Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😊
U mnie przygotowania do Świąt, usiadłam na chwilkę i Was doczytuje.
To tak nie wiem czy to kogoś uspokoi ale ja pamiętam, że w 1 ciąży zaczęłam czuć ruchy po 20 tygodniu jakoś. Może 22 nawet. Myślę, że maluszek jest jeszcze mały, lekki i czujemy ruchy w zależności gdzie się ułoży, a jak do brzucha np. to słabo czuć. Moja przytula się do łożyska jak to określiła pani doktor i dlatego ją tak mocno czuje. Spokojnie dziewczyny, stres niepotrzebny 😘
Ja wczoraj nie mogłam spać, dużo myślałam bo waham się ciągle ze szczepieniem i mam problemy rodzinne, a dzisiaj czuje się jak zombie, myślę teraz po co mi to było 🤦
Wracam do sernika i kapusty... Jak ja się cieszę że mdłości minęły 🥰🥰🥰Merci92, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja właśnie kosztowałam makowczyk i babkę ❤️ Powiem Wam, że ostatnio mam takie mieszane dni. Raz wstaję i myślę, że mam mały brzuch a to już 20 tydzień. Za chwilę znowu patrzę do lustra i myślę ale on duży. I takie mam zamieszanie w głowie 😄
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Leon wrote:Ja właśnie kosztowałam makowczyk i babkę ❤️ Powiem Wam, że ostatnio mam takie mieszane dni. Raz wstaję i myślę, że mam mały brzuch a to już 20 tydzień. Za chwilę znowu patrzę do lustra i myślę ale on duży. I takie mam zamieszanie w głowie 😄
Leon lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyLeon wrote:Ja właśnie kosztowałam makowczyk i babkę ❤️ Powiem Wam, że ostatnio mam takie mieszane dni. Raz wstaję i myślę, że mam mały brzuch a to już 20 tydzień. Za chwilę znowu patrzę do lustra i myślę ale on duży. I takie mam zamieszanie w głowie 😄
Malinka2021, Leon lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie skonczylam moje pichcenie w kuchni😋mam dość, praca do 16 a potem jazda z ciastami🙂ale wszystko pięknie wyszło wiec jestem z siebie dumna😄 ja brzuch tez raz mam mniejszy a czasem jakos po godzinie czy dwóch popatrze i wydaje sie taki mega duży hah🙂po świętach planuje w końcu wybrac się na jakieś zakupy i kupic leginsy i jakieś inne spodnie na brzuch bo moje jeansy już się staly niewygodne🙂
Co do ruchów dzieciątka wydaje mi sie ze one są tylko nie wiem kiedy bo ogolnie mi się w brzuchu zawsze duzo przewala😋 ale czekam już faktycznie na takie konkretne po których kuz nie będę miała watpliwosci🙂
Boze jak się cieszę że już święta i w końcu upragniony odpoczynek😃 -
Dziewczyny, Wesołych Świąt! Ja się mało odzywam, bo za dużo pracuje… ale teraz urlop 2 tygodnie
Jestem w 20. Tyg. U mnie będzie dziewczynka. Obecnie męczą mnie okropne bóle w pachwinach. Masakra. I dzidziuś od dwóch dni przez cały dzień się wierci. A czytałam ze w brzuchu śpią przez 18 godzin dziennie.
U mnie pojawiają się tez problemy z trawieniem. A to biegunka, a to bóle w jelitach. Nie wiem czy to od diety czy od tego ze rośnie macica. Pozwalam sobie na więcej ale nadal staram się 80% jesc zdrowo. Macie podobnie?
I głupie pytanie, zamierzacie jeść kapustę z grzybami? 🙃 -
Oczywiście!
I pierogi z kapustą i grzybami.. Ile wlezie 😁🤣
Ja również mam takie bóle, a od wczoraj mam wrażenie jakby mi drętwiało kroczenawet nie umiem tego opisać 😅 boli brzuch źle, boli coś innego jeszcze gorzej 😅
Wesołych i Spokojnych Świąt życzę nam wszystkim ☺️😍❤️💙Merci92, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
Powiem wam ze dzisiaj już zjadłam kapustę z grzybami ale tymi suszonymi i nawet nie miałam żadnych rewolucji ☺ A może jeszcze wszystko przedemna! 😃 Podobno grzyby są ciężko strawne a kapusta mocno wzdymajaca ale jesc można nawet w ciąży 😉
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja też uwielbiam kapustę z grzybami, już dziś próbowałam ale tak namieszałam jedzenia, że dopadły mnie mdłości.
Dziś miałam wizyte. Dzieciątko waży 192 g i wszystko przebiega prawidłowo. Niestety nie chce pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynka, więc żyje w niewiedzy. Z tego co widzę, to już każda z Was wie kogo nosi pod sercem. Może na połówkowych się w końcu dowiem, ale to dopiero za ok 4 tygodnie.
Co do ruchów to też nie czuję, jedynie rano czuje pod dotykiem dłoni takie nierówności na brzuchu, tak jak by zgrubienie. Pojawia się codziennie w różnych miejscach, ale przeważnie w okolicach pępka. Gdy wstaje to znika i już potem zgrubienie znika. Też tak macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 22:30
Merci92, Soleil, Olenkaa lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Ja od wczoraj juz wcinam bigos tzn no próbowałam czy dobrze przyprawiony🙊🙈jutro robię krokiety z kapustą i grzybami-będę jadla wszystko😋
Co do zdrowego żywienia hmmm oczywiście staram się, ale cały czas chodzi za mną takie ciężkie wiejskie jedzenie, polskie potrawy albo fastfoody...moze przez to że cały czas jadlam zdrowo i teraz organizm domaga się czegoś innego😅
Dla Was również Zdrowych i Radosnych Świąt🎄🎁🎉🎅⛄💕super, że za rok święta już z maluszkami naszymi spędzamy🤰👶🥂Merci92, Soleil, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualnyProvitamina wrote:Ja też uwielbiam kapustę z grzybami, już dziś próbowałam ale tak namieszałam jedzenia, że dopadły mnie mdłości.
Dziś miałam wizyte. Dzieciątko waży 192 g i wszystko przebiega prawidłowo. Niestety nie chce pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynka, więc żyje w niewiedzy. Z tego co widzę, to już każda z Was wie kogo nosi pod sercem. Może na połówkowych się w końcu dowiem, ale to dopiero za ok 4 tygodnie.
Co do ruchów to też nie czuję, jedynie rano czuje pod dotykiem dłoni takie nierówności na brzuchu, tak jak by zgrubienie. Pojawia się codziennie w różnych miejscach, ale przeważnie w okolicach pępka. Gdy wstaje to znika i już potem zgrubienie znika. Też tak macie?Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też zamierzam jeść wszystko, już nie mogę się doczekać tej wyżerki hehe
Mi dziś dzień strasznie szybko zleciał - kończyłam pakować prezenty, sprzątałam i zrobiłam ciasto. 🙈
I leże i chyba mała mnie kopie, pewnie też zmęczona 😂
Idę spać trzeba się zregenerować przed podróżą do tesciów😇 Zdrowych Świąt Wam życzę, pełnych dobrego humoru i spokoju 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 23:24
Olenkaa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Provitamina nie zaobserowałam u siebie tego. Muszę się bardziej podotykać po tym brzuchu. Nie wiem czemu, ale nie często to robię🙈
Czas tak leci szybko że zanim się obejrzysz będziesz już wiedziała czy to chłopczyk, czy dziewczynka. Dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze ✊
A masz jakieś przeczucia? Mi się od początku wydawało, że dziewczynka - i trafiłam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 23:22
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Niestety nie mam żadnych przeczuć. Zatem muszę jeszcze poczekać 🙂 podotykaj brzusio z rana leżąc na plecach, kto wie, może się spotkacie 🙂 mój mąż też go czuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2021, 08:27
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Dziewczyny Wesołych Świąt dla Was i rodzin! 🎄🎆⛄Zdrowych, rodzinnych i pełnych szczęścia 😘 🎀
W końcu święta gdzie nie trzeba wciągać brzucha 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2021, 08:26
Zosiek, Vende, Merci92, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Ja dzisiaj po kontroli u lekarza, infekcja mija, oskrzela juz czyste, moge spędzić Święta z rodziną
. Takze jest dla mnie nadzieja, ze w koncu wyzdrowieje
.
Ja tez mam w planie jeść wszystko i nie wciągać brzucha. Na szczęście mdłości mam coraz slabsze wiec moze spobie pojem
.
Ja życzę Wam przede wszystkim zdrowia w te Święta, dużo spokoju, odpoczynku, relaksu i powodów do uśmiechu.
Merci92, Ana.Ta, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dziewczyny Wesołych Świąt dla Was,Maluchów i Waszych Rodzin
obyśmy wszystkie kolejne Święta spędziły z tymi Maluchami z brzucha ale na rękach:)
Merci92, Ana.Ta, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja wstałam w dobrym humorze bo mimo, że przed 7 to się wyspałam. No ale teraz trochę ogarnął mnie strach bo na śniadanie zjadłam połowę wędzonej makreli. I dopiero później przyszło mi do głowy sprawdzić czy wg w ciąży powinnam jeść takie rzeczy. I z przerażeniem przeczytałam, że nie! Naczytałam się trochę o tych bakteriach w wędzonych rybach i teraz trochę się martwię 😰