X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Vende Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, co do pozycji to my tez czekamy, ale moja lekarka mówi, ze to juz kwestia szczęścia, bo statystycznie u pierworódki jak sie nie obroci do chyba 34 tygodnia to potem szansa jest kilka procent. Dlatego zaczela mi to dawac do zrozumienia i ja to szansuje, bo tak bym sie zdzwila. U mnie szyjka sie skraca od polowy lutego wiec od wtedy jestem mocno stacjonarna, ale ostatnie 2 tygodnie to juz wyjątkowo.

Malinka, ogladalam wlasnie takie z motywem lasu ale wszystkie maja cos zielonego i nie wiem czy to bedzie dobrze wygladac. Zastanowie sie jeszcze bo ogolnie mi sie ten motyw podoba :)

Provitamina tylko ze ja jestem troche ksiezniczka na ziarnki grochu :P. Jak sie bedzie zwijac to wyleci ;)

Malinka2021, Soleil, Provitamina, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Ja brałam magnez do końca poprzedniej ciąży, nie wyobrażam sobie go odstawiać i męczyć się z tym spinaniem 🤦

Kasjanna a dużo Ci tych wód odeszło? Byłaś pewna że to jest to? U mnie dopiero już w ciągu zaawansowanej akcji porodowej poszły.

Kurcze to chyba i ja do końca nie odstawię bo wątpię ze magnez mógłby wstrzymać akcje i trochę mnie tym odstawieniem nawet zdziwiła 😜

Vende też tak słyszałam, że szanse marne i zaczynam czytać i ogladac nt cc, żeby nie było później zaskoczenia

Zosiek, miissia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę...nie sądziłam że tych wód to jest tak dużo że można zalać samochód czy łóżko :p

U mnie mały był dotychczas cały czas główkowo a dzisiaj w poprzek ale no ki to nie robi różnicy akurat..

I dzisiaj chyba dzień składania łóżeczek bo i my składaliśmy :) a naklejki? Świetne! Też o tym myślałam ale sypialnie mam w delikatnej zieleni+ żółty 🤦‍♀️ taki pomysł miał mój mąż i chyba tylko Kubuś Puchatek będzie mi tam pasował :p

Malinka2021, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby się dzieciaczki odwróciły, a jak nie to z cc dacie radę. 😘

Soleil tak mi się wydaje, że nie ma ten magnez wpływu, a nie ma co się męczyć. 😉 A nie brałam wtedy małych dawek😁

Vende, Soleil, Leksa, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te naklejki macie dziewczyny ☺️
    Ja zamówiłam przedwczoraj takie ale jeszcze nie dotarly🙂 nie wiem tylko jeszcze w którym miejscu dokladnie je przykleimy🤔
    https://allegro.pl/oferta/mis-misie-chmurki-gwiazdki-naklejki-na-sciane-11193095644

Z tymi wodami to slyszalam że jest różnie, u jednych parę kropel a inne zalewa🙈nie mam pojecia czy od czego to zależy ale chyba od niczego 😋

Dzisiaj ewidentnie pogoda swoje robi no ja przez cały dzień jakas niemrawa chodzę i tylko ziewam🙂

Motyl12, Ana.Ta, Malinka2021, Leksa, Megsi, miissia, Merci92 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez chyba nie ma takiego wypływu. Tu raczej wlasnie chodzi o progesteron. Juz mam go dosyć, ale wole juz brac i sie męczyć a zeby Malutka tam jeszcze te pare tygodni wysiedziała ;).

Misiaa ja mojego tez dzisiaj atakowałam o lozeczko na co on stwierdził, ze będzie mial na to dwa dni jak urodze. Normalnie nie mam do niego sily ;). Kubuś puchatek w sumie spoko motyw :P. Ale kolory specyficzne jak na sypialnie :D

Soleil, Kasjanna, Zosiek, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchałam nawet dzis gdzieś na necie że ten worek ma jakby 2 poziomy, w sensie worek w worku. Jak się przebije tylko pierwszy to tam jest ok. pół litra płynu, a jak pójdą oba to w tym wewnętrznym jest 2 litry. U mnie ewidentnie poszły oba. Wątpliwości nie miałam bo stała obok mnie polozna która robiła mi ktg.
    Dodam że te wody u mnie były krwiste. W karcie mam wpisane zielone i tak też położne między sobą mówiły, ale ja tam zielonego nie widziałam tylko krew, więc gdyby mi takie odeszły w domu to chyba bym zawału dostała :/

Zosiek, Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna nie dziwię się bo zielone wody źle się kojarzą, ważne, że skończyło się wszystko dobrze. 😁

Kurcze trochę wam zazdroszczę tego składania łóżeczka, to już taki kolejny krok. Moje łóżeczko składa się w pół minuty więc czeka sobie złożone w pokrowcu. Drewniane normalne pewnie kupimy końcem lata, zobaczymy narazie jak to będzie się sprawować. 🙃

Zamawiałyście kokon? Macie jakieś polecajki?🙂

Kasjanna, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verde bo mój mąż jest bardzo specyficzny więc i wynalazł takie kolory 🤣🙈

Zosiek ja kokonu nie zamawiałam ale mama mi dzisiaj zrobiła zdjęcie bo są w lidlu te big kokon za 80zl i chhba sie juteo skusze :p

miissia lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, ja też mam takie lozeczko co rokladam w pół minuty. Przynajmniej mi na razie miejsca nie zajmuje, ale faktycznie taki gotowy kącik dla dzidziusia robi wrażenie :)

Mi koleżanka ma pożyczyć otulacz z woombie, ale w sumie obiecała i cisza więc się nie nastawiam. Jej się nie sprawdziło, mówi że za dużo zachodu z pakowaniem dziecka. Ja jeszcze nie mam opinii.

Zosiek, miissia lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie naklejek nie naklejam w sypialni, bo mi szkoda koloru 🙈 choć na początku łóżeczko będzie stało u Nas, ale planuje w pokoju u małej rozlożyć matę i bawić się częściowo w dzień więc jutro zamawiam, bo widzę że robi się tak przytulnie z tym i nakleimy już u niej :) w sumie regał na zabawki też tam stoi 🤷‍♀️

Kokon mam, ale zamawiałam na vinted - muszę tylko wyprać, stan idealny - jestem zadowolona :)

U mnie łóżeczko też już stoi, ale jeszcze nie mam materaca i reszty. Także dziewczyny - jak nie urok to... 😬😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 20:55

Zosiek, Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naklejki macie śliczne 🥰

Mój syn ma naklejki i pościel w psi patrol 😊 a dla małej uderzyłam w myszkę minnie 😁

Ana.Ta, Zosiek, Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa to daj znać jaki ten kokon z Lidla jeśli się na niego zdecydujesz 😉

Kasjanna też właśnie zależało mi na miejscu i żeby można było łatwo je przenieść, zobaczymy jak się będzie to sprawdzać. 😁

Ana.Ta to udało Ci się z tym kokonem, mi jak jakiś się podoba to jest umęczony. 😁 Ostatnio zaczęłam grzebać na allegro, ale to jest też kupowanie w ciemno. Jak już macie łóżeczko, nawet bez materaca to nie jest tak źle.😁

Leksa myszka Minnie zawsze jest na czasie. 🥰 Ja chcę młodej na ścianę kwiatuszki wyhaftować na tamborku, tylko muszę się za to zabrać, bo nie zdarzę na czas. Dostałam od męża taki zestaw bo chciałam się tego nauczyć w ciąży, końcówka już i nie zabrałam się jeszcze za to.🤦

Ana.Ta, Malinka2021, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne naklejki ❤ super urocze, sama bede miała dylemat jak będę pokój małemu szykować już na nowym domu.
    Teraz zamówiłam mu naklejki nad łóżeczko i wyszły mnie drożej niż myślałam (przez przesyłkę) teraz nie wiem właśnie czy nakleić tutaj, czy trzymać już do Polski do sypialni.
    Łóżeczko złożone mam, ale nie będę pokazywać, bo zrobiła się w nim przechowywalnia rzeczy 😃
    Dzisiaj wstawiłam pranie małego, jutro wyprasuje i już będzie gotowe.
    Ja termin mam na 23 maja, ale zaczynam czuć brzuch jak na okres, więc trochę panikuje z torba.

Z innych rzeczy to dzisiaj miałam szkole rodzenia i było akurat typowo o karmieniu piersią i bardzo fajnie położna wytłumaczyła rozmiary żołądka malucha i jak działa laktacja ogólnie przez pierwsze 3 dni życia dziecka.
    Opowiadała o spadku wagi ilości brudnych pieluszek i sposoby przystawiania.
    Nie kazała brać laktatora, ale to wiadomo, że wyjdzie w trakcie.
    Mówiła tez, ze naciskają na kangurowanie 1 dnia najdłużej jak się da. Najlepiej, żeby to było 17 godzin 😳 może być na zmianę z mężem.
    No i wiadomo, że nie zawsze się da, więc to już się zobaczy.

Wyprawkę mam już zamknięta, teraz już jakieś pierdoly tylko, spoza listy, czy tam coś jak się spodoba.
    Termometr musze kupić tylko, a reszta oficjalnie gotowa i czekająca na małego.

Ja mimo, że w domu to ciężko było was nadrobić, covid mnie zostawił w spokoju, to teraz dolegliwości ciążowe. Już takie zmęczenie, że wstaje o 11, a i tak na drzemke później idę 😅
    Biodra nie dają mi już żyć

Malinka2021, Leksa, Soleil, miissia lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łóżeczko tez jeszcze nie rozłożone bo mamy tą dostawke tylko którą mąż najprawdopodobniej później będzie dopiero składał 🙂
    Kokonu nie kupowałam hmm nie jestem jakos przekonana do tego czy to się przyda i jest konieczne🙂
    Bardziej nastawiam się na kupno ewentualnie w sytuacji jak malutka miałaby spac z nami w łóżku 🙂

Ja też w sumie muszę przyznać że nie kupilam żadnej rzeczy sracjonarnie🙈 a pomyśleć ze jeszcze kilka lat temu bylam taka totalnie anty zakupowa online😆

Te naklejki są też z tego względu fajne ze ponoc łatwo się je odrywa nie uszkadzając ściany a jak będzie w rzeczywistosci to się zobaczy🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, kangurowanie 17h? O Panie... To u nas mąż nie moze zostać dluzej niz 2h to nie wiem jakby to sie mialo odbyć. Szkola rodzenia dla mnie byla super przydatna. Ja wlasnie w tym tygodniu skonczyłam zajęcia i naprawdę gdyby nie ona to nic bym nie wiedziala (chociaz dalej panikuje, ze niewiele wiem :P). Ciesze sie ze ze zdrowiem lepiej! :)

Ja nie mam kokonu i właśnie zaczelam sie zastanawiac czy go potrzebuje ;) moze sprzedam komus jako pomysl na prezent.

Misiaa, chyba bardziej specyficznego męża niz moj to ciezko ustrzelic, ale w zyciu nie pozwoliłabym mu wybrac kolorow do sypialni - az strach pomyśleć na co moglby sie zdecydować :D. Pomysly na z księżyca.

U mnie biodra nie daja zyc, ale tez dol plecow, kosc łonową czuje ostatnio bardzo i coraz częściej ucisk na żebra. Normalnie sie sypie i lapie na tym, ze marze juz zeby sie rozciagnac i polozyc na brzuchu ;). Jeszcze troche... Dzisiaj Mala tak nie kopie to brzuch sie mega spina. Moze to ze wzgledu na ta noc, ze nie wypoczęłam bo ciagle sie budzilam, wstawalam i krecilam po domu...

Megsi, miissia lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi ja też właśnie chyba już tylko termometru nie mam😏 powiedzialam mężowi ze on ma wybrac bo ja już o tylu czytalam i każdy ma opinie dobre i złe🤔bez znaczenia czy te tańsze czy te drozsze to dziewczyny piszą że potrafią czasem i o 1 stopień się mylić wiec ja wymiękłam 😏
    Tyle ze jak będę czekać na męża kiedy zamówi a on znając życie caly internet przewertuje zanim kupi to możemy nie zdarzyć do porodu😅

Leksa, Megsi lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi wam o termometr czołowy to ja mam firmy tristar i mimo że kupiłam go bo polecala koleżanka, to był totalnie bezużyteczny, działał jak mu się zachciało, także nie polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende no strasznie długo, ale mówiła, że to głownie chodzi o regulowanie temperatury ciała dziecka.
    Mówiła, ze tyle jest najlepiej, ale wiadomo, że to ciężkie do osiągnięcia. Więc mówiła, że skórka do skóry poprostu jak najdłużej się da, żeby pamętać, że 2h są lepsze niż jedna godzina, 4h lepsze niż 2 itd.

Asiulka ja termometr też męzowi zostawiam i idę o zakład, że zamówi coś dzień przed porodem :D

Kasjanna ja ogólnie czytałam różne opinie o tych czołowych termometrach i sama teraz nie wiem, jedni mówią, że super inni, że mało dokładne są...

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ciężko o niezawodny termometr bezdotykowy. Lepiej go sprawdzić drugim źródłem. Może powiem coś okropnego, ale córce jak była niemowlakiem mierzyłam zwykłym w pupie, tylko to było bez błędów. 🤣 Teraz chyba będę tak samo robić mimo, że mam bezdotykowy to wydaje mi się, że tylko dorosłym dobrze mierzy. 🤦

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ