X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja planuję dać jak będzie potrzeba, czyli jak będzie krzyczeć a nic innego nie będzie pomagać.🤣 Właśnie też gdzieś czytałam, że pierwszy miesiąc lepiej unikać jak chce się karmić piersią. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.🤣

Kasjanna, Leksa, miissia lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi mi zostały jakieś 4 w porywach 5 tygodni... 😮 ale porodu się nie boję ani trochę :p

miissia lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczka dam normalnie. Moim dzieciom nie zaszkodziło także spokojnie. A mi apka pokazuje tylko 27 dni już 😁 i szczerze to chciałabym juz

Zosiek, Leksa, Misiaa lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby 7 tygodni, 6 jeśli zostanie cesarka :). Ale mi sie wydsje, ze u mnie bedzie predzej wcześniej niz pozniej (byle do majowki:)).

Miissia, jeszcze tydzien a potem śmiało :D. Wiadomo, ze to nigdy nie jest akurat wtedy kiedy by sie chciało...

Piszecie o butelkach, ja mam dwie jedna od laktatora, druga mala kupilam. Potrzebne wiecej na start jak planuje karmic piersia? Co myslicie o przepajaniu dziecka wodą? Są różne opinie i szkoły a ja sama nie wiem co o tym myśleć.

Smoczek dolozylam do zamówienia właśnie z Lovi. Zobaczymy. Podejscie chyba mam takie jak Zosiek, jak nic innego nie da rady będę uzywac xD

Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelki tez z lovi, jakas uspokajajaca i antykolkowa...

Asiulka87, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam byle do świąt, potem już mi obojetnie.
    Vende, ja słyszałam że się nie dopaja, a co mówi ta druga szkoła, po co dopajac?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende z racji tego, ze syna karmiłam piersią tylko kilka dni, a potem mm to podawałam mu do picia wodę, zwłaszcza wtedy gdy były upały. Ponoć przy kp nie trzeba tej wody podawać dziecku, bo wystarczy tylko pierś, ale to moja wiedza sprzed 6 lat.

Kasjanna, miissia lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam ze jak mm to dobrze jest dziecko przepajac bo mm jest gestrze a jesli jest piers to wystarczy piers ale jak dziecko ma problemy z wyproznianiem to dobrze jest podac herbatke koperkowa ale taka mega,mega slaba

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna mówiła, że do 6 miesiąca tylko mleko. A smoczek jak już to po 1 miesiacu, żeby karmienia nie zaburzać.
    Ale jak wyjdzie w praktyce to się zobaczy 😄
    Ja jestem tak zafascynowana spacerowka, która przyjdzie po niedzieli że już bym tam dziecko chciała wsadzić 😅
    Ogólnie gondolę kupiliśmy używana i jak na oględzinach przy zakupie wypadła super, tak później w domu wada za wadą odkrywalismy, czuje się oszukana bo też sprzedawali jako stan idealny 😔 bardzo podobała mi się ta gondola, ale teraz już mnie nie cieszy, pewnie szybko przesiądziemy się do spacerówki 🙂 oby tylko wytrzymała gondola te kilka miesięcy i się nie rozleciala 😅

Zosiek, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a to nie ładnie poprzedni właściciele zrobili, a jakie wady odkryliscie ?
    Rozumiem Twój zachwyt spacerówka, bo mąż właśnie złożył nasz wózek. Jestem w nim zakochana 💜

Asiulka87, Malinka2021, miissia lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna mówiła, że przy karmieniu piersią smoczek po miesiącu, pierwsze 3 dni mm nie podawać w ogóle, bo laktacja się stabilizuje. Żołądek malucha jest wielkości wiśni, więc jedzenia nie potrzebuje dużo, tylko często. Wiadomo, że to różnie bywa. Ktoś może nawet nie chcieć próbować karmić piersią tylko od razu mm i to jest okej. Jeżeli jednak chce się próbować, to pierwsze 2 dni dziecko i piersi współpracują, żeby wyrobić zapotrzebowanie na towar. Mówiła tez, ze stabilne KP zaczyna się po 2 tyg mniej więcej.

Ja butelkę mam, bo jak będzie fabryka wyrabiać to planuje odciągać i żeby czasem mąż karmił. Planuję sobie wyjsc gdzieś na zakupy czy na kawę wiec mam nadzieje, ze uda mi się mieć zapas mleka na takie okazje.

Zostało mi prasowanie rzeczy, ale tak mi się nie chce, że nie wiem jak to ugryźć. Jutro chyba wrócę od lekarza, włączę jakiś film i będę jechać.

Co do smoczka to gdzieś mam, ale nie pamiętam jakie 😁 nie planuje używać, ale wyjdzie w praniu. Zobacze jak będzie konieczność

Kasjanna, Zosiek, Soleil, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj w końcu konsultację ze swoją położną, która będzie mi towarzyszyć przy porodzie. Od dzisiaj jak będzie się coś działo to mogę się z nią kontaktować.

Poinstruowała jak to jest z przyjęciem w szpitalu gdzie chcę rodzić, jakie są zasady. Zebrała wywiad i powiedziała, że skoro rodziłam w 2017 w 39tc to teraz pewnie będzie wcześniej (zwłaszcza, że to drugi poród) tez i oby wytrzymać do skończonego 37tc kiedy dziecko oficjalnie nie jest wcześniakiem :D

Co do herbatek, zwłaszcza koperkowych to bym uważała bo wyszło, że mają duży wpływ na hormony zwłaszcza u dziewczynek i więcej powodują złego. Przy kp mniej wiecej do 6mc nie ma potrzeby podawać niczego innego a przy mm dopajać wodą, bo po mm niestety pojawiają się zaparcia (bo mm jest gęstsze :) ). Nastawiam się na kp ale biorę na wszelki wypadek butelkę, mm nie muszę -szpital podaje swoje jak jest potrzeba,

Soleil, miissia lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże nie ogarniam tego że spędziłyśmy tu na grupie kilka dobrych miesięcy a nadchodzi juz ten czas ze powoli odliczamy już tygodnie do porodu 🙈
    Kiedy to tak zleciało?!☺️🙃

Soleil, Malinka2021, 5ylwian, Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak jeszcze nie tak dawno zastanawiałam się kiedy w końcu poczuje kopnięcia, albo czy coś jest ze mną nie tak ze wy już czujecie a ja nic 😋
    A teraz malutka tak szaleje w brzuchu ze gołym okiem widać jak się p tam kręci😀
    Cos pieknego hehe❤

Leksa, 5ylwian, miissia lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, tak jak dziewczyny zdążyły napisac w sumie, woda głównie przy mm i upałach. A jak kp to samemu duzo pić z tego co ja rozumiem.

Dobra, ja juz nic więcej do tej wyprawki chyba nie zamawiam czekam juz tylko na paczki:)

Ja musze ogarnac moj wózek... Umyc go porządnie bo jeszcze sie za to nie zabralam a mamy używany.

Megsi, u mnie część prasowania tak stoi i czeka ze dww tygodnie juz... No nie mam weny i koniec, mimo se niewiele tego zostalo...

Majetta to trzymam kciuki zebys tydzień jeszcze wytrwala w dwupaku :)

Ana.Ta, miissia lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po świętach zaczną się emocje 😀 ja i tak co dzień nie dowierzam, że 'zaszłam' tak daleko, niech jeszcze synek chwile poczeka, ale mam nadzieję, że nie bedzie kazał na siebie czekać do końca maja, nie mam nic przeciwko żeby był na początku 🙈 a co będzie zobaczymy 😊

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil mozesz mi wierzyc ze ja tez nie dowierzam ze mam 32tc!

Soleil, miissia lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Majetta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:

Majetta to trzymam kciuki zebys tydzień jeszcze wytrwala w dwupaku :)

Dzięki :) czuję, że będzie przed terminem ale szczerze mówiąc tydzień temu miałam więcej "oznak" do porodu niż teraz, jakby się wyciszyło 🙈

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, np pekniecie przy zawiasie, na pierwszy rzut oka nie było widać, a oni na pewno o tym wiedzieli. Do tego mieli jakieś kiepskie oświetlenie i wszystko słabo było widać, teraz sądzę że to było celowe.. Nablyszczyli czymś plastiki, żeby lepiej się prezentowały, a jak wyczyściłam wózek to słabo to wygląda. I w stelażu były nity oryginalnie a z jednej strony później dopatrzyliśmy się że jakieś inne śruby są.
    Ogólnie wózek ładnie się prezentuje i raczej nikt tego nie wyhaczy, ale jak tak dokładnie obejrzeliśmy wózek i zobaczyliśmy te ukryte wady, to po prostu nie było warte kwoty która zapłaciliśmy. Jeszcze sama pojechałam po ten wózek, bo mąż był akurat w pracy a ogłaszali, że stan idealny po 1 dziecku. Dzieci to tam co najmniej 2 przerobilo ten wózek, a od stanu idealnego mu daleko. Dałam się naciągnąć, nie obejrzałam dokładnie to teraz mam 😶

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka no to faktycznie nie w porządku, nie mogę zrozumieć jak można tak wprost okłamywać innych i to jeszcze w tak ważnej rzeczy jak wózek dla dzieciątka 😒
    Na szczęście w gondoli dziecko dlugo leżeć nie będzie wiec szybko przejdziesz na swoją piękną spacerówkę ☺️

Leksa, Malinka2021, Soleil, miissia lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ