X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ale super! też bym chciała mieć kogoś bliskiego, kto ze mną by to przechodził i żeby dzieciaczek miał rówieśnika. U nas niestety będzie z tym trudno. Mój mąż ma 3 siotry, najmłodsza z nich jest od niego 11 lat starsza. Także dzieci już mają prawie że odchowane.

U mnie cały czas szwankuje żołądek, niby już tak nieboli ale nadal czuje dyskomfort. Z pozytywnych rzeczy dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową, dom się buduje- idzie ku lepszemu :)

jusella, AJrin, Karenira, wisienka94 lubią tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś muli... do tego mam wrażenie, że wszyscy dookoła się zmówili przeciwko mnie - rano pani sprzątająca umyła klatkę schodową mega intensywnie pachnącym płynem, potem moj G wysmrodził się perfumami i capiło w całym domu przez prawie godzinę a teraz sąsiadka mięso smaży 🙈. Do kompletu tylko zapachu gotowanej kaszy gryczanej brakuje i mogę popołudnie na przytulankach do 🚽 spędzić 😛.
    Jak zamknę okno to znów duszno się robi 🤣.
    No noe dogodzisz Panie, nie dogodzisz... przez dwa dni był spokój z zapachami, zgagą i muleniem to znów panika, że coś noe tak 🙈

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem mega słabo, w nocy bolał mnie żołądek a mnie nigdy nie boli :/ i tak nie spałam 1-5 a teraz z młodym nie odeśpią i czuje się jakbym siły nie miała a ciśnienie mam ok

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś spokój z mdłościami. Niby fajnie, ale z drugiej strony one były takie hmm...uspokajające 🤦🏼‍♀️.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A ja mam dziś spokój z mdłościami. Niby fajnie, ale z drugiej strony one były takie hmm...uspokajające 🤦🏼‍♀️.

O to to! 😁

Megimeg - u mnie też problem ze snem. Budzę się w środku nocy, albo nad ranem i 2-3 h przerwy mam 😔. Jak Grzesiek wychodzi później do pracy to jest oki, bo bierze Ziuta i jeszcze sie Nim zajmie szykując sie do pracy a ja mogę sobie ta godzinkę pospać.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mnie nie uspakajają wręcz jestem zestresowana przez nie non sto i mam napady paniki, nikt mnie nie rozumie ale ja się boje wymiotować to jest fobia i teraz mam dramat :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella mamy chyba w podobnym wieku dzieci, mój w pazdzierniku 4 lata kończy ;)

jusella lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • SzczęśliwaMama Debiutantka

Wysłany: 25 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem o co chodzi ale poprzednie ciążę też miałam takie zawirowania że były młodsze o kilka dni.

U mnie też doskwierają mdłości. Otwieram rano lodówke żeby zrobić śniadanie dzieciakom do szkoły i tak mi z niej śmierdzi że masakra.
    Ogolnie jest tak że w jednej chwili mam na cos apetyt i to zjem (oczywiscie w mega mini mini porcji) a za jakis czas jak pomyśle o danym jedzeniu to mnie mdli. Wczoraj miałam apetyt na spaghetti a mąż na zapiekanke no i sobie zamowilismy. Zjadłam tylko troszke bo od razu bylam tak pełna a jak chwilę pozniej poszłam do kuchni i zobqczyłam to spaghetti w lodowce to od razu mi sie zbierało na wymioty

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Haha nie moge bratowa w ciaży ma termin 1 czerwca :D
    ALe będzie rodzinne boom chociaż ja jeszcze nic nie mówie ;-)
    To tak jak u mnie i siostry. Zabawne 😁

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczęśliwaMama wrote:
    Kurcze nie wiem o co chodzi ale poprzednie ciążę też miałam takie zawirowania że były młodsze o kilka dni.

U mnie też doskwierają mdłości. Otwieram rano lodówke żeby zrobić śniadanie dzieciakom do szkoły i tak mi z niej śmierdzi że masakra.
    Ogolnie jest tak że w jednej chwili mam na cos apetyt i to zjem (oczywiscie w mega mini mini porcji) a za jakis czas jak pomyśle o danym jedzeniu to mnie mdli. Wczoraj miałam apetyt na spaghetti a mąż na zapiekanke no i sobie zamowilismy. Zjadłam tylko troszke bo od razu bylam tak pełna a jak chwilę pozniej poszłam do kuchni i zobqczyłam to spaghetti w lodowce to od razu mi sie zbierało na wymioty

Ja ma z kolei każdaciut starsza mysle, że to kwestia ovu i zagnieżdzenia a pewnie to kwestie indywidualne u każdej kobiety.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Mnie nie uspakajają wręcz jestem zestresowana przez nie non sto i mam napady paniki, nikt mnie nie rozumie ale ja się boje wymiotować to jest fobia i teraz mam dramat :(

Współczuję 😥.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową!!! Wczoraj poszedł wniosek priorytetowy a dzisiaj już decyzja. W środę podpisujemy umowę z bankiem 😱 może w październiku się ogarniemy i będziemy mieszkać w nowym mieszkanku. 😍😍

AJrin, jusella, malami.91, megimeg, Karenira, ago91 lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową!!! Wczoraj poszedł wniosek priorytetowy a dzisiaj już decyzja. W środę podpisujemy umowę z bankiem 😱 może w październiku się ogarniemy i będziemy mieszkać w nowym mieszkanku. 😍😍
    Super wiafomosc!
    My budujemy, ale chyba w maju dopiero będzie gotowe w stanie deweloperskim a jeszcze wykończyć 🙈🙈🙈

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Super wiafomosc!
    My budujemy, ale chyba w maju dopiero będzie gotowe w stanie deweloperskim a jeszcze wykończyć 🙈🙈🙈

Nam zeszło od października do maja 😉

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o śluz. Czy któraś z Was ma teraz czasem rozciagliwy śluz? Ja dzisiaj zauważyłam u siebie i trochę się martwię

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Nam zeszło od października do maja 😉
    U nas stoi już piętro czekamy na fachowców od dachu, a jak ekipie pójdzie reszta to się okaże, po cichu liczę, ze szybciej oddadza i w czerwcu już bedziemy mieszkać. jak tylko mdłości odpuszcza to biorę się za wystrój wnętrz, tak by wszystko mieć już kupione/zamówione za nim bobas pojawi się na świecie ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o śluz. Czy któraś z Was ma teraz czasem rozciagliwy śluz? Ja dzisiaj zauważyłam u siebie i trochę się martwię
    Spokojnie zwiększona wydzielina jest w normie w ciąży jeśli będziesz czuła inne dolegliwości typu grudki białe zapach nieprzyjemny czy też swędzenie pieczenie to koniecznie do lekarza infekcje są częste w pierwszym trymestrze.

Paulala93 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Ja mam dosyć sporo i rozciagliwy.to akurat normalne. Nie martw się 😘

Paulala93 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy jest tu może jakaś przyszła czerwcowa mamusia? Widzę ze wątku jeszcze nie ma

ago91 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo możesz rozgościć się u nas 🙂

Ladyo lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ