X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira dziękuje :) chociaż Wy już trochę bardziej zaawansowane ciążowo ode mnie. Może powiem pare słów o sobie. Planowany termin porodu 04.06.2020 r. Dwie kreseczki na teście pojawiły się w ostatnią niedziele tj 9 dpo i były dosyć wyraźne, wiec podejrzewam wczesne zagnieżdżenie. 10 dpo beta 68.81, 12 dpo beta 163,5. Dziś jestem 14 dpo ale już nie badałam. Progesteron 12 dpo 37.04 :) jeszcze zbadam betę kontrolnie w poniedziałek tj 15 dpo, jak będzie przyrastać w takim tempie to powinna być około 1000. Myślicie, ze jak podejdę do giną koło środy/ czwartku będzie już widać pęcherzyk?

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam w 5tygodniu ciąży to lekarka powiedziała że trochę za szybko pęcherzyk był zarodek też ale nic więcej nie mogła powiedzieć i minimalnie widziała echo serca ale miałam wpisane że to nic pewnego więc w 7 tygodniu znowu musiałam iść i wtedy już serduszko było 😊 może warto poczekać bo jak masz iść prywatnie i dwa razy płacić to szkoda kasy

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• liwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mnie rozłożyło totalnie. płuca wypluje niedługo chyba. Miałam konsultacje z lekarzem i nic nie moge brac poza paracetamolem. Ale powiedział, ze jest przez weekend nie zacznie przechodzić to dostane antybiotyk bo nieleczona infekcje też za dobra dla dziecka nie jest.

W ogóle boje się że ta choroba na tak wczesnym etapie bedzie miała jakies następstwa.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Cześć dziewczyny, mnie rozłożyło totalnie. płuca wypluje niedługo chyba. Miałam konsultacje z lekarzem i nic nie moge brac poza paracetamolem. Ale powiedział, ze jest przez weekend nie zacznie przechodzić to dostane antybiotyk bo nieleczona infekcje też za dobra dla dziecka nie jest.

W ogóle boje się że ta choroba na tak wczesnym etapie bedzie miała jakies następstwa.
    Ja też miałam infekcje, wysoką gorączkę akurat około 6 dnia po owulacji i też sobie wkręcam że coś jest nie tak.. 😞

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:

Nie martw się ciąża wiele przetrwa z 2 synkiem strasznie chorowałam brałam 3 razy antybiotyk w 7 tc wylądowałam z zapaleniem nerek w szpitalu i wszystko potoczyło się ok. A rodziłam go z zapaleniem oskrzeli tydzień przed cc lekarze bali się o wrodzone zapalenie płuc u dziecka ale na szczęście wszystko ok ma już 2.5 latka i wszystko rozwojowo też ok. Więc nie martw się antybiotykiem lepiej tak niż infekcja ♥️ Dużo zdrówka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka w takim razie dla was:) wiecie może czy jak muszę zrobić badania morfologia glukoza grupa krwi i jeszcze kilka to tylko jeden dzień będę czekać na wyniki ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi nie martw się na zapas. Lekarze wiedzą jaki w ostateczności podać antybiotyk. Przez weekend jedz czosnek i dużo cebuli. Może coś pomoże. Niestety nasze organizmy sporo teraz przechodzą zmian i mogą być przez to osłabione. Łatwo o choróbsko. Jak do tego Twoje mdłości? Dalej Cię tak męczą? Dużo zdrowia życzę 😘

Ladyo osobiście już bym sobie podarowała betę w poniedziałek i zaczekała na wizytę u lekarza z tydzień dłużej. Masz ładne przyrosty to po co się jeszcze kłuć? Popatrz sobie na swoim kalendarzu ciąży z belly. Na pewno masz tam serduszkiem zaznaczone kiedy warto iść na pierwszą wizytę. U mnie to było 6+0, wytrwałam do tego czasu i było warto, bo od razu serduszko zobaczyłam. Niektóre dziewczyny były mniej więcej 5+4 czy 5+5 i też już więcej było widać.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • liwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira no właśnie czosnek super na mnie działa, ale kurde nie ma opcji. Uwielbiam czosnek a teraz nawet powąchac nie moge. Z mdłościami odpukac ostatnio jest troche lepiej. Mdli mnie, ale to już nie jest to co było na początku. Mam nadzieje, że bedzie tylko lepiej.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo czy jest tu ktos kto nadal nie ma objawów? :( cholerka u mnie totalne zero :( grr martwię się... dziś 6+0
    Pierwsza wizyta w pon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 10:33

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Halo halo czy jest tu ktos kto nadal nie ma objawów? :( cholerka u mnie totalne zero :( grr martwię się... dziś 6+0
    Pierwsza wizyta w pon
    Ja dzis zaczynam 10tydzien i nie mam. Bylam na usg i jest okej. Objawy wcale nie sa oznaką prawidłowo rozwijającej sie ciazy choc rozumiem ze wiele kobiet uspokajaja. Ja juz sie przyzwyczailam i dla dzidzi pewnie tez zdrowiej ze nie wymiotuje

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Ja dzis zaczynam 10tydzien i nie mam. Bylam na usg i jest okej. Objawy wcale nie sa oznaką prawidłowo rozwijającej sie ciazy choc rozumiem ze wiele kobiet uspokajaja. Ja juz sie przyzwyczailam i dla dzidzi pewnie tez zdrowiej ze nie wymiotuje

Nie tylko o mdłości/wymioty chodzi. Częste oddawanie moczu, podwyższona temperatura ciała, tkliwość sutków, nic z tego nie masz?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dużo zdrówka w takim razie dla was:) wiecie może czy jak muszę zrobić badania morfologia glukoza grupa krwi i jeszcze kilka to tylko jeden dzień będę czekać na wyniki ?

Zależy od laboratorium. Trzeba pytać w swoim.

Ladyo, witaj 🙂. Zawsze możesz też założyć wątek czerwcowy, tam będziesz najbardziej zaawansowana 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 11:10

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021

Wysłany: 26 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:

A ja właśnie w szczęśliwej ciazy miałam objawy a przy poranionej nie i troszkę się martwię.
    Aczkolwiek dla mnie lepiej bez objawów bo pracuje :) ahh pocieszam się tylko tym ze beta 2 tyg temu ładnie przyrastala. Mam nadzieje ze w poniedziałek okaże się wszystko ok :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Nie tylko o mdłości/wymioty chodzi. Częste oddawanie moczu, podwyższona temperatura ciała, tkliwość sutków, nic z tego nie masz?
    Nie, jedynie piersi trochę napuchly ale dopiero w 8tyg. W poprzedniej ciąży, ktora straciłam, bolały od pozytywnego testu. Mega się teraz martwiłam. A siku to mi sie wydaje że nawet chodzę rzadziej. Co wiecej, w terminie @ mialam większy brzuch niz teraz, taki napuchniety

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Nie, jedynie piersi trochę napuchly ale dopiero w 8tyg. W poprzedniej ciąży, ktora straciłam, bolały od pozytywnego testu. Mega się teraz martwiłam. A siku to mi sie wydaje że nawet chodzę rzadziej. Co wiecej, w terminie @ mialam większy brzuch niz teraz, taki napuchniety

No czyli jednak coś tam się zmieniło 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    A ja właśnie w szczęśliwej ciazy miałam objawy a przy poranionej nie i troszkę się martwię.
    Aczkolwiek dla mnie lepiej bez objawów bo pracuje :) ahh pocieszam się tylko tym ze beta 2 tyg temu ładnie przyrastala. Mam nadzieje ze w poniedziałek okaże się wszystko ok :)
    Ja właśnie na odwrót, w poprzedniej nie doczekałam nawet serduszka więc mam nadzieję ze ta pomimo braków objawow będzie tą szczęśliwą

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    No czyli jednak coś tam się zmieniło 😉.
    Ale też codziennie słucham pytan i komentarzy jak sie czuje i wszystkich dziwi, ze mega normalnie

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Ale też codziennie słucham pytan i komentarzy jak sie czuje i wszystkich dziwi, ze mega normalnie

Haha. Chyba jest taki stereotyp kobiety przyklejonej do WC na początku ciąży. Ja w pierwszej totalnie mdłości nie miałam.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021

Wysłany: 26 września 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Ja właśnie na odwrót, w poprzedniej nie doczekałam nawet serduszka więc mam nadzieję ze ta pomimo braków objawow będzie tą szczęśliwą

No każda ciąża inna to fakt. Powodzenia!

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png

Wysłany: 26 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam Was dziewczyny czy wiecie czy w ciazy mogę nosić soczewki kolorowe? Nie mam wady tylko wizualnie sobie nosiłam bo mi się podobają :) nie wiem czy to jest jakieś przeciwwskazanie?

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ