X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon Będzie dobrze pamiętaj że nie w każdej wędzonej rybie są tam te bakterie ☺ Jak kupiłaś z dobrego źródła to możesz spać spokojnie ☺ Ja też raz z rozpędu zjadłam wędzona rybe a później przeczytałam że nie można 🤪

Życzę wam dziewczyny Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka, mało mdłości i samych pozytywnych emocji! 🙃🙂😉

Leon, Motyl12, Malinka2021, Iwonaa27, Olenkaa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja myślałam że tylko surowej ryby nie wolno, ale wędzona już tak, i jem od początku ciąży normalnie...

Leon lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też sie zdarza jeść wędziną rybę. Nie martwcie się 😘

Leon lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jadam wędzona rybe i bardzo mi samkuje, tylko patrze na to zeby byla z wiadomego źródła. Nie martwmy sie na zapas :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny 😊🎄

Leon, Motyl12, 5ylwian, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny!

Motyl12, 5ylwian, Ana.Ta, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie na myśli "z wiadomego źródła"? Jak kupuje w biedronce to jest wiadome źródło? Nie mam pojęcia skąd taka ryba przybyła.
    Jeszcze wyczytałam że makrele (niezależnie w jakiej formie) mają dużo rtęci i to też w ciąży nie jest wskazane bo może spowolnić rozwój dziecka, ale z drugiej strony ile tych ryb by trzeba zjeść żeby to miało wpływ, lubię wędzone ryby ale przecież nie jem ich codziennie...

No nic, na wigilii dziś nadrobiłam rybkami :) wesołych świąt :)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Raszusia Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jadłam wędzona rybę i nic mi się nie działo, wiec spokojnie. Trzeba słuchać organizmu. Raz nawet zjadłam pleśniowy ser a podobno nie można. Ja szczególnie uważam na jajka żeby nie jeść surowych.

Dziewczyny, zjadłam ta kapustę i grzyby i jest ok. Może kompot z suszu pomogł i nic na razie nie boli. Żadnych dolegliwości. Dzięki za podpowiedzi 😆

Spokojnych świat!!

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

Iwonaa27, Ana.Ta, Megsi, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zdychałam cały dzień. Trochę się napracowałam i brzuch bolal. Wieczorem po jedzenie to już w ogóle w pół mnie zgięło, ale pol godziny na kanapie przy Kevinie i przeszło. Śmiałam się z mężem, że bobas tam ma walkę o dominację terenu teraz, bo tak się o jadłam😃

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bakterie w makreli wędzonej zdarzają się bardzo rzadko, nie ma co się martwić na zaś 😘 ja odstawiłam wszystkie ryby sklepowe ze względu na tą rtęć właśnie i inne zanieczyszczenia, lekarz znajomy tak mi doradził. Olej lniany pije i siemię lniane, oprócz tych tłuszczy w witaminach dla ciężarnych.

Ja trochę cieszę się, że już po Wigilii, mogę odpoczywać.🤣

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najadlam się wczoraj A nawet było ok o dziwo A kompotu z suszonych owoców nie piłam bo go nie cierpię 😂
    Dzis juz odwiedzimy u teściowej zaliczone i wreszcie zasłużony odpoczynek😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze u teściów, powiem Wam, że już nie mogę doczekać się jutra kiedy będę u siebie😂
    Jakoś tak najbardziej czuje święta u mojej mamy, ale w tym roku padła kolej na nich 🙈 nie mogę przywyknąć do ich niektórych przyzwyczajeń, np. w Wigilie nie jedzą ciągiem dań, tylko po barszczu była godzinna „przerwa”. A ja chciałam jeść dalej 😂
    I wśród dań zabrakło kapusty z grochem- a ja tak na nią czekałam 😂 🤦‍♀️
    To sobie pomarudziłam😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2021, 16:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędziłam święta w domu, bo mnie tak rozłożyło przeziębienie, że nie wyszłam z łóżka. Męża i córkę wysłałam do teściowej i do mojej mamy, a sama przespałam większość świat. Dobrze że mi dostarczyła teściowa świąteczne zapasy jedzenia. Tak się cieszyłam na te święta, ale życie pisze niestety własne scenariusze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wyżalić. Wcześniej nie miałam siły a nie chciałam mówić rodzinie przed świętami bo po co psuć humory ale dłużej nie wytrzymam.
    Byłam na połówkowych wszystko dobrze z wyjątkiem serduszka. Lekarz co wykonywał połówkowe powiedział jedynie że ma powiększoną lewą komorę podejrzenie wady zastawki. I mówił żebym najlepiej pojechała do Warszawy do dr Dąbek na echo. Przestraszył mnie nastraszył i przed samymi świętami nerwy. Nie powiedział dokładnie o co chodzi. Dzwoniłam do swojego i kazał przyjąć na wizytę w sylwestra bo go niestety wcześniej nie będzie jedyne co to powiedział przez tel że trzeba sprawdzić i na pewno da mi skierowanie na echo serca płodu. Ale tak się boję. Co noc płaczę w poduszkę żeby dzieci nie widziały. Sama już nie wiem co mam robić. Szukałam na forum ale zdarza się też że lekarz coś źle czasami zobaczy a na echu nic nie wychodzi ale sana już nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Dziewczyny muszę się wyżalić. Wcześniej nie miałam siły a nie chciałam mówić rodzinie przed świętami bo po co psuć humory ale dłużej nie wytrzymam.
    Byłam na połówkowych wszystko dobrze z wyjątkiem serduszka. Lekarz co wykonywał połówkowe powiedział jedynie że ma powiększoną lewą komorę podejrzenie wady zastawki. I mówił żebym najlepiej pojechała do Warszawy do dr Dąbek na echo.

Missia wiem, co przeżywasz i jaki to strach. Miałam trochę problemów w pierwszej ciąży. Nie wchodząc szczegóły od połówkowego właśnie pasmo nerwów, całe szczęście diagnoza się nie potwierdziła i skończyło się na strachu.
    Trafiłam do Łodzi do cudownych lekarzy profesora Szaflika i dr Katarzyny Janiak.
    Ona jest specjalistką od wad serca płodu. Jest kompetentna, ale przede wszystkim bardzo ludzka.
    https://www.wolmedica.pl/dr-n-med-katarzyna-janiak/

Nie wiem, z której części Polski jesteś, ja tam miałam kilkaset kilometrów, ale było warto, bo czułam, że jestem w dobrych rękach. Trzymaj się ciepło, wszystkiego dobrego!

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 ojejku to faktycznie Ci się przytrafiło :( ale dobrze, że mąż ogarną sytuację, a ty mogłaś spokojnie odpoczywać 💚

miissia jejku nie wyobrażam sobie nawet co teraz czujesz :( musisz wierzyć że nawet jeśli jest jakaś wada to lekarze pomogą. Teraz najważniejsze trafić w dobre ręce. Często jeszcze w brzuszku można dzieciątku pomóc. Będzie wszystko dobrze, nie denerwuj się żeby dzidzia też była spokojna. Wiem że łatwo pisać, ale trzeba poprostu mocno wierzyć i modlić się, że wszystko dobrze się skończy 🙏 tak jak w przypadku Klary. Zobaczysz 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2021, 23:04

Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia musisz być dobrej myśli, że to się nie sprawdzi, albo, że to coś niepoważnego. Musi Ci być teraz bardzo ciężko z tymi myślami i w dodatku samej. Myślę, że warto z kimś bliskim pogadać na żywo, wsparcie jest bardzo ważne, przede wszystkim, że teraz go potrzebujesz i nie patrz na to, że komuś humor popsujesz itp. Jestem z Tobą najmocniej jak umiem i trzymam mocno kciuki za Was😘😘😘 czekam na wieści, zleci do tego sylwestra zobaczysz 😘

Klara dużo dużo zdrówka 😘 odbijecie w następne Święta już w 4 🥰

Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tyje w oczach normalnie i to od zdrowego jedzenia 🙁 Nie wiem jak to zrzucę po porodzie 🤔 Wiem ze najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa ale nie wiem czemu tak szybko tyje może jakis efekt jojo mam 😉 Wy tez tak macie? 🙃

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za otuchę. Staram się nie myśleć narazie o tym ale nue wychodzi. Nie czytam też już nic na necie. Chociaż jest i wiele kobiet którym jeden lekarz tak powiedział a drugi już tego nie stwierdził. Mam taką nadzieję.

Ja dużo nie przytyłam a wręcz chudnę na tej diecie cukrzycowej

Zosiek lubi tę wiadomość

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ