X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na IP i czekam na badanie po kolizji. Kobieta mi wymusiła pierszenstwo.przyjechalam sprawdzić czy z dzidzią wszystko w porządku, bo brzuch mnie boli od pociągnięcia pasami i ruchy bardzo słabo czuję. Trzymajcie kciuki

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki! Daj znać po wizycie ale na pewno z bobasem wszystko dobrze!

Klara_1985 lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymaj się - będzie dobrze. Ważne że będziesz zaraz pod opieką i wszystko sprawdzą 😘

Ja dziś też miałabym stłuczkę, zatrzymałam się w ostatnim momencie 🤦‍♀️ Koleś zahamował w ostatniej chwili mimo, że mógł spokojnie jechać prosto bo auto na głównej skręcało... ja to widziałam, on nie... dobrze że miałam adapter podpięty :/ 😖 ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 17:54

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara daj znać jak po badaniu!

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Majetta Soleil bo pasków lakmusowych nie ma w aptekach 😁 tylko w sklepach z odczynnikami chemicznymi 😁 dawniej były takie wkładki "rozpoznające" wody ale też ich raczej nigdzie nie dostaniecie. Ja kupiłam paski lakmusowe na allegro za 2 zł 😀 sprawdziłam pH octu i działają 😁

haha no kupię na allegro sobie ale tp mogła powiedzieć, że nie ma :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ciazowa ☺ Dzisiaj miałam badania krzywej cukrowej i wyniki mi wyszły takie:

mój wynik 73,66 normy 70-99
    moj wynik 135,99 normy (musi być niższe niż) <180
    mój wynik 151,52 normy (musi być niższe niż) <140

Jak mi trzeci wynik wyszedł o 11,52 jednostek za dużo to już mogę mieć cukrzycę ciazowa? 😟

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ciazowa ☺ Dzisiaj miałam badania krzywej cukrowej i wyniki mi wyszły takie:

mój wynik 73,66 normy 70-99
    moj wynik 135,99 normy (musi być niższe niż) <180
    mój wynik 151,52 normy (musi być niższe niż) <140

Jak mi trzeci wynik wyszedł o 11,52 jednostek za dużo to już mogę mieć cukrzycę ciazowa? 😟

Merci na stronie mamyginekolog norma po 2 godzinach to 153, myślę że będzie ok!

po­ziom glu­ko­zy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już war­to­ścią nie­pra­wi­dło­wą),
    po­ziom glu­ko­zy po 1 h od wy­pi­cia roz­two­ru 75 g glu­ko­zy – do 180 mg/dl,
    po­ziom glu­ko­zy po 2 h od wy­pi­cia roz­two­ru 75 g glu­ko­zy – do 153 mg/dl

Ale faktycznie przepraszam!! teraz dopatrzyłam, że Ci nie spada a trochę podrosło
    Sama nie wiem co w takiej sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 19:34

Merci92 lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki, dawaj znać 😘

Merci92 musisz zapytać lekarza ale chyba dieta już wchodzi w grę, jakieś ograniczenie cukrów, bo źle nie jest. 😘

Farmaceutka nieźle, że testy wcisnęła na ketony i glukozę 🤣🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 19:28

Merci92, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wierzę że wszystko ok, 3mam kciuki 💗

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny wydaje mi się że najgorzej nie jest ale zobaczymy ☺ Kurcze ale dieta cukrzycowa to mnie trochę przeraża bo samo ograniczenie słodyczy i słonych przekąsek to pikuś przy analizowaniu czy almetka ma więcej cukru od masła na chlebie 🤭☺ W sumie dieta mi nie zaszkodzi ale wolałabym mieć wszystko w normie 😉

A ten mój lekarz jeszcze ma covida no nic nie przyspiesze sprawy trzeba poczekac ☺

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona ta krzywa cukrową, idę za 2 tyg, a słodycze jem codziennie. Dzisiaj pracy na przerwie wjechał banan jabłko i pomarańcza, ale jakoś malo mi było wiec na szybciutko kinder Bueno 😬😬😬 nie umiem ze sobą walczyć

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszych miesiącach ciąży w ogóle słodkiego się nie chciało ale teraz nie umiem się też powstrzymac😋najgorsze jak coś jest w domu a że mąż uwielbia słodkie to niestety zawsze w tym domu znajdzie się jakaś slodycz😋ja w przyszłym tygodniu będę szla na tą glukoze ale staram się narazie nie przejmować, mam nadzieję że wyjdzie dobrze😋

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Klara trzymaj się - będzie dobrze. Ważne że będziesz zaraz pod opieką i wszystko sprawdzą 😘

Ja dziś też miałabym stłuczkę, zatrzymałam się w ostatnim momencie 🤦‍♀️ Koleś zahamował w ostatniej chwili mimo, że mógł spokojnie jechać prosto bo auto na głównej skręcało... ja to widziałam, on nie... dobrze że miałam adapter podpięty :/ 😖 ech

A ja właśnie adapter zostawiłam w drugim samochodzie, zapomniałam przepiąć. Zostawili mnie w szpitalu na obserwacji, bo trochę mnie brzuch boli. Z dzidzią na razie ok i oby tak zostało.
    Samochód pewnie trzeba będzie że złomować, bo uszkodzenia takie, że nie opłaca się naprawiać. Dobrze przynajmniej, że to nie z mojej winy i dzidziuś cały.

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaparł się, że nie je słodyczy do tłustego czwartku, miałam nadzieję, że i mnie to zmotywuje ale nie... On teraz robi zakupy a ja tylko: Kochanie a weźmiesz jakieś ciuciu?🤣 Ciężko zwłaszcza, że różne smaki są. Nie lubiłam za bardzo paluszków to teraz jem maczane w maśle orzechowym 🤭🤣🤣🤣

Warto przed tą krzywa kilka dni lekkostrawna dietę sobie zrobić.😁

Klara najważniejsze, że z dzieciątkiem ok, będzie wszystko dobrze 😘 może i lepiej, że zostawili Was na obserwacji, będzie pod kontrolą wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:20

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywą też lecę za tydzień i też obawiam się co to powychodzi :) w 1 trymestrze to samo, na słodyczy ochoty nie było, a teraz większość czasu 😅 ale jak nie mam w domu to świetnie sobie daje radę, gorzej jak już coś jest.. 😋😋

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie za ok. tydzień będę robić krzywą. Może się nie objadam słodyczami - na początku miałam większe „napady” i to takie dosłowne. Potrafiłam zjeść prawie całą czekoladę 😂

A teraz jem jak poprostu mam ochotę - myśle, że organizm poprostu wtedy tego potrzebuje :) drożdzówki z makiem, czekolady i serniczka nigdy nie odmówie 😂🤫

Tymbardziej oby wyniki wyszły w normie✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:35

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    A ja właśnie adapter zostawiłam w drugim samochodzie, zapomniałam przepiąć. Zostawili mnie w szpitalu na obserwacji, bo trochę mnie brzuch boli. Z dzidzią na razie ok i oby tak zostało.
    Samochód pewnie trzeba będzie że złomować, bo uszkodzenia takie, że nie opłaca się naprawiać. Dobrze przynajmniej, że to nie z mojej winy i dzidziuś cały.

Najważniejsze że jesteś pod opieką 💛 jejku dobrze, że Ci się nic większego nie stało...
    ja przeżyłam 3 lata temu dachowanie... okropne uczucie... myślałam że to koniec... również kobieta (po 80) wymusiła pierwszeństwo... do dziś dziękuje, że jestem... bo z auta nic nie zostało... ech

Kochana auto rzecz nabyta! ty i Twoje dziecko to skarb 😘❤️Teraz odetchnij, przytul kropka- wszystko będzie dobrze😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:39

• Majetta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ja jestem przerażona ta krzywa cukrową, idę za 2 tyg, a słodycze jem codziennie. Dzisiaj pracy na przerwie wjechał banan jabłko i pomarańcza, ale jakoś malo mi było wiec na szybciutko kinder Bueno 😬😬😬 nie umiem ze sobą walczyć

Ja też przed badaniem kilka dni miałam mega chcicę na słodkie, tu pączek, tu jakiś słodki jogurt, tu batonik i wyniki mam bardzo dobre (wręcz niski cukier) :)

Megsi lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta a pamiętasz normy w twoim laboratorium jakie były przy krzywej cukrowej? Bo może inne są dla ciężarnych a inne dla "zwykłych ludzi" 😉 Już sama nie wiem bo różne są normy na różnych stronach w necie 😉🤦‍♀️

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja też przed badaniem kilka dni miałam mega chcicę na słodkie, tu pączek, tu jakiś słodki jogurt, tu batonik i wyniki mam bardzo dobre (wręcz niski cukier) :)
    Może też mam niski stąd to parcie na słodkie. Przynajmniej narazie tak będę tłumaczyć to sobie 😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ