MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamsza wrote:A mam pytanie dziewczyny ile płacicie za nifty?
Ja właśnie wczoraj byłam na usg w klinice blisko domu i tam 2200 za NIFTY PRO więc pewnie będę robić tam w poprzedniej klinice 2300 chcieli.
No i pani mnie zachęcała abym zrobiła tydzień przed prenatalnymi tak aby na wizycie lekarz miał komplet danych więc zaczynam się zastanawiać nad tym. NO i ponoć wyniki w ciagu 5 max 7 dni. -
Kochane kciuki za dzisiejsze wizyty
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, bierzecie coś oprócz kwasu foliowego i wit. D? Chodzi mi o 1 trymestr.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Biorę b complex z formeds, kwas foliowy, witaminę D. To z suplementów. Leków nie liczę.
Wczoraj hematolog kazał mi odstawić acard ze względu na tego krwiaka.Kora88 lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Ja właśnie wczoraj byłam na usg w klinice blisko domu i tam 2200 za NIFTY PRO więc pewnie będę robić tam w poprzedniej klinice 2300 chcieli.
No i pani mnie zachęcała abym zrobiła tydzień przed prenatalnymi tak aby na wizycie lekarz miał komplet danych więc zaczynam się zastanawiać nad tym. NO i ponoć wyniki w ciagu 5 max 7 dni.
A orientujesz się jak przychodzą wyniki czy do gina czy jakoś poczta? 🤔 -
Ja od pozytywnego testu biorę Pregna Plus, a czasem jeszcze dodatkowo magnez z b6. Na wizycie lekarz mi w zaleceniach wpisał Mama DHA premium Plus, a jak powiedziałam że biorę Pregna to powiedział, że też dobrze. Na nudności polecał mi też samą wit.B6 sobie kupić.
Kamsza jest kilka rodzajów nifty, mnie też interesuje NIFTY PRO. W klinice, w której mój lekarz też pracuje kosztuje 2350zł, a na stronie www.badanienifty.pl 2400zł, ale wtedy pielęgniarka przyjeżdża do domu i ogarnia pobranie krwi.Kora88 lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Kamsza jest dostępny online.
-
-
Agnieszka34 wrote:2400 a nie 1400 😜 ja biorę tylko kwas foliowy,tak mi kazał lekarz. A po 12 tyg mam przejść na witaminy dla ciężarnych
No właśnie chciałam pisać, że tanio -
Człowiek cały czas chodził gdzieś prywatnie.. ginekolog, dentysta etc. Raz. Raz w życiu zdecydowałam się iść "za darmola" na wizytę. (Lux med) i dupa. Odwołali wizytę. Chciała mnie umówić za tydzień. Zapytałam czy jest poważna. 2 tyg czekałam. Umowila mnie na poniedziałek.
-
mała_ruda wrote:Człowiek cały czas chodził gdzieś prywatnie.. ginekolog, dentysta etc. Raz. Raz w życiu zdecydowałam się iść "za darmola" na wizytę. (Lux med) i dupa. Odwołali wizytę. Chciała mnie umówić za tydzień. Zapytałam czy jest poważna. 2 tyg czekałam. Umowila mnie na poniedziałek.
Serio w Luxmedzie tak? Czyli dupa z dzisiejszej wizyty? Ja sprawdzam online terminy czesto coś wpada bo ktoś odwołał może zobacz?
W sumie to nie do końca za darmo bo im płacisz -
A z ciekawości kupiła juz któraś coś dla dzidzi? Jeny ja wczoraj byłam w lidlu i w koszu na wyprzedaży tyle śliczności po 5 zeta a ja ich bodziaki no uwielbiam Ale jakoś mimo, że bardzo chciałam to nic nie kupiłam bo liczę na dziewczynkę bardzo bym chciała ale wewnętrznie wiem, że będzie chłopak a dla takiego to ja wszystko już mam. Ja nawet jak myślę o dzidzi to odmieniam, że chłopak jak myślę jak zareagują chłopaki na rodzeństwo to widzę na tym obrazku kolejnego faceta
-
U mnie te badanie 2500zł kosztuje..
Ja biorę tylko Prenatal uno.
Następna wizyta 20 października i na tą wizyte mam zrobić pełno badań z moczu i krwi jak 400zl zapłacę to będzie spoko 😐 jeszcze muszę zrobić badanie prenatalne ale to między 11 a 13 tygodniem więc raczej na początek listopada zrobię a kwotą to 500zl więc wydatki są 😛Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Vanillaice wrote:Mnie też kompletnie nie bolą piersi. Z resztą ja totalnie nic nie czuję więc też jestem pełna stresu. Ale w pierwszej ciąży miałam podobnie 😊
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Ja już chętnie też bym kupowała ciuszki dla dzidzi 🙈 bo to moja pierwsza ciąża 😁 narazie dostałam jedne spioszki z okazji moich jutrzejszych urodzin 😁 najlepszym prezentem i tak było zobaczenie serduszka dzidzi ❤️
AJrin, jusella, megimeg lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja nic nie kupuję, bo wszystko mam, no chyba że będzie dziewczynka to wtedy trochę ciuszków dokupię, ale to koło połowy ciąży pewnie.
Biorę tylko kwas foliowy. W pierwszej ciąży nie brałam żadnych suplementów dla ciężarnych i teraz też raczej nie będę. Mój lekarz jest przeciwny, mówi, że wystarczy zdrowa dieta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 11:09
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Widziałam że te nifty pro robi się w 10tc ale skończonym czy np 9+1🤔zastanawiam się jak będę w Pl ale za 2 tyg to nie uda mi się ich zrobić jeśli to bedzie od 10tc ☹️