Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klara ja mialam cc w 2018 i lewatywy nie mialam robionej
Klara_1985 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Wkońcu nadrobiłam 😘
Dziewczyny jest sukces wkońcu jestem na swoim, wprawdzie z kartonami, ale jestem już bliżej pakowania torby. Nie ukrywam że jej brak Mnie stresuje. Tymbardziej że teraz to ja nawet karte ciąży mam gdzieś w kartonie🙈 jutro pierwsze co robię wyciągam na wierzch.
Pisałyście o bólach miesiączkowych czy takich krótkich skurczach- też je mam. Ale również trzymam się tego że do maja nie mogę się rozpakować. 🙏
Wizytę mam po świętach, po 3 tygodniach, a później w sumie niewiem jak będzie często, ktg też nie miałam i nie było mowys m
Gratulacje dla spakowanych ! I życzę Nam wszystkim zdrówka i jeszcze raz zdrówka! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 22:59
Kasjanna, Zosiek, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.ta super ze juz na swoim! Teraz tylko na spokojnie po troszke poogarniac kartony, spakować torbę i cierpliwie czekac🙂
Ja dzisiaj bylam ostatni raz już u diabetolog. Mam zostawioną dietę, insuliny nie musze bo sytuacja się ustabilizowala. Jedynie teraz zaleciła mi konkretniejsze jedzenie bo w ciągu ponad 2 tygodni przytyłam tylko 0,3 kg. A ja przeciez ciagle jem 😏
Cukier mam mierzyć jeszcze do 2 tygodniu po urodzeniu dziecka tylko wtedy już na czczo i po głównych 3 posiłkach a później jeszcze między 2 a 4 miesiącem po porodzie mam zrobić krzywą cukrową 😐
Bylam tez dzis na spotkaniu z moja położną które mi sama zaproponowała🙂cos jak szkoła rodzenia🙂bardzo fajna kobieta, ciekawie mowila ale szczerze powiedziawszy nie dowiedziałam się nic więcej niż już wiedzialam z filmików na youtube lub z artykułów które gdzies tam przeczytałam 🙂troche mnie to ucieszyło ze jednak trochę tej czysto teoretycznej wiedzy mam☺️Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu też zapewniają ubranka dla dziecka i do pytałam teraz kokezanki, czy pieluchy tetrowe też zapewniają, to mówi że nie i że dobrze mieć jakieś 5 szt. ze sobą 🙂
Wrócę jeszcze do spacerówki. Zamówiliśmy 😄 Valco Snap 4 Sport Vs. Teraz w aplikacji Pepper jest kod rabatowy i można kupić ten wózek 400 zł taniej. Bardziej tanio już się chyba nie da 😅 ogólnie dzisiaj oglądaliśmy ten wózek w stacjonarnym sklepie i było wszystko ok 🙂 główną zaletą jest to, że jest lekki jak na pompowane koła - gdyby ktos szukał takiego duetu 😄
Spacerówka ma też praktycznie same pozytywne opinie na fb na grupie "wozkowe porady - gdy nie wiesz jaki wozek wybrac", polecam też tę grupę, bo zawiera cenne wskazówki doświadczonych mam odnośnie wozkow 😊Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Półśpiochy niemowlęce można kupić większe, be=dzie sie wygodniej zakładało, dziecku bedzie bardziej komfortowo. Te sa dobre
https://fazymazy.com/kategoria/polspiochyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 07:43
-
Dzień dobry 🙂
Ana.Ta super, że już jesteście na swoim, teraz tylko wypakowanie, ogarnięcie i będziecie czekać. 🥰
Malinka spacerówka wygląda super i rzeczywiście nie jest ciężka, ja tam zawsze będę polecać pompowane koła. 😁
Merci z tą wagą podobno to sprawdzanie domowe wskazane jest tylko przy wcześniakach, a tak to maksymalnie raz na tydzień ważyć. Widać, że takie małe dzieciątko przybiera 😉 my wagi nie kupujemy 😉
A z tą naszą wagą to jest różnie, czasem stanie czasem rośnie, najważniejsze, że dzieciaczki przybierają. Mi niestety ciągle rośnie, ale po prostu za dużo jem, nie mogę sobie odmówić smaków.🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 07:58
Merci92, Leksa, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja się swoją wagą nie przejmuje🙂kiedys między wizytami u diabetolog przytyłam ponad kg to znowu powiedziala mi ze za dużo I zebym się często ważyła i pilnowała...🤷♀️tej pani chyba nie dogodzi🙂
Ja wagę dla dziecka mam ale taka starą którą dostalam od koleżanki. Ponoc waży się głównie wtedy jak są problemy z karmieniem. Miejmy nadzieję że my nie będziemy mieć z tym problemu🙂
Malinka fajna spacerowka☺️Merci92, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Zosiek niestety mi już też rośnie waga bo ja tylko wspomniałam że od grudnia do lutego te 1,5 kg przytyłam i wtedy było wesoło bo od marca już nie jest tak kolorowo 😆 W pierwszym trymestrze to nawet 5-6kg przytyłam 🤭 A przecież wtedy najmniej się tyje 🙆
A można tak poprostu na wadze stanąć z dzieckiem i bez dziecka i sobie moje kg odjąć i wyjdzie waga dzidzi? Może nie jakoś super dokładna ale będzie ☺Zosiek, Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Merci92 wrote:Dziewczyny a wy kupujecie wagę specjalną dla dziecka czy inna może metodę polecacie do ważenia maluszków? ☺
Tylko moja polozna wtedy przychodziła 6 razy, teraz 2 i reszta online, a online mi dziecka nie zważy, dowiedz się może jak u ciebie.
Ja czasem kombinowałam z ważeniem na wadze kuchennej, może nie jest to super dokładne (moja waga jest dość mała), ale z drugiej strony chodzi tylko o tendencje, a nie dokładny pomiar.Merci92 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyMerci92 wrote:Dziewczyny a wy kupujecie wagę specjalną dla dziecka czy inna może metodę polecacie do ważenia maluszków? ☺
Merci na początku położna przychodzi z wagą i waży dzieciaczka. Później ważyłam córkę u pediatry, albo w domu stawałam ba wagę z nią ba rękach i bez niej i liczyłam różnicę.
Ja na poczatku się zastanawiałam, czy nie kupić, bo córka słabo przyrastała przez moje problemy z zastojami w piersiach, ale później jak przeszłam na mm, to sobie to darowałam.
Merci92 lubi tę wiadomość
-
Mi waga póki co stoi od jakiś 3 miesięcy ale to dobrze bo ja startowałam z nadwagą...
Wagi dla malucha nie kupuję kimo tego że bedzie wcześniak, jak w szpitalu powiedzą żeby kupić to wtedy kupię.
5ylwian, Merci92 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Wiecie co a ja Wam zazdroszcze, że ta waga rośnie 😅 ja jestem szczypior i każdy myślał łącznie ze mna że w ciąży nabiore ciałka trochę, a tu lipa, 7,5 na plusie tylko, stane przodem to ciąży nie widać, co wizytę się zamartwiam, że lekarz zwroci uwagę ale cisza, póki dziecko dobrze rośnie to jest ok.
Ja dzisiaj wybieram się w ostatnią dłuższą podróż sama 50km i pauzuje sobie samotne podróże. Trochę się zaczynam cykaćwczoraj miałam dosyć dobry dzień więc cały praktycznie na nogach a od wieczora już zaczął brzuch sie mocno napinać czyli jak zwykle przypomnienie, że czas przystopować, ale weź i usiądź 😕
Ana.Ta super! Teraz już można pomału cieszyć się końcówka ciążybyle rozpakowanie poszło sprawnie
Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Soleil mogę Ci oddać trochę ciałka. 🤣 Podziwiam jak jeszcze jeździcie autem, ja już odpadłam od kilku miesięcy, nie dałam rady fizycznie dalej gdzieś jechać i rozkojarzenia mam okropne.🤦 U mnie te spadki ciśnienia też są niebezpieczne.
Merci można tak próbować, nie wyjdzie to super dokładne ale zawsze coś. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 09:07
Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ana.Ta cudownie, ze jesteście już na swoim 🥰 teraz powoli się rozpakować w domku i możesz w końcu na spokojnie szykować ubranka dla malutkiej 😙
Asiulka jak miło na sercu się zrobiło jak przeczytałam, ze byłaś ostatni raz u diabetolog 😅 super, ze zostajesz bez insuliny
Zosiek a Ty tez czasem nie masz problemow z szybkim biciem serca? Tak mi coś świta, ze pisałyśmy na ten temat. A z ciśnieniem tez nie ma żartów także faktycznie lepiej odpuścić samotne podróże samochodem.
A u nas naklejka na ścianę czeka dla małej, ale kącik nie gotowy 🙉 wiec wczoraj wzięłam męża w obroty i klad różowa tapetę 🙈 w życiu bym nie pomyślała, ze będę chciała tapetę, ale dostałam taka piękna różowa w różowe paski 😊 wyglada super jeszcze co nieco do skończenia przy tym zostało, ale już bliżej niż dalej i kącik będzie gotowy. Tyle, ze mąż juz wczoraj tez mial dosyc i pomagałam mu „głaskać” ta tapetę, a wieczorem myslalm ze brzuch mi odleci 🤦🏼♀️ Mam nadzieje, ze dziś będzie lepszy dzień, bo takie ciężkie dni mam od piątku i co wieczor umieram.
A jutro mam wizytę u diabetolog po 3 tyg, to będzie moja druga i jestem ciekawa co mi powieSoleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ana.ta, super ze juz na swoim
. Tylko oszczędzaj sie przy tym rozpakowywaniu zeby obylo sie bez niespodzianek
Ja moja wagą to jestem zalamana. Startowalam na granicy nadwagi i wktualnie mam +15kg. To jest moj koszmar, nie wiem ile bede to zrzucac. Najbardziej mnie denerwuje, ze ja mam tyle na plusie a córka zapowiada sie ja Kruszynkę... Mma nadzieje, ze przez te 1,5miesiaca to juz ona bedzie koksować, nie ja...
Ja za to jutro mam ostatnia wizyte u endokrynologa przed zakonczeniem ciazy. Podobno od porodu mam odlozyc wszystkie leki... Az sie boje, zeby to znowu na ta cholerną wagę nie miało wpływu...
Wagę dla Maluszka mam taka specjalna ale dlatego ze dostałam, nie planowałam sama kupować. Do kącika dla dziecka nie moge zmobilizować męża, ale obiecal mi ze do świąt ogarniemy...
Jakie macie dziewczyny przewijak? To chyba jedyne co mi zostało, ale brakuje mi miejsca i niestety taki wolnostojacy jaki mi sie marzyl sie nie zmieści. Zostaje mi na lozeczko albo komode. Te na lozeczko sa stabilne?Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja