X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka zgadzam się w 100 procentach z Asiulka !

Malinka2021, Klara_1985, miissia lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny 🙂

Odnośnie jeszcze wagi, u mnie +12kg, startowałam z prawidłowym BMI. Jeszcze 6 tygodni u mnie do TP 😊 na badaniach prenatalnych I trymestru wyszło mi podwyższone ryzyko porodu przed 34 tygodniem, na szczęście się nie spełniło i póki co nic się nie zapowiada 😊

Misiaa, Megsi, miissia, Zosiek lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tutaj daje zdjęcie przewijaka, tylko nie zwracać uwagi na chaos w łóżeczku!
    Obiecuje, że wszystko wyjmiemy zanim dziecko będzie tam spać 🤣

https://zapodaj.net/60099000e7557.jpg.html

Czekam na naklejki jeszcze i trochę bliżej terminu, żeby się niepotrzebnie nie kurzyło nic.
    Ten przewijak jest dostosowany do łóżeczka 120na 60 i 140 na 70.
    Ewentualnie jak nam niewygodnie będzie na łóżeczku to obok mamy 2 komody i zamontujemy na nich.
    Natomiast skubaniec kosztował 60e co teoretycznie nie jest dla mnie dużo, ale jednocześnie mąż stwierdził, że przesadzona cena jak za kilka desek 😬

W końcu jutro wizyta u lekarza, żeby zobaczyć mojego małego rozbójnika, coś czuję, że muzyka będzie u nas lecieć ciągle w domu patrząc na to, jak to dziecko tyłkiem kręci non stop 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 22:55

Asiulka87, miissia, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 trzymam kciuki za losowanie 💪💪💪 z tym ogrodem mam nadzieje że do maja trawa zejdzie, ale choć na trasie posiedzę! Muszę tylko „przyspieszyć” męża aby ogarnĄ ten fotel na tras. Meble mega drogie wszędzie ale może też coś znajdziemy...

Dziewczyny a ile niżej powinien być materac od górnej krawędzi łóżeczka drewnianego - tak na początku? Bo kurcze mąż dziś włożył materac i jest mega wysoko. Nie wiem czy nie trzeba jednak obniżyć. Tylko sęk w tym że spód pod stelaz jest skręcany jakby to nazwać mechanicznie i trochę w tym grzebania będzie 🙈

No to jak wózki „przyjeżdzają” jesteśmy prawie gotowe. 🙈

Ja spojrzałam właśnie na pogodę - przyszły tydzień ma być wkońcu słoneczny, bo u Mnie tylko leje, więc za tydzień będę po praniu, czyli spokojniejsza :D

Z innej beczki - czy macie jakieś fajne przydatne filmiki apropo rodzenia? Ja nie miałam i nie wiem czy znajdę czas stacjonarnie i mega się boję że się nie przygotuję na ten poród- jak malutka zechce się poznać wcześniej 😬

miissia, Zosiek, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie dowierzam że niedługo rozpoczniemy nową przygodę. I jeszcze bardziej się cieszę, że się tu wspieramy 💛
    Nie ma dnia żebym nie wyobrażała sobie poznania z córką. Będę płakać ze szczęścia jak usłyszę, że jest cała i zdrowa. 🙏
    Każdej z Nas tego życzę 💛

Nawet jak nas poród zaskoczy i nie będzie wszystko „czekało” tym malutkim człowieczkom wystarczy Nasza miłość - reszta się ogarnie w swoim czasie 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 23:58

Kasjanna, Merci92, miissia, Zosiek, Leksa, Vende, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj akcje dziewczyny. Wieczorem w ciągu 2 godzin brzuch spiął mi się kilkadziesiąt razy. W zasadzie non stop twardniał . Nie przemęczyłam się, ciepły prysznic nie pomógł. Strasznie to dziwne było, bo na ogół mam kilka twardnien w ciągu całego dnia. Ciężko było mierzyć jakąkolwiek regularność tego, bo było całkowicie bezbolesne. Ale miałam wizję porodówki w nocy. Nad ranem jeszcze się spiął kilka razy, ale teraz jest ok, mała się uaktywniła za to, ale rano lubi poszaleć.
    Jutro mam wizytę to może już doczekam. Mam nadzieję że się to nie powtórzy...

miissia lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna a synka urodziłaś w terminie? Trzymam kciuki żebyś jeszcze trochę wytrzymała 😘

Malinka współczuję z tym wózkiem, ale czas gondoli szybko zleci i będziesz cieszyć się spacerówką. 😉

Megsi przewijak super. 🙂 Dawaj znać po wizycie 😘

Ana.Ta a ile masz cm? ten wysoki poziom narazie wystarczy do czasu prób siadania, będzie Ci wygodnie zginać się do małej po porodzie nawet. 😉 ojj będziesz płakać ze szczęścia 😁😘 jak mi położyli córkę na piersi to był najpiękniejszy moment w moim życiu 🥰

U nas bunt 10 latka i trenowanie naszej cierpliwości, ehhh.🙃

Miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 08:04

miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zosiek. Syna idealnie w terminie, ale teraz się nie nastawiam, już sam mój wiek predysponuje mnie do wcześniejszego porodu (łapie się już na ciąże geriatryczna, jak to się pięknie mówi ;))
    Byle do świąt...

miissia lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie ktoś wizytuje 😀
    Megsi kciuki!

Ana.Ta, ja jak mam chwilkę to sama wyszukuję na yt i oglądam jak leci 😀 ogólnie czuję, że to i tak bedzie zaskoczenie, ale postaram się nie stresować tylko być pozytywnir nastawiona (no zobaczymy czy się uda) wtedy ponoć jest łatwiej bo nasz mózg odgrywa dużą rolę 🤔

Kasjanna i tak podziwiam za cierpliwość, ja pewnie bym była w drodze na sor.. Chociaż tyle mam twardnien w ciągu dnia, które nie bolą, że staram się uwagi nie zwracac.. Ale każdego wieczoru czuję się 'napieta' po całym dniu

Dziewczyny, które mają dzieci.. Czy wy czułyście, że ten poród się zbliża? (Tak nie patrząc na to ile dni zostało oczywiście 😀) miałyście jakieś objawy, że wiedziałyście że no max 2-3 dni i sie zacznie.. I w jakim momencie jechałyście do szpitala?

Leksa, Kasjanna, miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna trzymaj się, wytrzymaj jeszcze troszeczkę 👌🏻

Zosiek z całego serca życzę mnóstwo cierpliwości do buntu. Nie wiem jak u was, ale u mnie nerwy pod koniec ciąży szaleją.

Soleil ja nie czułam, ze się zbliża 😅 dzień przed byłam na ktg i pani położna mówiła, ze zapisują się regularne skurcze, tyle ze ja ich nie czułam 😅 powiedziała mi na odchodne, ze niedługo się zobaczymy 😁 i wieczorem brzuch zaczął mnie bolec i tyle :D a o 3:40 obudziłam się ze skurczami, które czułam. Po godz 6 jechałam do szpitala z regularnymi skurczami i okazało się, ze było już rozwarcie na 5 cm. A o 11 mój synuś przyszedł na świat 🥰

Soleil, Zosiek, miissia, Klara_1985, Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, ja nic nie czułam wcześniej. Pojechałam do szpitala jak zaczęły się regularne skurcze. Wody mi nie odeszły, czop chyba też nie (albo nie zauwazylam). Nie miałam nawet wcześniej żadnych skurczy przepowiadających czy napięć brzucha.
    Natomiast nie miałam żadnych wątpliwości że to poród, tylko liczyłam te skurcze w domu przez 3 godziny zanim pojechalismy.

Jesli dobrze liczę to jak nie urodzę do weekendu to dziecko będzie w terminie. Ooo matko...

Ana.Ta, ja oglądałam ta Joannę Mróz która ktoś tu polecał, ale też czasem puszcze co akurat się nawinie, te filmiki są dosyć podobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 08:55

Soleil, Zosiek, miissia, Klara_1985, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei, ja dwa dni przed terminem jeszcze jeździłam samochodem i nie było żadnych objawów. Tej samej nocy odszedł mi czop śluzowy i gdzieś przeczytałam, że w ciągu 24 h może rozpocząć się poród i dokładnie tak było. Obudziły mnie skurcze o 2 w nocy. Wzięłam kąpiel, ubrałam się i jak były regularne co 6 minut, to obudziłam męża. A on się mnie pyta, czy jeszcze chwilę może pospać. Chłopy... :) o 14 młoda była na świecie.

Soleil, Zosiek, Leksa, miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak całkiem sprawnie to u Was wyglądało, oby i tym razem tak było.
    Ja tak się obawiam czy przez te skurcze będę wiedziała, że to już, może i tak jeśli będą bolesne ale czytajac co piszecie to różnie może być 😏

Fajnie by było gdyby zaczęło się na wieczór właśnie i żeby było czuć, że to to, niż żeby z nienacka w lidlu na zakupach odeszły wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 08:59

miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna jeszcze chociaż tydzień 💪 będzie dobrze 😘 będziesz miała wagę jutro podaną? Ja też mam jutro wizytę i mam nadzieję, że mi poda.

Leksa u mnie teraz płaczliwość bardziej nasilona niż nerwy, w całej ciąży podniosłam głos hmm ze 2 razy na córkę, bo ciągle myślę, żeby małej nie zaszkodzić. A starsza i tak w końcu przyjdzie jak gdyby nigdy nic.🤦 Ciężko jest i całe szczęście, że z mężem mamy takie samo zdanie do wychowania, bo rodzice ciągle mówią, żebym odpuściła, jak to dziadkowie.🤣 A ja wiem, że jak teraz odpuszczę to mi później wejdzie na głowę. A takie są już dyskusje, że masakra. 🤣

Soleil u mnie jedyną oznaka wcześniej było odejście tego czopu kilka dni przed. Dzień przed porodem zaczęły się skurcze ale nieregularne, pamiętam leżałam sobie cały dzień w łóżku bo byłam przeziębiona i liczyłam ich częstość. W nocy zrobiły się co 5 minut i położna mówiła wtedy na szkole, że jak tak są co 5 minut regularnie to jechać na sor i pojechałam, ale mnie odesłała bo rozwarcia brak, a na ktg niby też cisza. W domu po 2 godzinach już były bardziej bolesne i znowu pojechałam, usłyszałam, że to bóle ciążowe, nie rodzę i dali mnie na patologię. 6 godzin później córka już była na świecie. 🤣 U mnie ktg coś nie łapało skurczy nie wiem czemu.🙃

Leksa, Soleil, miissia, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek wizytę mam i pewnie z ktg bo ostatnio już miałam z ktg.
    Ja nic kompletnie nie wiedziałam wcześniej. Odeszły wody i tyle było.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Kasjanna jeszcze chociaż tydzień 💪 będzie dobrze 😘 będziesz miała wagę jutro podaną? Ja też mam jutro wizytę i mam nadzieję, że mi poda.
    Mi nie podaje wagi, mówi że nie ma takiej możliwości. Na usg biometryczne idę za tydzień to się dowiem.

Ale dobrze dziewczyny liczę? Jestem dziś 36+3. Od kiedy jest poród w terminie, 37+0 czy 38+0? Zagubiłam się...

• Leksa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Mi nie podaje wagi, mówi że nie ma takiej możliwości. Na usg biometryczne idę za tydzień to się dowiem.

Ale dobrze dziewczyny liczę? Jestem dziś 36+3. Od kiedy jest poród w terminie, 37+0 czy 38+0? Zagubiłam się...

Od 37+0 ciąża donoszona

Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna tak, za 4 dni masz ciążę donoszoną 🥰 jak ten czas leci... 🙃 Dopiero co pisałyśmy o 1 badaniach prenatalnych...🤣

Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    To tak całkiem sprawnie to u Was wyglądało, oby i tym razem tak było.
    Ja tak się obawiam czy przez te skurcze będę wiedziała, że to już, może i tak jeśli będą bolesne ale czytajac co piszecie to różnie może być 😏

Fajnie by było gdyby zaczęło się na wieczór właśnie i żeby było czuć, że to to, niż żeby z nienacka w lidlu na zakupach odeszły wody

Też miałam takie wątpliwości przed porodem. Dopytałam koleżanki jak wyglądają te skurcze, jak to się odczuwa. Powiedziała, że to taki ból jak na okres tylko mocniejszy i regularny i właśnie tak było. Gdybym nie dopytała, to wcale pewności bym nie miała.

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz widze mojego męża, który również zapyta czy moze jeszcze pospac ;). Ostatnio stwierdził, ze na pewno bede rodzic w nocy, zeby nie dac mu sie wyspac. Normalnie czasem wzielabym patelnie i go pogoniła :P.

Ja mam pytanie z innej beczki, sle miałyśmy tu juz takie tematy, ze chyba nikogo nie zdziwie... Golicie okolice intymne teraz? Ja do tej pory regularnie przed wizyta zawsze, pomiedzy wizytami roznie, ale dzisiaj tak spojrzałam i nie wiem czy ja z pomoca lusterka to ogarne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 11:14

Malinka2021 lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ