X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira dziękuje :) chociaż Wy już trochę bardziej zaawansowane ciążowo ode mnie. Może powiem pare słów o sobie. Planowany termin porodu 04.06.2020 r. Dwie kreseczki na teście pojawiły się w ostatnią niedziele tj 9 dpo i były dosyć wyraźne, wiec podejrzewam wczesne zagnieżdżenie. 10 dpo beta 68.81, 12 dpo beta 163,5. Dziś jestem 14 dpo ale już nie badałam. Progesteron 12 dpo 37.04 :) jeszcze zbadam betę kontrolnie w poniedziałek tj 15 dpo, jak będzie przyrastać w takim tempie to powinna być około 1000. Myślicie, ze jak podejdę do giną koło środy/ czwartku będzie już widać pęcherzyk?

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam w 5tygodniu ciąży to lekarka powiedziała że trochę za szybko pęcherzyk był zarodek też ale nic więcej nie mogła powiedzieć i minimalnie widziała echo serca ale miałam wpisane że to nic pewnego więc w 7 tygodniu znowu musiałam iść i wtedy już serduszko było 😊 może warto poczekać bo jak masz iść prywatnie i dwa razy płacić to szkoda kasy

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• liwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mnie rozłożyło totalnie. płuca wypluje niedługo chyba. Miałam konsultacje z lekarzem i nic nie moge brac poza paracetamolem. Ale powiedział, ze jest przez weekend nie zacznie przechodzić to dostane antybiotyk bo nieleczona infekcje też za dobra dla dziecka nie jest.

W ogóle boje się że ta choroba na tak wczesnym etapie bedzie miała jakies następstwa.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Cześć dziewczyny, mnie rozłożyło totalnie. płuca wypluje niedługo chyba. Miałam konsultacje z lekarzem i nic nie moge brac poza paracetamolem. Ale powiedział, ze jest przez weekend nie zacznie przechodzić to dostane antybiotyk bo nieleczona infekcje też za dobra dla dziecka nie jest.

W ogóle boje się że ta choroba na tak wczesnym etapie bedzie miała jakies następstwa.
    Ja też miałam infekcje, wysoką gorączkę akurat około 6 dnia po owulacji i też sobie wkręcam że coś jest nie tak.. 😞

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:

Nie martw się ciąża wiele przetrwa z 2 synkiem strasznie chorowałam brałam 3 razy antybiotyk w 7 tc wylądowałam z zapaleniem nerek w szpitalu i wszystko potoczyło się ok. A rodziłam go z zapaleniem oskrzeli tydzień przed cc lekarze bali się o wrodzone zapalenie płuc u dziecka ale na szczęście wszystko ok ma już 2.5 latka i wszystko rozwojowo też ok. Więc nie martw się antybiotykiem lepiej tak niż infekcja ♥️ Dużo zdrówka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka w takim razie dla was:) wiecie może czy jak muszę zrobić badania morfologia glukoza grupa krwi i jeszcze kilka to tylko jeden dzień będę czekać na wyniki ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi nie martw się na zapas. Lekarze wiedzą jaki w ostateczności podać antybiotyk. Przez weekend jedz czosnek i dużo cebuli. Może coś pomoże. Niestety nasze organizmy sporo teraz przechodzą zmian i mogą być przez to osłabione. Łatwo o choróbsko. Jak do tego Twoje mdłości? Dalej Cię tak męczą? Dużo zdrowia życzę 😘

Ladyo osobiście już bym sobie podarowała betę w poniedziałek i zaczekała na wizytę u lekarza z tydzień dłużej. Masz ładne przyrosty to po co się jeszcze kłuć? Popatrz sobie na swoim kalendarzu ciąży z belly. Na pewno masz tam serduszkiem zaznaczone kiedy warto iść na pierwszą wizytę. U mnie to było 6+0, wytrwałam do tego czasu i było warto, bo od razu serduszko zobaczyłam. Niektóre dziewczyny były mniej więcej 5+4 czy 5+5 i też już więcej było widać.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • liwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira no właśnie czosnek super na mnie działa, ale kurde nie ma opcji. Uwielbiam czosnek a teraz nawet powąchac nie moge. Z mdłościami odpukac ostatnio jest troche lepiej. Mdli mnie, ale to już nie jest to co było na początku. Mam nadzieje, że bedzie tylko lepiej.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo czy jest tu ktos kto nadal nie ma objawów? :( cholerka u mnie totalne zero :( grr martwię się... dziś 6+0
    Pierwsza wizyta w pon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 10:33

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Halo halo czy jest tu ktos kto nadal nie ma objawów? :( cholerka u mnie totalne zero :( grr martwię się... dziś 6+0
    Pierwsza wizyta w pon
    Ja dzis zaczynam 10tydzien i nie mam. Bylam na usg i jest okej. Objawy wcale nie sa oznaką prawidłowo rozwijającej sie ciazy choc rozumiem ze wiele kobiet uspokajaja. Ja juz sie przyzwyczailam i dla dzidzi pewnie tez zdrowiej ze nie wymiotuje

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Ja dzis zaczynam 10tydzien i nie mam. Bylam na usg i jest okej. Objawy wcale nie sa oznaką prawidłowo rozwijającej sie ciazy choc rozumiem ze wiele kobiet uspokajaja. Ja juz sie przyzwyczailam i dla dzidzi pewnie tez zdrowiej ze nie wymiotuje

Nie tylko o mdłości/wymioty chodzi. Częste oddawanie moczu, podwyższona temperatura ciała, tkliwość sutków, nic z tego nie masz?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dużo zdrówka w takim razie dla was:) wiecie może czy jak muszę zrobić badania morfologia glukoza grupa krwi i jeszcze kilka to tylko jeden dzień będę czekać na wyniki ?

Zależy od laboratorium. Trzeba pytać w swoim.

Ladyo, witaj 🙂. Zawsze możesz też założyć wątek czerwcowy, tam będziesz najbardziej zaawansowana 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 11:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021

Wysłany: 26 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:

A ja właśnie w szczęśliwej ciazy miałam objawy a przy poranionej nie i troszkę się martwię.
    Aczkolwiek dla mnie lepiej bez objawów bo pracuje :) ahh pocieszam się tylko tym ze beta 2 tyg temu ładnie przyrastala. Mam nadzieje ze w poniedziałek okaże się wszystko ok :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Nie tylko o mdłości/wymioty chodzi. Częste oddawanie moczu, podwyższona temperatura ciała, tkliwość sutków, nic z tego nie masz?
    Nie, jedynie piersi trochę napuchly ale dopiero w 8tyg. W poprzedniej ciąży, ktora straciłam, bolały od pozytywnego testu. Mega się teraz martwiłam. A siku to mi sie wydaje że nawet chodzę rzadziej. Co wiecej, w terminie @ mialam większy brzuch niz teraz, taki napuchniety

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Nie, jedynie piersi trochę napuchly ale dopiero w 8tyg. W poprzedniej ciąży, ktora straciłam, bolały od pozytywnego testu. Mega się teraz martwiłam. A siku to mi sie wydaje że nawet chodzę rzadziej. Co wiecej, w terminie @ mialam większy brzuch niz teraz, taki napuchniety

No czyli jednak coś tam się zmieniło 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    A ja właśnie w szczęśliwej ciazy miałam objawy a przy poranionej nie i troszkę się martwię.
    Aczkolwiek dla mnie lepiej bez objawów bo pracuje :) ahh pocieszam się tylko tym ze beta 2 tyg temu ładnie przyrastala. Mam nadzieje ze w poniedziałek okaże się wszystko ok :)
    Ja właśnie na odwrót, w poprzedniej nie doczekałam nawet serduszka więc mam nadzieję ze ta pomimo braków objawow będzie tą szczęśliwą

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    No czyli jednak coś tam się zmieniło 😉.
    Ale też codziennie słucham pytan i komentarzy jak sie czuje i wszystkich dziwi, ze mega normalnie

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Ale też codziennie słucham pytan i komentarzy jak sie czuje i wszystkich dziwi, ze mega normalnie

Haha. Chyba jest taki stereotyp kobiety przyklejonej do WC na początku ciąży. Ja w pierwszej totalnie mdłości nie miałam.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021

Wysłany: 26 września 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Ja właśnie na odwrót, w poprzedniej nie doczekałam nawet serduszka więc mam nadzieję ze ta pomimo braków objawow będzie tą szczęśliwą

No każda ciąża inna to fakt. Powodzenia!

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png

Wysłany: 26 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam Was dziewczyny czy wiecie czy w ciazy mogę nosić soczewki kolorowe? Nie mam wady tylko wizualnie sobie nosiłam bo mi się podobają :) nie wiem czy to jest jakieś przeciwwskazanie?

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ