X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi facetami przy porodzie macie racje🙂
    Nie każdy jakos bardzo kobiecie pomoze w trakcie ale przynajmniej zawsze mogą mieć oko na to co się dzieje wokół ☺️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj Misiaa znac jak dzisiaj po tym lepszym usg :)
    5ylwian, na Twoja wizyte tez czekamy :)
    I chyba ktos jeszcze wizytuje?
    Ja tez sie obawiam komplikacji przy SN, ale boje sie tez komplikacji po cesarce. Tak zle, tak niedobrze :). Ale jakos te dzieci muszą wyjść.
    U mnie po nocy wszystkie bóle przeszly, pewnie to czasowe ale zawsze cos. :)

Soleil, 5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda niestety nie ma ani lepszej ani gorszej metody porodu, która by nie wiązała ze sobą komplikacji. Na szczęście ja w swojej rodzinie i wśród znajomych nigdy nie słyszałam żeby przez źle odebrany poród dzieciątko było chore więc trzymam się tej pozytywnej myśli i wierzę że niebezpiecznych komplikacji jest naprawdę mały odsetek ☺

Martwi mnie tylko to że większość z was ma jakieś bóle przepowiadajace a ja mimo że dwa tygodnie i 3 dni mam do porodu to mnie nic nie boli. Raz tylko miałam jakiś ból troszkę okresowy z dwa tygodnie temu i to chyba tylko Laura się wiercila. No nie wiem czy mam się cieszyć czy nie. 🤷‍♀️

Dzisiaj rano miałam taki przebłysk myśli z mojego dawnego życia i tak sobie pomyślałam że już bym chciala byc po porodzie i takie "normalne" życie wieść. Zająć się dzieciątkiem. Zadbać bardziej o siebie. Zacząć ćwiczyć jak kiedyś. A nie czuć się jak wieloryb i trochę jak emerytka.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 08:52

Asiulka87, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ostatnio marudziłam mezowi, ze boje się cc i boje się rodzic SN. Na podsumowanie naszej rozmowy dodałam, ze szkoda, ze nie ma trzeciej nieinwazyjnej opcji porodu 😆 ;)

Merci92 a może masz te skurcze przepowiadające tylko ich po prostu nie rozpoznajesz? Nie przejmuj sie tym :) maluszek jak będzie gotowy to wyjdzie na świat. Super, ze masz tak blisko juz do terminu 🥰

5ylwian i Ana.Ta czekamy na wieści z wizyt 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 09:02

Merci92, 5ylwian, Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Daj Misiaa znac jak dzisiaj po tym lepszym usg :)
    5ylwian, na Twoja wizyte tez czekamy :)
    I chyba ktos jeszcze wizytuje?
    Ja tez sie obawiam komplikacji przy SN, ale boje sie tez komplikacji po cesarce. Tak zle, tak niedobrze :). Ale jakos te dzieci muszą wyjść.
    U mnie po nocy wszystkie bóle przeszly, pewnie to czasowe ale zawsze cos. :)
    Wizyta na 15, na pewno dam znać :) całą noc tak mnie bolało krocze czy spojenie,że.ciezko mi się bylo nawet obracać w łóżku. Ciekawe co mi powie

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, ja tez mam te bóle spojenia... Nie wiem czy to dlatego ze dziecko jest niżej? Zobaczymy co Tobie powie, u mnie byloby to możliwe bo szyjka juz od jakiegos czasu 2.4cm. A w nocy podkladasz sobie poduszki? Ja ostatnie noce biore sie na sposób i spie z duza poduszka między kolanami i łydkami, a druga podkladam za plecy zeby sie moc 'oprzeć'. Mam poduszkę ciążowa ale z niej nie umiem sie tak szybko wydostać, a ze wstaje w nocy co godzine to byla problematyczna... Po takiej nocy czuje sie w miare dobrze. Trzymam kciuki za wizyte :)

Co do znieczulenia przy cc, moja mama uświadomiła mi ze juz raz takie znieczulanie mialalam i rzeczywiście, jak mialam 16 lat przechodziłam operacje kolana właśnie w takim znieczuleniu. Nie bylo az tak źle, chociaż jak sobie przypomne zakladanie i ściąganie tego wenflonu z kregoslupa to mam ciarki, bo pamietal ze robilo mi sie slabo. Ale nic nie bolało ;). Nie pamiętam tez zeby jakos bolal mnie po kregoslup ale to pewnie zalezy jak sie wbiją.

Ana.ta, widze ze i Ty wizytujesz, trzymamy kciuki i czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 10:13

5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    5ylwian, ja tez mam te bóle spojenia... Nie wiem czy to dlatego ze dziecko jest niżej? Zobaczymy co Tobie powie, u mnie byloby to możliwe bo szyjka juz od jakiegos czasu 2.4cm. A w nocy podkladasz sobie poduszki? Ja ostatnie noce biore sie na sposób i spie z duza poduszka między kolanami i łydkami, a druga podkladam za plecy zeby sie moc 'oprzeć'. Mam poduszkę ciążowa ale z niej nie umiem sie tak szybko wydostać, a ze wstaje w nocy co godzine to byla problematyczna... Po takiej nocy czuje sie w miare dobrze. Trzymam kciuki za wizyte :)

Co do znieczulenia przy cc, moja mama uświadomiła mi ze juz raz takie znieczulanie mialalam i rzeczywiście, jak mialam 16 lat przechodziłam operacje kolana właśnie w takim znieczuleniu. Nie bylo az tak źle, chociaż jak sobie przypomne zakladanie i ściąganie tego wenflonu z kregoslupa to mam ciarki, bo pamietal ze robilo mi sie slabo. Ale nic nie bolało ;). Nie pamiętam tez zeby jakos bolal mnie po kregoslup ale to pewnie zalezy jak sie wbiją.

Ana.ta, widze ze i Ty wizytujesz, trzymamy kciuki i czekamy :)
    No właśnie ja mam to samo, mam ciazowego rogala,Ale wstaje często siku,więc wolę poduszkę między nogami. Moja szyjka ostatnio miała 46mm, ciekawe jak dzisiaj,chociaż czuję,że będzie dużo mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 12:11

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że Nasze rozwiązania będą sprawne, tymabardziej że większość z Nas czuje że to tuż, tuż 🙈

No zobczymy co mi dzisiaj powie na wizycie apropo szyjki, czy właśnie różnych bóli 🤦‍♀️ Ja w nocy nawet śpię, ale mam straszne napady parcia na pęcherz i właśnie coraz częstsze bóle okresowe... Może to wszystko tak bo dzieci mają już mało miejsa. Ja cZasem czuje jak mała chce wyjść bokiem tak mnie tam tłucze 😂 jakoś dziwnie musi się już układać😬

Macie może biustonosze z Rossmana? Nie wiem czy właśnie na nie się zdeydować a tylko mi ich brakuje 🤔

Ps. Ja wizytuje dopiero o 16.30 - dam znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 12:11

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta, ja mam z rossmana i lepiej mi sie sprawdza niz z H&M, lepiej trzyma biust. Ja polecam, cena tez jest ok- ostatnio byla promocja, nie wiem jak teraz.
    Czekamy na informacje :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zasnę bez poduszki pod brzuchem. Jka nie podłoże to mam wrażenie że on nie ma podparcia i tak wisi. I boli.

Byłam dziś na KTG w szpitalu i miałam też badanie takie ręczne, ale bardzo delikatne. Lekarka powiedziała że szyjka w zaniku. Jutro jeszcze idę do mojej ginekolog, to pewnie wymierzy na usg.

Wczoraj miałam okropne bóle na wysokości łopatek. Podobno to od przepony. Miałam iść na masaż, ale na szczęście przeszło...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjannaz no to może juz niedlugo, skoro szyjka sie obniża :). Dobrze ze jutro wizyta, będziesz cos wiecej wiedziala :). Ja pod brzuch podkladam kawalek kołdry i tez mi jest wtedy wygodniej.

Ja dzisiaj cisnienie 89/49. Chyba trzeba męża po nocy obudzić żeby mi podniósł haha ;). A tak szczerze, to o ile wysokie cisnienie jest niebezpieczne, tak niskie chyba nie ma takiego znaczenia?

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja kupiłam z Allegro dwa
    https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-pelny-do-karmienia-11996512073

A drugi bardzo podobny i podobaja mi się, bo ładnie leżą i trzymają biust.

Vende ja tez jestem niskociśnieniowcem, ale Twoje ciśnienie jest wybitnie niskie 😅 nie wiem czy ma to jakies znaczenie, ale w moim przypadku niskie ciśnienie jest nawet wskazane, gdyby było w okolicach 120 na ileś tam to już za wysokie, bo przy mojej aorcie to bardo niebezpiecznie, bo by się bardziej poszerzała.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to może poród nadchodzi wielkimi krokami już 🥰

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka tak zasugerowała, że do maja nie doczekam, ale mówi że gwarancji nie daje ;)
    Mi w szpitalu mierzyli ciśnienie, 90/60 i tak w ciąży miewam, nic nie mówili że za niskie. Ty masz Vende niższe ale to chyba nic złego, pewnie po prostu możesz być bardziej "śnięta". Może jakaś mała kawa pomoże jeśli pijasz?

Zosiek lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende za niskie cisnienie na nic nie wplywa ewentualnie na Twoje samopoczucie takze sie nie martw:)
    Co do znieczulenia to jak mialam poprzednia cc to w ogole nic nie czulam jak sie wkluwali ani nic...nie bolala mnie tez glowa ani kregoslup pozniej ale to tez podobno zalezy od utrzymania glowy na podyszce bo jak sie czlowiek zapomni i podnienie to boli jak diabli...ja lezalam sztywno jak kloda i boli nie bylo wcale :)
    Maly ma na usg 2179g,31 percentyl takze wszystko prawidlowo:) cisnienie sie unormowalo takze czekam dalej

Merci92, Leksa, Ana.Ta, Vende, Zosiek, Malinka2021, Soleil, Motyl12, Klara_1985, 5ylwian lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa Super, że u Ciebie i maluszka wszystko jest ok ☺

Kasjanna Trzymam kciuki za skrócenie szyjki i rozwarcie prawidłowe ☺ Skoro na 01.05 masz termin to rzeczywiście może nawet ciut przed terminem urodzisz ale tego nikt nie jest wstanie obliczyć ☺ Tak to już jest z tymi naturalnymi porodami ☺ Mi to się szyjka też trochę skróciła tydzień temu jak bylam na badaniu ale nie miałam jeszcze rozwarcia i powiem wam ze byłam zdziwiona bo to tak bez boleśnie u mnie się zrobiło 🙂

Leksa Może masz rację z ruchami na początku ciąży też tak miałam że nie mogłam ich określić a były 😄 Normalnie myślałam że to jelita mi bulgoczą 😀 Podejrzewam że u mnie znienacka wody mi odejdą razem z czopem i wtedy będę wiedzieć że poród się zaczyna bo przeocze skurcze 😃 Mąż od poniedziałku bierze urlop to razem będziemy wyczekiwać porodu 🙃

Jeszcze przed porodem chcemy pojechać samochodem do szpitala i określić czas jazdy i gdzie trzeba iść jak się poród zacznie. To w sumie dobry jest pomysł żeby się nie stresować w trakcie takimi rzeczami ☺

Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • ola1 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie sportowcy maja duzo nizsze cisnienie i tętno. Za niskie też nie moze byc, bo czlowiek jest wtedy ciagle senny i zmęczony no i organizm jest niedokrwiony.

ubranka dla niemowląt
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, tak, juz kawka wjechała i troszkę sie podniosło, w sumie lepiej sie czuje bo trochę fakrycznie słaba byłam.
    Misiaa super! :) bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. Teraz zobaczysz jak dalej. Obys miala spokojne dwa tygodnie :).
    Merci pomysl z przetrenowaniem drogi do szpitala super. :)

Merci92 lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😁
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty 😘

Kasjanna w sumie już za chwilę 39 tydzień i wszystko się przygotowuje do porodu. Pewnie stresik jest bo jak się usłyszy od lekarza to bardziej takie realne jest.😁

Vende u mnie też takie niskie ciśnienie i lekarka ciągle mówi że takie ok, gorzej jakby było wysokie. 😁 Ostatnio miałam wyższe - 110/60 i dziwnie się czułam 🤣

Merci zazdroszczę urlopu męża, mój ciśnie z pracami różnymi, żeby jak najwięcej zrobić do porodu, bo później na jakiś czas musi odpuścić. 🙃 z tą trasą to jest dobry pomysł 🙂

Misiaa super że z małym wszystko ok, trzymaj się tam 😘

Ja leżę kolejny dzień, żebra mnie bolą okropnie, niech ten łobuziak się obniży... U mnie poduszka ciążowa sprawdza się dalej super, ale ja w nocy nie wstaje do WC tylko dopiero nad ranem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 14:26

Merci92, Vende, Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wszystkim które nie wstają w nocy do toalety 🙈 fakt z poduszka ciążowa to jest dosyć uciążliwe ale już mam swój patent na przewracanie z nią i chyba nie robię za dużo szumu 😀

Kasjanna a masz jakies dolegliwości poza tym co pisałaś, że przeszło? Szyjka w zaniku brzmi faktycznie tak jakbyśmy zaraz miały kolejnego malucha na grupie 😍

Ja dziś nie narzekam, chociaż czuję się jak beczka, ale chyba przywykam do tego stanu, pogodę od tygodnia mamy między 18-22 stopnie jest cudnie, ale w święta przeszłam tyle że teraz nic tylko leżeć, może jutro zrobię mini spacer.

Ja też z tych co mam niskie ciśnienie, ostatnio dogadzam sobie kawą bo w 1 i 2 trymestrze nawet czarnej herbaty nie piłam którą uwielbiam. A teraz rozkoszuję się spowrotem. Marzy mi się kupno ekspresu, ale dosyć zgrabnego bo nie mam zbytnio miejsca. Mamy tutaj jakąś kawoszkę obeznaną w tematach ekspresowych?

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ