WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie da się przeoczyć twardnienia brzucha, jeśli to będzie to, to na bank będziecie wiedzieć, on się robi wtedy jak głaz (a nie fajnie napięty jak zwykle).

Provitamina też już mam problem, jeszcze używam kremu (nie mogę maszynka bo bardzo mnie podrażnia) to w ogóle kosmos tam wszędzie dojechać 😂 zaraz mnie to czeka 😂

Ja kupiłam kilka 68 bo były wyprzedaże i czasem 62 już nie było, a nie umiałam się powstrzymać 😁 56 mam też dosłownie kilka (najwyżej będzie w za dużych, myślę że noworodkowi to wszystko jedno byle mial ciepło 😂)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 10:19

Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa trzymam kciuki za wizytę ☺

Dziewczyny zobaczcie jakie są ubranka na walentynki dla bobasow 🥰

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0979605039.html?gclid=CjwKCAiA3L6PBhBvEiwAINlJ9Dy-FoR9SqjzXTLtZI09cRNQoTRZegyCrRaHV2afIDzbO_sDOt3yaRoCRpsQAvD_BwE

Soleil, Olenkaa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne są 😍 ale ja taka wyprawkę do 62 dostałam że grzech coś kupować.. No chyba, że 68 😀😀😀

Merci92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 56 nie kupuje w ogóle, ale to zewzgledu, że mój mąż miał 59cm przy urodzeniu, więc od razu 62 biorę. Rodzina i znajomi kupują mi 68. 56 kupie jakiś 1 zestaw do szpitala ewentualnie na start, a jak się mały urodzi mniejszy to już z mężem mam ustalone, że on poprostu pojedzie kupić kilka sztuk. 68 będę kupować właśnie jakoś na dniach tylko tu już biorę trochę więcej rzeczy z długim rękawem, jak bluzy czy spodenki, 62 mam wszystko krótkie.
    Czytałam, że genetycznie dziecko dziedziczy wzrost urodzeniowy po tacie, a wagę po mamie. Wolałabym odwrotnie, bo byłam krótsza, ale trochę cięższa niż mąż, ale to wiecie takie głupoty 😁😁😁

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozmiarówkami jest masakra, przykładałam pajaca z H&M 56 do next 62 i jest to samo. 😁 Córka miała 56 jakieś 2 tygodnie, w 62 na początku się topiła. Chłopcy często są dłużsi. 😁

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiuleeeek Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie ciągnięcie skóry na brzuchu jakby miała za chwilę pęknąć. Często wieczorem. Do tego pobolewa w pachwinach i ból podbrzusza przy przywracaniu się w nocy z jednej strony na drugą. Uczucie pełnego pęcherza? Coś takiego. Wizyta u lekarza 02.02 i już nie mogę się doczekać. Dziecko rusza się co jakiś czas, ale ruchy są raczej stonowane bo wiekszosc kopnięć idzie do środka brzucha 🙈

• Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do kurierów to sie specjalnie nie wypowiadam bo narzeczony pracuje dla jednej z najbardziej znanej firmy kurierskiej 😂🙈 a ja sama zamawiam praktycznie wszystko do paczkomatu 😂🤷‍♀️

Jeśli chodzi o ciuszki to mam ze dwa worki ciuszków rozmiar 50-56 🙈 oprócz tego ze trzy worki 62/68 i co najmniej dwa 74 i później 80 … 🙈🙈 nic nie kupiłam wszystko dostałam w spadku.

Tez nie do końca wiem jak opisać twardnienie burzucha… wydaje mi się ze miała ze dwa razy twardy brzuch. Na szczęście szybko przeszło 🙂

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rozmiarów mam większość od 62. Teraz jak coś kupuję to raczej już takie 74-86. Jeżeli chodzi o te najmniejsze 56 to kupiłam raczej takie podstawowe jak body kopertowe czy spodenki. Ale też niewiele tego mam. Jak dzieliłam na rozmiary to tych 56 był taki worek 20 litrowy 😄 Też sobie patrzę mniej więcej na porę roku. Ja teraz są zimowe bardziej na wyprzedaży to kupuje ok 74 rozmiar, żeby było na ten przedział 6-9 miesięcy. Też odebrałam wczoraj pampersy z rossmana i w sumie mam dwie paczki więc pewnie tych maleńkich nie będę kupować za dużo bo też nie wiem ile mi pójdzie tych od 2 do 5 kg. Chciałabym kupić już rozmiar 2 z różnych firm, żeby zobaczyć które będą najlepsze dla Małego.

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina wrote:
    Ja kupuje ubranka w rozmiarze 56 i 62. Może bliżej rozwiązania będzie wiadomo czy mój syn będzie jak tatuś czy raczej jak mamusia 🙂
    Ja nawet nie wiem czy brzuch mi twardnieje, jakoś aż tak się na tym nie skupiam. Bardziej skupiam się na ruchach dziecka, bo wyczuwam je głównie jak spokojnie sobie leżę 🙂
    Mój brzuch jest już na tyle duży, że nie widzę siebie tam na dole 😜 wczoraj goliłam się tak na "czuja" i nie wyobrażam sobie jak to będzie za dwa lub trzy miesiące...

Ha ha ha 🤣 Miałam wczoraj to samo🙈 ale odrazu przypomnialo mi się jak w pierwszej ciazy został mi taki niewygolony pasek i pamiętałam, żeby tym razem "podnieść brzuch" 🙈🤣

Co do ubranek to też w rozmiarze 56 mam zamiar pokupic ze 2-3 szt body krótkie, długie i spioszki. Reszta od razu 62 i jak coś bardzo mi się spodoba na wyprzedażach to 68 😉 A resztę 68 będę kupować na bieżąco. Rodzina już wie, że jeżeli będą chcieli kupować ubranka to mają nie brać tych najmniejszych rozmiarów, bo to tylko na chwilę i wg mnie nie trzeba ich za dużo. Od rozmiaru 68-74 ubranka starczaly nam już na dłużej więc od tych rozmiarów będę szaleć 😉😍

• Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy kupowała któraś z Was ubranka na Aliexpress? Wyswietlila mi się ostatnio reklama na Facebooku i zakochałam się w niektórych ubraniach 😍🥰 mąż mówi, jak Ci się podobają to zamawiaj ale jakoś nie mam przekonania 🙈

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja od wczoraj na l4. Miałam popracowac dłużej ale praca była stresująca a jak powiedziała moja mama i teściowa to za to że przepracuje jeszcze miesiąc czy 2 nikt mi laurki nie da. Nikt nie bedzie pamietał czy pracowałam do 3 czy 8 miesiąca. Dlatego w pn sie pożegnałam i od wtorku jestem w domu. I sie cieszę :-)

Za wyprawkę biore sie od marca :-) teraz na razie chce poodpoczywać :-)

Merci92, Ana.Ta, 5ylwian, Megsi, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 jak dobry ma skład to bierz 😄 Też z chęcią popatrzę 😊

Sylwia_2 Coś w tym jest ☺ Moje koleżanki też odchodziły na L4 ciążowe i za cholerę nie pamiętam w którym miesiącu wtedy były ☺🤭

Ale się dzisiaj oblowilam na zakupach w galerii ☺ A miałam nic nie kupować dla bejbika do kolejnej wypłaty 🤭 No nie mogłam się powstrzymać normalnie 😄

Ana.Ta, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z aliexpress podobno rozmiarówka jest dziwna i trzeba bardzo sprawdzać opinie. Koleżanka pamiętam zamawiała rozmiar jakoś na 3 miesięczne dziecko a było jak na 9. 🤣 Ale tam jest masa różności więc byle trafić dobrze.

Merci92 hihi też obiecałam sobie, że do końca miesiąca nic nie kupuje, bo kupowaliśmy w tym miesiącu trochę rzeczy do domu i co, zamówiłam już paczkę dzisiaj. 🤦🤣 Ja mam jeszcze mamę, która nie rozumie, że mam masę ubrań z córki starszej. 😁 Ale jak to się mówi, darowanemu...

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 jeśli chodzi o rozmiarówkę do wyprawki myślę, że warto zaopatrzyć się w 68, bo dzieci rosną szybko, nie wiemy jak to będzie u Naszych bejbików- choć tyle w razie „w” będzie przygotowane. Mojej siostry synek już w 3 mcu wychodził z niektórych 68 🙈

Kasjanna no właśnie w sumie racja, każda ciąża na pewno jest inna. A w drugiej macie „porównanie”, a my tylko „wyobrażenie”. Co do tego nie sądziłam, że będę się tyle bać o to dzieciątko. Ale to takie nasze skarby, że nie można inaczej 😘

5ylwian nie martw się- będzie dobrze😘 ja wizytuje 10.02.. też kupa czasu.. czekamy razem 😘

Provitamina 😂😂 też nad tym myślałam ostatnio pod prysznicem - przyszło mi do głowy lusterko, ale nie dostałam takwij propozycji od męża z tym potrzymaniem jak Soleil😂 muszę Mu i dziś zaproponować😂 ciekawe jak zareaguje 😂

Sylwia_2 brawo za zdecydowaną reakcje! Ja musiałam się „cackać” z zastępstwem 🤦‍♀️ Ale ... jeszcze dni... i również jak Wy będę napawać się świętym spokojem (przynajmniej jeśli chodzi o życie zawodowe:D) :)

5ylwian lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam te Wasze-Nasze zakupy, których nie powinnyśmy robić 😂

Ja na ten moment nie kusze losu (od tygodnia) 😂Obiecałam sobie, że nie włączam aplikacji vinted do czasu kiedy nie dostane ciuszków od szwagierki. Bo zaczęłam tam kupować wspaniałe komplety-🥰i nie mogłam się opanować😂

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak w rossmannie odebralyscie pieluchy? Tzn co trzeba zrobić? Ja mam aplikację już po pierwszym dziecku,mam wpisane,że jest juniorem, teraz wpisalam,że spodziewam się dziecka i podałam datę i nie mam żadnych info o paczce

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziewczyny jak w rossmannie odebralyscie pieluchy? Tzn co trzeba zrobić? Ja mam aplikację już po pierwszym dziecku,mam wpisane,że jest juniorem, teraz wpisalam,że spodziewam się dziecka i podałam datę i nie mam żadnych info o paczce
    Właśnie dziś to samo rozkminialam w aplikacji 🙈😂 chętnie się tez dowiem

5ylwian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wyprzedaży w nexcie to nawet wzielam małemu jakieś spioszki 80, bo mi się tak podobały.
    Zamówiłam dużo mniej niż chciałam, bo z ni3ktorych rzeczy rozmiarowka wyprzedana aż do 7 lat...

Sylwia 2 super, że na l4 już jesteś. Masz całkowita rację, że nikt jakoś specjalnie tego nie doceni. Sama bym już poszła, ale u mnie to ponad 2x mniejszy dochód niestety wiec narazie jeszcze popracuje, ale muszę przyznać, że już coraz bardziej się wkurzam na ilość rzeczy które muszę robić...przy 3 osobach mam więcej roboty niż jak byliśmy sami we 2...
    W lutym wezmę trochę urlopu w marcu tez a później pójdę na l4 i tyle. Jakoś wytrzymam 😁😁

Co do ubranek to moja znajoma ma synka 3 miesiące teraz, a już 68 ciężko wchodzi. Ja mam chyba wszystko co potrzebuje na 62, teraz już 68/74 faktycznie biorę

• martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co też tak większych kupować bo nie wiadomo ile w jakim rozmiarze będą wasze brzdące chodziły :) ja mam drobnego chłopaka który 62 nosił do 5mca gdzieś,sporo uubrań w rozmiarze 68 mały nawet raz nie założył bo w lato jeszcze nosił 62 (chociaż teoretycznie powinien 68) a jak były już dobre to zrobił się pazdziernik i wjechały dresy a nie krótkie komplety :) każde dziecko rośnie w swoim tempie więc polecam w większym rozmiarze kilka sztuk i dokupować w zależności od potrzeb :)
    Z Chęcią też się dowiem jak dostać pieluchy z Rossmana :D

5ylwian, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam które z Was szczepily sie 3 dawką na covid,ale chciałam spytać jakie mialyscie skutki uboczne? Wiem,że było pisane bieżąco,ale jak bym miała teraz szukać,to do rana bym nie znalazła... jutro idę na szczepienie i nadal nie wiem czy dobrze robię. Jeszcze mówi rodzice,którzy są przeciwni szczepionce napisali mi właśnie SMS,żebym się nie szczepila w tym stanie. Co za wsparcie...

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ