Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta wrote:A u mnie najgorsze jak kopie bardzo nisko, dosłownie po pęcherzu czy jajnikach- takie mam odczucia. 🙈 ale jak już będzie większa pewnie nóżki będą „ładowały w żebra”🙉
Też mam poduszkę ciążową, ale poprostu mój mózg w drodze do wc na tyle sie rozbudza że później do rana spania nie ma 🤦♀️
Miłego dnia! Dobrze, że dziś znów „świętujemy” 😂
Wczoraj miałam usg najpierw przez bruch a potem jeszcze dowcipnie bo lekarz chciał zierzyć szyjkęno i wkłada sonde, pokazuje gdzie ta szyjka i nagle krzyczy "o jezu... pani ma tutaj stopę"😂 na co, no wiem bo czuje jak mnie tam na dole mizia co chwilę 🙈
Asiulka87, Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Nawet nie widziałam że są specjalne majtki ciążowe. Mi się zwykle bawełniane całkiem dobrze nosi.
Czy wy też macie taki spadek energii przez tą pogode? Mogłabym z łóżka nie wstawac, nie umiem sobie miejsca znaleźć...29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna wrote:Nawet nie widziałam że są specjalne majtki ciążowe. Mi się zwykle bawełniane całkiem dobrze nosi.
Czy wy też macie taki spadek energii przez tą pogode? Mogłabym z łóżka nie wstawac, nie umiem sobie miejsca znaleźć...Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Ja miałam tak wczoraj, że moja teściowa przyniosła mi czekoladę. Taką dużą o smaku WW. Jeden paseczek, później dwa i znowu jeden i tak popołudniu zniknęła cała dużą tabliczka 🤦 Ostatnio staram się ograniczać słodycze i faktycznie na ogół mi go wychodzi. Staram się zastąpić to suszonymi owocami jak rodzynki czy żurawina. I jem dużo musli z owocami suszonymi.
-
U mnie tak samo. Zawsze myślałam że jak zajde w ciążę to będę odżywiać się jeszcze lepiej niż przed a tu klops 😃 Wystarczyło zle samopoczucie i mogłabym wszystko z lodówki wyjesc 😆 Teraz od 1,5 tygodnia wróciłam to zdrowszego odżywiania i korzystam z tej modnej metody 80/20 bo na 100 procent zdrowo nie dałabym rady jeść ☺ I jest jakiś postęp przynajmniej waga stoi w miejscu twarde 10+ jest jak było 😃✊
-
Ja słodkie zawsze lubiłam, ale teraz największy problem mam wieczorami, nie idzie się powstrzymać. Ale poza tym w ciągu dnia niespecjalnie mam apetyt na cokolwiek, muszę sobie przypominać ze wypada coś zjeść (niesłodkiego)29.04 - moja kochana córeczka
-
Ja zawsze lubiłam słodycze, myślałam że może podczas ciąży Mnie odrzuci, ale gdzie tam🙈 za serniczka, makowca czy czekoladę oddam wiele 😂 staram się nie przesadzać, ale jak ma się pod ręką... łatwo sie mowi . A jak sie nie ma jest jeszcze gorzej😂
Dlatego jem na co mam ochotę i dorzucam dużo warzyw i owoców- zawsZe się wypośrodkuje 😇
Mąż mi dziś powiedział, że dziecka nie mogę głodzić 🙉 bo zaczęłam mniej jeść. Jak on to powiedział? Możesz sobie przytyć kiedyś schudniesz, i tak ci ładnie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 23:27
Olenkaa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Majetta to widzę, że miałaś niezłą akcję 😂
Ja też przyznam jestem bardziej zamulona, nie wiem czy to pogoda, czy to że mniej śpie, czy to że z każdym dniem brzuch rośnie i rośnie. Mam etap gdzie kurcze mimo smarowania brzuch swędzi, a może dzieciaczki zabierają już więcej energii 🤔
A właśnie, czy też macie dni kiedy macie bardziej „mokre dni”. Więcej śluzu? 🤔
Dobrze, że niedlugo wizyta popytam lekarki co mnie niepokoi... nigdy nic mi o szyjce nie mówiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 23:34
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta - fajnego masz męża
mój jak tylko widzi że jem coś słodkiego to zaraz wypomina. Nie że przytyje, tylko on nie lubi słodyczy i nie rozumie tego przymusu. Ale jako mama kilkulatka opanowałam jedzenie słodyczy w ukryciu do perfekcji
Co do śluzu to też tak mam, czasem więcej czasem mniej ale raczej więcej. Ale nie na tyle tez raczej żeby brudził bieliznę. Myślę że to jest indywidualne, ale całkiem normalne. U mnie szyjka jest ok, więc nie jest to powiązane.Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny.
Ja też mam różnie ze śluzem. A mało się udzielam bo jakoś nie mam do tego głowy. Ale chciałam się zapytać bo chyba są tu jakieś mamy cukrzycowe. Mam problem ze zbiciem go naczczo. Biorę insulinę już 12 jednostek. W dzien jest dobrze już. Cukier w normach ale naczczo jest tak że jak zwiększę dawke o te dwa jak lekarz kazał to pierwszego dnia jest do 105 a następnego spowrotek koło 120. W nocy nie podjadam piję jedynie wodę. Już wariuje i nie wiem co robić. Diabetolog zaleca tylko tyle żeby zwiększać tą insulinę ale to jest coraz gorzej. -
Ana.Ta też tak mam, bez wkładek nie da rady 🤷♀️ mi zawsze mówi o szyjce i zawsze było ok, ponad 4 cm 🙂 jak bylam na prenatalnych pod koniec grudnia to inny dr też mówił, że wszystko ok, szyjka i ilość płynu owodniowego 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Hej dziewczyny nie udzielałam się bo złapałam przeziębienie od męża i miałam dola przez to 😒 ale już jest prawie ok
i zatraciłam się w ubrankach 😍
Strasznie to jest przykre jak w kolejce nikt nie przepuści. Ostatnio jak byłam na krwi to przedemna była dziewczyna w ciąży obstawiam 30 tydzień i siedziała na krześle, nikt nie zaproponował żeby weszła, więc ja nawet nie pytałam 😒Zosiek lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kurcze coraz częściej pobolewa mnie podbrzusze i czasem robi się twarde, a prawie nic nie robie jedynie obiad czy pokręcę się po mieszkaniu.. A jak kichałam i wydmuchiwalam nos to co trochę 😒 w środę mam wizytę to powiem lekarzowi bo już zaczynam się martwić. Nigdy nie słyszałam żeby ciężarne koleżanki narzekały na takie bóle
Edit a już biorę 4-6 tabl magnezu dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 11:01
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Dziewczyny u mnie ze śluzem to samo- momentami mam powódź, jak ktoras sie dowie czy to normalne to dajcie znać, bo ja mam do wizyty jeszcze tydzień.
Olenkaa- ja tez mam takie bóle, zwlaszcza przy kichaniu czy kaszlu, ale ostatnio o to pytalam i to moze byc normalne, a tez biore juz duze dawki magnezu. Także nie denerwuj sie tym, powinno sie zmniejszyć jakis czas po infekcji.
Ja znalazłam w moi mieście super labolatorium o ktorym chyba malo kto wie bo co przychodze to są max dwie osoby przede mną. Moze ludzie sie boją bo jest w tym samym budynku co oddzial covidowy. Tak czy inaczej, ja juz wolę isc tam szybko to załatwić, a jako ze to szpital wyniki mam tego samego dnia. Na początku ciąży jeździłam w inne miejsce ale wymęczyło mnie to czekanie w kolejce strasznie... A ludzie nie chcieli przepuszczac mimo karty ciazy w rece i zapytań...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Od 20 tygodnia też mam wieksze wydzielanie tego śluzu a jak mówiłam mojemu ginekologowi to mówił że to są typowe objawy ciąży. Z tym że mówił to po dokładnym badaniu dzidzi i szyjki macicy, płynu owodniowego a że było wszystko ok to nie było podstawy do zmartwień o ten śluz 🙂
Gdzieś tam w necie czytałam że ten śluz jest potrzebny do ochrony przed bakteriami płodu a nadmiar po prostu wycieka ale wiecie to tylko info z neta a nie wiedza od lekarza 🙂
-
No i ogólnie teraz jestem w 23 tygodniu ciazy i oprócz tego śluzu zaczęłam mieć tak jakby coraz mniejszy żołądek bo gdy za dużą porcje zjem nawet zupy warzywnej to mam mocny ból żołądka w górnej części zaraz pod zebrami jakbym coś złego zjadła i dużo za duzo.🙂 Doszły też dużo większe wahania nastroju. Podsumowując im większy brzuszek i dzidzia tym jest coraz ciezej. 😃 Ale jak to mówi mój ginekolog niektóre objawy w ciąży wręcz są pożądane i prawidłowe 🤭 Chyba chciał mnie pocieszyć 🤔😉