Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwian wrote:Ja też po wizycie. Mały ma 793 g. W końcu pokazał się buźką
zmartwiło mnie jedno zdanie, że nie ma za dużo wód,ale starczy... nie dopytalam czy to czymś grozi
no i okazało się,że rząd zmienił refundacje i już nie będę miała za darmo heparyny
10 ampułek na 10 dni będzie mnie kosztować między 120-160zł. Mąż jest załamany,zamiast cieszyć się ze zdjęć i że z małym OK to on przeżywa,że taki koszt nam dojdzie... czuję się po prostu super...
Jakie zastrzyki bierzesz z heparyny? Ja tez biorę Neoparin 0,4Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ana.Ta wrote:Soleil kciukasy ✊ fajnie że podejrzysz dzidzię😘
Asiulka87 to dobrze że ten temat pozytywnie się wyjaśnił, a ciągnięcie okazało się „urokiem” ciąży 🙈kiedy masz nastepną wizytę- za ok miesiàc?
5ylwian no najgorsze jak facet „przelicza” - przecież kurde! jakby nie trzeba było, nie byłoby wydatku... wiadomo, że to jest fatalna zmiana, ale są o wiele gorsze sytuacje niż te materialne... ja zaś nasłuchałam się że wybrałam najdroższą lekarkę, a są na przecież na nfz. Szkoda gadać. 😬 Czasem czuje że do końca nie rozumie mojego strachu o tą kruszynkę. 🤷♀️
Ale cudownie, że widziałaś buźkę i dobrze sobie waży. 💛
Ech... ja dzisiaj usłyszałam od zmęczonego męża po pracy, że on nie ma tak dobrze jak ja, która sobie leże... i jeszcze to on musiał iść coś sprawdzić po fachowcach (a mówiłam mu że mam dziś problem z chodzeniem i brzuch mnie bolał).
Przykro Mi, bo tyle rzeczy szukam przez neta do domu, sprzątam, robie obiady, pranie i jeszcze ostatnio
sprzątałam na budowie po założeniu podłóg. Ręce Mi opadły. Powiedziałam co myślę i jak nigdy poszłam sobie do 2 pokoju. Rozumie, że każdy ma prawo do zmęczenia, ale bez przesady żeby obrywała 2 osoba.A mąż sam był zadowolony że zmiany kiedy zaszłam w ciążę i się utrzymywała,teraz zaczął marudzić.a dziecko chcielismy razem
Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Leksa wrote:Jakie zastrzyki bierzesz z heparyny? Ja tez biorę Neoparin 0,4
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:Ja biorę 0,6 neoparin albo clexane zależy co jest dostępne. Wtedy cena była mi obojętna,bo miałam za darmo,ale teraz widzę,że clexane jest drozszy
Ja tez Neoparin mam za darmo i jak przeczytałam Twój wpis, ze teraz heparyna ma być płatna, to aż się zdziwiłam.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
5ylwian super, że z małym ok.🥰 Ale Wasze dzieciaczki są duże. 😁
Tak czytam i nie mogę uwierzyć co zrobili z tą refundacją leków, przecież heparynę dużo dziewczyn w ciąży bierze. Wszystko tak drożeje, że masakra. Boje się co zrobią jeszcze z tym oprocentowaniem na kredytach. 🤦
Co do komentowania wydatków przez facetów myślę, że o sprawach typu lekarz i leki nie ma co dyskutować. Trzeba to trzeba i tyle. Zdrowie mamy i dziecka jest priorytetem teraz. A na nfz opieka niestety różnie wygląda, trzeba na prawdę dobrze trafić.
Ana.Ta nie przejmuj się mężem. Pewnie nie przemyślał tak na prawdę co mówi, tylko odreagował swoje zmęczenie. 😘 czasem trzeba sobie pomilczeć...🙃 A nie dziwię się, że się wkurzyłaś 🤦
Ja już też coraz częściej poleguje, czuje się jak słoń dosłownie...🤣🤦
Soleil kciuki za jutro 😘Soleil, 5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Leksa wrote:Ja tez Neoparin mam za darmo i jak przeczytałam Twój wpis, ze teraz heparyna ma być płatna, to aż się zdziwiłam.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
A druga kwestia co do heparyny to lekarka mówi,że będzie bardzo trudno dostępna,bo apteki mają nakaz przetrzymywania jej,bo gromadzą zapasy dla szpitali dla covidowców. Więc najpierw jest rezerwowana dla covidowców,potem dla osób z zakrzepami A potem całą reszta może się starać dostać.przeraża mnie to
Ana.Ta lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:A druga kwestia co do heparyny to lekarka mówi,że będzie bardzo trudno dostępna,bo apteki mają nakaz przetrzymywania jej,bo gromadzą zapasy dla szpitali dla covidowców. Więc najpierw jest rezerwowana dla covidowców,potem dla osób z zakrzepami A potem całą reszta może się starać dostać.przeraża mnie to
Ja mam mutacje MTHFR i PAI 1 obie w heterozygocie. Ciekawa jestem jak to będzie.
Kurcze co to znaczy, ze będzie przetrzymywana ? 😡 to jest takie nie na miejscu. Rozumiem, ze ludzie chorzy na covid jej potrzebują, ale tak jak my kobiety w ciąży tez. I teraz nie daj Boże mamy tracić swoje dzieci, bo rząd tak chce ?! 😡5ylwian lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Odkąd wybuchła pandemia covida to nawet jest problem z dostaniem się do lekarza internisty, nie wspomnę o lekarzu specjaliście. Przecież wiekoszosc ludzi umiera z powodu braku odpowiedniej opieki. To jest straszne
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kisielek może faktycznie czas pomyśleć o jakimś lekkim rozciąganiu niektórych części ciała 🤔 chodzenia na pewno mi nie sprzyja, więc może to. Ej a ćwiczycie mięśnie Kegla? mi coś przyszło z belly że powinnam zacząć ale jesZcze się nie orientowałam 🙉
5ylwian nam chyba jakoś łatwiej pogodzić się z tymi kosztami, ja też uważam że o wiele cenniejsze jest trafić w dobre ręce. Bo może gdy ciąża jest bezproblemowa to inaczej, a ja przy moich przypadłościach uważam że przy innej lekarce mogłoby się to poprostu nie udać. A tak to wiem, że co by się nie działo ona szybko i dobrze działa. 💛
Powiem wAm, że nieciekawie się robi z tą dostępnością i cenami lekówech
Leksa, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyJa mam chorobę reumatologiczną, a moje leki właśnie od nowego roku wycofali z Polski, też leczą nimi covid. W ciąży mam brać dwa razy większą dawkę, a zamiennik jest dwa razy droższy i graniczy z cudem, żeby go dostać. Teraz będę sprowadzać oryginał z Belgii i co ciekawe jest 4xtańszy niż zamiennik w Polsce.
Dodatkowo ulga dla klasy średniej, na którą się lapałam, okazuje się że na zasiłku chorobowym i macierzyńskim nie przysługuje, wiec trochę kasy odpadnie z wypłaty. I kolizja też mnie pociągnęła finansowo.
Najważniejsze jednak ze niunia zdrowa, wczoraj byłam na wizycie, waży 705g.Szyjka długa, a obawiałam się po tej kolizji, że coś nie tak, bo brzuch mnie pobolewał.
Jakoś to przetrwamy dziewczyny, oby z bobasami było wszystko w porządku.
Ja mięśni kegla nie ćwiczę, ale przynajmniej co drugi dzień robię jakiś lekki trening: pilates lub jogę okolo 20-30 minut, albo chociaż się rozciągam, wtedy mnie biodra w nocy nie bolą.
Soleil, Zosiek, Merci92, 5ylwian, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 😁
Soleil super wieści 🥰 duży już chłopczyk 😁
Kurcze ja mam wizytę w czwartek i ciekawa jestem czy moja ma już ten magiczny kilogram...
Ana.Ta kegla staram się choć chwilkę codziennie poćwiczyć leżąc na kanapie 😁 w pierwszej ciąży ćwiczyłam i wydaje mi się, że to mnie właśnie uchroniło przed nacinaniem... Myślę że warto. 😉
Klara ja z puchnięciem miałam problemy i przed ciążą więc ciężko powiedzieć. Ale wydaje mi się, że po palcach widać już bardziej. 😉
A z tymi lekarzami to mnie rozczula najbardziej moja babcia, 85 lat a biedula teleporady ma, bo nie przyjedzie teraz nikt. 🤦Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
dzień dobry
Na walentynki pewnie nic wielkiego nie robimy.
22/02 świętujemy 18lat związku a 23/02 mam wreszcie USG - nie wiem czy dotrwam do tego terminu 😁 wcześniej mój lekarz jest na urlopie a chciałabym to usg mieć robione przez niego i tak się biję z myślami07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Leksa wrote:Ja mam mutacje MTHFR i PAI 1 obie w heterozygocie. Ciekawa jestem jak to będzie.
Kurcze co to znaczy, ze będzie przetrzymywana ? 😡 to jest takie nie na miejscu. Rozumiem, ze ludzie chorzy na covid jej potrzebują, ale tak jak my kobiety w ciąży tez. I teraz nie daj Boże mamy tracić swoje dzieci, bo rząd tak chce ?! 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 12:28
Leksa lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Majetta te moje 6 lat związku to pikuś przy Twoich 18 😀 A jednak da sie z kimś być tak długo ☺👍 Podziwiam 🥰
My moze do restauracji pójdziemy bo to takie ostatnie wolne chwilę razem ☺ Chciałam iść do kina ale mąż jakis uprzedzony jest i mówi że to nie jest dla mnie dobre miejsce na ten czas ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 11:16
-
Dziewczyny super, ze wasze maluszki tak zdrowo rosną i ładnie przybierają na wadze 🥰
Soleil my jesteśmy na tym samym etapie. Ciekawe ile moja gwiazda wazy teraz 😁 a wizytę mam dopiero 24 lutego.Soleil lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️