X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa Świeta nie należały do łatwych ale dałam radę wszystko ogarnąć i gości ugościć ☺ A jeżeli chodzi o wagę to ważę się co dziennie nie wiem po co bo mam chyba taką schize 🤦‍♀️ no ale u mnie jest tak że czasem między jednym dniem a drugim waga wacha się nawet o 1 kg zależy co zjem i jaka mialam aktwnosc w poprzednim dniu 🙂 Też czasami zatrzymanie wody w organizmie ma wpływ na wahania wagi 🤷‍♀️

Soleil piękna waga maluszka! 🥰 Dobrze, ze jesteś na badaniach to wszystko dokładnie sprawdza ☺ Na pewno będzie dobrze ☺ A skurcze w tym tygodniu ciąży to raczej normalne 🤷‍♀️🙂 Trzymam kciuki ✊🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 12:46

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci to mamy bardzo podobnie 😁 łudzę się, że niedługo jak Kasjannie nacisk zejdzie i oddychanie chociaż się poprawi bo to chyba największa zmora dla mnie 🤣 mówią, że kilka tygodni przed porodem dostaje się sił i więcej chęci do różnych robótek domowych, mam nadzieję że doczekam tego. 🤣🤣🤣
    Mam nadzieję, że nie przyjdzie nam przenosić bo to dodatkowy stres niepotrzebnie.😘

Kasjanna popróbuje, trochę za szybko się poddałam pewnie. 🤣 Zdrówka, żeby to szybko przeszło 😘

Soleil to ciekawa sprawa z tymi skurczami, może to jeszcze przepowiadające. Oszczędzaj się i odpoczywaj😘 trzymam kciuki, żeby mały jeszcze posiedział, ale wagę już ma piękną. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 12:54

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, no to nieźle :D. Daj znac co Ci po tym usg powiedzą, nieźle sie zapowiada. Ale waga maluszka super! Dobrze pamiętam, ze u Ciebie nie bylo dobrze odwrócone? Jak teraz sytuacja?

Misiaa czekamy na informacje ze szpitala :)

Ja dzisiaj z doskoku zajmuje się 8 letnią ukrainką, ktora mieszka u mojej cioci. Ktos ma jakies podpowiedzi co lubią dziewczynki w tym wieku? Bo chyba czasy sie mocno zmieniły bo to co ja bym chciała to ją nudzi :P. I troszke bariera językowa przeszkadza, dzieki Bogu za translatory :P.

Czy dzisiaj ktos zapowiedziane wizytuje jeszcze?

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil pocieszyłaś mnie, że twój mały waży tyle samo co mój w tym czasie, no myślałam, że jakieś duże to moje dziecko, ale nie jestem sama 😄 ciekawe z tymi skurczami u ciebie.
    Ja to już nie wiem na co reagować, a co jest normalne.
    Zosiek ja mam przypływ siły, ale z drugiej strony cały czas byłam aktywna wiec nie wiem. Teraz na zwolnieniu 2x dziennie na spacer chodzę.
    Zaraz jadę autobusem do fizjo, a przy okazji mam polska aptekę tak 20 min na piechotkę od fizjo to pójdę kupić kilka rzeczy.
    Do tego dzisiaj czas na zamawiane jedzenie, kupię z naszej ulubionej meksykańskiej restauracji, bo też akurat w okolicy.

Ja powinnam się oszczędzać, ale prawda jest taka, że no nie mogę, źle mi. Dzisiaj 13h sama w domu, bo mąż w pracy więc czy chce czy nie muszę pozałatwiać wszystko.

A jeszcze wczoraj się goliłam i pierwszy raz nie dałam rady skończyć sama, bo mi brzuch opadł i musiałam na koniec męża poprosić, ale to już jakieś drobne szczegóły estetyczne poprawiał 😅

Musze w tym tyg jeszcze ogarnąć sesje na wszelki wypadek i już pozamykane sprawy ciążowe będą.

Soleil lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5sylwian ja mam termin na 31.05 :p
    Zadomowilam sie juz na sali, docelowo obserwacja 2 tygodnie i po majowce cc :)

Zosiek, 5ylwian, Asiulka87 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil niezle ! 😋 daj znać co powiedzą w szpitalu 😊 waga małego ładna, a jak leży? Przekręcił się już główka w dół ? Bo ostatnio pisałaś, ze leży skośnie.

5ylwian ja mam termin na 28 maja, ale cc zaplanowane na 24 maja. Jeszcze moja lekarka pocieszyła mnie, ze na ten dzień jest zaplanowanych 6 cc 🤦🏼‍♀️ Padnę tam z głodu jak będę miala długo na nie czekać.

Właśnie biorę się za pakowanie torby do szpitala, pisałyście o laktatorach … któraś się zdecydowała zabrac laktator do szpitala?

Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, ja spakowałam laktator m.in.dlatego że na liście szpitala jest napisane że można wziąć jeśli ktoś ma. Gdyby nic nie pisali też bym zabrała;)
    Misiaa-✊🍀✊🍀💝🧸😁
    Megsi-miałam w planach drugą sesję z mężem w plenerze, bo jedną juz mam ale sama w domu. póki co za zimno u nas-mam nadzieję że pogoda zdąży się poprawić ☺️

Leksa lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Soleil, no to nieźle :D. Daj znac co Ci po tym usg powiedzą, nieźle sie zapowiada. Ale waga maluszka super! Dobrze pamiętam, ze u Ciebie nie bylo dobrze odwrócone? Jak teraz sytuacja?

Misiaa czekamy na informacje ze szpitala :)

Ja dzisiaj z doskoku zajmuje się 8 letnią ukrainką, ktora mieszka u mojej cioci. Ktos ma jakies podpowiedzi co lubią dziewczynki w tym wieku? Bo chyba czasy sie mocno zmieniły bo to co ja bym chciała to ją nudzi :P. I troszke bariera językowa przeszkadza, dzieki Bogu za translatory :P.

Czy dzisiaj ktos zapowiedziane wizytuje jeszcze?

Słuchajcie mam wrócić za godzine na kolejne usg sprawdzić czy szyjka dalej taka sama bo jeśli nie to będą mnie hospitalizować, obawiają się bo ponoć na prawdę mocne skurcze się zapisaly, ale myślę ze będzie ok.

Tak moj maluch siedzi jakby po turecku z pupcia w strone miednicy ale troche skośnie. Doktor dziś mówiła że oni wpierw proponują obrót zewnętrzny, tłumaczyła mi jak to wygląda, wykonuje się rezonans przedtem, jeśli wszystko ok to proboją przekrecic malucha, o ile będę chciała, bo szanse że to pomoże to 50/50
    Raczej się nie zgodzę. Gadałam z kilkoma dziewczynami, które to miały, ponoć ból niesamowity i nie pomogło. Mówi że marne szanse że się przewróci skoro całą ciążę jest tak ułożony

Merci92, Leksa, Zosiek, 5ylwian, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil Oby wszystko było dobrze ale też super że nie olewają Twoich objawów i chcą dobrze Cię przebadać. Na ile to możliwe postaraj się pozytywnie myśleć i nie stresować się. Przesylam moc pozytywnej energii 🥰🤗

Soleil lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil to za godzinę znowu dawaj znać :) na taka ingerencje w to jak dziecko leży tez bym się nie zgodziła.

Soleil lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil trzymam mocno kciuki! 😘 Dawaj znać 😘

Vende puzzle, klocki, malowanie, robienie biżuterii i wszelkie prace kreatywne. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 14:02

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, az Ci troszke zazdroszczę tej sprawności, u mnie masakra, trochę sie pokrece po domu i na kanapę bo bóle brzucha sie zaczynają :(.
    Leksa ja w efekcie nie spakowałam tego laktatora, chyba juz nawet pisalam, moze by mi sie zmieścił jeszcze ale musze go ogarnąć, wyparzyć itp a potem zobacze. Na ten moment jak cos zostaje w domu.
    Misiaa, oby to byly spokojne dwa tygodnie :)
    Soleil, no to brzmi ciekawie, dziwne ze tego nie czujesz. Daj znac za godzinę jakie decyzje. U mnie lekarka nawet nie proponowała obrotu, ale ja bym sie tez nie zdecydowala. Juz wole cc.
    Zosiek, wlasnie wszystko bylo na nie, klockami sie nie bawi, puzzle ukladala wczoraj, biżuterii tez nie chciala układać, porysowała z pol godziny i tyle... Ale te 6h wysiedziala, przed chwilą ja zabrali i powiem szczerze i okropnie ze troche sie ciesze bo moglam wresscie zalec na kanapie haha ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 14:07

Soleil lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie pisz co i jak! Ja się właśnie boję takich rzeczy, że są skurcze, których nie czuje.
    Co do obrotu, moja położna mówiła, że często dzieci wracają do poprzednich pozycji mimo wszystko. O bólu nic nie mówiła, ale znowu znajoma z pracy opowiadała, że to tragedia.
    Ja bym się nie zgadzała. Chyba, ze bardzo bardzo zależy Ci na SN.
    Swoją drogą silne dzieci mogą się nawet na sam koniec obrócić, ale to też pewnie rzadkość.
    Ja w sumie nawet nie wiem czy u mnie na ktg coś się pisało, bo komentowali tylko dziecko na ktg, ale u mnie opieka w ciąży leży.

Oby te skurcze to nic poważnego i żebyś jeszcze chwilę wytrzymała w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą przeraża mnie to, że można nie czuć skurczów a na ktg są.
    Zaczynam się bać, że nie będę wiedziała kiedy do szpitala jechać 😬

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas leci dzień za dniem, jak narazie spokojnie. Dziś pierwszy krótki spacerek za nami😍
    Jedynie mogę powiedzieć dziewczyny że po tym cc jest najgorzej. Nie chodzi o cięcie bo to nie boli juz praktycznie i się ładnie zagoiło ale tak jak miałam obawy przed znieczuleniem to miałam rację. Bol tam gdzie bylo kute a czasmi cały kręgosłup, zawroty głowy bol karku i glowy. Życzę Wam żeby żadna tego nie miała.

Leksa, Megsi, Zosiek, Merci92, Soleil, Ana.Ta, 5ylwian, Kasjanna, Misiaa, Malinka2021, Motyl12, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miissia super, że już po spacerku. Jak tam Maluszek.
    Ja sobie nie jestem w stanie na ten moment wyobrazić ani SN ani cc, ale słyszałam, że po SN zaraz się dochodzi do siebie, a po cc to różnie, a jeszcze jest bobas którym się trzeba zająć.
    A jak z karmieniem ci idzie?

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Dziewczyny ja wyszłam od mojej Pani doktor.
    Niby wszystko ok, maluch ma 2.5 kg, szyjka pomału sie skraca dalej, dzisiaj miala 2.7cm, ale za tydzień odstawiam progesteron i mam 'żyć bardzo spoczynkowo' a no i wysłała mnie na ktg bo serduszko mocno bilo podczas badania (180), jestem już w szpitalu po badaniu i wszystko okej, 150 uderzeń na minutę. A co najlepsze na ktg zapisały się mocne skurcze i czekam jeszcze na szpitale usg szyjki żeby mieli pewnosc że ok. Powiedziałam położnej że te skurcze które się pisały dziś nijak się mają do wczorajszych z wieczora, bardzo sie zdziwiła. Wczoraj miałam skurcze co 5 minut dosyć bolesne ale poza tym nic mnie nie bolało więc nospa i do łóżka. I pomogło. Ale ze mnie dziwny przypadek :|
    Jejku aż się boję mojej wizyty jutro,jesteśmy na tym samym etapie. Daj znać czy Cię puszczają czy zostawiają,ale jeśli ktg wyszło ok to przypuszczam,że wrócisz do domu:)

Soleil lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende to miałaś wymagający egzemplarz 😁 mojej dużo do szczęścia nie potrzeba, ale różne są dzieciaki. 😉 Nie dziwię się, że sobie teraz odpoczywasz.😁

Miissia zazdroszczę już tego spacerku 🥰 cieszę się, że wszystko ok 😘 a tych problemów po CC współczuję, właśnie o bólach kręgosłupa słyszałam, że niektóre dziewczyny też dotyka po tym znieczuleniu również w trakcie sn. Mam nadzieję, że Ci to szybko przejdzie.

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Soleil niezle ! 😋 daj znać co powiedzą w szpitalu 😊 waga małego ładna, a jak leży? Przekręcił się już główka w dół ? Bo ostatnio pisałaś, ze leży skośnie.

5ylwian ja mam termin na 28 maja, ale cc zaplanowane na 24 maja. Jeszcze moja lekarka pocieszyła mnie, ze na ten dzień jest zaplanowanych 6 cc 🤦🏼‍♀️ Padnę tam z głodu jak będę miala długo na nie czekać.

Właśnie biorę się za pakowanie torby do szpitala, pisałyście o laktatorach … któraś się zdecydowała zabrac laktator do szpitala?
    Ale Wy macie ten plus,że macie zaplanowane cc, A mi nawet jeśli uznają zaświadczenie od ortopedy to i tak dopiero jak się zgłoszę do szpitala z rozpoczętym porodem, więc nie mam opcji,żeby liczyć na wcześniejsze zakończenie. Chyba,że jutro będzie mały mieć prawie 3kg i źle leżeć,to jakaś szansa na pewne cc będzie. 2 tygodnie temu miał prawie 2,4kg więc tak na 2,8kg jutro licze

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Słuchajcie mam wrócić za godzine na kolejne usg sprawdzić czy szyjka dalej taka sama bo jeśli nie to będą mnie hospitalizować, obawiają się bo ponoć na prawdę mocne skurcze się zapisaly, ale myślę ze będzie ok.

Tak moj maluch siedzi jakby po turecku z pupcia w strone miednicy ale troche skośnie. Doktor dziś mówiła że oni wpierw proponują obrót zewnętrzny, tłumaczyła mi jak to wygląda, wykonuje się rezonans przedtem, jeśli wszystko ok to proboją przekrecic malucha, o ile będę chciała, bo szanse że to pomoże to 50/50
    Raczej się nie zgodzę. Gadałam z kilkoma dziewczynami, które to miały, ponoć ból niesamowity i nie pomogło. Mówi że marne szanse że się przewróci skoro całą ciążę jest tak ułożony
    Też bym się nie zgodziła na taki obrót...

Soleil lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ