Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa, zaciskam jak mogę. Obiecałam sobie, ze nie dam sie rozpakować przed majówką, ale zobaczyny co z tego wyjdzie
.
Kasjanna, grypa zołądkowa ma ten jeden plus, ze szybko przechodzi. Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze sie nie zaraziłaś.
Ja mam pełno książek z gatunku o rodzicielstwie, ciąży itd, oczywiście wszystko dostalam. O ile na początku miałam chęć czytac tak teraz stresuje sie, ze jestem nieprzygotowana a jakos nie moge sie zmusić.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna wrote:Wychodzi na to że mlody zlapal jakąś grypę zoladkowa, ale jest juz w miarę ok. Mam nadzieję że mi nie przekazał
Vende, trzymaj się. Już trn etap że wszystkie musimy na siebie uważać.
Dostałam wczoraj książkę Izy Dembińskiej o porodzie. Jej filmiki jakoś mnie nie przekonały na yt, ale książka bardzo pozytywna, pochłonęłam za jednym zamachem
U mnie też młoda z jelitówką. U nas panuje obecnie własnie wirus co a la jelitówka. I w piątek skarżyła się na ból brzuszka, w sobotę "tylko" zwymiotowała śniadanie, wczoraj się wściekała jak głupia a dzisiaj w nocy biegunka i od rana wymioty 🙈
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Kasjanna nas uratowało chyba branie probiotyków, że nie zaraziliśmy się ostatnio rotawirusem od córki. Trzymam kciuki, żebyś tego nie złapała 😘
Vende uważaj na siebie i racja do 37 tygodnia kanapowiec wskazany 😉 później możesz działać😁 to jest takie właśnie złudne, że niby ma się siły a potem się odchorowuje.
Ojj z tymi zabawkami to mam ciarki jak sobie przypomnę, ciągle te same wku...rzajace 🤣 melodyjki. Jedna była fajna, miała tylko delikatną melodyjkę jak udało się klocka wrzucić, a reszta koszmar dla rodzica. 🤣Vende lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja już po wizycie, tzn leżę na ktg. Odniosę się do "jelitówek" jak wrócę,bo mam coś do powiedzenia.
Mały leży na razie głowa w dół, ma 2376g, wszystkie przepływy ok, szyjka 48mm. Uff ulżyło mi póki coVende, Zosiek, Misiaa, Soleil, Merci92, Provitamina lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian, super bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze
. To pierwsze Twoje ktg? Ja jeszcse nie miałam ani razu. Wgl take duże dziecko super
. Jak moja osiągnie taka wagę to będę juz spokojniejsza, poki co ciagle taka Malutka
.
5ylwian lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna, Majetta zdrowia dla waszych dzieci !
uważajcie byście się nie zaraziły
Vende dużo odpoczywaj
5ylwian cieszę się, ze na wizycie wszystko dobrzea synuś naprawę ładna ma już wagę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 10:29
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
5ylwian u mnie taka waga małego to spełnienie marzeń ❤ najwazniejsze ze wszystko dobrze,mam nadzieje ze sie uspokoilas
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Vende wrote:5ylwian, super bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze
. To pierwsze Twoje ktg? Ja jeszcse nie miałam ani razu. Wgl take duże dziecko super
. Jak moja osiągnie taka wagę to będę juz spokojniejsza, poki co ciagle taka Malutka
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 10:59
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Odnośnie grających zabawek, to jeśli nie mają regulacji głośności to warto zakleić głośnik, ogranicza hałas. Też mi się wydaje że ciężko ich całkowicie uniknąć, szczególnie że dzieci niestety to lubią.
U mnie lekarka mówiła że ktg w 39 tygodniu dopiero.
Jak te nasze dzieci rosną29.04 - moja kochana córeczka -
5ylwian wrote:Ja już po wizycie, tzn leżę na ktg. Odniosę się do "jelitówek" jak wrócę,bo mam coś do powiedzenia.
Mały leży na razie głowa w dół, ma 2376g, wszystkie przepływy ok, szyjka 48mm. Uff ulżyło mi póki co
Można używać telefonu na ktg ?5ylwian lubi tę wiadomość
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤ -
nick nieaktualnyMartuska1 wrote:Można używać telefonu na ktg ?
Sylwian super, że wszystko dobrze.
Ja noc dosyć spokojna, ale zaczęły się jakieś dziwne bóle żołądka. Kupiłam teraz puszkę coli pomyślałam, że może przejdzie, ale nie. Taki mocny ścisk mnie łapie co chwile, aż się nie chce jeść.5ylwian lubi tę wiadomość
-
Majetta zdrówka, żebyś też tego nie złapała.😘
5ylwian ale już duży chłopczyk 🥰 ważne że wszystko ok.
Kasjanna właśnie też nie miałam jeszcze ktg, w czwartek mam wizytę to się zapytam. W poprzedniej ciąży miałam pierwsze jakoś koło 35 tygodnia.🤦Kasjanna, 5ylwian lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek, ja też w poprzedniej ciąży miałam wcześniej, ale wtedy robili w medicover, a teraz mam luxmed i tu nie robią, muszą skierowc do szpitala, a zgodnie z wytycznymi szpital robi od 39 chyba że są jakieś inne wskazania. Tak mi powiedziała moja lekarka.
Ja na KTG polecam wziąć coś słodkiego jakby trzeba było dziecko pobudzić. Pamiętam że nie miałam i pobudzałam go jakąś wkurzająca muzyka z telefonu, bo się nie chciał obudzić na życzenie.
U mnie synu już na chodzie i cały czas głodny, więc chyba mu przeszłoZosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualny5ylwian wrote:Ja już po wizycie, tzn leżę na ktg. Odniosę się do "jelitówek" jak wrócę,bo mam coś do powiedzenia.
Mały leży na razie głowa w dół, ma 2376g, wszystkie przepływy ok, szyjka 48mm. Uff ulżyło mi póki co
5ylwian, ale u Ciebie jeszcze szyjka długa. U mnie 29 mm ba badaniu na IP W sobotę, jeszcze w poprzednim miesiącu była 40 mm.
-
Klara, a co ja mam powiedzieć, jak u mnir juz dws tygodnie temu byla szyjka 24mm.
Az sie boje tej wizyty w przyszlym tygodniu...
U mnie w ogole nikt nic o ktg nie mówił póki co, zobaczymy na następnej wizycie co powie lekarka, wgl co ile teraz macie wizyty? Caly czas jak od poczatku?
Kasjanna dobrze, ze z synem lepiej. Moze to jakies zatrucie bylo?17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Klara_1985 wrote:5ylwian, ale u Ciebie jeszcze szyjka długa. U mnie 29 mm ba badaniu na IP W sobotę, jeszcze w poprzednim miesiącu była 40 mm.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny