Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna wrote:Olenkaa, to ja mam coś jak ty właśnie. U lekarza byłam w zeszłym tygodniu i szyjka i wszystko ok, zakładam że się to nie zmieniło nagle, ale te twardnienia pojawiły się już po wizycie, tak kilka razy dziennie nawet, po kilka minut. Na pewno nie jest to związane z jedzeniem, z wysiłkiem raczej też nie. Nie umiem tego z niczym powiązać, ale może jeszcze poobserwuje...
Kasjanna u mnie takie nagle napinanie brzucha pojawiały się nawet kilkanaście razy dziennie.. Ale między tym zdarzeniem miałam dwie wizyty usg i mierzenie szyjki - bez zmian. Zaczęłam dochodzić sama czemu raz mam lepszy dzień raz gorszy i to chyba wlansie dieta(pizza dzień wcześniej, jabłka na wieczór) plus.. Tardyferon. Biorę Magnez 2 lub 3 tabletki dziennie.
Dziś próbnie odstawiłam tardyferon i niebo lepiej, jabłka też nie było chociaż było moim rytuałem 😅 a brzuch od początku mam bardziej taki twardy, z tym, że wcześniej nue dokuczały mi takie napinania -
Kasjanna wrote:Olenkaa, to ja mam coś jak ty właśnie. U lekarza byłam w zeszłym tygodniu i szyjka i wszystko ok, zakładam że się to nie zmieniło nagle, ale te twardnienia pojawiły się już po wizycie, tak kilka razy dziennie nawet, po kilka minut. Na pewno nie jest to związane z jedzeniem, z wysiłkiem raczej też nie. Nie umiem tego z niczym powiązać, ale może jeszcze poobserwuje...
Miałam jeden taki dzień że robiło mi się tak z 8 razy, zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał szybko przyjechać. Dał mi wtedy doustnie progesteron, leżałam 5 dni i już się nie powtórzyło (plus biorę magne).
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Z kurierem też miałam raz akcje... Byłam w domu, on nie dzwonił. Zostawił paczkę z kosmetykami, suplementami diety w lipcu na południowym parapecie! Jak się zorientowałam o 16 że tam leży, zrobiłam mega aferę (wszystko w środku było ugotowane). Facet oddawał mi pieniądze za zamówienie. Myślę że już więcej tak nie zrobił 😉
A bardzo wkurza mnie listonosz. Wrzuca polecone listy do skrzynki (a ja ciągle jestem teraz w domu wiec nie ma szans że przegapię dzwonek). Może tam jest coś czego nie chce podpisać i odebrać? Nie powinien tak robić. Traci sens poleconySoleil lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Ja to już głupieje powoli...skąd wiecie kiedy ten brzuch jest twardy? Mi to się wydaje że ja mam cały czas twardy😏2 tygodnie temu bylam na polowkowych i było wszystko super ale w ostatnich dniach jakos tak dziwnie zaczelam się czuć z tym brzuchem, to pobolewa na dole, to u góry, to z lewej a to z prawej heh😋a może to właśnie dzidzia kopie w jakiś narząd i wtedy pobolewa...hmm czytalam ze raczej nie martwic się jak pobolewa cos chyba że boli dlugotrwale i do tego dochodzą jakies inne objawy. Ehh pierwsza ciąża to ja przynajmniej czuje się glupia z tymi różnymi objawami i nie umiem odróżnić chyba które są normalne dla ciąży a które mogą wskazywać jakiś problem😌
Merci92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySoleil wrote:I tak masz lepiej ode mnie! Nie dość, że zanim zejdę na dół listonosza już nie ma, to zostawia moją paczkę i wszystkich sąsiadów, jeszcze żeby mi odpalił $ to bym do każdego zapukała i wręczyła. Nie raz było tak, że wracałam z pracy a na klatce leżała moja paczka. W kamienicy 4 rodziny, których nie znałam, wtedy był lekki nerwik 😅 ale z czasem idzie się przyzwyczaić, póki co nic nie zginęło
Soleil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiulka87 wrote:Ja to już głupieje powoli...skąd wiecie kiedy ten brzuch jest twardy? Mi to się wydaje że ja mam cały czas twardy😏2 tygodnie temu bylam na polowkowych i było wszystko super ale w ostatnich dniach jakos tak dziwnie zaczelam się czuć z tym brzuchem, to pobolewa na dole, to u góry, to z lewej a to z prawej heh😋a może to właśnie dzidzia kopie w jakiś narząd i wtedy pobolewa...hmm czytalam ze raczej nie martwic się jak pobolewa cos chyba że boli dlugotrwale i do tego dochodzą jakies inne objawy. Ehh pierwsza ciąża to ja przynajmniej czuje się glupia z tymi różnymi objawami i nie umiem odróżnić chyba które są normalne dla ciąży a które mogą wskazywać jakiś problem😌
Soleil lubi tę wiadomość
-
Soleil, Kasjanna, Asiulka87 ja właśnie też nie wiem jak odróżnić twardość brzucha, którą nie trzeba się niepokoić🙈 staram się go smarować, bo on już mniejszy nie będzie, skóra się napina, ale mam wrażenie że to poprostu powiększa się jego obwód...
profilaktycznie co 2 dni biorę magnez i smaruje kremami 🙈
A bóle mam takie punktowe bardziej. A przy mocnym kopaniu to aż dziś czułam tyłek z drugiej strony 😂 pierwszy raz kopała (oczywiście o 3.00. w nocy) tak mocno- chyba z radości, że opróżniłam pęcherz 😂
Merci92 tak jak najbardziej przyda się ten wolny czas 😘 ja chce się rozwinąć kulinarnie- powymyślać jakieś nowe dania. Ale przede wszystkim będę musiała skupić się na urządzaniu domu- musimy zdążyć z meblami i sprzątaniem do kwietnia 🙈 oj nudy nie będzie, ale zdejmę z głowy obowiązki w pracy to się stanie przyjemnością
No i rzecz jasna wyprawka! I doszkalanie, bo temat opieki nad bobaskami jest mi „obcy”. 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 06:51
Merci92 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ps. Miałam pospać dłużej, ale wraz z budzikiem męża tel spadł Mi w szparę pod łóżko i z 10 min nie mogliśmy go wyciągnąć. Tym sposobem już nie usnę - a w uszach ciągle jego wyjący dźwięk 😂jakże miły początek dnia 🙉 życzę Wam lepszego ☺️
Jeśli chodzi o kurierów u Mnie to samo- nie dzwonią- tylko wychodzisz z domu.. a tam karton.
Ostatnio Mojej siostrze wrzucili z auta paczkę z pampersami w śnieg do ogrodu .. tłumaczą się, że teraz klient jak coś nie tak przez internet może złożyć reklamację, a oni tak muszą bo nie mają czasu tyle zamówień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 06:59
Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Soleil, Kasjanna, Asiulka87 ja właśnie też nie wiem jak odróżnić twardość brzucha, którą nie trzeba się niepokoić🙈 staram się go smarować, bo on już mniejszy nie będzie, skóra się napina, ale mam wrażenie że to poprostu powiększa się jego obwód...
profilaktycznie co 2 dni biorę magnez i smaruje kremami 🙈
A bóle mam takie punktowe bardziej. A przy mocnym kopaniu to aż dziś czułam tyłek z drugiej strony 😂 pierwszy raz kopała (oczywiście o 3.00. w nocy) tak mocno- chyba z radości, że opróżniłam pęcherz 😂
Merci92 tak jak najbardziej przyda się ten wolny czas 😘 ja chce się rozwinąć kulinarnie- powymyślać jakieś nowe dania. Ale przede wszystkim będę musiała skupić się na urządzaniu domu- musimy zdążyć z meblami i sprzątaniem do kwietnia 🙈 oj nudy nie będzie, ale zdejmę z głowy obowiązki w pracy to się stanie przyjemnością
No i rzecz jasna wyprawka! I doszkalanie, bo temat opieki nad bobaskami jest mi „obcy”. 😇
Chyba nie ma co się niepokoić póki nie ma przy tym bólu 😀 ewentualnie jakby męczyło tak jak mnie, że nawet zmiana pozycji nie pomagała wtedy warto szyjkę skontrolować choćby na sor 😉Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Wyprawka - organizujecie się na pierwsze 1-2 miesiące, czy od razu na dalsze okresy? Chodzi mi głównie o ubranka. Skupiłam się na rozmiarze 56 i 62,a teraz zastanawiam się czy brać też już 68..?
Chociaż myślę sobie, że jakby ktoś chciał coś podarować maluchowi, jakieś ubranko, to będę mówić że 68 i/lub większe i że na bieżąco lepiej będzie uzupełniać.
Kupujecie już 68? 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Myślę że wygodniej mieć już zapas ubranek też tych na 68 może nie koniecznie tak dużo ale chociaż kilka na wszelki wypadek gdyby bobas zaskoczył pewnego dnia rozmiarem ☺
Z tym że z tymi rozmiarami nie jest łatwo mam wrażenie że rozmiar 50 w H&M jest jak 56 a też chcę kupić parę rzeczy w rozmiarze 50 bo Moja Laura rośnie na mała kruszynkę jak na razie☺ Natomiast tak jak Ty też najbardziej skupiam się na rozmiarze 56 i 62 😉Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady, może u mnie to też przepracowanie, może nerwy... Któraś z was pisala ze pierwsza ciąża i trudno rozpoznać, to powiem ze u mnie druga i chyba tym trudniej, bo skoro w pierwszej nie miałam takich objawów to wszystko wydaje się nienaturalne. A tamtą ciąża była zupełnie inna, miałam mnóstwo energii i uważałam to za najlepszy okres w moim życiu. Teraz nie jest aż tak bajkowo.
Malinka, z ubrankami to jak uważasz, powiem ze dzieci magicznie szybko rosną, jeśli zależy Ci na chodzeniu i własnoręcznym wybieraniu ubranek, to pewnie lepiej zrobić zapasy teraz, ale jeśli bierzesz pod uwagę że właśnie dostaniesz albo zrobisz to online, to ja bym poczekała, szczególnie że z czasem zobaczysz co jest u ciebie praktyczniejsze, w co ci wygodniej dziecko ubierać, każda mama (i dziecko) ma swoje preferencje.Malinka2021 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil wrote:Ja też jestem w szoku, jeszcze niedawno doszukiwałam się ciążowego brzucha, a teraz każdego dnia w lusterku zastanawiam się kiedy on wyszedł 😅
Czy zdarzają wam się bóle jak na okres? Mi sporadycznie razem z lekkim bólem pleców ale na szczęście znika bez leków, ale trochę stresujące mimo wszystkoZielona87 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Motyl12 wrote:Mi tez brzuszek wyskoczył i najchętniej wystawiałabym go spod kurtki żeby wszyscy widzieli hihi Dziewczyny czy któraś z Was decyduje się na poród w poznaniu na polnej lub w św.rodzinie? Zastanawiam się jaki szpital wybrać🤔
Motyl12 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja kupuje ubranka w rozmiarze 56 i 62. Może bliżej rozwiązania będzie wiadomo czy mój syn będzie jak tatuś czy raczej jak mamusia 🙂
Ja nawet nie wiem czy brzuch mi twardnieje, jakoś aż tak się na tym nie skupiam. Bardziej skupiam się na ruchach dziecka, bo wyczuwam je głównie jak spokojnie sobie leżę 🙂
Mój brzuch jest już na tyle duży, że nie widzę siebie tam na dole 😜 wczoraj goliłam się tak na "czuja" i nie wyobrażam sobie jak to będzie za dwa lub trzy miesiące...Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Malinka2021 wrote:Wyprawka - organizujecie się na pierwsze 1-2 miesiące, czy od razu na dalsze okresy? Chodzi mi głównie o ubranka. Skupiłam się na rozmiarze 56 i 62,a teraz zastanawiam się czy brać też już 68..?
Chociaż myślę sobie, że jakby ktoś chciał coś podarować maluchowi, jakieś ubranko, to będę mówić że 68 i/lub większe i że na bieżąco lepiej będzie uzupełniać.
Kupujecie już 68? 🙂
Ja się organizuję tak do 68 tylko to też trochę inaczej bo mam i po córce i bratankach większe rozmiary ale schowane :p
Z córą autentycznie było tak, że miałam zestaw ulubionych ubranek (córka urodziła się w drugiej połowie lipca więc było ciepło) i jak boga kocham jednego dnia nosiła rozmiar 62 a następnego dnia juz nie mogłam dopiąć body i wyciagałam 68 😜 teraz jest identico niemalże, nosi rozmiar 116 i bluza jednego dnia jest ok a drugiego nagle za mała i mimo tego, że jeszcze nosi rozmiar 116 to w szafie już są 122 a zakupy robię na 128 bo nie znasz ani dnia ani godziny 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:07
Kasjanna lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Provitamina wrote:Ja kupuje ubranka w rozmiarze 56 i 62. Może bliżej rozwiązania będzie wiadomo czy mój syn będzie jak tatuś czy raczej jak mamusia 🙂
Ja nawet nie wiem czy brzuch mi twardnieje, jakoś aż tak się na tym nie skupiam. Bardziej skupiam się na ruchach dziecka, bo wyczuwam je głównie jak spokojnie sobie leżę 🙂
Mój brzuch jest już na tyle duży, że nie widzę siebie tam na dole 😜 wczoraj goliłam się tak na "czuja" i nie wyobrażam sobie jak to będzie za dwa lub trzy miesiące...
Mój maz powiedział, że będzie mi trzymał lusterko, żeby mi było łatwiej 😂 😅 à też już mam problemu 🙊Merci92 lubi tę wiadomość
-
Powinno się odpoczywać jak jest takie ciągnięcie w dół, że nie możecie ustać. To powinno zapalić lampkę. Ja tak miałam w 1 i olalam,a później były plamienia.
Ahh ci kurierzy, nam rzucali tak paczki pod drzwi na śnieg czy deszcz i teraz ciągle mamy bramę zamknięta i owczarka naszego puszczonego i dzwonią, że stoją pod bramą. 🤣
Ja kupuję troszkę 68 i 74, bo pamiętam, że z córką miałam właśnie tak że nagle nie miałam co ubrać. 🤦 Ale racja w tych rozmiarach też się dostaje ubranka. Dzieci rosną jak na drożdżach, moja długo miała 134 a nagle wskoczyła w 146, a gdzie 140? 🤣
Ja ten wolny czas wykorzystuje na książki, na które nie miałam czasu, bo po wielu godzinach na kompie nie miałam na nie ochoty. Angielski też podszkalam i zabawę z haftowaniem zaczęłam. 🤣Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja ciuszki mam od 62. W rozmiarze 56 dosłownie ze 2 spioszki. Maluchy rosną mega szybko, pierwszy syn jak urodził się to miał 55cm, więc ciuszków 56 praktycznie nie nosił.a nawet lekko lużne 62 po 2-3 tygodniach już były OK
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g