Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju dziewczyny ja mam to samo z tymi ruchami. Wczoraj poczułam ją dopiero wieczorem🤦♀️ Nic nie pomagało. Dziś za to od rana się wierci. Od razu człowiek spokojniejszy...
Martuska1 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Mi już też coraz ciężej wstać do pracy.
Ledwo otworzę oczy, a chce mi się dalej spać. Teoretycznie mam pracować do końca marca🙊, ale jakbym mogła to już bym odpoczęła...
U mnie mała rusza się najczęściej wieczorem, ale też nie widzę na razie w tym jakiegoś rytmu. -
Iwonaa27 wrote:Mi już też coraz ciężej wstać do pracy.
Ledwo otworzę oczy, a chce mi się dalej spać. Teoretycznie mam pracować do końca marca🙊, ale jakbym mogła to już bym odpoczęła...
U mnie mała rusza się najczęściej wieczorem, ale też nie widzę na razie w tym jakiegoś rytmu.
Podziwiam za pracowanie jeszcze. Ja odprowadzam córkę do pkola i idę spać jeszcze bo jestem nieprzytomna i do niczego się nie nadaję🙊
Co do ruchów to Gaja się rusza ostatnio dużo i mocno. Ostatnio jak zmieniała pozycję to aż mnie zgieło w pół jak robiła obrótZwykle rusza się jak ja odpoczywam
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Podziwiam Was jak dajecie radę wstawać do pracy 🙃 ja mam straszny problem ze wstawaniem...🤭
Ruchy czasami też czuje dopiero wieczorkiem, lekarka moja mówiła, że najbardziej czuć jak człowiek już zrelaksowany wieczorem i to normalne.😁 Strasznie mi dokucza to kopanie w pęcherz, czasem zaboli ale za jakiś czas się obróci .😂
Wczoraj trochę za dużo pospacerowałam i dzisiaj pobolewa brzuch i leżę.🤦Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
A ja chyba zaczelam czuć pierwsze ruchy. To moja pierwsza ciąża, więc w sumie nie wiedzialam czego się spodziewać. Czytając wasze wpisy szykowałam się na konkretne kopnięcia. Tymczasem czuje takie plumkania, nawet nie wiem jak to określić. Myślę że to moje dziecko, bo wcześniej nic podobnego nie odczuwałam 🙂
Merci92, Soleil, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Proviramina jak puknięcia to na pewno ruchy 😁
Mój też ma największą imprezę tak od 20. Rano jak się budzę to on też tylko muszę się z boku na bok obrócić 😀 i pomarańcze bardzo na niego działają, od razu się uaktywnia 😁
Haha i z mężem też polowaliśmy, wołam mówię przyłóż rękę i wtedy nagle spokój. Zdjął rękę i od razu kopniak 😂 ale raz się udało 😁Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Zazdroszczę wam dziewczyny ze wy juz tak wszystko wiecie kiedy dziecko zmienia pozycje, kiedy kopnie np w pęcherz ☺ja już w końcu tez zaczynam czuć te ruchy i wiem ze to juz na pewno TO ale jie umiałabym określić kiedy zmienia pozycje itp😆
Ja dziś wrocilam do pracy po świątecznym wolnym, zawsze mamy w pracy taka przerwę do Trzech Kroli🙂najgorsze ze na tym wolnym ostatnio chodziłam spać codziennie po 1 w nocy no serial jeszcze oglądaliśmy z mężem ale wstawałam o 9 a dzis pobudka o 6 gdzie oczywiście wczoraj usunąć jie miglam i pół nocy się męczyłam wirc dzis jestem nietomna😒
Ja też lubie swoją pracę ale myślę że jeszcze ten tydzień pochodze, dogram wszystko co powinnam i 17 stycznia na wizycie poproszę o l4☺
Odpoczynek się przyda a i czas potrzebny na naukę o dzieciach jest jak najbardziej wskazany😄Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Olenkaa wrote:Proviramina jak puknięcia to na pewno ruchy 😁
Mój też ma największą imprezę tak od 20. Rano jak się budzę to on też tylko muszę się z boku na bok obrócić 😀 i pomarańcze bardzo na niego działają, od razu się uaktywnia 😁
Haha i z mężem też polowaliśmy, wołam mówię przyłóż rękę i wtedy nagle spokój. Zdjął rękę i od razu kopniak 😂 ale raz się udało 😁
Te dzieciaki czują ręce ojca i od razu respect 😀 chociaz mój też już raz upolowałnawet widać przez skórę 😍 jak raz udało mi się nagrać to oglądałam z 30 razy czy mi się nie wydawało 🤣
Czasami mam takie dni, że mam wrażenie że maluch nie śpi tylko kopie, martwię się czy to dobrze czy jednak nie. A następnego dnia gdy jest spokojniej znowu się martwię 🙈🙈
Odczuwam też od kilku dni takie pojedyncze 'drgawki' ale ponoć to może być czkawka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 15:24
Olenkaa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySoleil wrote:Te dzieciaki czują ręce ojca i od razu respect 😀 chociaz mój też już raz upolował
nawet widać przez skórę 😍 jak raz udało mi się nagrać to oglądałam z 30 razy czy mi się nie wydawało 🤣
Czasami mam takie dni, że mam wrażenie że maluch nie śpi tylko kopie, martwię się czy to dobrze czy jednak nie. A następnego dnia gdy jest spokojniej znowu się martwię 🙈🙈
Tak to już jest, że się nie rusza, to się człowiek martwi, jak za bardzo to też nie dobrze:)
Ja pod koniec pierwszej ciąży raz pojechałam na izbę przyjęć, bo córka się tak ruszała, że brzuch latał mi na wszystkie strony, jakby robiła fikolek za fikolkiem. Nie mogliśmy z mężem uwierzyć w to co widzimy. Bałam się, że może zaplatala się w pępowinę. Patrząc teraz jaka ruchliwa jest poza brzuchem, to tamta sytuacja w ogóle mnie nie dziwi.
Teraz za to martwię się, że druga zdecydowanie mniej się rusza w brzuchu nizż pierwsza. I tak się życie toczy:)Soleil lubi tę wiadomość
-
Soleil wrote:Odczuwam też od kilku dni takie pojedyncze 'drgawki' ale ponoć to może być czkawka?
Soleil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj cały dzień nic, dzisiaj rano tez cisza, a poszłam o 12 na spacer. Muzyka na full to tak się tam mlody rozszalał, że przez godzinę brykał. Później zrobil sobje drzemke i jak przyjechałam do pracy to znowu orkiestra, aż się zacinałam z tłumaczeniem rzeczy nowej dziewczynie, bo takie akrobacje tam robił 😃
Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co za akcja. Na jutro wybrany urlop, bo przecież mam o 11 wizytę. A tu patrzę sobie na karcie jest wpisane jak byk 12.01.2022 😂 to już niezła jajecznica w mózgu....
Dobrze że nie jechałam 15 km na „wycieczkę”😂
Ja też w sumie nie umie określić kiedy dzidzi zmienia pozycję, ale przezabawne że najbardziej szaleje po nocnym wc 😂
Po 3 w nocy 😘 uwielbiam to 😘Olenkaa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka87 wcale Ci się nie dziwie, ja też nie sądziłam, że tak będzie mi ciężko właśnie przez zarwane noce. I niestety bóle kręgosłupa. Także szkole cały styczeń, ostatkiem sił 🙈 i czas zająć się „byciem w ciąży”. 🥰16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
-
Miałam dzisiaj wizytę. Maluch dalej skrzętnie się ukrywa i nie chce ładnie zapozować do zdjęcia 😅 na szczęście nic niepokojącego w USG, czy podczas badania nie wyszło 🙂 wierci się dzisiaj od rana, może właśnie to czkawka?
Też nie wiem kiedy się obraca i gdzie jest ulokowany 😆 i też próbowałam nagrać brzuch jak się rusza, ale oczywiście na przekór wtedy nie chciał tak kopnąć 😉
Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Baaardzo rozgadana położna, wydaje mi się, że sporo wiedzy nam przekaże 🙂 niestety ze względów covidowych, zajęcia bez osób towarzyszących 😔
W sumie ma być 10 spotkań, co tydzień w poniedziałek 🙂 zaczęłyście już szkole rodzenia? Czy nie będziecie chodziły? U mnie rekomendowane jest rozpoczęcie zajęć po skończonym 21 tc 🙂Soleil, Olenkaa, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualny
-
Ana.Ta wrote:Dziewczyny co za akcja. Na jutro wybrany urlop, bo przecież mam o 11 wizytę. A tu patrzę sobie na karcie jest wpisane jak byk 12.01.2022 😂 to już niezła jajecznica w mózgu...
Ana.Ta, ale wiesz ze jak cos na wizytę lekarska (nawet daleko) możesz sobie wyjść w godzinach pracy i nie tracić urlopu? To nasze prawo.Malinka2021 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja czekam aktualnie na telefon ze szkoły rodzenia, bo tez ma sie teraz jakoś zacząć ale nie ma jeszcze decyzji czy w formie spotkań czy online.
Ja mam jutro prenatalne z samego rana. I jak zwykle przed badaniem oczywiście juz jest stresik.
Ruchy czuje regularnie, mała uaktywnia się kilka razy dziennie, najczęściej jak siedzę (chyba sie denerwuje, ze ją gniote :p). Ale co ona tam robi to juz trudno mi ocenić. Co do tych 'drgawek' tez tak miałam kilka razy, takie smieszne uczucie jakby wibrujący telefon na brzuchu mi ktos polozyl i tez doczytałam, ze to czkawka u dzieka.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Co do szkoły rodzenia to ja też będę zaczynać jakoś w najbliższym czasie. Bo akurat do jutra moja położna jest na urlopie i jak wróci to ona będzie organizować. Z tego co mi mówili przy wyborze położnej to część zajęć jest stacjonarnie a część wykładową będzie online. I że będą też zajęcia indywidualne. Ale jak to wyglądać będzie w praktyce to jeszcze nie wiem.
Wczoraj zachęcona opiniami zamówiłam detektor tętna z olx. Więc czekam niecierpliwie 🙂Malinka2021 lubi tę wiadomość