MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja usg prenatalne mam umówione na 29 pazdziernika.
Od jutra zaczynam pracę zdalna. Nie powiedzialam jeszcze szefowi o ciazy, ale jak sytuacja sie nie poprawi to będę musiała to zrobić szybciej niż planowałam05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Ja miałam w zeszłym tygodniu wizytę, gdzie słuchałam serduszka. Teraz następną mam 30.10. Nie robię tych dokładniejszych badań Nifty itd. Po prostu w 12/13 tygodniu będę mieć trochę dokładniejsze USG u mojego gina. 🙂
-
Venice wrote:Hej. Czy któraś z Was ma zawroty głowy? Cały weekend przeleżałam. Nie mam siły na nic. Zawsze byłam bardzo aktywna, nie lubię takiej bezczynności.Starania od marca 2018
-
Chciałabym się przywitać i trochę niepewnie dołączyć 😊
Zanim napisałam, przeczytałam wszystkie posty od początku, trochę to mi zajęło😁 Gratuluje wszystkim serduszek!
Mam 32 lata i jestem z Torunia. Widziałam, że jest parę Torunianek i chyba też chodzą do dr Kocha jak ja. Chyba, że się coś zmieniło?
Jestem po pierwszej wizycie u lekarza, byłam między 6 a 7 tygodniem, widać było malutki zarodek i było bicie serduszka na usg. Z racji tego, że w lutym tego roku przeszłam przez poronienie zatrzymane (w 10tym tygodniu serduszko nie biło), cały czas mam jakieś obawy. Lekarz określił narazie datę na podstawie OM i wyszedł 26 maja 2021. Na usg widział też małego krwiaka. Ogólnie po wizycie naczytalam się o krwiakach, że są niebezpieczne itd i już płakać mi się chciało. Do tego zarodek był malutki, chyba tylko 1mm miał więc znowu zaczęłam się bać,że jest za mały i że źle się rozwija. Lekarz mi powiedział jednak, że wszystko jest ok więc trzymam się tej informacji kurczowo i wierzę, że będzie dobrze! Do tego mam mdłości, wahania nastroju i apetyty na różne potrawy, na które później nie moge patrzeć 😂 To mnie pociesza bo w lutym około 8 tygodnia wszelkie objawy mi przeszły. Mam już synka, prawie 6cio latka.
Mam nadzieję, że mogę się dołączyć bo nie ma mnie kto zrozumieć, nikt prawie nie wie o ciąży. Do tego mąż mi ostatnio działa na nerwy😂 Rozpisalam się ale tyle o Was się naczytalam, więc chciałam się trochę przedstawić😊malami.91, megimeg, Karenira, wisienka94, Emimo, Skowronek lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mam terminu USG I trymestru, ale robię u mojego gina, więc nie muszę się jakoś wcześniej zapisywać, sam mnie gdzieś tam wepchnie w odpowiednim momencie 🙂.
Powiem Wam, że ja się czuję lepiej. Żołądek mi póki co odpuścił i na wymioty ciągnie dużo rzadziej. Może już będzie ok. Oby mnie tylko zaraz rwa kulszowa nie dopadła jak w pierwszej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 20:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mam pytanie do dziewczyn od dr Kocha. Wizytę mam umówiona na 28.10 i wtedy będzie 10/11 tydzień. Zastanawia mnie czy zdążę się umówić na prenatalne bo dr nic o tym nie mówił jeszcze. Jak było u Was? Czy lekarz poleca gdzie te badania najlepiej zrobić? Wcześniej chodziłam do dr Łukasiewicza i u niego robiłam to badanie więc sam mnie umawial a teraz nie wiem. Sama sobie co chwilę problemy wymyślam, chyba przez te hormony...
I mam tak samo jak jedna z Was...nie mogę otwierać lodówki tak mi śmierdzi 😂 -
Angelaaaa wrote:A mam pytanie czy jak macie zdjęcie usg to jest tam data podana i to jest przewidywana data porodu ?
Tak. Na tym etapie ta data jest dosyć wiarygodna, ale potem będzie się zmieniać w zależności jak dziecko będzie rosnąć i nie trzeba się tym za bardzo sugerować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 21:11
Angelaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Witam się dziś byliśmy z sąsiadami większą ekipa na rowerach i skończyło się after party u nas 😂 haha dopiero poszli no i zapytali się wprost czy w ciąży nie jestem bo nie pije pięknie wyglądam i widać co nieco brzuszek więc się przyznaliśmy 😂 🙈
Ja jutro idę na NIFTY pro dalej mam mętlik czy to nie za szybko ale trudno jestem już umówiona to idę.
-
Na usg jest pomiar CRL i on odpowiada wiekowi ciazy ♥️
-
Kala139 wrote:Mam pytanie do dziewczyn od dr Kocha. Wizytę mam umówiona na 28.10 i wtedy będzie 10/11 tydzień. Zastanawia mnie czy zdążę się umówić na prenatalne bo dr nic o tym nie mówił jeszcze. Jak było u Was? Czy lekarz poleca gdzie te badania najlepiej zrobić? Wcześniej chodziłam do dr Łukasiewicza i u niego robiłam to badanie więc sam mnie umawial a teraz nie wiem. Sama sobie co chwilę problemy wymyślam, chyba przez te hormony...
I mam tak samo jak jedna z Was...nie mogę otwierać lodówki tak mi śmierdzi 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 22:13