MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
malami.91 wrote:Dziewczyny, teraz to już nie ma wyjścia. Trzeba spróbować wziąć się w garść dla dobra dziecka i dla siebie.
Po mnie już chyba widać 🤰. Dziś znajoma mnie zapytała czy dobrze widzi, że mam brzuszek ciążowy. Myślałam, że to później nastąpi. -
Angela, u mnie to zjedzenie zbyt dużego śniadania tak podziałało 😁. Ale wypisałam dziecko ze żłobka, nie wróciłam do pracy i niektórzy już sobie poskładali to w całość chyba 😉.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 11:46
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Megimeg słonko to, przez co teraz przechodzisz niedługo minie. Każda z nas ma prawo do słabszych dni i nie ma co się z tego powodu jeszcze dodatkowo samobiczować. Przechodzisz przez trudny okres, odczuwasz sporo stresów i nerwów. Szkoda, ale trudno. Maluch rozwija się prawidłowo, krzywdy mu tym nie robisz. Jeszcze parę tygodni, skończy się I trymestr, zaczniesz czuć pierwsze ruchy dziecka i ciąża nabierze na pewno zupełnie innego wymiaru. Dopóki czujesz się okropnie to pozwól sobie na odpoczynek i znajdź sobie rzeczy, które Cię będą relaksować. Nic nie jest teraz tak ważne jak Twoje samopoczucie Decyzja o ciąży nie była błędem Po prostu masz nieco gorszy okres. To minie. Uwierz w siebie. Nie umrzesz i będziesz dzielną i kochaną mamą Popatrz do jakich poświęceń jesteś zdolna, żeby mieć dziecko. Dostaniesz za to nagrodę w postaci niezliczonej ilości kup, ale też cudownych uśmiechów
Jestem pewna, że tylko i wyłącznie to okropne samopoczucie fizyczne przyczynia się do gorszych myśli. To normalne, ale będzie lepiejwisienka94, Emimi, Emimo lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Megimeg słonko to, przez co teraz przechodzisz niedługo minie. Każda z nas ma prawo do słabszych dni i nie ma co się z tego powodu jeszcze dodatkowo samobiczować. Przechodzisz przez trudny okres, odczuwasz sporo stresów i nerwów. Szkoda, ale trudno. Maluch rozwija się prawidłowo, krzywdy mu tym nie robisz. Jeszcze parę tygodni, skończy się I trymestr, zaczniesz czuć pierwsze ruchy dziecka i ciąża nabierze na pewno zupełnie innego wymiaru. Dopóki czujesz się okropnie to pozwól sobie na odpoczynek i znajdź sobie rzeczy, które Cię będą relaksować. Nic nie jest teraz tak ważne jak Twoje samopoczucie Decyzja o ciąży nie była błędem Po prostu masz nieco gorszy okres. To minie. Uwierz w siebie. Nie umrzesz i będziesz dzielną i kochaną mamą Popatrz do jakich poświęceń jesteś zdolna, żeby mieć dziecko. Dostaniesz za to nagrodę w postaci niezliczonej ilości kup, ale też cudownych uśmiechów
Jestem pewna, że tylko i wyłącznie to okropne samopoczucie fizyczne przyczynia się do gorszych myśli. To normalne, ale będzie lepiej
Ale jest w tym prawda, gdyby nie te mdłości i szarpanie to byłabym szczęśliwa , problem tez moje czarnowidztwo i zamiast mówić sobie ze jeszcze 2 tyg i będzie Ok, to mówię zw na pewno cała ciąże tak będzieEmimo lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Kochana 😘
Ale jest w tym prawda, gdyby nie te mdłości i szarpanie to byłabym szczęśliwa , problem tez moje czarnowidztwo i zamiast mówić sobie ze jeszcze 2 tyg i będzie Ok, to mówię zw na pewno cała ciąże tak będziemegimeg, Emimo lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Co do samopoczucia to mam dzisiaj jeden z gorszych dni. Od rana męczą mnie wymioty, za każdym razem maleńka ilość treści, ale jednak. Przed komputerem powinnam wytrzymać do 18:00, a już się czuję strasznie zmęczona. Mam ochotę wrócić do łóżka pod kołdrę. Dobrze, że obiad mam z wczoraj, wystarczy tylko odgrzać.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ogólna sytuacja dla żadnej z nas nie jest komfortowa. Ale musimy być dzielne, nie ma z górki bez pod górki 😉
Ja robiłam dziś badania tarczycy i mocz (bo ostatnio zapomniałam) bo środa endo i czwartek gin. Trochę się zmartwiłam, bo miałam dziś jakiś mętny mocz. Pierwszy raz taki u sibie widzę. Wie któraś może co to może znaczyć? -
Mima85 wrote:Hej Dziewczynki 😉 Przyjmiecie następną mamusie na pogaduchy ?
Mi w jednej dzień ok, drugiego katastrofa. Chociaż od pary dni można zrobić coś więcej niż leżeć..
Dzisiaj posprzątałam kuchnie, zrobiłam 2 prania, obiad byłam na zakupach spożywczych i piecze mi się sernik. Ale w między czasie miałam 2 drzemki. Dobrze, że mój mąż jest wyrozumialy i zabiera małego ze sobą żebym mogła odpocząć.
Ostatnio mnie nachodzi coraz częściej na seksy. Jak u Was to wygląda?Mima85 lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Mam podobnie, tylko mnie właśnie szarpie jak szybko czegoś nie zjem, liczę ze do 12 tyg trochę odpusci a całkiem do 14
-
megimeg wrote:Rozumiem bo mam tak samo, ja nie powinnam w ogóle zachodzić w ciąże w moim stanie psychicznym i teraz wiem ze zeobilam sobie duża krzywde i temu dziecku tez robię swoimi nerwami i stresem i codziennie myśle ze tego nie przezyje
Będzie dobrze. Początki właśnie najgorsze. Huśtawki nastrojów mdłości. Później bedziemy normalnie funkcjonować. Ja to się nie mogę doczekać. Nie wiem jak wytrwam do maja -
Z kolei my sobie od czasu do czasu normalnie podziałamy 😛 Piersi mi już urosły i mąż często mnie za nie łapie i sprawdza. Od tego sprawdzania to i się czasem bo ochota robi. Ja tylko patrzę, żeby być w oknie pomiędzy 🤮 Oczywiście jak czuję się trochę lepiej. Raz miałam spore plamienie od razu po bzyku, ale uznałam że tak się może dziać. Zresztą trwało tylko chwilę i się nie powtórzyło. Także jakby co to się nie przestraszcie. Lekarz mi na pierwszej wizycie mówił, że bez przeszkód mogę uprawiać seks z mężem.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm