Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klara trzymaj się - będzie dobrze. Ważne że będziesz zaraz pod opieką i wszystko sprawdzą 😘
Ja dziś też miałabym stłuczkę, zatrzymałam się w ostatnim momencie 🤦♀️ Koleś zahamował w ostatniej chwili mimo, że mógł spokojnie jechać prosto bo auto na głównej skręcało... ja to widziałam, on nie... dobrze że miałam adapter podpięty😖 ech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 17:54
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Olenkaa wrote:Majetta Soleil bo pasków lakmusowych nie ma w aptekach 😁 tylko w sklepach z odczynnikami chemicznymi 😁 dawniej były takie wkładki "rozpoznające" wody ale też ich raczej nigdzie nie dostaniecie. Ja kupiłam paski lakmusowe na allegro za 2 zł 😀 sprawdziłam pH octu i działają 😁
haha no kupię na allegro sobie ale tp mogła powiedzieć, że nie ma07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ciazowa ☺ Dzisiaj miałam badania krzywej cukrowej i wyniki mi wyszły takie:
mój wynik 73,66 normy 70-99
moj wynik 135,99 normy (musi być niższe niż) <180
mój wynik 151,52 normy (musi być niższe niż) <140
Jak mi trzeci wynik wyszedł o 11,52 jednostek za dużo to już mogę mieć cukrzycę ciazowa? 😟
-
Merci92 wrote:Dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ciazowa ☺ Dzisiaj miałam badania krzywej cukrowej i wyniki mi wyszły takie:
mój wynik 73,66 normy 70-99
moj wynik 135,99 normy (musi być niższe niż) <180
mój wynik 151,52 normy (musi być niższe niż) <140
Jak mi trzeci wynik wyszedł o 11,52 jednostek za dużo to już mogę mieć cukrzycę ciazowa? 😟
Merci na stronie mamyginekolog norma po 2 godzinach to 153, myślę że będzie ok!
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1 h od wypicia roztworu 75 g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2 h od wypicia roztworu 75 g glukozy – do 153 mg/dl
Ale faktycznie przepraszam!! teraz dopatrzyłam, że Ci nie spada a trochę podrosło
Sama nie wiem co w takiej sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 19:34
Merci92 lubi tę wiadomość
-
Klara trzymam kciuki, dawaj znać 😘
Merci92 musisz zapytać lekarza ale chyba dieta już wchodzi w grę, jakieś ograniczenie cukrów, bo źle nie jest. 😘
Farmaceutka nieźle, że testy wcisnęła na ketony i glukozę 🤣🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 19:28
Merci92, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
No właśnie dziewczyny wydaje mi się że najgorzej nie jest ale zobaczymy ☺ Kurcze ale dieta cukrzycowa to mnie trochę przeraża bo samo ograniczenie słodyczy i słonych przekąsek to pikuś przy analizowaniu czy almetka ma więcej cukru od masła na chlebie 🤭☺ W sumie dieta mi nie zaszkodzi ale wolałabym mieć wszystko w normie 😉
A ten mój lekarz jeszcze ma covida no nic nie przyspiesze sprawy trzeba poczekac ☺ -
nick nieaktualny
-
Mi w pierwszych miesiącach ciąży w ogóle słodkiego się nie chciało ale teraz nie umiem się też powstrzymac😋najgorsze jak coś jest w domu a że mąż uwielbia słodkie to niestety zawsze w tym domu znajdzie się jakaś slodycz😋ja w przyszłym tygodniu będę szla na tą glukoze ale staram się narazie nie przejmować, mam nadzieję że wyjdzie dobrze😋
-
nick nieaktualnyAna.Ta wrote:Klara trzymaj się - będzie dobrze. Ważne że będziesz zaraz pod opieką i wszystko sprawdzą 😘
Ja dziś też miałabym stłuczkę, zatrzymałam się w ostatnim momencie 🤦♀️ Koleś zahamował w ostatniej chwili mimo, że mógł spokojnie jechać prosto bo auto na głównej skręcało... ja to widziałam, on nie... dobrze że miałam adapter podpięty😖 ech
A ja właśnie adapter zostawiłam w drugim samochodzie, zapomniałam przepiąć. Zostawili mnie w szpitalu na obserwacji, bo trochę mnie brzuch boli. Z dzidzią na razie ok i oby tak zostało.
Samochód pewnie trzeba będzie że złomować, bo uszkodzenia takie, że nie opłaca się naprawiać. Dobrze przynajmniej, że to nie z mojej winy i dzidziuś cały.
-
Mój mąż zaparł się, że nie je słodyczy do tłustego czwartku, miałam nadzieję, że i mnie to zmotywuje ale nie... On teraz robi zakupy a ja tylko: Kochanie a weźmiesz jakieś ciuciu?🤣 Ciężko zwłaszcza, że różne smaki są. Nie lubiłam za bardzo paluszków to teraz jem maczane w maśle orzechowym 🤭🤣🤣🤣
Warto przed tą krzywa kilka dni lekkostrawna dietę sobie zrobić.😁
Klara najważniejsze, że z dzieciątkiem ok, będzie wszystko dobrze 😘 może i lepiej, że zostawili Was na obserwacji, będzie pod kontrolą wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:20
Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja też właśnie za ok. tydzień będę robić krzywą. Może się nie objadam słodyczami - na początku miałam większe „napady” i to takie dosłowne. Potrafiłam zjeść prawie całą czekoladę 😂
A teraz jem jak poprostu mam ochotę - myśle, że organizm poprostu wtedy tego potrzebujedrożdzówki z makiem, czekolady i serniczka nigdy nie odmówie 😂🤫
Tymbardziej oby wyniki wyszły w normie✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:35
Klara_1985 wrote:A ja właśnie adapter zostawiłam w drugim samochodzie, zapomniałam przepiąć. Zostawili mnie w szpitalu na obserwacji, bo trochę mnie brzuch boli. Z dzidzią na razie ok i oby tak zostało.
Samochód pewnie trzeba będzie że złomować, bo uszkodzenia takie, że nie opłaca się naprawiać. Dobrze przynajmniej, że to nie z mojej winy i dzidziuś cały.
Najważniejsze że jesteś pod opieką 💛 jejku dobrze, że Ci się nic większego nie stało...
ja przeżyłam 3 lata temu dachowanie... okropne uczucie... myślałam że to koniec... również kobieta (po 80) wymusiła pierwszeństwo... do dziś dziękuje, że jestem... bo z auta nic nie zostało... ech
Kochana auto rzecz nabyta! ty i Twoje dziecko to skarb 😘❤️Teraz odetchnij, przytul kropka- wszystko będzie dobrze😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:39
Klara_1985 lubi tę wiadomość
Megsi wrote:Ja jestem przerażona ta krzywa cukrową, idę za 2 tyg, a słodycze jem codziennie. Dzisiaj pracy na przerwie wjechał banan jabłko i pomarańcza, ale jakoś malo mi było wiec na szybciutko kinder Bueno 😬😬😬 nie umiem ze sobą walczyć
Ja też przed badaniem kilka dni miałam mega chcicę na słodkie, tu pączek, tu jakiś słodki jogurt, tu batonik i wyniki mam bardzo dobre (wręcz niski cukier)Megsi lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyMajetta wrote:Ja też przed badaniem kilka dni miałam mega chcicę na słodkie, tu pączek, tu jakiś słodki jogurt, tu batonik i wyniki mam bardzo dobre (wręcz niski cukier)
Ana.Ta lubi tę wiadomość