Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa fajnie, że już kącik ruszyliście, czekamy na efekty. 🥰 Co do serducha u mnie to tętno skakało do 120, ginekolog dała mi tabletki ale bałam się ich wziąć bo naczytałam się, że mogą powodować wady płodu. Przyjaciółka mnie też zmotywowała, żebym wstrzymała się do wizyty u kardiologa bo ona przy tętnie 150 nie brała tych tabletek ale ona miała tachykardie ciążową i cc. Kardiolog u mnie wykluczył tachykardię, ale powiedział wprost, że jak tętno mi będzie skakać podczas porodu to zrobią mi cc. Ja nie chciałabym cc i jak tylko będzie ok z moim tętnem to urodzę naturalnie. Ostatnio trochę się uspokoiło, tak jakby samo, ale ja też próbuje jak najmniej myśleć o złych rzeczach, żeby się nie stresować. 😉
Vende mamy podobną sytuację bo ja też miałam granicę nadwagi a teraz 15+, strasznie mnie to dołuje. Źle się ze sobą też czuję, jakbym kobiecość straciła.🤦
Co do przewijaka u nas będzie na komodzie, ale na łóżeczku drewnianym też jest stabilnie, w małych sypialniach to się sprawdza. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 10:34
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Vende, jeśli masz takie zwykłe drewniane łóżeczko to jest stabilne, mnie trochę denerwowało bo tu przewijak, tu karuzela, i tak tym dzieckiem manewrowalam żeby odłożyć, a odkładać się ogólnie niechetnie pozwalał.
W koncu przewijak wylądował w łazience na pralce i na pewno teraz też tu będzie, też jakoś to bardziej higieniczne było.29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek to trzymam kciuki żeby tętno nie skakało i żeby obyło się bez cc ✊🏻 Jednak jakby coś się działo to już daj sobie zrobić ta cesarkę, bo najważniejsze żeby mama i dziecko byli cali i zdrowi 🥰
Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende ja mam taki rozkładany wolnostojący przewijak w łazience. Do łazienki był mi naprawdę potrzebny, bo nie miałabym gdzie małej położyć po kąpieli. Tak jak Kasjanna pisze to przewijak na pralce fajna sprawa, tyle ze ja pralki nie mam w łazience, a w takim pomieszczeniu gospodarczym, gdzie piec gazowy. A do pokoju (pokoje mam u góry) to tez nie mam przewijaka i kombinuje co tu wymyślić… bo za każda zmiana pieluszki nie będę leciała z dzieckiem na dół do łazienki. Z reszta może się akurat przydarzyć, ze łazienka w tym czasie będzie zajęta 😅🤪Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Leksa dziękuję 😘 ja się po prostu boję cc bo ciężko znoszę operacje i wybudzanie z narkozy, a u mnie chyba tylko takie znieczulenie będzie wchodziło w grę. Ale racja jak trzeba będzie to trzeba.
My mamy drugi przewijak kupiony na pralkę w łazience właśnie, żeby po kąpieli tam misie ogarniać. W nocy zawsze można dziecko też na łóżku na podkładzie szybko przebrać, tylko jak ktoś ma problemy z plecami to ciężko. 😉Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja mam przewijak na łóżeczko ale muszę go jakoś przerobić bo on nie ma żadnych zabezpieczeń i przecież jak znam siebie to przesunę przewijak brzuchem do przodu i mi dzieciak spadnie do łóżeczka.. 🤦♀️
Dziewczyny a kupujecie jakiś specjalny kosz na brudne pampersy? Zastanawiam się nad tym bo jednak czasami te pampersy potrafią nieźle śmierdzieć a wątpię abym dała radę co chwilę wychodzić z bloku i je wywalać..a nie chciałabym aby całe mieszkanie mi waliło :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:Mi waga póki co stoi od jakiś 3 miesięcy ale to dobrze bo ja startowałam z nadwagą...
Wagi dla malucha nie kupuję kimo tego że bedzie wcześniak, jak w szpitalu powiedzą żeby kupić to wtedy kupię.Ana.Ta lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Zosiek, cieszę sie ze ktos mnie rozumie
. Dokladnie mam to samo poczucie, kobiecości zero a jak ktos mi mowi, ze ladnie wygladam to mam ochotę zamiast podziekowac to odpowiedzieć cos niemilego... Mam nadzieję, ze kilogramy spadna szybko i zdrowo, chociaz do tej wagi z przed ciąży
. Wiem, ze to taka glupota i najważniejsze jest zdrowie Maluszka ale jakos to wchodzenie na wage jest dołujące...
Mam drewniane lozeczko i wlasnie na taki na lozeczko by mi najlepiej pasowal jesli chodzi o miejsce. I fakt, ze mozna go przenieść wlasnie do lazienki przy kąpieli. Ale to wystarczy ten taki zwyczajny z usztywmieniem? Czy musi byc do tego osobna deska? Kompletnie nie czaje tematua kosz na pieluszki kupujecie jakis specjalny?
Misiaa, ale zesmy sie z tym koszem zgadałyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:03
Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Misiaa wrote:Ja mam przewijak na łóżeczko ale muszę go jakoś przerobić bo on nie ma żadnych zabezpieczeń i przecież jak znam siebie to przesunę przewijak brzuchem do przodu i mi dzieciak spadnie do łóżeczka.. 🤦♀️
Dziewczyny a kupujecie jakiś specjalny kosz na brudne pampersy? Zastanawiam się nad tym bo jednak czasami te pampersy potrafią nieźle śmierdzieć a wątpię abym dała radę co chwilę wychodzić z bloku i je wywalać..a nie chciałabym aby całe mieszkanie mi waliło :pZosiek lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Znalazłam taki przewijak co jest usztywniany deską i niby ma jakies kołeczki, ktore maja zapobiegać zjeżdżaniu z lozeczka. Myslicie ze taki jest ok?
Ja wlansie patrzylam na kosze lub na woreczki. Moze najpierw sprobuje z woreczkami a jak co poszukam kosza... Te specjalne sa fajne ale dosc drogie...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
5ylwian wrote:Ja polecam pachnące woreczki na pieluszki, używałam 8 lat temu i będę też teraz,już kupiłam. I nic wtedy nie śmierdzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:09
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Vende jak najbardziej taki przewijak jest ok. Ja kupowałam na komodę ten https://allegro.pl/oferta/przewijak-twardy-50-70-ceba-baby-11548316009
i on właśnie jest sztywny i ma nóżki na łóżeczko, które można przykręcić. Jak masz łóżeczko 120x60 to przewijak musi być 50x70.
Ja kupuję małe wiaderko z pokrywką, jak się nie sprawdzi przy pampersach to będę w nim moczyć zamknięte smrodki z przygód do prania 😁
Co do wagi jeszcze, to bardzo dobrze rozumiem, inaczej się na to patrzy jak się miało wcześniej problemy z wagą. Też mam nadzieję, że zrzucimy to raz dwa.😁 Wiadomo, że zdrowie dziecka najważniejsze, ale samopoczucie nasze też jest ważne. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:16
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Misiaa wrote:Ooo to ja nawet nie wiedziałam że jest coś takiego, a gdzie kupiłaś ? Mogłabyś jakieś polecić?
https://allegro.pl/oferta/babyono-pachnace-woreczki-na-zuzyte-pieluchy-1052-8860327314
Są jeszcze takie o nazwie PAKLANKI,ale wychodzą drożej A pachną podobnie,więc ja korzystałam z tych i teraz też takie zamowilam
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja mam wlasnie taki przewijak jak Zosiek tylko nie bylo przt nim tych nozek ktore mozna przykrecic wiec musze poprosic sasiada ktory jest stolarzem aby mi cos tam wykombinowal24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dobra, to chyba na taki sie zdecyduje
. Dobrze, ze Was mam
Maz jak zwykle odpowiedział 'jaki chcesz'. Z tymo facetami to masakra
.
Tez poki co zamowilam opakowanie takich woreczkow, zobacze jak to mi sie sprawdzi. A pozniej najwyzej zainwestuje w kosz jak będzie taka potrzeba, moze gdzies na vinted się trafi jakas używka.
Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyEch ja wagi nawet nie komentuje, nie wyglądam jakoś źle czy coś, brzuszek ładny taka pileczka, ale dołuje mnie ważenie. Niekomfortowo się czuje z tym poprostu. Chciałam przytyć mniej, ale nie wyszło. Jednak za dużo mam ochoty na niezdrowe jedzenie, które jest kaloryczne i mało wartościowe, więc muszę dojadać zdrowe rzeczy i nagle wychodzi, że jem więcej niż powinnam.
Przewijak kupiliśmy taki na łóżeczko w końcu, później wrzucę zdjęcie.
Kosz na pampersy tez kupiliśmy, bo nie będzie nam się chciało biegać na dol z pieluchami, a nie chcieliśmy, żeby w sypialni śmierdziało.
Mamy Tommee tippe closer to nature, ale chyba nie polecam, bo cenowo nie wychodzi jakoś dobrze.
Mi się zaczęły straszne problemy z żołądkiem, bardzo boli, co chwile mam ściski, to chyba niestrawność bo mały go ściska, ale No spać w nocy nie mogę.
Poszłam spać o 2 rano, a o 6.30 do pracy wstawanie 😮💨 jestem nieprzytomna -
Ja przy synu tez używałam tych woreczków zapachowych świetna sprawa
i kupowałam je w rossmann
i właściwie to dzięki dziewczyny za przypomnienie, bo zapomniałam o nich i muszę je kupić 😁
Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja to chyba kupie przewijak i położę go na komodę, ewentualnie będę z nim manewrować po domu 😀 póki co tylko zarezerwowalam w sklepie, musze na dniach odebrać. Na dostawke raczej przewijaka nie ogarnę.
A co do kosza na pampersy to kiedyś się wzbraniałam do czasu jak nie poczułam smrodu kilku pampersów na raz 😁 i zaszalałam. Kupiłam kosz tomme tippe twist and click, też ma ciut pachnące woreczki. Ale same woreczki zapachowe tez super pomysł, ja o tym nie pomyślałam 😂
Megsi ja ostatnio okropnie śpię, wcześniej mnie nie ruszały pobudki 3-4 razy na toalete wieczorem a teraz czuję się przez to jak po nieprzespanej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:35
Leksa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak skacząc jeszcze w temacie wyprawki, smoczki jakies polecacie? Zdalam sobie sprawę ze nie mam żadnego a w sumie chyba moze sie przydać
.
Megsi, to z wagą jak wspominalam wczesniej, łączę się w bólu. Ale musimy byc dobrej myśli. Nic więcej nie zrobimy. Ja jem nawet zdrowo. Ale zdecydowanie za duzo.
Dlugo jeszcze bedziesz chodzic do pracy? Wydaje mi sie ze pisalas ale nie pamietam.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja