Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka ale duży już maluszek, najważniejsze, ze zdrowie rośnie 🥰 zastanawiam się ile moja gwiazda wazy 😅 pewnie na tej wizycie w czwartek się nie dowiem, wiec pozostaje mi czekać do kolejnej do 4 maja
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja tez bym chciała jak najszybciej wychodzić z Małą na spacery. Mieszkam przy samym parku, wiec pewnie od tego zacznę, w razie jakiejs dramy wrócę w chwilę do domu. Najwyzej bede robić kółka
. Ale myślę, ze przysłonić sie pieluszka czy koszula przy karmieniu na pewno sie da.
Misiaa, rozumiem Twoje obawy... Ale wszystkie wiemy, ze dla maluszka najlepiej jak jednak jeszcze troszkę posiedzi.. Ty teraz wizytujesz w czwartek?
Malinka, super! Mysle, ze mozesz sie spodziewać takiego sporego dzieciaczka na pewnonponad 3.5kg jak nic wczesniej nie ruszy.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Malinka2021 wrote:Po wizycie 🙂 mój Okruszek waży aż 2882g, a tu jeszcze miesiąc do TP 🤯
Miednica zmierzona, warunki odpowiednie są do SN 😊
Szyjka ponoć jeszcze długa.
GBS pobrany, czekam na wyniki.24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Vende tak, wizytuję teraz w czwartek..sprawdzimy przepływy, obawiam się bo 2 tyg temu odstawiłam tabletki, które mi te przepływy wspomagały..ciekawi mnie co mi teraz wyjdzie... no i mam nadzieje że Bartuś ma już chociaż te 1900g
Zosiek lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
No mam nadzieję, że jednak ten pomiar jest zawyżony, przeraziłam się dzisiaj troche. Przed porodem ważyłam 52 kg, bioder nie mam szerokich. Na prenatalnych I trymestru dr mówił, że zapowiada się kruszynka. A teraz..😆 chociaż oboje z mężem wazylismy okolo 3500 g, więc możliwe że i synek mały nie będzie. Oby tylko wszystko dobrze było 🥰
Leksa lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Nadrobiłam 💛 jejku przepraszam was, że milczałam. Tak zajęłam się porządkowaniem/ układniem, że dnia było za mało. W weekend pierwsza parapetówka- dobrze, że mąż i sprząta i gotuje to ogarnęliśmy.
Ale właśnie od niedzieli mam to co Wy! Obawy że urodzę wcześniej .. nogi opuchnięte, chwilowe bóle miesiączkowe, lekkie skurcze, mała tak się tłucze że ja nie wiem co będzie dalej... mega duże parcia na pęcherz.. muszę max do jutra spakować torbę... wyprać co trzeba, bo może okazać się że czasu nie ma 😬
A takim tempem to mogę sobie tylko pomóc 🤦♀️
Jutro jadę na badania- jakieś kolejne wątrobowe, wizytuje też po świętach 20-go.
Gratuluje wizyt. Łączę się z każdą mamą która zostanie nią po raz pierwszy 💛 też mam przemyślenia że to taki „nasz” ostatni wspólny czas we dwoje 💛 Także delektuje się tym Naszym czasem... pomiędzy zabieganiem i porządkowaniem kolejnych kartonów 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 21:17
Soleil, 5ylwian, Leksa, Megsi, Malinka2021, Provitamina, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Malinka dzięki za link do filmiku 💛
Dziewczyny mam kilka pytań do listy wyprawkowej... boje się że zacznie się szybciej- jeśli wierzyć intuicji 🙈
- czy podpaski poporodowe to takie zwykle maxi czy jeszcze inne 😬
- bierzecie specjalne biustonosze do karmienia? Ja nie mam ani jednego 🤔
- lanolina do pilęgnacji brodawek konieczna? Czy może polecacie coś innego ?
- ile paczek mokrych chusteczek, czy pampersów pakujecie ?...Malinka2021 lubi tę wiadomość
Ana.Ta wrote:Nadrobiłam 💛 jejku przepraszam was, że milczałam. Tak zajęłam się porządkowaniem/ układniem, że dnia było za mało. W weekend pierwsza parapetówka- dobrze, że mąż i sprząta i gotuje to ogarnęliśmy.
Ale właśnie od niedzieli mam to co Wy! Obawy że urodzę wcześniej .. nogi opuchnięte, chwilowe bóle miesiączkowe, lekkie skurcze, mała tak się tłucze że ja nie wiem co będzie dalej... mega duże parcia na pęcherz.. muszę max do jutra spakować torbę... wyprać co trzeba, bo może okazać się że czasu nie ma 😬
A takim tempem to mogę sobie tylko pomóc 🤦♀️
Jutro jadę na badania- jakieś kolejne wątrobowe, wizytuje też po świętach 20-go.
Gratuluje wizyt. Łączę się z każdą mamą która zostanie nią po raz pierwszy 💛 też mam przemyślenia że to taki „nasz” ostatni wspólny czas we dwoje 💛 Także delektuje się tym Naszym czasem... pomiędzy zabieganiem i porządkowaniem kolejnych kartonów 😂I dobrze,że to przeprowadzka była powodem A nie jakieś komplikacje
jeszcze niech tylko Miissia napiszę,że jest ok i człowiek będzie spokojniejszy
Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ana.Ta wrote:Malinka dzięki za link do filmiku 💛
Dziewczyny mam kilka pytań do listy wyprawkowej... boje się że zacznie się szybciej- jeśli wierzyć intuicji 🙈
- ile paczek mokrych chusteczek, czy pampersów pakujecie ?...
Ana.Ta, witamy ponownie
Podpaski porodowe to są takie większe niż maxi, i też te maxi mogą być różne (powinny nie być z taką siateczka), ja biorę 1 paczkę poporodowych i 1 maxi na wszelki wypadek.
Biustonosz do karmienia biorę, jakis dobrze mieć żebyś miała do czego włożyć wkładki laktacyjne jeśli będzie potrzeba.
Ja nic nie używałam do brodawek więc nie biorę, jak będzie jakiś kłopot to się dokupi. U nas w szpitalu są już odwiedziny.
Biorę jedna paczkę pampersów (42 sztuki) i jedna chusteczek.Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.Ta ja mam spakowane 1 paczkę podpasek maxi, 1 poporodowych i 1 klasycznych bo pamietam że nie krwawilam jakos mocno po poprzedniej cc... stanik do karmienia biorę 1 bo nie wyobrażam sobie aby mi mleko leciało na koszulę i dużo wygodniej wyjmuje się cycucha:) lanolinę na brodawki też mam, mi poprzednio bardzo pomogła,bo laktator pocharatał mi piersi i bolało jak cholera..a podpasek biorę 2x0 i 1x1, chusteczek 1 paczka.. w razie czego u mnie w szpitalu też są już odwiedziny to mąż dokupi jak zbraknie
Ana.Ta lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ana.Ta uff 😄 dobrze, że wróciłaś 😊
Podpaski poporodowe dostaniesz w aptece, są naprawdę spore.
Biustonosz do karmienia biorę.
Do brodawek spakowałam lanoline.
Wzięłam 1 paczke mokrych chusteczek i 40 pampersów. Chociaż nie wiem czy nie przesadziłam z pampersami 😆
No i mój szpital zapewnia ubranka, ale pieluch już nie, więc spakowałam 5 tetrowych 🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U mnie w szpitala zalecają 4 opakowania podpasek bella mama. Masakra. Ile to miejsca zajmuje w walizce. Ostatecznie biorę 3 paczki (w każdej po 10 podpasek).
Biustonosze do karmienia biorę dwa i jedna paczkę mokrych chusteczek dla dziecka.
Spakowalyście się do jednej torby/walizki?
Ja planuje zabrać dwie walizki typu kabinówka, jednak czy się zmieszczę to się okaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 22:24
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Ana.Ta wrote:Malinka dzięki za link do filmiku 💛
- ile paczek mokrych chusteczek, czy pampersów pakujecie ?...
Odnalazła się zguba😅 ale nam stresa narobilas🙈
Podpaski poporodowe tez kupilam takie wieksze specjalne i nawet jedno opakowanie maxi na noc ( zebym się bardziej komfortowo czula i nie stresowala ze pobrudzę prześcieradło a różnie moze być z tym krwawieniem)
Biustonosze do karmienia biore 2 bo i tyle tylko ich mam😆 w ogóle kupilam jednak ściskające mnie w pasie ale dokupiłam na allegro takie zapięcia które wydłużyły mi pasek i jest teraz super ( chociaz te zapięcie nie są tak idealnie dobrane ale trudno)
Co do maści to ja kupiłam z ziaji taka tania masc na brodawki ale opinie ma dobre🙂będzie w razie w a jak będzie wiekszy problem i to nie będzie działać to dokupię jakaś lepszą 🙂
Do szpitala biore 1 opakowanie chusteczek i opakowanie pampersów 24 szt. Moj szpital w sumie nie wymaga pampersów , piszą że można mieć ale nie trzeba ale wezme to 1 opakowanie🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Provitamina ja sie spakowalam do 1 walizki.. po prawej stronie rzeczy małego po lewej moje :p
Provitamina lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ana.Ta cieszę się, że wszystko ok 😘
Biorę 2 paczki podpasek poporodowych Canpol, tyle mi poszło po poprzednim porodzie, ale ja byłam 5 dni. Chusteczek mokrych jedna paczka spokojnie wystarczy.
Do sutków polecam maltan, ale trzeba go zmywać przed karmieniem. Ja miałam strasznie poranione i lanolina nie dawała rady. Różnie to jest.🙃
Stanik do karmienia przyda się, spokojnie wystarczy 1 w szpitalu. 😉
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Walizka ta duża?
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Dziękuję za podpowiedzi - jutro po badaniach dokupię braki i się spakuję, bo to nie żarty 😬 kompletnie straciłam poczucie czasu . Ma być ładna pogoda to też pranie mi wyschnie
Ja myślałam żeby zabrać właśnie taka kabinową walizkę na kółkach ai 1 małą do ręki tak jakby na salę porodową 🤔 tylko nie wiem za bardzo jak to jeszcze rozdzielić 🙈
Muszę jutro zobaczyć to łóżeczko ile mam cm od góry, bo kurcze wydaje się naprawdę za wysoko. Obym nie zapomniała, bo u mnie ostatnio kiepsko z pamięcią 😬
W tamtym tyg kupiliśmy wózek bebetto holland 3 w 1 wydaje się naprawdę spoko. Tylko nie miałam czasu się bardziej z nim „zapoznać”. Pytanie - jak będziecie zapinać foteliki w aucie? Kupujecie adaptery?
Ps. Wzrosła mi płaczliwość. Mega się wzruszam. 😂
Ps. Mąż się przestraszył moim stękaniem, powiedział dziś „Oliwka My tu tak na Ciebie czekamy, ale posiedź jeszcze chwile w brzuszku” 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 23:17
Soleil, Zosiek, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
Ja biorę 1 walizkę, ale za radą którejś z was wypakowalam pieluszki i powiesiłam na rączce, zaoszczędziło sporo miejsca.
Co do fotelika to ja mam osobno od wózka, na razie adaptera nie kupuje, wcześniej jeździłam wszędzie z wozkiem i się nie przydał, mma spory bagażnik.
Provitamina, 4 opakowania?? Szaleństwo... Ja też po poprzednim porodzie niewiele krwawiłam. Byłam w szpitalu 5 dni i pamiętam że prosiłam kogos o przywiezienie zwykłych podpasek na te ostatnie dni bo miałam dość. W tych dużych człowiek się czuje jak w pieluchach...
Wiadomo że to różnie bywa, ale 40 sztuk to całkiem sporo...
Zastanawiam się też czemu polecają bella. U mnie też te sugerują i takie miałam poprzednio. Są beznadziejne i opinie na necie mają słabiutkie.Malinka2021, Provitamina lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka