MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga woow 2 razy bliźniaki i widzę że w małym odstępie czasu. Szacunek wielki dla ciebie kobieto 🤩
U mnie 2 przedwczesne porody 34tc i 35tc może teraz uda się donosić choć lekarze mówią że to taka moja natura 🤔 -
Hej. Całą noc nie spałam. Ciągle mnie męczą myśli ze ta moja blizna jest cieńka i w ogóle to ginekolog mi powiedziała na ostatniej wizycie, ze mam na niej prześwit. Tylko, że ona całkowicie olała sprawę. Mówi tylko, ze zrobimy cięcie po prostu w 35, 36 tydzień i wszystko będzie dobrze. Coś nie moge w to uwierzyć, że to takie proste. Jak już teraz mam prześwit to gdzie to 35 tygodnia jeszcze.
Strasznie się boje. -
Witam niedzielnie 😁
Może się przedstawiępo krótce....
Mam 35 lat i to moja 3 ciąża. Mam dwóch synów 12lat i 7 lat.Teraz to taka niespodzianka wyszla po wczasach na Mazurach 😁. Zawsze zachodzilismy w ciążę z pomocą A tu taki cud. Nawet nasza Pani ginekolog była w szoku jak nam się udało. Tarczycy nie mam w 2017 miałam raka i mi usunęli. Teraz zaszłam w ciążę przy tsh.....29.8.....😁Na szczęście juz spadlo i .am 0.1. Biorę duphaston, w sumie jeszcze 8dni i mam przerwać.
Co do mdłości to mam największe jak nie zjem po 2 godzinach, ale jest i tak luksus w porównaniu z dwoma poprzednimi ciazami 😆
Emimo lubi tę wiadomość
-
Kamsza, najgorsze pierwsze miesiące były, bo Dziewczynki były zupełnie inne. O innych godzinach spały, jadły, czuwały, czego innego chciały. Tylko kupy się zgrywały czasami (całej czwórki 😂). Teraz jest łatwiej, dalej są inne, ale jakoś się sam wyklarował kompromis. Trzymam kciuki, żeby tym razem udało się donosić!
Kamsza lubi tę wiadomość
-
miałam już dwa cięcia. W 2008 i drugie w 2015.
Tylko już podczas drugiego cięcia lekarz mówił ze blizna już się zaczeła rozchodzić i ze ogólnie przednia ściana macicy jest w kiepskim stanie. Potem na wizytach kontrolnych już mówili, ze mam ubytek w bliźnie. Dlatego nie planowałam więcej dzieci, i dlatego się tak strasznie boje. Ja chyba zwariuje niedługo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 10:47
-
Liwi może warto skonsultować to z kilkoma lekarzami. Ja nigdy nie miałam CC to nie wiem jak to jest.
Mima witamy i gratulujemy 😀
Iga prawie jak czworaczki. PodziwiamMima85 lubi tę wiadomość
-
No tez tak myślałam, żeby iść do kogoś innego. Ale mąż mnie uspokaja, że chodze do najlepszego lekarza w okolicy i gdyby było jakiś zagrożenie to musiałaby mi o tym powiedzieć. Dodam, ze to własnie ta ginekolog robiła mi to drugie cięcie i zna moją sytuacje bo chodze do niej już kilka lat.
Ale chyba jednak się skusze i pójdę do kogoś jeszcze -
liwi wrote:No tez tak myślałam, żeby iść do kogoś innego. Ale mąż mnie uspokaja, że chodze do najlepszego lekarza w okolicy i gdyby było jakiś zagrożenie to musiałaby mi o tym powiedzieć. Dodam, ze to własnie ta ginekolog robiła mi to drugie cięcie i zna moją sytuacje bo chodze do niej już kilka lat.
Ale chyba jednak się skusze i pójdę do kogoś jeszcze
Moja kuzynka miał też 3 CC i trzecia ciąża zakończyła sie powodzeniem w 36 tygodniu 😉Bądź dobrej myśli. -
megimeg wrote:Ja będę miała na początku listopada a 30.10 badanie Nifty pro
A to badanie Nifty pro to płatne tak?
Jestem trochę do tyłu z badaniami w ciąży...ja mam na 13 listopada usg prenatalne i krew pobieraną,ale nie wiem jakie tam wszystkie wyniki mają być. Potem ma zadzwonić do mnie lekarz(26.11) z omówieniem wyników. -
Mima85 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest już umówiona na badania prenatalne? Ja mam termin ma 13 listopad i w sumie doczekać się nie mogę, bo już ponoć widać będzie płeć dzidziusia... A marzy mi się córeczka 😁
Mima85 lubi tę wiadomość
-
Mima85 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest już umówiona na badania prenatalne? Ja mam termin ma 13 listopad i w sumie doczekać się nie mogę, bo już ponoć widać będzie płeć dzidziusia... A marzy mi się córeczka 😁
Mima85 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2018