chyba, że Cię uspokoi fakt, że jest pęcherzyk w macicy to idź 🙂.
Ja mam wizytę dziś, ale tylko dlatego, że kończy mi się urlop wychowawczy i potrzebuję L4. W przeciwnym razie poszłabym za tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 12:00
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Vanillaice wrote:Też tak myślę, ale już się stresuję, że coś nie tak. A 2 ciąża miała być taka spokojna 😊...
U mnie 3-cia i stres okropny 🙈. Niby uspokoiłam się, jak zobaczylam serduszko, ale od 2 dni znów zaczynam myśleć, czy aby na pewno wszystko w porządku... a na kolejną wizytę prawie 2 tygodnie czekać muszę... przyznam się, że kusi, żeby do Szwagierki podjechać i żeby mi USG zrobiła (jest lekarzem weterynarii a ostatnio wypaśne USG do gabinetu kupiła 🤣🤣🤣)AJrin lubi tę wiadomość
-
jusella wrote:U mnie 3-cia i stres okropny 🙈. Niby uspokoiłam się, jak zobaczylam serduszko, ale od 2 dni znów zaczynam myśleć, czy aby na pewno wszystko w porządku... a na kolejną wizytę prawie 2 tygodnie czekać muszę... przyznam się, że kusi, żeby do Szwagierki podjechać i żeby mi USG zrobiła (jest lekarzem weterynarii a ostatnio wypaśne USG do gabinetu kupiła 🤣🤣🤣)
U nas 2 dziecko generalnie zaskoczyło nas bardzo. Chcieliśmy się starać ale tak na spokojnie, myslalam, że będzie tak jak poprzednio - kilka miesięcy starań. W tym mies jeszcze się nie staraliśmy ale trochę odpuściliśmy antykoncepcje i kurcze nagle 2 kreski na teście. Trochę jestem przerażona tym wszystkim. Jak damy radę z 2 dzieckiem, zwłaszcza, że 1 jest mega wymagające. Ale mam ogromną nadzieję, że wszystko jakoś się poukłada 😊 -
Vanillaice ja bym już zaczekała te kilka dodatkowych dni, żeby była większa szansa na widoczne serduszko. Po co masz tak często latać? Test był pozytywny, betę zrobiłaś. Teraz czas uzbroić się w cierpliwość i nie panikować. Ja nie robiłam nawet bety i jakoś dotrwałam do wizyty dopiero w 6+0. Opłaciło się, bo było serduszko.
Powiem Wam, że teraz to już w ogóle się nie stresuję. Złapałam luz i niczym się nie martwię.
Jusella też jestem z Wrocławia, ale w kwestii badań nie pomogę. Mam pakiet z pracy w Luxmedzie, więc wszystkie badania mam za darmo. Jedynie za NIFTY pro będę płacić. Planuję robić albo w Corfamedzie albo bezpośrednio przez stronę badanienifty.pl Ta druga opcja w sumie wygodniejsza, bo pielęgniarka przyjeżdża do domu, pobiera krew i tyle. Wyniki są potem online.jusella, AJrin lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
jusella wrote:U mnie 3-cia i stres okropny 🙈. Niby uspokoiłam się, jak zobaczylam serduszko, ale od 2 dni znów zaczynam myśleć, czy aby na pewno wszystko w porządku... a na kolejną wizytę prawie 2 tygodnie czekać muszę... przyznam się, że kusi, żeby do Szwagierki podjechać i żeby mi USG zrobiła (jest lekarzem weterynarii a ostatnio wypaśne USG do gabinetu kupiła 🤣🤣🤣)
Haha ja tam bym korzystała Też moje 3 dziecko będzie ale ciąża 4 wiec mega się stresuje dlatego dziś poszłam prywatnie na USG aby się uspokoić -
Ja bym chciała na maj poród ale pewnie będzie cc i boję się że kwiecień. Choć to jeszcze daleko więc zobaczymy. Poprzednio udało mi się mieć cc na 4 dni przed terminem.
-
AJrin wrote:Haha ja tam bym korzystała Też moje 3 dziecko będzie ale ciąża 4 wiec mega się stresuje dlatego dziś poszłam prywatnie na USG aby się uspokoić
W sumie to i tak muszę jechać do Niej zaszczepic kocicę i zbliza sie termi sterylizacji - przypadek? 🤣🤣🤣🤣🤣
U mnie wcześniej 4 poronienia były 😔, więc tak na prawdę to 7ma ciąża i mam nadzieję na kolejne tęczowe dziecko 😁 - jedno tęczowe siedzi obok mnie i katalog lego przegląda 😁.
Piękna fotka - widzę, że ten sam termin z USG nam wychodzi 😁
AJrin lubi tę wiadomość
-
malami.91 wrote:Coś kojarzę, że jest taka zasada, że jeśli termin porodu z OM różni się od tego z USG o więcej niż 7 dni to bierze się pod uwagę ten z USG, a jeśli mniej niż 7 to zostajemy przy tym z OM.
No właśnie nie pamiętam czy 7 dni czy 5 dni, mi bardziej w głowie 5 dni siedzi. -
jusella wrote:Tak sobie myślę - terminy terminami a dzieć i tak ostatnie zdanie mieć będzie 😉...a my sobie możemy planować 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 13:15
-
Hej dziewczyny ja jestem w 7t3d, powiedzcie czy macie jakieś objawy ?mi dziś brzuch jakos tak „rozsadza”..nie wiem czy tez tak macie ? Wczoraj będąc u rodzinnego zasugerowała żeby zaszczepić się na grypę ?! Co o tym myślicie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 14:07