X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ale super! też bym chciała mieć kogoś bliskiego, kto ze mną by to przechodził i żeby dzieciaczek miał rówieśnika. U nas niestety będzie z tym trudno. Mój mąż ma 3 siotry, najmłodsza z nich jest od niego 11 lat starsza. Także dzieci już mają prawie że odchowane.

U mnie cały czas szwankuje żołądek, niby już tak nieboli ale nadal czuje dyskomfort. Z pozytywnych rzeczy dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową, dom się buduje- idzie ku lepszemu :)

jusella, AJrin, Karenira, wisienka94 lubią tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś muli... do tego mam wrażenie, że wszyscy dookoła się zmówili przeciwko mnie - rano pani sprzątająca umyła klatkę schodową mega intensywnie pachnącym płynem, potem moj G wysmrodził się perfumami i capiło w całym domu przez prawie godzinę a teraz sąsiadka mięso smaży 🙈. Do kompletu tylko zapachu gotowanej kaszy gryczanej brakuje i mogę popołudnie na przytulankach do 🚽 spędzić 😛.
    Jak zamknę okno to znów duszno się robi 🤣.
    No noe dogodzisz Panie, nie dogodzisz... przez dwa dni był spokój z zapachami, zgagą i muleniem to znów panika, że coś noe tak 🙈

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem mega słabo, w nocy bolał mnie żołądek a mnie nigdy nie boli :/ i tak nie spałam 1-5 a teraz z młodym nie odeśpią i czuje się jakbym siły nie miała a ciśnienie mam ok

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś spokój z mdłościami. Niby fajnie, ale z drugiej strony one były takie hmm...uspokajające 🤦🏼‍♀️.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A ja mam dziś spokój z mdłościami. Niby fajnie, ale z drugiej strony one były takie hmm...uspokajające 🤦🏼‍♀️.

O to to! 😁

Megimeg - u mnie też problem ze snem. Budzę się w środku nocy, albo nad ranem i 2-3 h przerwy mam 😔. Jak Grzesiek wychodzi później do pracy to jest oki, bo bierze Ziuta i jeszcze sie Nim zajmie szykując sie do pracy a ja mogę sobie ta godzinkę pospać.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mnie nie uspakajają wręcz jestem zestresowana przez nie non sto i mam napady paniki, nikt mnie nie rozumie ale ja się boje wymiotować to jest fobia i teraz mam dramat :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella mamy chyba w podobnym wieku dzieci, mój w pazdzierniku 4 lata kończy ;)

jusella lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • SzczęśliwaMama Debiutantka

Wysłany: 25 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem o co chodzi ale poprzednie ciążę też miałam takie zawirowania że były młodsze o kilka dni.

U mnie też doskwierają mdłości. Otwieram rano lodówke żeby zrobić śniadanie dzieciakom do szkoły i tak mi z niej śmierdzi że masakra.
    Ogolnie jest tak że w jednej chwili mam na cos apetyt i to zjem (oczywiscie w mega mini mini porcji) a za jakis czas jak pomyśle o danym jedzeniu to mnie mdli. Wczoraj miałam apetyt na spaghetti a mąż na zapiekanke no i sobie zamowilismy. Zjadłam tylko troszke bo od razu bylam tak pełna a jak chwilę pozniej poszłam do kuchni i zobqczyłam to spaghetti w lodowce to od razu mi sie zbierało na wymioty

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Haha nie moge bratowa w ciaży ma termin 1 czerwca :D
    ALe będzie rodzinne boom chociaż ja jeszcze nic nie mówie ;-)
    To tak jak u mnie i siostry. Zabawne 😁

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczęśliwaMama wrote:
    Kurcze nie wiem o co chodzi ale poprzednie ciążę też miałam takie zawirowania że były młodsze o kilka dni.

U mnie też doskwierają mdłości. Otwieram rano lodówke żeby zrobić śniadanie dzieciakom do szkoły i tak mi z niej śmierdzi że masakra.
    Ogolnie jest tak że w jednej chwili mam na cos apetyt i to zjem (oczywiscie w mega mini mini porcji) a za jakis czas jak pomyśle o danym jedzeniu to mnie mdli. Wczoraj miałam apetyt na spaghetti a mąż na zapiekanke no i sobie zamowilismy. Zjadłam tylko troszke bo od razu bylam tak pełna a jak chwilę pozniej poszłam do kuchni i zobqczyłam to spaghetti w lodowce to od razu mi sie zbierało na wymioty

Ja ma z kolei każdaciut starsza mysle, że to kwestia ovu i zagnieżdzenia a pewnie to kwestie indywidualne u każdej kobiety.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Mnie nie uspakajają wręcz jestem zestresowana przez nie non sto i mam napady paniki, nikt mnie nie rozumie ale ja się boje wymiotować to jest fobia i teraz mam dramat :(

Współczuję 😥.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową!!! Wczoraj poszedł wniosek priorytetowy a dzisiaj już decyzja. W środę podpisujemy umowę z bankiem 😱 może w październiku się ogarniemy i będziemy mieszkać w nowym mieszkanku. 😍😍

AJrin, jusella, malami.91, megimeg, Karenira, ago91 lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową!!! Wczoraj poszedł wniosek priorytetowy a dzisiaj już decyzja. W środę podpisujemy umowę z bankiem 😱 może w październiku się ogarniemy i będziemy mieszkać w nowym mieszkanku. 😍😍
    Super wiafomosc!
    My budujemy, ale chyba w maju dopiero będzie gotowe w stanie deweloperskim a jeszcze wykończyć 🙈🙈🙈

oar83e3k7nkpecth.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Super wiafomosc!
    My budujemy, ale chyba w maju dopiero będzie gotowe w stanie deweloperskim a jeszcze wykończyć 🙈🙈🙈

Nam zeszło od października do maja 😉

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulala93 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o śluz. Czy któraś z Was ma teraz czasem rozciagliwy śluz? Ja dzisiaj zauważyłam u siebie i trochę się martwię

• megimeg Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Nam zeszło od października do maja 😉
    U nas stoi już piętro czekamy na fachowców od dachu, a jak ekipie pójdzie reszta to się okaże, po cichu liczę, ze szybciej oddadza i w czerwcu już bedziemy mieszkać. jak tylko mdłości odpuszcza to biorę się za wystrój wnętrz, tak by wszystko mieć już kupione/zamówione za nim bobas pojawi się na świecie ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o śluz. Czy któraś z Was ma teraz czasem rozciagliwy śluz? Ja dzisiaj zauważyłam u siebie i trochę się martwię
    Spokojnie zwiększona wydzielina jest w normie w ciąży jeśli będziesz czuła inne dolegliwości typu grudki białe zapach nieprzyjemny czy też swędzenie pieczenie to koniecznie do lekarza infekcje są częste w pierwszym trymestrze.

Paulala93 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulala93 wrote:
    Ja mam dosyć sporo i rozciagliwy.to akurat normalne. Nie martw się 😘

Paulala93 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy jest tu może jakaś przyszła czerwcowa mamusia? Widzę ze wątku jeszcze nie ma

ago91 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo możesz rozgościć się u nas 🙂

Ladyo lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ