X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam rodzicom od razu :) @tescie” tez, nie potrafię trzymać w tajemnicy zwłaszcza ze od razu byłam „umierająca”;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie powiedzieliśmy. W poniedziałek mam usg, siostra we wtorek. I chcieliśmy jechać razem powiedzieć rodzicom... Ale wczoraj się okazało, że w ich małej miejscowości rozkręciła się korona. Mama pracuje w sklepie... A do tego zarazona ciotka odwiedziła moją babcię. Moja mama codziennie się widzi z babcią i teraz strach.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiemy dopiero po NIFTY więc jeszcze z 4 tygodnie poczekamy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od razu po teście dowiedzieli się rodzice i bracia z obu stron. Czułam potrzebę, żeby się podzielić tą nowiną. Zresztą w tym tygodniu i tak bym przed teściami nic nie ukryła. Byliśmy z nimi tydzień w domku letniskowym. Teść z moim mężem robili remont, teściowa chodziła za nimi i sprzątała, a ja siedziałam na zewnątrz i wymiotowałam pod drzewami :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ale tak właściwie dlaczego nie byli zadowoleni? Jakoś nie potrafię zrozumieć... Przecież to nie oni będą się musieli dzieckiem zajmować.

U nas wszyscy wiedzą i się cieszą. Z pierwszym dzieckiem dłużej czekaliśmy z poinformowaniem, a teraz to szybko poszło, jeszcze przed wizytą u lekarza 😁. Ale my rezygnowaliśmy ze żłobka, ominął mnie powrót do pracy, więc nie chciało nam się wymyślać jakichś innych pretekstów.
    W tedy nam się nie przelewało i myśleli, że będą musieli nam pomagać finansowo 🙄 matka mi się przyznała to paru tygodniach od nowiny o ciąży.teraz też nie mamy milionów na koncie, ale gdyby nas nie było stać na dziecko to byśmy go nie planowali 🙄
    Ja akurat jestem na wychowawczym do końca maja i miałam wrócić do pracy, to sobie wróciłam 😂😂

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka34 wrote:
    W tedy nam się nie przelewało i myśleli, że będą musieli nam pomagać finansowo 🙄 matka mi się przyznała to paru tygodniach od nowiny o ciąży.teraz też nie mamy milionów na koncie, ale gdyby nas nie było stać na dziecko to byśmy go nie planowali 🙄
    Ja akurat jestem na wychowawczym do końca maja i miałam wrócić do pracy, to sobie wróciłam 😂😂

Rozumiem. A nie myślałaś o przerwaniu urlopu wychowawczego żeby dostać zasiłek chorobowy?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Ja powiedziałam rodzicom od razu :) @tescie” tez, nie potrafię trzymać w tajemnicy zwłaszcza ze od razu byłam „umierająca”;)

Ja tylko chciałąm przybic pione. U mnie kazde gorsze samopoczucie powoduje panike. Więc to co ja teraz przezywam to jest kosmos. Nie umiem przez to się cieszyc ciążą.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja tylko chciałąm przybic pione. U mnie kazde gorsze samopoczucie powoduje panike. Więc to co ja teraz przezywam to jest kosmos. Nie umiem przez to się cieszyc ciążą.
    Ja tak samo tylko wyje

oar83e3k7nkpecth.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Ruda byłaś chyba lutowka 2018?

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • xXxDusiaXxX Znajoma

Wysłany: 27 września 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😉 u mnie dwie kreseczki od tygodnia, pierwsza wizyta w piątek 🙂 czuję lekki stresik,czy wszytko ok. Mam termin na 27 Maja 🙂

AJrin, jusella, Karenira, wisienka94 lubią tę wiadomość

Aniołek 11tc [*]
    t5l1t88.png
    f2w3csqvzribwyys.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xXxDusiaXxX wrote:
    Witajcie 😉 u mnie dwie kreseczki od tygodnia, pierwsza wizyta w piątek 🙂 czuję lekki stresik,czy wszytko ok. Mam termin na 27 Maja 🙂
    Witamy i gratulacje 🤗

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotech wrote:
    Mała Ruda byłaś chyba lutowka 2018?
    Marzec 2018

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • xXxDusiaXxX Znajoma

Wysłany: 27 września 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🙂 Jak się czujecie?

Aniołek 11tc [*]
    t5l1t88.png
    f2w3csqvzribwyys.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsumie ok choć miewam bolesne jakby wzdęcia i bóle brzucha dziś pół nocy mnie męczyło. Ale jadłam rzeczy z grilla więc tu może być winowajca 😉

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli całymi dniami. Tylko jak się ruszam to jest lepiej. A że pracuje 8h przy kompie to nie pomaga..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda i dajesz radę pracować? U mnie takie mdłości i cofki całymi dniami, że nie wyobrażam sobie jak miałabym wytrzymywać przed komputerem. W zeszłym tygodniu miałam urlop, ale na ten bardzo chciałabym już mieć zwolnienie. Czuję się coraz bardziej osłabiona i nie do życia.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • liwi Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje mdłości coś przechodzą. Nie jest to już taka masakra jak była, że tylko leżałam i nie nadawałam sie nawet do tego zeby dziecko odprowadzić do przedszkola

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A moje mdłości coś przechodzą. Nie jest to już taka masakra jak była, że tylko leżałam i nie nadawałam sie nawet do tego zeby dziecko odprowadzić do przedszkola
    To super, mi jest niestety co raz gorzej i dalej leżę :(
    Liwi bierzesz jakieś leki na główkę?

oar83e3k7nkpecth.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dawałam radę. Mdłości nasilily się pod koniec tygodnia.. Ale teraz nie wiem jak będę tam siedziała. A nie ma opcji żebym poszła na zwolnienie. Jak już to na zdalną mnie dadzą. Co nie zachwyci "starszyzne" w biurze. Ostatnio nawet jeden pan mi powiedzial, że mam zakaz zachodzenia w ciążę. A jak już muszę to mam urodzić w piątek i wrócić do pracy w poniedziałek. Tylko mu przytakiwalam bo nie mam zamiaru akurat jemu mówić o ciąży bo wiem, że do samego maja będzie mnie nękał głupimi tekstami. M.in. zajmuje się zamówieniami publicznymi, a ten pan zastępuje mnie w tym zakresie. Powiedział też, że jak "pójdę sobie" to on to "pierd****" i idzie na emeryturę.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg mam bardzo podobnie...zastanawiałam się ostatnio czy u mnie to też fobia....ale panicznie boję się wymiotowania u siebie jak u innych. Jak moje córki mają jelitówkę to wpadam w panikę. Na szczęście teraz mdłości dużych nie mam, staram się o tym nie myśleć. Kupiłam sobie cukierki imbirowe, więc od razu biorę jak czuję, że coś jest nie tak. Może też spróbuj...

My o ciąży jeszcze nic nie mówiliśmy. Wizyta we wtorek, więc jeśli wszystko będzie ok to powiemy starszej córce.
    Ostatnio jak byliśmy na obiedzie u teściów, rozmawialiśmy o naszym projekcie domu...jak się dowiedziała, że planujemy mieć trzy pokoje dla dzieci to skomentowała "No wy chyba nie planujecie trzeciego dziecka? Już wam starczy" ...
    Po takim tekście to mi się odechciało im mówić...NIe rozumiem takiej reakcji...w niczym nam nie pomagają, nie pomagają przy dzieciach, więc nie wiem skąd ta reakcja....

Moim rodzicom pewnie powiemy po lekarzu..Oni nie mieszkają w Polsce, prędko się nie zobaczymy.

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ