Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze odnośnie skierowania, na SN to raczej nie trzeba, natomiast rozmawiałam dzis z dziewczyną z podobnym problemem jak któraś z was opisywała, że lekarz nie chciał dać skierowania na cc i ma czekać na akcje porodowa a później zdecydują. U nas w szpitalu po prostu zgłosiła się do lekarza który tu pracuje i dostała skierowanie i wyznaczyli jej datę. Także chyba to kwestia szpitala / lekarza.
Merci92, Malinka2021, Leksa, Megsi, 5ylwian lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.ta, 5ylwian, super ze na wizytach wszystko ok! Dzieciaki juz duze!
Co do mojego ciśnienia, super ze rozbijam bank. Chciałabym zauwazyc ze ja codziennie pije chociaz jedna czarna herbate i jedna kawe, więc nie wiem co by było gdybym tego nie robiła
. Serio, jakbyście zobaczyly moja tabelke to ciagle mam takie ciśnienia. Tylko u lekarza wyższe xD.
Soleil, ja mam ekspres, w ogole to uwielbiam kawe z ekspresu i inna juz mi nie smakuje. Natomiast my mamy duzy ekspres, wiec ciężko mi bedzie cos polecić. My mamy akurat Simensa, EQ6 plus, ja jestem bardzo zadowolona z niego. Ale w pracy mialam Krupsa, tez spoko, a rodzice maja de longhi i tez sa zadowoleni. Jedyne co to jesli pijecie kawe z mlekiem to polecam te co maja rurkę a nie oddzielny pojemnik, bo w tych pojemnikach szybciej sie mleko psuje zauważyłam. Na kawiarni w ogole mieliśmy astorie, ekstra ekspres ale to juz wiadomo ze nie na domowe warunki
.
Ktos pytał o kawę - ja bardzo lubie Kimbo, a ostatnio nawet mi smakowala Costa, widze ze sie pojawia w wielu sklepach juz
Malinka, ja dzisisj poszlam na henne brwi, bo wygladalam juz okropnie. Ale juz te 20 minut na leżance bylo dla mnie trudne. Natomiast na pewno super sprawa te rzesy przy malym dziecku, nie musisz sie malowac
Soleil, Zosiek, 5ylwian, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych wizyt na brwi i rzęsy 🙂
Ja juz bym nie była w stanie🙈
Tak naprawdę to już od kilku miesiecy jak leżę to tylko na lewym boku bo jak się kładę na plecach to po prostu oddychać jakoś mi trudniej i mnie slabi😏
Wiec niestety ale do porodu będę szla w 100% naturalna😆
-
Ja jutro też ide się trochę rozpieścić na brwi i paznokcie na stópkach. Nie dam rady sama już ogarnąć a do brwi też jestem coraz mniej odważna więc raz na pół roku chociaż troche je wyrównać 😜
Leksa ten siemens był w moim top 5tylko jego gabaryty właśnie..
Już przejrzałam internety i chyba skuszę się na ten DELONGHI Dedica. W sumie nic więcej mi nie trzeba a i capuccino ogarniew razie ziarenek mam mlynek bosch, ale juz dzięki Wam nie zastanawiałabym się jaką kawę kupić 😀 cieszę się że podpytałam 😊 taka kawa przy noworodziu będzie przyjemnością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 19:04
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Dopięłam moja walizkę do szpitala 😅 z trudem, ale się udało 😂 jeszcze tylko jutro kupie butelkę filtrująca i tam ja dorzucę, a tak to mam już dla siebie naprawdę wszystko. Włącznie z laktatorem, ładowarka do laktatora i ładowarka do tel 😅
Pozostaje mi jeszcze spakować druga walizkę dla malutkiej 💜Soleil, Zosiek, Vende, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny super, że na wizytach dobrze wszystko. Wagi dzieci tez extra.
Ana.ta u mnie nie ma skierowań do szpitala, ale też mi mówili, że 2 dni po terminie mam już przyjechać jak nic się nie będzie działo do tego czasu. Ja czuje, że mały wyjdzie wcześniej, bo klocia w szyjce mam mocne już mnie tam napiera.
Z ekspresem nie pomogę, bo nie pije kawy i nigdy nie piłam. Nadrabiam cola i herbata, pewnie też mam parcie na to takie, bo ciśnienie niskie.
W ogóle właśnie ja mam ciśnienie zazwyczaj 105/70, a ostatnio 127/85 ciągle. Praktycznie idealne, ale dla mnie już to podchodzi pod wysokie, bo tak dziwnie nagle w kilka dni się zmieniło, ale jednocześnie takie nie do panikowania to ciśnienie jest.
Co do brzucha, ja naprawdę nie wiem co i jak.
Brzuch mam twardy cala noc i to jak skala naprawdę, aż ciężko się podnieść, przekręcić i ogólnie spać. Rano wstaję to po godzinie robi się lepiej, ale później znowu twardy.
W szpitalu mówią, że to normalne.
Dla mnie też wcześniej było, bo zawsze ten brzuch twardy był, od połowy ciąży, ale teraz zrobiło się to bardzo uciążliwe5ylwian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
5ylwian ale już duży chłopczyk 🥰 super, że wszystko ok🙂
Kimbo też nam smakuje 😁 kiedyś kupiliśmy Santos brasil w czarnej puszce w Auchanie, też bardzo smaczna była. 😉
Uwielbiam ten zapach jak kawa się robi. 🥰
Soleil z mojego ekspresu cieszyłam się jak dziecko. 🤦🤣
Zazdroszczę wam tych kosmetyczek, też nie mam siły już się nigdzie ruszyć.🙃
Ja jutro mam wizytę 🤦 pewnie nic nowego nie usłyszę bo Mania jest ciągle wysoko. Ciekawa jestem czy dobiła już 3kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 19:22
Leksa, 5ylwian lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualny
-
Kurcze, dziewczyny, pojdziecie Rodzic jak damy, aż mi wstyd... Ja nawet dziś rzęs nie pomalowałam na wizytę w szpitalu, bo stwierdziłam - a może mnie zatrzymają, to jak ja makijaż zmyje. Akurat tego moja walizka nie zawiera
Ale zrobiłam sobie odrosty przed świętami, chociaż trochę bardziej jak człowiek wyglądam, a nie babciaSoleil, Asiulka87, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Ja bym chciała jeszcze te paznokcie ogarnąć, ale chyba jednak sobie daruje i zostawie tylko odżywkę tak jak to mam od kilku tygodni
. Podobno przy cc ważne moze byc kolor paznokci - zeby byla widoczna plytka. Na brwiach bylam dzis a ostatnio na początku ciąży
. Ale cieszę sie ze poszlam, bo nawet bez makijazu bede wyglądać trochę wyraźniej
.
Kasjanna ja moze przesadzam ale trochę maluje sie codziennie. Moja waga i cialo i rozstępy tak mnie przytłaczają ze chociaz ta twarz staram się doprowadzić do jakiegos stanu. Po prostu lepiej sie z tym czuje.
Zosiek, ciekawe co Ci powiedzą jutroTy tez juz tak blisko terminu.
Megsi u mnie brzuch ciagle twardy. Tylko wlasnie rano po nocy jest trochę lepiej.Zosiek, Soleil, Kasjanna, Asiulka87 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna wrote:A jeszcze odnośnie skierowania, na SN to raczej nie trzeba, natomiast rozmawiałam dzis z dziewczyną z podobnym problemem jak któraś z was opisywała, że lekarz nie chciał dać skierowania na cc i ma czekać na akcje porodowa a później zdecydują. U nas w szpitalu po prostu zgłosiła się do lekarza który tu pracuje i dostała skierowanie i wyznaczyli jej datę. Także chyba to kwestia szpitala / lekarza.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian dziwna ta Twoja lekarka. Tak samo z tymi zastrzykami z heparyny, pamietam, ze pisałaś, ze masz je na 100 procent od jakiegos czasu.
Ja cały czas miałam je za 0zl, brałam je do równego 34+0 i mimo ze dziwnie mi, ze ich nie biorę to ufam mojej pani dr i wie co robi, ze kazała mi je odstawic. Mam nadzieje, ze nie wpłynie to negatywnie na malutka. A co do skierowania do cc ja mam od psychiatry zaświadczenie i mam napisane, ze wskazane rozwiązanie ciąży przez cc i mam bez problemu wyznaczony termin cięcia. Nie wiem może zależy to od podejścia lekarza, ale pierwszy raz słyszę o takim przypadku jak Twój. I szczerze Ci współczuje, bo nerwy co do tego tematu nie są Ci potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 20:01
5ylwian, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
5ylwian a inny szpital nie wchodzi w grę? Może gdzieś niedaleko byłby bardziej przychylny. Albo inny lekarz z Twojego szpitala, jakaś ta baba uparta -.-
Koleżanka z pracy ma teściową lekarkę i załatwiła jej cesarkę planowaną, bo bardzo chciała, a nawet wskazań nie miała żadnych. Eh wszędzie trzeba mieć kontakty 😟
Tak sobie pomyślałam z tymi rzęsami, że jakoś mnie podbudują, a chodziły za mną już dłuuugo. Pewnie na jednym razie się skończy, bo jak Wojtek się urodzi to nie będę miała jak pójść na uzupełnienie. Ale oby wytrwały do porodu 😄Leksa, 5ylwian lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
5ylwian może rzeczywiście warto przemyśleć inny szpital. W moim normalnie umawiają na cc i to z różnych powodów.
Jak to jest z tą kwalifikacją wagi dziecka do cc, biorą pod uwagę wagę z USG u lekarza prowadzącego czy robią usg przed porodem? Przecież dziecko może np. w 2 tygodnie przybrać zwłaszcza jak ciąża przenoszona.
Moja przyjaciółka rodziła naturalnie ponad 4 kg smoka ale to kilka lat temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 20:14
5ylwian lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Megsi wrote:
Co do brzucha, ja naprawdę nie wiem co i jak.
Brzuch mam twardy cala noc i to jak skala naprawdę, aż ciężko się podnieść, przekręcić i ogólnie spać. Rano wstaję to po godzinie robi się lepiej, ale później znowu twardy.
W szpitalu mówią, że to normalne.
Dla mnie też wcześniej było, bo zawsze ten brzuch twardy był, od połowy ciąży, ale teraz zrobiło się to bardzo uciążliwe
Mam identycznie 🥴
-
Mi w czasie porodu robili usg, ale ze względu na kolor wód płodowych. Myślę że jak jest podejrzenie że dziecko może być duże to też robią. Tylko na tym moim usg pisze ze margines błędu to pół kg, także rozstrzał bardzo duży, bo 3.5 wyobrażam sobie urodzić, 4 już nie bardzo.
Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
Zosiek wrote:5ylwian może rzeczywiście warto przemyśleć inny szpital. W moim normalnie umawiają na cc i to z różnych powodów.
Jak to jest z tą kwalifikacją wagi dziecka do cc, biorą pod uwagę wagę z USG u lekarza prowadzącego czy robią usg przed porodem? Przecież dziecko może np. w 2 tygodnie przybrać zwłaszcza jak ciąża przenoszona.
Moja przyjaciółka rodziła naturalnie ponad 4 kg smoka ale to kilka lat temu.Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyA moja lekarka jest taka procesarkowa, że nawet nie było tematu porodu naturalnego, skoro jestem już po jednej cesarce. Nawet wolałabym, żeby zachęcała do SN, po prostu ustaliła termin i tyle.
Widzę, że wszystkie się upiększamy przed porodemja brwi mam z głowy, bo na wakacjach zrobiłam makijaż permanentny. W piątek idę do fryzjera zafarbować i podciąć wlosy, bo potem nie wiem kiedy znajdę czAs na dłuższą wizytę.
Ana.Ta, Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość