X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacje ciążowe też tylko mdlosci i mdlosci. Jeśli na następnej wizycie bedzie okej to nic tylko sie cieszyc ze ominely. A co do soczewek to nie mam pojecia, jakos nie wydaje mi sie, zeby miały powiazanie z ciążą

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyńskie ❤️, nie sądzę, żeby ciąża była przeciwwskazaniem 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby czemu ciąża miałaby być przeciwwskazaniem? Ja noszę soczewki cały czas, żeby lepiej widzieć :) Czytałam, że można je mieć nawet w trakcie porodu.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ufff nadrobiłam was :) Gratulują wszystkich dobrych wieści z wizyt :)
    U mnie z objawami różnie...jedynie częste siusiu i bóle głowy chociaż te drugie bym przypisała lekom jakie biorę a nie ciąży. Dziś jak sprzątałam tak strasznie zabolało mnie w okolicy spojenia że aż usiadłam. Nie powiem mam schiza czy coś złego z szyjką np się nie dzieje . Teraz córcia ma drzemkę a ja się relaksuje przed kompem :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was, ale u mnie leje. Brr, dzisiaj to mam ochotę słuchać deszczu za oknami siedząc pod kocem i czytając. Obok mnie obowiązkowo miska, bo nawet wody się napić nie mogę, żeby nie mieć zaraz odruchu wymiotnego. Przyznaję, że okropnie to męczące.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira, też bym z chęcią schowała się pod koc w tą pogodę, ale pierworodny nie pozwala 😉. Tak sobie myślę, że pierwsza ciąża to jest super sprawa 🙂. U mnie z mdłościami nie jest tak źle, na razie bez wymiotów.

Wczoraj na kolację zjadłam dwa śledzie i przegryzłam czekoladą 😁. W ogóle zauważyłam, że po czekoladzie jakoś tak mi lepiej na żołądku 😁. A Wy macie jakieś zachcianki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 13:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też głównie bez wymiotów, ale cały odruch jest, łącznie z podchodzeniem treści do gardła. Najczęściej zostaje w środku, ale wolę mieć tę miskę :) Gdyby nie ona to cały dzień musiałabym siedzieć nad 🚽. Tak to przynajmniej wygodnie siedzę...

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • liwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze współczuje bo wiem jak to meczy. U mnie przy tym było mega osłabienie.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na grzybach no i po 4 godzinach bez jedzenia aż mnie dilerka dopadła serio aż mi słabo i niedobrze się robiło. Więc jedyny objaw u mnie to tak naprawdę to że muszę jeść regularnie inaczej zaczynam się naprawdę słabo czuć.
    No i przez pogodę deszcz itp jestem jakąś nieprzytomna niby nie śpię w ciągu dnia ale zmęczona jak po imprezie jestem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• megimeg Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś smutek meczy, ze jednak źle ze się zdecydowałam na ciąże bo nie jestem tego w stanie psychicznie ogarnąć przez moją fobię, bardzo nie jestem gotowa na to :( Sorki, wiem, ze wy wszystkie jesteście pezeszcześliwe nawet z Mdłościami a ja sobie poradzic nie mogę

Ala_Ala lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Mnie dziś smutek meczy, ze jednak źle ze się zdecydowałam na ciąże bo nie jestem tego w stanie psychicznie ogarnąć przez moją fobię, bardzo nie jestem gotowa na to :( Sorki, wiem, ze wy wszystkie jesteście pezeszcześliwe nawet z Mdłościami a ja sobie poradzic nie mogę

Przykro mi..., zawsze możesz napisać co Cię męczy, chętnie „wysłuchamy”. Oczywiście niechcący polubiłam 🙁

megimeg lubi tę wiadomość

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg przykro mi, że masz taką fobię? Na szczęście mdłości to tylko początkowy etap ciąży. Bardzo dobrze, że się zdecydowałaś. W nagrodę za 9 miesięcy będziesz tulić swojego maluszka i zapomnisz o tym, co było złe. Możesz się spokojnie mam tutaj wyżalić. Od tego jesteśmy.
    Jednak skoro u Ciebie fobia jest tak zaawansowana to może dobrze zrobiłby Ci kontakt z psychologiem? Nie ma co bagatelizować własnych uczuć. Twoi bliscy rozumieją Twój problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 16:55

megimeg lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bałam się, ze bure dostanę, że niewdzięczna za możliwość posiadania dziecka. Jeżeli chodzi o psychologa to tak, rok miałam spotkania, nie pomogło mi to, był czas, że brałam leki ale tez mój problem nie zniknął, tak naprawdę nie wiem jak mam sibie pomóc skoro kroki pocztniłam i bez rezultatów. Akurat ten mój lęk przed wymiotowaniem mało kto jest w stanie zrozumieć :) natomiast, tak mój partner pociesza mnie jak może, ale moja zakuta głowa dalej swoje. Pierwszą ciążę jakoś pezeżyłam ale wtedy byłam bardziej zdeterminowana ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt tu na nikogo nie będzie krzyczeć, jesteśmy tu aby się wspierać 😊

Powiedziałyście już bliskim o ciąży?w czwartek mam kolejną wizyte i jak będzie ok to chcę powiedzieć synowi(który i tak się domyśla) i rodzicom. Tylko im to nie wiem jak... kiedy się dowiedzieli o drugim dziecku to byli w szoku i chyba nie byli zadowoleni,teraz świata nie widzą po za wnukami, ale boję się ich reakcji 😔🙄 skoro ich reakcja na drugie była taka sobie to co będzie teraz 😔

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka34 wrote:

Powiedziałyście już bliskim o ciąży?w czwartek mam kolejną wizyte i jak będzie ok to chcę powiedzieć synowi(który i tak się domyśla) i rodzicom. Tylko im to nie wiem jak... kiedy się dowiedzieli o drugim dziecku to byli w szoku i chyba nie byli zadowoleni,teraz świata nie widzą po za wnukami, ale boję się ich reakcji 😔🙄 skoro ich reakcja na drugie była taka sobie to co będzie teraz 😔

Ja mam podobnie ale z teściami poza tym M brat spodziewa się pierwszego dziecka a to ich oczko w głowie więc raczej przejdzie niezauważona nowina może i lepiej.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg nie mam pojęcia co czujesz nie znana mi jest taka fobia ale współczuję i też chyba jak dziewczyny sugerują szukała bym pomocy gdzieś bo to jednak ciężki stan.
    Ja zmagam się z mega leniem totalnie nic mi się nie chce tzn spacerować weekend wyjazd rowery ok ale ogarnianie domu porządki no ja pierdziele masakrę jakąś mam.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już powiedzieliśmy, tym bardziej że chce pracować do pierwszego tygodnia października, więc i tak by się domyślili. U nas powiedziała dobrą nowinę wszystkim nasza córka. Zdecydowaliśmy się Jej powiedzieć bo naprawdę mądra z niej dziewczyna i ciężko się kryć z rozmowami na ten temat, kiedy ona ma radary a nie uszy 😅 poza tym, nie chce Jej podnosić wiec musi wiedzieć dlaczego.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dzięki dziewczyny, bałam się, ze bure dostanę, że niewdzięczna za możliwość posiadania dziecka. Jeżeli chodzi o psychologa to tak, rok miałam spotkania, nie pomogło mi to, był czas, że brałam leki ale tez mój problem nie zniknął, tak naprawdę nie wiem jak mam sibie pomóc skoro kroki pocztniłam i bez rezultatów. Akurat ten mój lęk przed wymiotowaniem mało kto jest w stanie zrozumieć :) natomiast, tak mój partner pociesza mnie jak może, ale moja zakuta głowa dalej swoje. Pierwszą ciążę jakoś pezeżyłam ale wtedy byłam bardziej zdeterminowana ;)

Kiedy się ujawniła u Ciebie ta fobia? Już wcześniej czy dopiero przed pierwszą ciążą?

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Kiedy się ujawniła u Ciebie ta fobia? Już wcześniej czy dopiero przed pierwszą ciążą?
    W liceum, przeszłam wtedy psychoterapię i przez jakiś czas było dobrze tzn. Miałam napady lęku kiedy było mi niedobrze ale potrafiłam panować nad sobą a przede wszystkim nie nakręcałam się. W pierwszej ciąży reż się pewnie trzęsłam ale chyba mimo wszystko miałam lżejsze mdłości albo po prostu teraz jestem słabsza w tym temacie

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka34 wrote:

Ale tak właściwie dlaczego nie byli zadowoleni? Jakoś nie potrafię zrozumieć... Przecież to nie oni będą się musieli dzieckiem zajmować.

U nas wszyscy wiedzą i się cieszą. Z pierwszym dzieckiem dłużej czekaliśmy z poinformowaniem, a teraz to szybko poszło, jeszcze przed wizytą u lekarza 😁. Ale my rezygnowaliśmy ze żłobka, ominął mnie powrót do pracy, więc nie chciało nam się wymyślać jakichś innych pretekstów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 20:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ