Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po połówkowych, mała księżniczka waży już 430g, wszystko jest w porządku
. Szyjka długa, a łożysko na szczęście zaczeło się przesuwać i nie jest juz az tak nisko
.
Glukoze mam na następną wizytę do zrobienia i troche mnie to przeraża.
Soleil, Merci92, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek, Olenkaa, Ania 181, 5ylwian, Megsi lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende wrote:Ja już po połówkowych, mała księżniczka waży już 430g, wszystko jest w porządku
. Szyjka długa, a łożysko na szczęście zaczeło się przesuwać i nie jest juz az tak nisko
.
Glukoze mam na następną wizytę do zrobienia i troche mnie to przeraża.
Super, że wszystko ok !
Ja glukozę miałam wczoraj. Wynik na szczęście bardzo dobry ☺️Merci92, Malinka2021, Olenkaa, Vende lubią tę wiadomość
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤ -
Vende ! Ależ sie ciesze że kolejne dzidzi zdrowe 😘 i poprawa z łożyskiem 😘
Ja też sie melduję- jestem po połówioych Oliwka została Oliwką😘
Jest Zdrowa. Waży 488 g. Kocham ją nad życie- moja mała akrobatka z „maską zorro” na oczach ( jak to lekarz powiedział- miała tam pępowine i cięzko było uchwycić inne zdj 😂). Ale kurcze ona ma mój nos😂Merci92, Malinka2021, Soleil, Zosiek, Olenkaa, Vende, Megsi lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja mam obecnie 22+1 dostałam skierowanie na badanie krzywej cukrowej, które mam zrobić do następnej wizyty, która jest w 26 tc 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 12:19
Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
AJA_S wrote:Hej, przepraszam dziewczyny że wtrącam Wam się w rozmowę ale ciężko mi przewertować forum na temat który szukam
Termin mam na 26 maja, a przede mną wizja szczepienia na covid, pierwsza dawka 21 stycznia (to będzie około 22tc+1) a ja bije się z myślami czy powinnam, czy nie zaszkodzi córci
Co prawda mój prowadzący na wizycie 3go stycznia powiedział, że nie widzi przeciwwskazań...
Czy miałyście taką sytuację, znacie kogoś kto zaszczepił się w 2trymestrze i dziecko było zdrowe ?
Ja się szczepiłam 2 razy przed ciążą, teraz będę przyjmować trzecią dawkę. Zastanawiałam się nad tą 3 dawka ale wczoraj byłam na badaniach półkowych u najlepszego lekarza w mojej miejscowości i on też utwierdził mnie w przekonaniu ze nie ma na co czekać. Powiedział że bardzo dużo jest już prowadzonych badań na temat szczepień w ciazy i jest to na dzień dzisiejszy udowodnione ze nie maja żadnego negatywnego wpływu na płód. Podobno w 1 trymestrze niektórzy lekarze mowia zeby się nie szczepić ale w 2 trymestrze ma to być jak najbardziej bezpieczne zarówno pierwsze dawki jak i te przypominajace🙂
Z życia wziętych przykładów nie mam🙂jedynie kolezanka która jest teraz w ciazy w 7 miesiacu to będzie się też szczepić 3 dawką i tyle mam przykładów z zycia😋
AJA_S lubi tę wiadomość
-
AJA_S, ja też się szczepiłam trzecia dawka w ciąży, ale mam koleżankę z pracy która się szczepiła obiema dawkami w II trymestrze, już urodzila i wszystko jest ok. Ale nie wiem na ile jeden przypadek może być potwierdzeniem.
AJA_S lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende, Ana.Ta i Asiulka gratuluję udanych wizyt! Super, że maluszki zdrowe i wszystko ok🥰
Ja mam krzywą cukrową za tydzień, lekarka dała mi skierowanie w grudniu i mówiła że najlepiej koło 24 tygodnia to zrobić 😉 ojj też się boje 🤦🤣
Przyszedł nam dzisiaj wózek, jak to cieszy masakra 🤦🤣 oczywiście kot się wpakował do wózka, a córka go woziła. 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 16:37
Malinka2021, Ana.Ta, Olenkaa, Merci92, Megsi lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ana.Ta A Twój lekarz też przepisał Ci już robienie krzywej cukrowej? ☺ Bo ja mam za tydzień badanie będę w 24 tygodniu ciąży a ginekolog nie zalecił mi jeszcze badania na najbliższej wizycie 🤷♀️
Merci92 jutro Ci napiszę, bo dzisiaj miałam połówkowe u innego lekarza. Jutro idę do swojej z wynikami i na pewno będę miała jakieś badania zlecane, bo teraz nie miałam robić. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 15:27
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka, Vende i Ana.Ta bardzo się cieszę że Wasze maluchy zdrowe i pięknie rosną ❤️❤️
Ale dziś było wizyt 😊 oby same takie pozytywne wiadomości!
Mój też już mi wspominał o krzywej i o powtórce toxoplazmozy 😊Ana.Ta, Merci92, Vende lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
W karcie ciąży pisze mi że powinno się krzywa zrobić między 24 a 26 tygodniem.
Powiem wam że średnio się czuje po tej krzywej, boli mnie głowa i taka jestem śnięta. A po wypiciu tego eliksiru byłam okropnie śpiąca, nie mogłam utrzymać otwartych oczu. Położna musiała do mnie 2 razy powtarzać żebym załapała o co jej chodzi.
Nawet nie pamiętam jak to robiłam w poprzedniej ciąży, przeszło bezproblemowo, nawet się nie spodziewałam że to w ogóle jakoś się odczuwa (poza tym że jest średnio smaczne i nic się nie je przez 2h)Merci92 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja też melduję się po wizycie
synek ma już 403g, łożysko pięknie się podniosło i już nie muszę tyle leżeć i mogę wrócić do normalnego życia
no i dopytalam ostatecznie o 3 dawkę szczepienia, lekarka podtrzymuje,żeby się szczepić i dała mi nawet na piśmie rekomendacje PTG. Po skończonym 22 tygodniu mogę się szczepić. Dostałam też skierowanie na krzywą cukrową,ale to od 4.02.moge robić,po skończonym 24 tygodniu.
Teraz zostały połowkowe 17.01.I mam nadzieję,że spokojne wyczekiwanie na dzień zeroWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 19:15
Vende, Zosiek, Merci92, Megsi, Olenkaa lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyJa krzywa cukrową mam 16 lutego dopiero i to będzie 26+2 z tego co liczyłam. Idę jutro na połówkowe. Maks dalej siedzi wcisniety glowa w jajnik, a dupa przy żebrach. Cały dzień w łóżku leżę, bo ciężko mi się ruszać. Jak nie zmieni pozycji do jutra to go tam ostro poturbują w brzuchu. Na zaufajpoloznej dzisiaj sporo mówiła o latatorach, jak ktoś nie ma wybranego jeszcze to można popatrzeć 😃 ja akurat sporo nowych modeli poznałam i nawet 1 mi się podoba i w fajnej cenie w porównaniu do tych co u mnie są dostępne
-
Megsi z tej strony zaufajpoloznej to korzystasz normalnie jako strona internetowa czy to fb czy instagram? Któraś kolezanka mi mówiła że właśnie fajne rzeczy można się tam dowiedzieć ale ze jakis dostęp się wykupuje do jakichs poszczególnych tematów hmm?
-
Hej, dziewczyny czy któraś z Was miała kiedyś do czynienia z pieluchami wielorazowymi? Ja powiem szczerze ze przymierzam się i powoli szykuje wyprawkę wielopieluszkowa dla Franka na maj ☺️ Będzie to moja pierwsza styczność z tego typu pieluszkami ale zamierzam wyedukować się przez te kolejne kilka miesięcy przed porodem , bo informacji jest niemało 🙈🙈 ciekawa jestem czy któraś mama tu wielopieluchuje dzieciaczka i udzieliła by mi kilka porad 😂🙈