X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia najważniejsze, ze juz praktycznie ciąża donoszona. I nie stresuj się, bo to nie pomoże, a może tylko zaszkodzić

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Cześć Dziewczyny Wy tak o tym czopie dziś piszecie. A ja się właśnie boje już. Odszedł mi dziś na pewno był taki duży gesty i mleczny. Teraz tylko już czekać pozostało.

Kurcze aż wygoglowalam ten czop i jestem prawie pewna, że jeśli wypadnie podczas toalety to nawet nie zauważę 🙈 chyba że faktycznie będzie spory

Miissia właśnie u Ciebie co by się nie działo będzie ciąża donoszona ❤️ nam jeszcze trochę brakuje, byle do świąt nic nie wypadło 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego dostałam biegunki i skurcze są dość nieregularne ale bardziej bolące. Najlepiej jak odchodzą najpierw wody wtedy wiesz ze jedziesz do szpitala a tak to nie wiadomo.

Megsi, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja wczoraj trochę panikowałam, bo jak po googlowaniu zobaczyłam, że to czop i jeszcze do tego lekkie skurcze to nagle mnie strach obleciał, ale po chwili poprostu z mężem mieliśmy dyskusje, że no już nic nie zrobimy. Z tego co czytałam po odejściu czopa poród może zacząć się tego samego dnia, w ciągu tygodnia, albo normalnie w terminie, więc pozostaje mi czekać. Dzięki Bogu ty już masz prawie donoszona 😉

Ja niestety jestem dopiero 33 + 6 dzisiaj, ale jestem w szoku i podziwiam się, że tak spokojnie podchodzę do tego.

Soleil mi akurat na papierze po sikaniu został, ale też miałam wcześniej obawy, że nagle.mi wyleci do toalety i nie będę nawet wiedzieć 🤪

Wiadomo, że czop się może regenerować, ale nie wiem czy na takim etapie ciąży.
    Ja narazie nie panikuje i liczę, że dotrwam do maja mimo wszystko.

Pociesza mnie to, że jak czuje mojego bobaska to on już spory jest, mam nadzieję, że jak coś się zacznie wcześniej to sobie poradzi.

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Do tego dostałam biegunki i skurcze są dość nieregularne ale bardziej bolące. Najlepiej jak odchodzą najpierw wody wtedy wiesz ze jedziesz do szpitala a tak to nie wiadomo.

U mnie podobnie, ale biegunka jest moim świadomym wyborem, bo zjadłam coś co zawsze tak na mnie działa, ale nie mogłam sobie odmówić 🙈
    Co do skurczy to mnie łapią, ale nie przesadnie mocne, ani regularne.
    Najgorsze jest to klócie w szyjce co jakiś czas

• Vende Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia, trzymaj sie, jakby co to jedź do szpitala sprawdzić. Rozumiem, ze sie martwisz, ze jeszcze jest czas, ale będzie dobrze. Trzymam kciuki.

U mnie ostatnio jest baaardzo duzo śluzu, ale nie jest to takie zbite... Nie wiem. Ale staram sie tym nie przejmować poki co. Na szczescie nie mam bóli żadnych nowych. Slyszalam opowiesci jak taki czop odchodził po trochu przez kilka tygodni.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

Miissia mi się zaczął tak pierwszy poród. Nieregularne skurcze, biegunka i wymioty. Potem skurcze zrobiły się regularne

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia na szczęście jutro masz już ciążę donoszoną, więc nawet jeśli to początek porodu to nic się nie stanie :) oczywiście informuj nas na bieżąco :) trzymam kciuki,żeby wszystko było ok :)

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia powaznie zaczyna sie robic :) trzymam kciuki abys jeszcze pobyla w dwupaku przez chwile ale nawet jesli nie to ciaza donoszona ;)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia daj znać co u Ciebie? :) nawet w nocy odswiezalam stronę

Malinka2021 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy sprawdzałam czy Miissia coś napisała... Czekamy na informacje.

A jak reszta? W porzadku? Ja dzisiaj mialam bezsenną noc, ale bez większych bóli.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem w szpitalu. Czekam akurat na dr i jego decyzje

Asiulka87, Soleil, 5ylwian, Leksa, Kasjanna, Vende, Klara_1985, Misiaa, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki! Bedzie dobrze🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😁

Miissia dawaj znać, trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko ok😘

Ana.Ta odezwij się 😘

Megsi trzymam kciuki, żeby jeszcze troszkę wytrzymało 😘
    Jeśli chodzi o czop mi poród się zaczął jakoś tydzień po odejściu, ale u mnie raczej cały wtedy odszedł. Koleżankom i po 3/4 tygodniach czasem coś się zaczęło. Przeróżnie to jest.

U mnie też ciężka noc, tak mnie plecy bolą.🤦 jeszcze trochę...

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj do samej nocy sprawdzałam czy Miissia coś napisała.
    Trzymaj się kochana, będzie wszystko dobrze 😘

• Soleil Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Hej dziewczyny jestem w szpitalu. Czekam akurat na dr i jego decyzje

Mocne kciuki za Was 😍🐣❤️

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie było mnie jeden dzień a tu takie zwroty akcji.
    Miissia, trzymaj się!

U mnie nic się nie dzieje, dotrwałam do terminu :) jeszcze bym chciała byle do świąt i mogę rodzic :)

Leksa, 5ylwian, Zosiek, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia trzymaj się tam!
    U mnie dzisiaj póki co bez bólu, ani plecy ani podbrzusze. Dobrze by było jakby to znowu było od przeciążenia.jak w sobotę dobrze się czułam to scinalam wrzosy na ogrodzie i trochę się schylałam i kucałam. Kurde boję się każdego ruchu,żeby znowu nie zaczęło coś pobolewać. Jeszcze 25 dni uwazania...

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissiaz trzymamy kciuki caly czas, daj znac jak będziesz w stanie :)

U mnie dzisiaj Mała chyba odsypia. Tak leniwie kopie, ze momentami sie denerwuje. Za to w nocy byla super aktywna...

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, u mnie tak było wczoraj. Koło południa zaczelam się na serio martwić. Szturcham, puszczam muzykę, jem słodkie i nic. Za to po południu wrócił mój syn bo go nie było na noc, jak narobił w domu zamieszania tak mała od razu się obudziła i zaczęła tańczyć w brzuchu :)
    Smialismy się że się za bratem stęskniła :)

Vende, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ