X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ja też mam wizytę po świętach,20.04. Niestety nie wiem o której,bo jestem na liście rezerwowej,co mnie dodatkowo wkurza,bo lubię wiedzieć,że mam wszystko dopięte na ostatni guzik.
    Mam do Was pytanie z innej beczki- wspolzyjecie normalnie? Ja mam coraz bardziej obawy czy nic się nie stanie. Oczywiście jak mnie coś boli to mąż boki,że nic z tego,Ale dzisiaj już mnie goni jak wie,że mam lepszy dzień ;) A ja się boję i jak np bawi się piersiami,czy mnie jakieś skurcze nie wezmą i tak samo jeśli chodzi o spermy,żeby się szyjka nie skróciła. Nie wiem czy przesadzam czy faktycznie jest się czego obawiać 🤔

My zaczęliśmy jakoś w 28tc i też dlatego, że fizjoterapeutka troche wykład mi dała nt tego jak seks dobrze wpływa i przygotowuje szyjke itd. I pierwsze podejscia były dosyć dziwne po dłuższej przerwie bo daliśmy sobie spokój w 15tc(miałam epizod z krwawieniem)
    Ale no co ja polecę ze swojej strony, żeby mniej sie bać to z cyckami uważać 😁 w środku nie kończyć 🤣 bo też miałam takie obawy 😀
    Ja się bałam początkowo orgazm mieć, do czasu aż odkryłam, że przy orgazmie mam nieraz skurcz macicy jest łagodniejszy niż siedząc na kanapie wieczorem. A skurcze mimo brania magnezu mam dalej dosyć często i coraz to boleśniejsze od dołu, ale dalej trwa to dosłownie killa sekund i puszcza

5ylwian lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wam zazdroszcze, u nas cisza w temacie bo lekarka zakazala, i nie zanosi się żeby się coś szybko zmieniło, a ochote jeszcze mam. Niedługo zapomnę jak to jest :/
    Wydaje mi się że jak lekarz nie widzi przeciwwskazań i macie chęć to nie ma się co wstrzymywać.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Dziewczyny, ja wam zazdroszcze, u nas cisza w temacie bo lekarka zakazala, i nie zanosi się żeby się coś szybko zmieniło, a ochote jeszcze mam. Niedługo zapomnę jak to jest :/
    Wydaje mi się że jak lekarz nie widzi przeciwwskazań i macie chęć to nie ma się co wstrzymywać.

Ja od początku biorę progesteron i mimo to sie bałam, szyjka ładnie trzymała i zakazu nie bylo. od czasu jak wszystko w łóżku wróciło do normy to mimo brania progesteronu szyjka zmniejszyła się o 0.5cm (różnica między mierzeniem 3 tygodnie) , zobaczymy za tydzien co się dzieje teraz 🤔
    Kasjanna ponoć co się odwlecze to nie uciecze, wierzę że się uda nadrobić 😀
    my to tak ostrożnie, wizja braku seksu do minimum końca połogu też do mnie przemówiła a na prawdę ciężko było mi się przełamać

Ale też mam wrażenie że jestem jakoś bardziej ukrwiona teraz, żeby nie napisać, że coś mi tam spuchło, macie podobne odczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 18:08

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, moze to po prostu gorszy dzien z tym brzuchem i bedzie lepiej. Musisz wiecej odpoczywać moze.

Co do seksu ja sie nie wypowiem, jak w 20tc mi zakazano tak niestety sie tego trzymamy. Fakt faktem nie czuje sie w ciazy atrakcyjnie, wiec mnie jakos nie ciągnie ale brakuje mi tej bliskości... Natomiast jak nie macie zakazane to nie ma zadnych przeciwskazań do seksu, co więcej podobno świetnie przygotowuje szyjkę :)

Patrzecie co ja dzisiaj upolowałam. Normlanie sie jaram tymi malymi, słodkimi rzeczami :)
    a42edc97c634.jpg

Malinka2021, Soleil, Zosiek, 5ylwian, Kasjanna lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian my współżyjemy regularnie. Podobno jak nie ma problemów z szyjką to wiele korzyści z tego jest. 😉 Jest dziwnie rzeczywiście przez wielkość brzucha, ciężko się czuję 🤣 ale jak tylko nie ma przeciwwskazań to ta bliskość jest potrzebna 😉 a o co chodzi z tą spermą? Ma jakiś wpływ?
    Jutro mają mi przyjść ostatnie rzeczy z wyprawki i będę już czekać 😁

Miissia czekamy 😘

Vende śliczności 🥰
    Soleil to "opuchnięcie" jest normalne, ja się śmieję, że pączuś się tam zrobił. 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 18:20

Leksa, Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem zrezygnowaliśmy z seksu, głównie przez mój strach. Bałam się że cos się stanie. Jakoś dajemy radę, są inne sposoby na przyjemność 😁

Planujemy seks uruchomić na krótko przed terminem porodu, żeby dać sygnał małemu do wyjścia 🙂 Podobno sperma ma na to wpływ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 18:26

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende śliczne 😊

Zosiek to jesteś już prawie gotowa :) a co ma Ci jeszcze z wyprawki jutro przyjść ? 😁

My z mężem już jak dojdzie do bliskości to do samego końca 😅 nie ma stosunków przerywanych

Soleil, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wanienka, kosmetyki dla małej, miska higieniczna i kosz na brudne ubrania. W sumie to zostawiłam gabarytowe rzeczy na koniec. 😁 Chyba mamy już wszystko, cieszy to niesamowicie. Teraz tylko stresik mam przed porodem. 🙃

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil tak pisałaś o tym ortodoncie i o lodach, ze będziesz je jeść 😊 a mi coraz bardziej dokucza cukrzyca ciążowa, tzn nie chodzi o cukry (chociaż wiadomo, ze raz są lepsze raz gorsze) ale chodzi mi o zachcianki ciążowe. Tak jak na początku ciąży odrzuciło mnie od słodyczy i wszystkiego co jest słodkie tak z dnia na dzień to bym mogła jeść i jeść te słodycze, a tu serce ściska, bo nie mogę spełnić sobie zachcianek ciążowych i lody tez bym zjadła, takie z bita śmietana, ale Śnieżka 😁 ta na mleko 😅

Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zbliżenia są raz na jakiś czas, ale oboje mamy słabe libido 😕 chociaż ostatni raz był prawie jak kiedyś 🥰 też nie czuje się atrakcyjnie z brzuchem.
    Vende przepiękne ubranka 😍
    Co do lodów to moje odkrycie ostatnie z biedry, lody słony karmel vege, no przepyszne 😏

Soleil lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja mam dokładnie to samo! A myślałam, że mi się wydaje. Teraz mam ostre ciągutki na słodkie, wcześniej mógłam się obejść a teraz nie dam rady 😅
    W moim sklepie są lody z dobrym Składem i słodzone erytrolem, może coś takiego by Ci się spisało 🤔 ewentualnie jakieś domowe :)
    ja kiedyś mocno kombinowałam z fit słodyczami, ale najczęściej robiłam pudding chia czekoladowy z owocami na górze albo krem czekoladowy z avokado, banana, kakao i minimalnej ilości miodu bo i tak było słodko, to mocno polecam jeśli te składniki są wam dozwolone ☺️

Pamiętacie jak kiedyś mroziło się serki danonki z patyczkiem? To też były pyszne lody 🤣

Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek ja dziś zamówiłam te nakładki do karmienia z Medela i dla siebie mam już wszystko, dosłownie wszystko. A dla malutkiej zamówiłam dziś prześcieradło do gondoli i czerwone kokardki (jedna do wózka, druga do łóżeczka, a trzecia do fotelika) może jestem przesadna, ale czerwona kokardka musi być! 😊 jutro mąż idzie na strych do tesciow szukać stelaża do baldachimu, o ile się nie zgubił 🤦🏼‍♀️ I jeszcze jutro zamowie falbanke maskująca na szczebelki i to będzie już chyba wszystko. Zostało mi prasowanie, pełna suszarka ubrań dla malutkiej, ale na szczęście to już ostatnie ubranka 😊

Zosiek lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój też nie lubi przerywać i mimo,że tydzień temu szyjka miała 46mm to ja się boję,że sperma wywoła skurcze. Właśnie na wywołanie porodu zaleca się seks,bo zawiera prostaglandyny,które właśnie mogą wywołać skurcze. I tego się boję po tych moich bólach podbrzusza ostatnio. Żadnych przeciwwskazań nie mieliśmy. No a co do cycków,to tak jak w 1 ciąży oprócz radości z większych cycków brzydził się mlekiem tak teraz coś mu odwaliło i jest tak najarany jak widzi,że zaczyna mi siara wyciekac, że najchętniej by się tylko tym bawił 😂

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa to już też jesteś prawie gotowa. 😁 Z czerwoną kokardką nie słyszałam, chyba przesądy mają różną popularność w zależności od rejonu. U mnie np. mama ciocie babcie opieprzają jak się coś na brzuchu pokazuje w ciąży.

Ja mam strasznie obolałe piersi, więc u mnie nie ma mowy na szaleństwa.😁 Rzeczywiście jak ktoś ma przeciwwskazania to przed porodem można poszaleć.🤣

5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Leksa to już też jesteś prawie gotowa. 😁 Z czerwoną kokardką nie słyszałam, chyba przesądy mają różną popularność w zależności od rejonu. U mnie np. mama ciocie babcie opieprzają jak się coś na brzuchu pokazuje w ciąży.

Ja mam strasznie obolałe piersi, więc u mnie nie ma mowy na szaleństwa.😁 Rzeczywiście jak ktoś ma przeciwwskazania to przed porodem można poszaleć.🤣
    To u mnie zawsze gadały,że jak się oparzy w ciąży i ze strachu chwyci się to miejsce to dziecko będzie miało w tym miejscu znamię. Jak ja się bałam jak piekłam ciasto w 7 miesiącu i oparzylam palec i odruchowo dotknęłam brzucha 😂 jak dostałam syna po porodzie to go rozebralam od razu i szukałam czy nic nie ma 😂

Leksa, Motyl12, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende-piękne te ubranka💝dla dziewczynek jest o wiele więcej do wyboru i są takie słodkie😊dla synka mam kilka fajnych, ale dla dziewczynek bardziej mi się podobają.
    Co do seksu to my ostatnio przed transferem i całą ciążę nic...już zapomniałam jak to jest🙈 moje libido jest zerowe więc może i lepiej że lekarz zakazał. Choć chciałabym raz spróbować zobaczyć jak to jest, bo w środku wszystko jest takie spulchnione i mogą być inne odczucia😁

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z seksu zrezygnowalismy bo moj M tak sie panicznie boi, od poczatku ciazy seks byl chyba 2 razy.. on juz czeka az urodze a ja z kolei juz widze moje checi na seks po połogu.. 🙈

Vende, Megsi, Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie też seksu zero już od dawna. Ciągle te infekcje były a poza tym tez jakos libido zerowe u mnie. Poprzytulać się jak najbardziej lubię i ogólnie bliskość z mężem ale sexy będą raczej dopiero po pologu jak dojdę do siebie🙂

Leksa ja tez ostatnio walczę z zachciankami na słodycze i zaczynam ta walkę przegrywac🙈 ostatnio nawet kupilismy z mężem w weekend 2 opakowania litrowych lodów i w 3 dni zjedlismy🙈ale cukier w normie😀 zauwazylam że mój organizm bardziej nie lubi ciężkiego jedzenia niż odrobiny slodyczy w ciągu dnia☺️

Soleil, Leksa, 5ylwian, Malinka2021 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka no nie powiem, ze się nie pokuszę na coś, bo tez się zdarza 🙈 ale to nie jest TO i nie w takich ilościach jakbym chciała i nie wszystko co bym chciała 😅

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wrócił ból bioder w nocy- no nie powiem zebym za tym tęskniła ;).

Halo Miissia, halo Ana.ta... Co sie dzieje? Czekamy na Was.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ