MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka34, mnie, przy poprzedniej ciąży Pappa bardzo nabruździła - przez wyniki miałam ponad miesiąc wyjęty z życiorysu. Bardzo podniosła mi ryzyko ZD (coś z 1:1000 na 1:141), robiłam amniopunkcję, stres w oczekiwaniu na wyniki - ogromny.
Ale jest też druga strona medalu - badanie to może wczesniej wykryć nieprawidłowości w działaniu łożyska (tak było w przypadku mojej Przyjaciółki - w porę wykryto, że cos jest nie tak i, dzięki reakcji lekarza urodziła zdrowego Dzidziorka).
Powiem tak - ja będę robić Pappe ale nie będę się tak przejmować jeśli coś nabruździ w PRAWIDŁOWYM USG.
-
U mnie w poprzedniej ciąży było ok ale wyniki krwi już nie. Pappa to mało wiarygodne badanie. Skończyło się u nas prawdopodobieństwem 1:97 zespół downa. Po pary dniach od wyniku miałam amniopunkcje. 3 albo 4 tygodnie czekania na wynik. To było dla nas bardzo ciężkie. Na szczęście okazało się, że wszystko było ok. Teraz też zrobię test pappa A zaraz za nim pewnie amnio. Wtedy miałam 24 lata i takie zle wyniki. Teraz 27.
-
Hej dziewczyny, u nas trochę ruszyło z kredytami. Nasi kupujący otrzymali pozytywną decyzję kredytową a nasz wniosek poszedł jako wniosek priorytetowy i może do końca września podpiszemy umowę. Jeśli oczywiście decyzja będzie pozytywna.
Ja też teraz częściej jem. W pracy co chwila coś przegryzam bo jestem ciągle głodna i przez to mnie mdli. Masakra 🤢 nie znalazłam sposobu na te mdłości. Herbatki ani nic nie pomaga 🤷♀️ ja też biorę pregne ale lekarz zapisał femibion. Z tego co wiem to chyba ta pregna ma tak samo dobry skład 🤔jusella lubi tę wiadomość
-
Ja dlatego pappy nie robię od razu idę na NIFTY on rzadko przekłamuje po prostu wiem że nie zniosła bym tego czekania jak by wyszedł źle a przy moim wieku 38 lat wyjdzie źle a amniopunkcji się boję na maksa.
-
Mnie od 2 dni tak boli brzuch ale na maksa okresowo do tego wzdecia jakaś masakra.
-
AJrin przykro mi. U mnie z kolei rozkręciły się mdłości. Mdli mnie jak jestem głodna, ale po jedzeniu zaczynają mną targać torsje, w większości nic z nich nie wychodzi, ale są strasznie męczące. Wczoraj prawie cały dzień przeleżałam albo przespałam.
Myślę o tym, żeby w poniedziałek rano umówić sobie teleporadę z internistą i poprosić o zwolnienie. Ciekawe tylko czy by mi dał?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dziewczyny a co sądzicie o szczepieniu na grypę ? Wczoraj byłam u rodzinnej po skierowania na badania i zasugerowała mi ta szczepionkę w związku z tym ze ciąże będę przechodziła w okresie zimowym ... hmm ja szczerze powiedziawszy jestem sceptycznie nastawiona do tego poza tym nigdy się nie szczepilam przeciwko grypie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 10:24
-
Karenira myśle, ze na spokojnie, ja mam aktualnie l4 od psychiatry
Martyna ja jestem steptycznie nastawiona do szczepień na grypę, zwłaszcza ze właśnie po szczepieniu możesz się złe czuć i mieć objawy grypy, wszystko zależy czy będziesz miała styczność z duża liczba ludzi -
Ja się zaszczepiłam raz i po paru tygodniach zachorowałam na grypę, stwierdziłam że to lipa i się wiecej nie szczepiłam i się szczepić nie będę.
Oczywiście kiedy się nie szczepiłam to było wszystko ok, miałam tylko jesienno-zimowe przeziębienia 😊 -
Dzien dobry. Ciężko nadrobić kilka dni nieobecności 😁
Wczoraj bylam na wizycie i ciąża o tydzień młodsza 😕 pecherzyk jest zarodek też. Gin mowił że wszystko ok. Termin z USG 20.05 ☺ smiał sie że urodze 16stego maja w swoje urodziny. Kolejną wizyte mam 6.10 dlatego że urlop mi sie konczy i potrzebuje zwolnienie.
jusella, megimeg, Karenira, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie kupiłam test dla bratowej 😂
megimeg, Karenira lubią tę wiadomość
-
Haha nie moge bratowa w ciaży ma termin 1 czerwca
ALe będzie rodzinne boom chociaż ja jeszcze nic nie mówiemalami.91, jusella, Karenira, Skowronek, megimeg, wisienka94 lubią tę wiadomość