X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na IP i czekam na badanie po kolizji. Kobieta mi wymusiła pierszenstwo.przyjechalam sprawdzić czy z dzidzią wszystko w porządku, bo brzuch mnie boli od pociągnięcia pasami i ruchy bardzo słabo czuję. Trzymajcie kciuki

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki! Daj znać po wizycie ale na pewno z bobasem wszystko dobrze!

Klara_1985 lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymaj się - będzie dobrze. Ważne że będziesz zaraz pod opieką i wszystko sprawdzą 😘

Ja dziś też miałabym stłuczkę, zatrzymałam się w ostatnim momencie 🤦‍♀️ Koleś zahamował w ostatniej chwili mimo, że mógł spokojnie jechać prosto bo auto na głównej skręcało... ja to widziałam, on nie... dobrze że miałam adapter podpięty :/ 😖 ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 17:54

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara daj znać jak po badaniu!

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Majetta Soleil bo pasków lakmusowych nie ma w aptekach 😁 tylko w sklepach z odczynnikami chemicznymi 😁 dawniej były takie wkładki "rozpoznające" wody ale też ich raczej nigdzie nie dostaniecie. Ja kupiłam paski lakmusowe na allegro za 2 zł 😀 sprawdziłam pH octu i działają 😁

haha no kupię na allegro sobie ale tp mogła powiedzieć, że nie ma :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ciazowa ☺ Dzisiaj miałam badania krzywej cukrowej i wyniki mi wyszły takie:

mój wynik 73,66 normy 70-99
    moj wynik 135,99 normy (musi być niższe niż) <180
    mój wynik 151,52 normy (musi być niższe niż) <140

Jak mi trzeci wynik wyszedł o 11,52 jednostek za dużo to już mogę mieć cukrzycę ciazowa? 😟

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ciazowa ☺ Dzisiaj miałam badania krzywej cukrowej i wyniki mi wyszły takie:

mój wynik 73,66 normy 70-99
    moj wynik 135,99 normy (musi być niższe niż) <180
    mój wynik 151,52 normy (musi być niższe niż) <140

Jak mi trzeci wynik wyszedł o 11,52 jednostek za dużo to już mogę mieć cukrzycę ciazowa? 😟

Merci na stronie mamyginekolog norma po 2 godzinach to 153, myślę że będzie ok!

po­ziom glu­ko­zy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już war­to­ścią nie­pra­wi­dło­wą),
    po­ziom glu­ko­zy po 1 h od wy­pi­cia roz­two­ru 75 g glu­ko­zy – do 180 mg/dl,
    po­ziom glu­ko­zy po 2 h od wy­pi­cia roz­two­ru 75 g glu­ko­zy – do 153 mg/dl

Ale faktycznie przepraszam!! teraz dopatrzyłam, że Ci nie spada a trochę podrosło
    Sama nie wiem co w takiej sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 19:34

Merci92 lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki, dawaj znać 😘

Merci92 musisz zapytać lekarza ale chyba dieta już wchodzi w grę, jakieś ograniczenie cukrów, bo źle nie jest. 😘

Farmaceutka nieźle, że testy wcisnęła na ketony i glukozę 🤣🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 19:28

Merci92, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wierzę że wszystko ok, 3mam kciuki 💗

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny wydaje mi się że najgorzej nie jest ale zobaczymy ☺ Kurcze ale dieta cukrzycowa to mnie trochę przeraża bo samo ograniczenie słodyczy i słonych przekąsek to pikuś przy analizowaniu czy almetka ma więcej cukru od masła na chlebie 🤭☺ W sumie dieta mi nie zaszkodzi ale wolałabym mieć wszystko w normie 😉

A ten mój lekarz jeszcze ma covida no nic nie przyspiesze sprawy trzeba poczekac ☺

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona ta krzywa cukrową, idę za 2 tyg, a słodycze jem codziennie. Dzisiaj pracy na przerwie wjechał banan jabłko i pomarańcza, ale jakoś malo mi było wiec na szybciutko kinder Bueno 😬😬😬 nie umiem ze sobą walczyć

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszych miesiącach ciąży w ogóle słodkiego się nie chciało ale teraz nie umiem się też powstrzymac😋najgorsze jak coś jest w domu a że mąż uwielbia słodkie to niestety zawsze w tym domu znajdzie się jakaś slodycz😋ja w przyszłym tygodniu będę szla na tą glukoze ale staram się narazie nie przejmować, mam nadzieję że wyjdzie dobrze😋

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Klara trzymaj się - będzie dobrze. Ważne że będziesz zaraz pod opieką i wszystko sprawdzą 😘

Ja dziś też miałabym stłuczkę, zatrzymałam się w ostatnim momencie 🤦‍♀️ Koleś zahamował w ostatniej chwili mimo, że mógł spokojnie jechać prosto bo auto na głównej skręcało... ja to widziałam, on nie... dobrze że miałam adapter podpięty :/ 😖 ech

A ja właśnie adapter zostawiłam w drugim samochodzie, zapomniałam przepiąć. Zostawili mnie w szpitalu na obserwacji, bo trochę mnie brzuch boli. Z dzidzią na razie ok i oby tak zostało.
    Samochód pewnie trzeba będzie że złomować, bo uszkodzenia takie, że nie opłaca się naprawiać. Dobrze przynajmniej, że to nie z mojej winy i dzidziuś cały.

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaparł się, że nie je słodyczy do tłustego czwartku, miałam nadzieję, że i mnie to zmotywuje ale nie... On teraz robi zakupy a ja tylko: Kochanie a weźmiesz jakieś ciuciu?🤣 Ciężko zwłaszcza, że różne smaki są. Nie lubiłam za bardzo paluszków to teraz jem maczane w maśle orzechowym 🤭🤣🤣🤣

Warto przed tą krzywa kilka dni lekkostrawna dietę sobie zrobić.😁

Klara najważniejsze, że z dzieciątkiem ok, będzie wszystko dobrze 😘 może i lepiej, że zostawili Was na obserwacji, będzie pod kontrolą wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:20

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywą też lecę za tydzień i też obawiam się co to powychodzi :) w 1 trymestrze to samo, na słodyczy ochoty nie było, a teraz większość czasu 😅 ale jak nie mam w domu to świetnie sobie daje radę, gorzej jak już coś jest.. 😋😋

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie za ok. tydzień będę robić krzywą. Może się nie objadam słodyczami - na początku miałam większe „napady” i to takie dosłowne. Potrafiłam zjeść prawie całą czekoladę 😂

A teraz jem jak poprostu mam ochotę - myśle, że organizm poprostu wtedy tego potrzebuje :) drożdzówki z makiem, czekolady i serniczka nigdy nie odmówie 😂🤫

Tymbardziej oby wyniki wyszły w normie✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:35

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    A ja właśnie adapter zostawiłam w drugim samochodzie, zapomniałam przepiąć. Zostawili mnie w szpitalu na obserwacji, bo trochę mnie brzuch boli. Z dzidzią na razie ok i oby tak zostało.
    Samochód pewnie trzeba będzie że złomować, bo uszkodzenia takie, że nie opłaca się naprawiać. Dobrze przynajmniej, że to nie z mojej winy i dzidziuś cały.

Najważniejsze że jesteś pod opieką 💛 jejku dobrze, że Ci się nic większego nie stało...
    ja przeżyłam 3 lata temu dachowanie... okropne uczucie... myślałam że to koniec... również kobieta (po 80) wymusiła pierwszeństwo... do dziś dziękuje, że jestem... bo z auta nic nie zostało... ech

Kochana auto rzecz nabyta! ty i Twoje dziecko to skarb 😘❤️Teraz odetchnij, przytul kropka- wszystko będzie dobrze😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 20:39

• Majetta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ja jestem przerażona ta krzywa cukrową, idę za 2 tyg, a słodycze jem codziennie. Dzisiaj pracy na przerwie wjechał banan jabłko i pomarańcza, ale jakoś malo mi było wiec na szybciutko kinder Bueno 😬😬😬 nie umiem ze sobą walczyć

Ja też przed badaniem kilka dni miałam mega chcicę na słodkie, tu pączek, tu jakiś słodki jogurt, tu batonik i wyniki mam bardzo dobre (wręcz niski cukier) :)

Megsi lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta a pamiętasz normy w twoim laboratorium jakie były przy krzywej cukrowej? Bo może inne są dla ciężarnych a inne dla "zwykłych ludzi" 😉 Już sama nie wiem bo różne są normy na różnych stronach w necie 😉🤦‍♀️

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja też przed badaniem kilka dni miałam mega chcicę na słodkie, tu pączek, tu jakiś słodki jogurt, tu batonik i wyniki mam bardzo dobre (wręcz niski cukier) :)
    Może też mam niski stąd to parcie na słodkie. Przynajmniej narazie tak będę tłumaczyć to sobie 😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ