Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenka mi często twardnieje brzuch cały czas się skarżę na to, raz nawet byłam na ostrym dyżurze ale wszystko jest ok, często to przez zaparcia. A moje bóle tłumacza mi tym, że mały siedzi na pęcherzu
Dodam, że tez pytam o to koleżanki i są zdziwione, każda ma bezobjawowo ciążę. A ja przez wcześniejsze doświadczenia wszystkiego się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 14:17
-
nick nieaktualnyOlenka u mnie to samo jest, boli twardnieje i ciągnie. Tak samo czuje bóle w kroczu jak chodzę. Juz chciałam jechać do szpitala, ale mój mąż, złoty człowiek znalazł mi milion wpisów o tym, że kolo 21/22 tyg to normalne. Ja zauważyłam, że jak jest jakiś większy skok rozwojowy czy wagowy u dzidzi to czuje większą presję na moje ciało i po jakimś czasie się przyzwyczaja do nowej sytuacji. Niedługo to przejdzie, będzie spokoj, a za jakiś czas znowu coś innego się zacznie. Ja po pracy dużo odpoczywam, mąż mi dogadza, donosi lody i jedzenie i jest znośnie. Zaparcia, wzdęcia i rosnąca macica na raz to sporo obciążenie jednak 😉 z niecierpliwością czekam do czwartku na połówkowe i będę wspominać o wszystkim lekarzowi, robie już listę
Soleil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej 😁
U mnie też młoda kopie w pęcherz, o tyle to uciążliwe, że często muszę od razu wstawać do WC i jest to dość bolesne.😂
Nie przejmujcie się opiniami innych bo każda ciąża inna, ja twardnienia i spinania brzucha miałam w pierwszej więc teraz podejście mam inne, spokojniejsze jak mnie brzuch pobolewa i spina. Po prostu poleguje na lewym boku i później troszkę się normuje. Ogólnie polecam bardzo spokojne spacerki niezależnie od pogody, bo takie zasiedzenie niestety najgorsze, albo stanie w miejscu. 🤦
Śluz też u mnie w nadmiarze...🤦🤣
Olenka to dobrze, że już Ci lepiej, zdrówka 😘
Ja wybyłam do rodziców na weekend i zobaczyć babcie bo bardzo jej się pogorszyło. Byłam dzisiaj pospacerować po lesie, żeby trochę psychicznie odpocząć, myśli zebrać. 🙃 Brakuje mi bliskich tam gdzie mieszkam, ale dobrze, że są internety 🤣
A ze słodyczami mam ogromny apetyt, to wam przytoczę 2 cytaty, które do mnie idealnie teraz pasują. "Rodzicielstwo to szukanie cukierka z dzieckiem, którego zjadło się dzień wcześniej" albo "bycie rodzicem to umiejętność bezszelestnego otwierania cukierka". W jakiś poradnikach dla rodziców to znalazłam, oczywiście mogłam coś przekręcić bo już minęło trochę czasu. Tłumacząc się dbam o zęby i zdrowie mojej 9latki🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 15:41
Merci92, Kisielek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja już po połówkowym-Maksiu waży 480gr i jest zdrowym chłopcem💕😍
Aż zjem cos słodkiego z tej okazji😁Zosiek, Soleil, Merci92, Malinka2021, Olenkaa, Megsi, Asiulka87, Martuska1, Milkana, Ana.Ta, 5ylwian, MamaRo lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Jednak zadzwoniłam do lekarza i pojechałam, bo za często te twardnienia były, dostałam progesteron
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
U mnie też śluzu dużo i w sumie już od początku ciąży mam z tym problem😏czasem wywołane to jest przez infekcje a czasem tak już po prostu jest🙂
Te bóle brzucha to już chyba każda z nas ma🙂wczoraj wieczór mnie tak mega zaczal bolec az się przestraszyłam ale zmieniłam pozycje i po kilku minutach samo przeszlo🙂
Przyszla mi dziś bielizna z h&m. Kupilam biustonosze ale hmm ostatnio mialam rozmiar L I był ciasnawy wiec zamówiłam z innego modelu XL to normalnie wpadłam w niego😂ale dopiero potem przeczytałam glupia opinie ze ten który był za mały to wlansie trzeba brać większe rozmiary🙂
Natomiast o majtkach czytalam wczesniej i wszystkie dziewczyny pisały zeby brac mniejsze i tak też zrobilam i faktycznie rozmiar mniejszy niż się nosi i jest ok☺ -
Kasjanna niesamowite z tymi słodyczami, u mnie tylko jedna bratowa z osób które znam ich nie lubi 🙉
Dobrze że opatentowałaś podchody 😂
Olenkaa ja właśnie oprócz poduszki ciążowej i ciuchów ciążowych kupiłam pierwsze portaski na szelkach - jak je zobacZyłam - musiałam🙈 i też już ciągnie do kolejnego zakupu 🙈ale na razie nie będę nic kupować muszę zobacZyć co w spadku dostanę i chce być wkońcu po tych połówkowych. Może wtedy jakoś pewniej będę kupować..
Kurcze dziewczyny z tym brzuchem to ja nie wiem, czy mam twardy czy normalny/ i tak mnie wszystko ostatnio tak ciągnie.
Ale jakoś moja córcia się od kilku dni tak wierci, że złe myśli szybko mijają.
Dzisiaj pierwszy raz „dudniła” jak kierowałam autem- dziwne uczucie tak w dzień czuć. 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 21:43
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Motyl12 wrote:Ja już po połówkowym-Maksiu waży 480gr i jest zdrowym chłopcem💕😍
Aż zjem cos słodkiego z tej okazji😁
Aaaa cudownie ✊ Piękne imię Maksymilian. 🥰
Ps. Należy Ci się 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 21:49
Motyl12 lubi tę wiadomość
Zosiek dobre teksty o tych słodyczach 😂 przypomniałaś Mi jak mój bratanek naskarżył księdzu, że jego tata kradnie cukierki z choinki 😂 i chowa papierki po kieszenich 😂
Tak sobie zdalam sprAwe że przed tymi małymi brzdącami nic się nie ukryje 😂
Zosiek, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość
Ana.Ta ojj nic nie ukryjesz 😁🤣 jak ja szeleszcze czymkolwiek to moja biegnie "co tam masz? Co co co?" z nadzieją w oczach 🤣 a jak była młodsza jak dostała czekoladę to mówiła:" i tak mamunia mi zje "🤣 a mi było wstyd...
Motyl12 gratuluję 😘 Maksiu 🥰
Olenka to dobrze, że pojechałaś, trzeba sprawdzać jak coś niepokoi. Same dużo czujemy 😘
Motyl12, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek hahahaha dobre z tym zjedzeniem czekolady, bardzo mnie to rozbawiło 😂😂😂cudowne dziecko ❤️
Ana.Ta taaak ja miałam kupić 1 rzecz.. Bo wcześnie itp.. I jak już kupiłam to tylko mąż kolejne paczki odbierał z paczkomatu 😂 tłumaczę sobie ze w lutym mamy przeglądy aut, OC AC, to będzie dużo wydatków, trzeba już teraz zacząć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 11:08
Zosiek, Leon, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Dzieci są cuudowne 😂 co tu dużo mówić 😘
Olenkaa ja na razie trzymam się twardo ale już mam na oku wiele rzeczy 🙈 rozplanowanie wydatków to duże wytłumaczenie hehe
Was też po 20 tygodniu częściej boli kręgoslup? Ja od kilku dni mam duży problem z krzyżamia dziś to juz wgl całe plecy mnie bolą, trochę porobiłam- wiadomo sobota, jakieś sprzątanie, ale dziwne to
Okej... czyli pewnie to kolejny urok ciąży 🙈 ja właśnie jak będę już na zwolnieniu wprowadzę spacery, bo teraz po pracy nie mam już na to siły 🤭
A ja miałam jeszcze niedawno myśli, że może za wcześnie idę na wolne... a teraz zdałam sobie sprawę, że trzeba odetchnąć, przygotować się i odpoczywać fizycznie i psychicznie...Merci92 lubi tę wiadomość
Mnie kręgosłup zależy od dnia, już zaczynają biodra przy spaniu
ale najbardziej męczy mnie, że mam takie słabości, czuje ze oddech płytki, czasami aż czuje taka potrzebuje wziąć głęboki oddech. Piję dużo wody w dzień à na wieczór mam takie pragnienie jakbym nie piła wcale, co wiąże się ze wstawaniem w nocy minimum 3 razy
a i weź się wygrzeb z tej poduszki ciążowej.
Będzie gorzej? 😅 -
Mnie też od czasu do czasu boli kręgosłup, zwłaszcza właśnie w części lędźwiowej. A jak już dłużej chodzę albo coś robię siedząc to już wg. Też przez cały dzień piję wodę. W nocy budzę się kilka razy i przy łóżku butelkę. Ale za chwilę znowu muszę wstać siku. I tak w kółko.
Wczoraj miałam taki kryzys wieczorem bo miałam okropną migrenę, że aż wymiotowałam. Mam nadzieję, że dziś to już nie wróci.