X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende te "jaki chcesz" to słyszę chyba codziennie. Zdecydowałam się też na wanienkę stokke flexi bath i prosilam ostatnio męża o pomoc w wybraniu rozmiaru . Zrobiłam mu dokładną analize, wymiary, do jakiego wieku posłużą, dodałam nawet czemu mam wątpliwości i proszę go o pomoc.. No i usłyszałam 'którą chcesz' 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:43

Vende, Zosiek, Leksa, Mamuśka90, miissia lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja mam 2xsmoczek Lovi 0-2 one są najmniejsze :)

Ana.Ta, Asiulka87, miissia lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Vende Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, to jest masakra ten tekst. Jakby im w ogole nie zalezalo i mieli z tego nie korzystać. Ja nie wiem, moj to w ogole sobie nie zdaje sprawy nawet co jest potrzebne. Tylko ciagle sie dziwi ze znoeu cos zamawiam :P

Misiaa i myslisz ze Lovi ok? Tyle jest tych firm i rodzajów ze ja zglupialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:45

Ana.Ta, Soleil, miissia lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam lovi 0-2, ze względu na to, że jest po prostu mniejszy, ale opinii jest duuużo różnych i niektóre mamy też polecają nuk. U mnie córka przyjęła smoczek dopiero przy ząbkowaniu, najpierw miałam lovi, później nuk, bo łatwiej go było odstawić. 😉

Jeśli chodzi o facetów to może podchodzą do tego w ten sposób, że wy wiecie lepiej. 😁 Ale nie dziwię się irytacji hihi

Soleil kurcze fajna ta wanienka, składana. Później daj znać jak się sprawuje. 🙂 Ja kupiłam zwykłą bo został mi stelaż z wanienki córki i poszłam na łatwiznę.😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 11:57

Soleil, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja się oczytałam na temat smoczków i wybrałam Lovi. Ale tak naprawdę każde dziecki jest inne 🙈
    Później się dowiedziałam, że mojej siostry syn przekonał się tylko do tych👍

Dzięki że piszecie o takich newsach jak woreczki na pampersy 😇 zapisałam do kupienia, no i też przewijak mi został.

Ps: jutro jadę po wózek 3 w 1 Bebetto Holland. Mam nadzieje, że się sprawdzi🙏

Zosiek, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam smoczki z lovi taki najmniejszy i ciut większy 0-2 i chyba 0-3 😉 Czasami dzieci wcale nie chcą smoka i to nie zależne jest od rodzaju czy marki smoczka więc zobaczymy jak to będzie ☺

Kosz na pampersy mam z Angelcare ze Smyka i całkiem dobrze się prezentuje ale ma drogie wklady. Natomiast można kupić też zwykle worki na śmieci i włożyć w niego lub kupić te male na pieluszki ☺ Ja z Rossmana kupiłam takie specjalne na brudne pieluchy 😉

Ja startowalam co prawda z niedowagi ale teraz jak ostatnio mierzyłam sukienki bo w sobotę robię te baby shower to wyglądam jak Godzilla 😆🤭 Na szczescie teraz są modne takie długie sukienki dopasowane i rozciagliwe na dlugi rękaw które wszystko ładnie wyszczuplaja a co trzeba scisna i zakryją 😀

Leksa, Soleil, miissia lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lovi jeszcze po synu, bo on nie chciał smoczków, a ja też wielka fanką nie jestem to nie wciskałam. Ale Lovi wydają się bardzo fajne.

Co do kosza to ja mam z pokrywką ale taki zwykły. Na razie kolekcjonuje woreczki np po jabłkach, jak się dobrze zawiąże to też nie przepuszcza zapachu, ale na długo to ich nie starczy, teraz się tego mniej używa. Trochę nie jestem zwolenniczką kupowania plastiku specjalnie na przechowywanie kupy, ale chyba nie będzie wyboru, wtedy pewnie też się skusze na zapachowe :)

Zosiek, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w rossmanie te woreczki zapachowe to gdzie znajde? Gdzies w artykulach dzieciecych?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa są koło chusteczek i pampersów, ja kupiłam te https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-pieluchomajtki/Babydream-woreczki-na-pieluchy-o-swiezym-zapachu-100-szt,220455,8478?gclid=EAIaIQobChMIsOLniNv89gIVwe6yCh30og8GEAQYASABEgJ6XPD_BwE
    Ale nie wiem czy są ok 😁

Kasjanna dobry masz pomysł z tymi woreczkami bo racja dużo zostaje. 😁

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta daj jutro znać jak wózek jakie pierwsze wrażenia :)

Ja dostałam SMS, ze dziś przyjdzie nasz wózek dla malutkiej 😊 zamówiłam 3w1 Lionelo Amber i jestem ciekawa jaki będzie :)

Misiaa a to dobre pytanie jest 😅 nie pamietam gdzie ich szukać i jak pójdę do rossmann żeby je kupić to będę szukać po pułkach 😅
    Już nie będę szukać, bo Zosiek dała wskazówki 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 12:35

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Ja jednak nie pojechałam na to echo. Źle się czuję i ta droga byłabu dla mnie katorgą.Brzuch się spina i co raz mam ból jak na miesiączkę.
    Ja miałam i teraz też przewijak na łóżeczku turystycznym i nie było problemu.
    Ja też mam smoczki i butelki z lovi.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Vende ja mam 2xsmoczek Lovi 0-2 one są najmniejsze :)
    Też mam i polecam te smoczki :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki kupilam z lovi 0-3, dwa w zestawie były i jeden świeci w ciemności.
    Przewijak mam na łóżeczko i też ma do przykręcenia nóżki zabezpieczające.
    Zastanawiałam się nad koszem, ale też chyba najpierw kupię te woreczki zapachowe.

Ana.Ta wspaniałe, że już się przeprowaziliscie 😊 ogromnie zazdroszę, oczywiście w pozytywnym sensie 🙂 wyjść na ogród poprostu posiedzieć z dzieckiem w wózku mmm🙂 my póki co bierzemy udział w loterii Biedronki 😂🤣 a nuż się uda 😅

Merci92, Zosiek, 5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja też mam przewijak Ceba 50x70, będę go nakładać na komodę, na w komplecie te koleczki, więc będzie stabilnie. Szukałam jednokolorowych i z tej firmy mają w ładnych pastelowych kolorach.

Woreczki z Rossmanna też mam, kosza nie kupowałam.

A smoczki mam Bibs, bo mi się wizualnie bardzo spodobały:) Czy będą dobre, to się okaże. Nie miałam ich wcześniej.

Ja startowałam z prawidłowej wagi, mam już 15 do przodu. W poprzedniej ciąży skończyłam na 16 kg, czułam się atrakcyjnie do końca, a teraz się czuję jak pączek. Planujemy wakacje we wrześniu i raczej ciemno to widzę, że do tego czasu będę w jako takiej formie.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie przejmujcie się waga,nawet jak zostanie te kilka kilo to jest do ogarniecia. Zejdzie w połogu. Pewnie brzuch bez ćwiczeń już nie wróci do poprzedniego wyglądu, ale nie ma co szaleć.
    Ja się ogólnie lubię w ciąży niezależnie od wagi. Chyba dlatego że normalnie nie mam szałowej figury, raczej męski typ budowy, więc przynajmniej w ciąży jestem kobieca, a przynajmniej "jakas" :)

Z tymi smoczkami gdzieś czytałam że się nie powinno dawać dziecku do pierwszego miesiąca, kiedy planujecie dać?

A odnośnie przewijaka, to są też nakładki materiałowe żeby dziecku było przyjemniej.

Miissia, trzymaj się tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 14:10

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też mam Smoczki lovi 0-2 i 2 Butelki z firmy lovi🙂
    Kosz na pieluchy kupilam z angelcare, mieszkam na 3 piętrze w bloku i też jie chce z każdą Pieluchą na śmietnik schodzic😋
    Woreczki pachnące na pieluchy też kupilam , kolezanka mi je doradziła ze fajnie się sprawdzają na wyjście gdzies i wtedy nie zostawiacie samej śmierdzącej pieluchy tylko pakujecie w pachnący worek😛

Ja w sumie mam narazie 8 kg do przodu, zawsze się balam że przytyje dużo w ciazy a że jestem wysoka bo mam 180 cm to się balam że będę strasznie potężnie wygladac hehe ale nawet waga nie skacze a jem przeciez duzo🙂

Ja przewijak w końcu kupilam wolnostojacy z klupsia. Ma jeszcze 2 kółka z jednej strony wiec będę nim jezdzic do łazienki do kąpieli dziecka🙂

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki mam z campol babies i kupiłam je z tego samego powodu co Klara, spodobały mi się wizualnie 😁
    Przyszedł nasz wózek i czekam aż mąż wróci do domu żeby go poskładać, bo nie mam siły nawet żeby cokolwiek wyciągnąć z kartonu 🙈

Miissia dużo odpoczywaj żeby się nic za szybko nie rozkręciło.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Ana.Ta daj jutro znać jak wózek jakie pierwsze wrażenia :)

Ja dostałam SMS, ze dziś przyjdzie nasz wózek dla malutkiej 😊 zamówiłam 3w1 Lionelo Amber i jestem ciekawa jaki będzie :)

Misiaa a to dobre pytanie jest 😅 nie pamietam gdzie ich szukać i jak pójdę do rossmann żeby je kupić to będę szukać po pułkach 😅
    Już nie będę szukać, bo Zosiek dała wskazówki 😋

Bardzo ładny! Przypomina mi mój, ja zdecydowałam się na Joie versatrax. Ogolnie wszystkie marki i modele, które wymieniacie czesto przewijają się w internecie i są chwalone przez mamy, więc wszystkie będziemy zadowolone 😀

Leksa, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka to wzrostowo jesteśmy prawie na równi 😁 ja mam 178 cm 😁 jestem już +15 kg ale nie wyglądam potężnie 😁 moje koleżanki mówią, ze poszło mi tylko w brzuszek. Może plus tego taki, ze startowałam z niedowaga 😅 ale generalnie i tak w tej ciąży czuje się atrakcyjniej niż w pierwszej mimo ze w pierwszej przytyłam mniej 😄

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende plan jest taki, żeby 2 tyg jeszcze chodzić. Po świętach chyba na 1 dzień wrócę i tyle. Teraz mam jutro wolne w poniedziałek wolne, więc mi kilka dni zostało tylko 😁

Leksa butelki tez tommee tipee kupiłam, bo ktoś już właśnie polecał. Dobrze, ze Ty też zadowolona jesteś.
    Co do tego kubła to na pewno się sprawdzi, bardziej chodzi o produkt względem ceny.
    Jakoś to bardzo podstawowo wygląda, a wkłady swoje kosztują, ale z drugiej strony wole zapłacić, niż siedzieć w smrodku. Z moim czułym nosem byłoby ciężko.

W ogóle to mi zostało 6 tyg do porodu 😬
    Trochę mnie to przeraża.
    Wczorajsze zajęcia ze szkoły rodzenia beż szału były. Te o karmieniu piersią super, a opieka nad noworodkiem to szkoda gadać.
    Jeszcze mi 1 zajęcia zostały i koniec, pozostaje czekać na dzień zero.
    Mam nadzieję, że urodzin w szpitalu nie spędzę swoich. Może bobas wyjdzie na czas, albo chwilkę przed 😃

Soleil, Leksa, Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ