Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tylko ręką bolała po 3 dawce przez góra dwa dni 🙂 Byłam dwa tygodnie po szczepieniu u ginekologa i z dzidzia wszystko jest dobrze ☺ ale też się bałam czy nie zaszkodze dziecku i jak się będę czula. Na szczęście ani ja ani mąż nie mieliśmy gorączki czy też innych objawów tylko właśnie ta ręką nas bolała a raczej mięsień w miejscu wkłucia ☺
5ylwian lubi tę wiadomość
-
Ja sie szczepilam w 14 tyg. Ból reki I zmeczenie czulam, wiec nie tak zle. Zona kolegi z pracy w 7 mcu miala COVID, nie szczepila sie. Trafila pod respirator, dziecko wyciagneli CC. Przez swieta nie wiadomo bylo czy przezyje. Mysle ze szczepienie przy tym to naprawde pikus.
Moi chlopcy juz w miedzy czasie przeszli polowkowe i wszystko ok. Ciaze mam blizniacza jednokosmowkowa, wiec wysokiego ryzyka.5ylwian, Merci92 lubią tę wiadomość
Maj 2022 👶🏻👶🏻
3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
ciąża bliźniacza 1k2o
12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
18 + 2: 215g I 255g
20 + 3: 295g i 355g
26 + 3: 747g i 862g
28 + 3: 1020 g i 1080 g
30 + 5: 1420 g I 1470 g
32 + 3: 1790 g I 1860 g
34 + 3: 1970 g i 2099 g
36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm -
Olenkaa wrote:Też się chętnie dowiem co z pieluchami 😁 i tą oliwka bo szukałam i nie znalazłam informacji 😁
Ja dostałam maila, że mogę odebrać. Na swojej aplikacji mam ustawioną datę porodu tydzień przed tą wyznaczoną faktycznie. I w pierwszym trymestrze dostałam maila, że do kolejnych zakupów mogę wziąć z półki oliwkę. Z pampersami to brałam na aplikację męża. I jemu ustawiłam termin porodu na początek lutego. I dwa tygodnie przed tym planowanym terminem przychodzi kolejny mail i jak się zeskanuje aplikacje to wtedy pani te pieluchy w sklepie wyciąga spod lady 😄Merci92, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
Dokładnie to mail brzmi tak:
Mamo!
Przyjście na świat dziecka to radosna chwila i wiele nowych wyzwań. Rozumiemy jak bardzo pragniesz chronić Twój najcenniejszy mały skarb i wiemy, że zasługuje na to co najlepsze.
Jak otrzymać pieluszki? To bardzo proste:
1.
W dowolnej drogerii Rossmann okaż swoją Wirtualną Kartę w aplikacji mobilnej Rossmann PL lub plastikową kartę Rossnę!
2.
Odbierz opakowanie pieluszek Pampers za 1 grosz po zeskanowaniu karty przy kasie.
Biorąc udział w Promocji Pampers, nie będziesz się więcej martwić wyborem odpowiednich pieluszek.
Zespół PampersKisielek, Ana.Ta, Kasjanna, Megsi, Merci92, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
Asiulka87 wrote:Właśnie sprawdzałam pocztę mailową i też mi to przyszlo ze mam do odbioru pampersy😆
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Właśnie wróciłam ze szczepienia. Wracałam prawie ze łzami w oczach ze strachu czy dobrze zrobiłam. Mąż,który też się szczepil mówi,że dobrze zrobiłam i ochronie małego,no ale... Nie jestem 100% przekonana i boję się czy nic złego się nie wydarzy
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Właśnie wróciłam ze szczepienia. Wracałam prawie ze łzami w oczach ze strachu czy dobrze zrobiłam. Mąż,który też się szczepil mówi,że dobrze zrobiłam i ochronie małego,no ale... Nie jestem 100% przekonana i boję się czy nic złego się nie wydarzy
Ja sama jestem zaszczepiona. Natomiast to jest decyzja każdego z osobna. Ale mogę tylko powiedzieć, że ja miał ogromne wątpliwości przed 3 dawką. Ale miałam też wątpliwości co jeżeli się nie zaszczepię. To nigdy nie są łatwe decyzje. Trzymam kciuki, żeby wszystko bo dobrze 🙂5ylwian, Merci92 lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:A podalas prawdziwa datę porodu czy jakiś niedługo? I kiedy zapisywalaś się do programu? Bo ja maila nie mam A robiłam to chyba przedwczoraj, ale pytam też dlatego,że widzę,że jest 7 dni na edycję danych i może czekają czy nic nie zmienię 🤔
Dałam termin na któregoś lutego🙈5ylwian lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba każda z Nas mierzy się z tym strachem:( ja znów jajo zniosę do wizyty przez to, że przechorowałam. Mimo, że lekko przeszłam i wzięłam tylko 2 paracetamole miałam przecież osłabienie organizmu i po tygodniu mam lekki „upierdliwy” kaszel. I myśli krążą... masakra.
Trzymam kciuki za Nas wszystkie abyśmy już niedługo wizęły w ręce te nasze maleństwa i popłakały się ze szczęścia ✊🙏💛
Jeszcze 10h... Jedno wstawanie na „czas”.... i L4 🤫 im bliżej tym mniej cierpliwości 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 13:53
5ylwian, Merci92, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
5ylwian wrote:Właśnie wróciłam ze szczepienia. Wracałam prawie ze łzami w oczach ze strachu czy dobrze zrobiłam. Mąż,który też się szczepil mówi,że dobrze zrobiłam i ochronie małego,no ale... Nie jestem 100% przekonana i boję się czy nic złego się nie wydarzy
Wiem, że łatwo się mówi, ale nie myśl tak! Masz jakoś usg/wizytę kontrolną za jakiś czas? Ja dlatego 10 dni po 3 dawce miałam usg dla własnego spokoju ducha
5ylwian, Merci92 lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
W ogóle to tak dla ciekawości (może o tym wiedziałyście)
W aptece można kupić test na covid ale ze śliny - super opcja dla dziecka, zamiast mu grzebać w nosie
Poprosiłam też paski lakmusowe do mierzenia pH bo chciałam w razie wu sprawdzić czy mi się wody nie będą sączyły w przypadku uczucia dużej wilgotności. Popatrzyła jak na ufoludka a potem dała opakowanie mówiąc "to wybierają pacjentki najchętniej" - mówię no ok. A w domu patrzę a do to mierzenia ciał ketonowych i glukozy w moczu 🙈Merci92 lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Kisielek wrote:Dokładnie to samo miałam dziś w głowie. To moja pierwsza dawka a ja cały czas mysle czy młodemu nic nie będzie 🥺 wątpliwości są ogromne ale jestem przekonana ze wybrałam mniejsze zło.
Merci92 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Majetta wrote:Wiem, że łatwo się mówi, ale nie myśl tak! Masz jakoś usg/wizytę kontrolną za jakiś czas? Ja dlatego 10 dni po 3 dawce miałam usg dla własnego spokoju ducha
Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Majetta wrote:
Poprosiłam też paski lakmusowe do mierzenia pH bo chciałam w razie wu sprawdzić czy mi się wody nie będą sączyły w przypadku uczucia dużej wilgotności. Popatrzyła jak na ufoludka a potem dała opakowanie mówiąc "to wybierają pacjentki najchętniej" - mówię no ok. A w domu patrzę a do to mierzenia ciał ketonowych i glukozy w moczu 🙈
Miałam identyczna sytuację!!!! 😂😂 -
Majetta Soleil bo pasków lakmusowych nie ma w aptekach 😁 tylko w sklepach z odczynnikami chemicznymi 😁 dawniej były takie wkładki "rozpoznające" wody ale też ich raczej nigdzie nie dostaniecie. Ja kupiłam paski lakmusowe na allegro za 2 zł 😀 sprawdziłam pH octu i działają 😁
Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔