Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwian wrote:Ja mam dokładnie taką mutacje.i przez to,że są heterozygotyczne A nie boli,to usunęli mi refundacje. W styczniu jeszcze przepisała mi zastrzyki bezpłatne,teraz mam 100%
Ciekawa jestem jak mi przepisze moja gin receptę. Ale na to muszę jeszcze trochę poczekać, bo jak wyżej pisałam wizytę dopiero mam 24 lutego i wtedy dam Ci znać.5ylwian, Ania 181 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
My w czwartek w ramach Walentynek wybieramy się do spa 😅 partner na masaż ajurwedyjski a ja na bezinwazyjne zabiegi na twarz 😊 myśle ze będzie przyjemnie i miło 🥰
Tak w temacie związków to nam niebawem tez stuknie 6 lat. 19 marca mamy ustalona nowa datę ślubu cywilnego 🥳 mam nadzieje ze tym razem się uda i będzie z głowy 😂
Wizytę mamy w piątek 🥰 już nie mogę się doczekac ♥️Merci92, Leksa, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Leksa wrote:Ciekawa jestem jak mi przepisze moja gin receptę. Ale na to muszę jeszcze trochę poczekać, bo jak wyżej pisałam wizytę dopiero mam 24 lutego i wtedy dam Ci znać.
Leksa lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
Iwonaa27 wrote:Dziewczyny, załamałam się. Kiepsko się czuję, dziś zwalilo mnie z nóg i dla spokojności zrobiłam test na covid. Wyszedl pozytywny:(
Wiem, że która z Was też przechodziła w ciąży, możecie dać jakieś wskazówki?
Ja przechodziłam ponad dwa tygodnie temu. Wyglądalo to tak że przez 1-2 dni mnie „zcięło”. Zaczęło się od okropnego bólu mięśni więc tylko leżałam, miałam w 1 dzieńl stan podgorączkowy - pomogl paracetamol (ale zazylam doslownie 2 tabletki- wolalam robic zimne okłady na czoło i kark i kontorlować temp.)
Głównie u Mnie było tylko osłabienie, ale leżałam całe dwa dni, później starałam się coś lekkiego robić, ale nie powiem nie mialam dużo sił na początku i przez tydzień „wlecialy” napary z imbiru, miodu i cytryny, czosnek, malinowe herbaty z miodem i imbirem. I dużo, dużo wody z cytryną. Ja nie zażywałam ale ponoć warto łykać wtedy wit D. No i popijałam Syrop Prenalen bo niestety u Mnie po paru dniach zrobił się dziwny kaszel i ból zatok, cały czas mi tam coś „spływało” - zwalczyłam to po ponad tygodniu dopiero:/ ale lakarka powiedziała że przy takich objawach mam się nie martwić, córcia w tym czasie była bardzo aktywna.
Nie martw się- będzie dobrze 😘 grunt to nie panikować, choć na początku nie jest łatwo i pojawia się strach.. a jak się czujesz? ... na razie osłabienie tylko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:15
Iwonaa27 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Iwonaa27 wrote:Dziewczyny, załamałam się. Kiepsko się czuję, dziś zwalilo mnie z nóg i dla spokojności zrobiłam test na covid. Wyszedl pozytywny:(
Mnie może aż tak nie zwaliło, ale też ratowałam się jednego dnia paracetamolem, piłam dużo herbatek z miodem, codziennie robiłam na wszelki wypadek inhalacje solą fizjologiczna. I co kolacja kanapki z plasterkami czosnku.
Dużo Zdrówka!! -
Klara, Soleil gratuluje wizyt. Pięknie rosną te Wasze bobasy. Ja też już odpiczam dni do wizyty 🤗 wkońcu 🤗 po tej całej chorobie czekam jeszcze bardziej. 😬
Klara - Ja też mam ulgę, którą stracę przez Urlop, szkoda gadać....
Jejku współczuję Wam z tymi lekami trudnodostępnymi, mam nadzieje, że wam je ściàgną i cały czas będą 💛
Walentynki? Ja planuje kupić mężulkowi ciepłą fajną czapkę i upiec coś pysznego. A wieczorem przygotuję nam jakieś pyszne jedzonko przy świecach i film. Taki domowy wieczorek.
Też myślałam o kinie ale pewnie będzie głośno, dużo ludzi i musiałabym pewnie z 4 razy boegac do wc 😂 wolę zrezygnować 😂
Może jakieś przytulasy wkońcu- zobacZę jak tam będzie po wizycie 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:39
Merci92, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Iwonaa27 wrote:U mnie ból całego gardła, katar intensywny, że trudno ten nos odetkać. Osłabienie całkowite i ból mięśni.
Czyli tak naprawdę leczymy się tak jak przy zwykłym przeziębieniu, naturalnymi sposobami?
Generalnie tak, jeśli nic wielkiego się nie dzieje i to takie osłabienie- choć powiem Ci. że mnie ten kaszel później najbardzej „przeczolgał”- okropne uczucie.
Wiem, że nieraz lekarze zapisywali coś na krzepliwość- ktoś pisał o tym, ale moja lekarka nic mi nie kazała brać. Tylko dużo leżeć i kurować się naturalnymi specyfikami. Na to gardlo to kup sobie jeszcze pastylki prenalen. I pij ten napar z imbiru- mi naprawdę przynosil ulgę.
Edit. Właśnie inhalacje z soli fizjologicznej też robiłam- na katar, czy kaszel przynoszą ulgę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:30
Iwonaa27 lubi tę wiadomość
Ja przechodziłam, stan podgorączkowy 37,5 przez jeden dzień, drugi dzień do kaszel od spływającej flegmy (nagle zalało mi zatoki). Po dwóch dniach wszystko wróciło do normy. Na kaszel piłam syrop z cebuli i z porostu islandzkiego. Dużo wietrzyłam, używałam olejków eterycznych, robiłam sobie nebulizację z soli fizjologicznej, piłam dużo wody i sok malinowy z miodem. Dużo też odpowczywałamNo i mierzyłam sobie saturację ale miałam na poziomie 100% więc potraktowałam to jako zwykłe przeziębienie
Ana.Ta lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Z kolei córka teraz wpadła na kwarantannę. Przedszkole poinformowało o zawieszeniu zajęć do 11/02. Na IKP informacja, że kwarantanna dla dziecka do 09/02 no i się ucieszyłam
Że w czwartek wyjdziemy z domu choćby na spacer itp (no bo gdzie indziej). Ale kilkoro nadgorliwych rodziców już zgłosiło do dyrektorki, że wg nich kwarantanna dla dzieci jest za krótka. Dyrektorka wystosowała prośbę do sanepidu o wyjaśnienia i całkiem możliwe, że dorzucą dwa dni kwarantanny. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Tak tylko się zastanawiam, bo o tym, że dyrektorka się kontaktowała z sanepidem jeszcze raz wiem nieoficjalnie. Mam wydrukowany dokument z sanepidu z nałożoną kwaranranną do 09/02... jest bajzel, mam dość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:00
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta o to z tymi zatokami i kaszelem miałyśmy to samo. 😬
Jejku co za ludzie! Faktycznie Chociaż te dzieciaki by się przewietrzyły - przecież i tak zajęć nie ma, to kombinują
Dziewczyny mam wyniki krzywej 76/120/117 - z tego co czytam jest Ok 🙈 UfffMerci92, Zosiek, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Mam wyniki krzywej
Na czczo 76, po godzinie 115, po dwóch 150
Oczywiście przyszły jak wyszłam z gabinetu od dr, co za ironia.. 😅
Ale są w normie, więc luzik 🙂
Z maluszkiem wszystko ok 🙂 ale nie ważyła go.
To teraz przede mną USG III trymestru za 4 tygodnie 🙂 pomierzą i zważą go dokładnie 🥰
Edit: dr napisała SMS, że ten ostatni wynik to granica normy i żeby zmodyfikować trochę dietę 😐 jednak za dużo tych słodkości było 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 16:44
Merci92, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka u mnie też tak wyszło z tym trzecim wynikiem z tym że miałam jeszcze troszkę więcej bo 151 😟 Nie wiem jak ja dam radę w tłusty czwartek i w walentynki chyba zjem niedozwolone rzeczy i będę biegać wokół bloku żeby cukier spadł hihi😃
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Och na pewno pączka sobie nie odmówię xd
Na samą myśl, że muszę coś ograniczyć mój mózg domaga się tego czegoś 😅
Myślę, że będzie dobrze 😊 jednak normy nie przekroczyłyśmy 🙂Merci92, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Zosiek wrote:Ana.Ta kegla staram się choć chwilkę codziennie poćwiczyć leżąc na kanapie 😁 w pierwszej ciąży ćwiczyłam i wydaje mi się, że to mnie właśnie uchroniło przed nacinaniem... Myślę że warto. 😉
Majetta, gratuluję niesamowitego stażu! My mamy rocznicę dzień po tobie, chwilę mi zeszlo żeby się doliczyć która to, ale wychodzi ze 9Merci92, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
miisiaa o jejku ale Wam „dowalili”
masakra... dobrze, że jutro wolność😘
Malinka2021 kurcze ale dwa pierwsze miałaś bardzo ładne, podobne do Moich, coś się podziało, ale myślę że to nie chodzi całkowicie o słodycze hehe to prawda, że jak nie można wtedy kusi najbardziej.
Ja wczoraj jak się „ocknęłam” że pasuje już nic nie jeść na słodko cały wieczór marzyłam o prince-polo, które leżało w komodzie 😂 dzisiaj jak zobaczyłam wyniki go zjadłam😂
Dziewczyny myślę, że pączek wam nie zaszkodzi 😍
Kurcze to ja jutro zaczynam Kegla! 🙃
Ja w kwietniu z moim będziemy mieć 11 lat, a w lipcu 5 lecie ślubu 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 18:21
Merci92, Leksa lubią tę wiadomość
Ćwiczyć w ciąży na prawdę warto ale to też nie jest gwarancja, że obejdzie się bez nacinania. Zawsze byłam mega aktywna, potem zaszłam w ciążę, pierwszy trymestr to zjazd totalny natomiast w drugim normalnie chodziłam na siłownię. Ćwiczyłam z lekkim obciążeniem (ok 3 kilo), rozciąganie itp. Miałam super "formę" na poród i na ostatniej prostej (przedostatni skurcz) położna mówi, że wychodzi główka z rączką razem i widać gdzie zaraz pęknę. Szybkie nacięcie na skurczu i na kolejnym już urodziłam
Młoda w brzuchu była tak ułożona, że rączkę opierała o policzek i jeszcze długi czas po porodzie tak sobie leżała
Gdyby wychodziła samą główką to teżby się obyło bez nacinania ale nie żałuję, bo i szycie super było i szwy rozpuszczalne a bliznę czuję lekko w hmm... ekstremalnych pozycjach
@Kasjanna również gratulujęAna.Ta lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈