Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil jak nie masz miejsca to polecam ten ekspres 😉 https://www.mediaexpert.pl/agd-male/ekspresy-i-kawa/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-de-longhi-ec685-bk-czarny?gclid=EAIaIQobChMIq8X97Nmi9wIVBW8YCh3Z0gG0EAQYAiABEgKnRfD_BwE
Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Akurat przed chwilą dopilam moje mleko kawowe 😃 Robię sobie filiżankę kawy z kapsułki dolewam szklankę mleka 1,5% i wsypuje 1 łyżeczke gorzkiego kakao 😋 Mniam 😄 Taki wielki kubek mam do tego ☺ To jest dobry patent na nie podjadanie bo ostatnio mam bardzo duży apetyt a ta kawa mnie tak jakoś zapycha i nie jem już za trzech 😄
Ja akurat mam ekspress do kawy na kapsułki z bosha ☺ Jest zgrabny i mało miejsca zajmuje ale wiadomo to nie jest profesjonalny sprzęt ale fajne kawki można w nim robić ☺Soleil lubi tę wiadomość
-
Tacie ostatnio na urodziny kupiliśmy Nespresso na kapsulki i rodzice są zadowoleni, kawa dobra ale dla kawowych koneserów pewnie niekoniecznie najlepsza 😄
I taki ekspres dość tani, ale później kapsulki to ceny zaczynają się chyba około 12 zł za opakowanie 10 szt.
Również czekam na info z wizyt 😍
Kasjanna to już pewnie tuż tuż 😊 jakie imię planujecie dla Córci? 🙂Soleil lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyJa uwielbiam kawę, ale ekspresu nie mam. Robimy w kawiarce, wychodzi bardzo dobra, tylko więcej pracy niz przy kawie z ekspresu. Na blacie mam już wyciskarkę do soków i lidlomix, jeszcze ekspres i nie byłoby gdzie chleba pokroić. Planuję zakup w przyszłości do nowego domu.
-
nick nieaktualny
-
Ja wyciskarkę również posiadam i nawet jak soki kręcę dzień w dzień to musze chować go do szafki bo miejsca mam dosyć mało. Ale postawiłam małego kallaxa w kuchni jako taką spiżarkę, dorobiliśmy jej nóżki i stwierdziłam, że świetnie się nada na kawiarkę 😀
Ja ostatnio odkryłam ekspres lavazza w sklepie za rogiem i jak idę po bagietke to wrzucam 1 euro i wracam z kawą 😀
Myślałam o nie kapsułkowym tylko tym na torebki philipsa, ale później stwierdziliśmy, że możemy się szarpnąć na ekspres z prawdziwego zdarzenia, ale te które wybrałam wcześniej są głębsze jak moj kallax 😀
Zosiek super ten co wysłałaś muszę się nim zainteresować 😀
Merci muszę wypróbować z tym kakao bo już czuję że mi posmakuje 😀
Klara jak spisuje się lidlomix? To też mnie kusi ale cały czas się wstrzymuje bo obawiam się że będę rzadko używaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:32
-
Jakichś porodowych objawów nie mam, czuję się ok. Mam te skurcze przepowiadające często, ale to już od dawna. Na imię dajemy Anika. W sumie chetnie urodziłabym już, ale biorąc pod uwagę że i ja i synu jesteśmy nie do końca zdrowi, to wolałabym trochę jeszcze odczekac i się wykurować w pełni.
Merci, ja w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych skurczy przepowiadających aż do samego porodu, także to chyba różnie bywa.
Co do kawy nie pomogę - my tylko rozpuszczalna i to baaardzo rzadko.Soleil, Malinka2021, Merci92, Megsi lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Dziewczyny wlasnie wyszlam u Nas wszystko dobrze. Bole ponoć takie już są 🙈 mała waży 2600. Następna wizyta 10.05 jak dotrwam hihi. Miala byc tydzien wczesniej, ale moja lekarKa ma jakis urlop. 🤷♀️ No i mam skierowanie do szpitala, do 29.05 jak nic sie nie zadzieje mam sie zglosic:)...
Także kto wie czy to będzie kilka tyg czy jednak jeszcze miesiąc 🤷♀️
Uff 🙂
No i mialam pobrane gbs, na nastepna wizyte jeszcze toxoplazmozaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:48
Kasjanna, Zosiek, Soleil, Leksa, Misiaa, Klara_1985, 5ylwian, Vende, Megsi lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil używamy go codziennie już 4 lata i jak dla mnie jest super. 😉 kupujemy do niego właśnie kawę lavazza złotą, pycha 😁 Kawiarka też robi dobrą kawę, na wakacje ją zawsze pakujemy. 🤣
Ja właśnie też nie pamiętam skurczów przepowiadających z 1 ciąży, w tej miałam dosłownie kilka razy. 🙃
Ana.Ta super że wszystko ok 😘 to szybko dała Ci już to skierowane 😁 oby nie było potrzebne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:58
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ana.Ta jaka ładna waga malutkiej 🥰 super, ze wizyta udana 😊 a na kiedy masz termin?
5ylwian czekamy 😁😊
Z kawa nie pomogę, bo ja nie pije 😂 ewentualnie cappuccino śmietankowe 😂Soleil, 5ylwian lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ana. Ta piekna waga 😍
Co do kawy ja mam ekspres kapsułkowy dolce gusto, ogolnie spoko ale chyba i tak wole sobie zrobic zwykla rozpuszczalna z mlekiem :p
Zapytalam dzisiaj na usg o dlugosc szyjki to wiecie.co mi lekarz powiedzial? Ze na tym etapie sie juz szyjki nie bada.. jakis dziwny, takze nic sie nie dowiedzialamSoleil lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnySolei, ja z Lidlomixa jestem bardzo zadowolona. Mąż mi kupił, jak byłam na pierwszym macierzyńskim i bardzo dużo wtedy z niego korzystałam, głównie do pieczenia. Nie trzeba brudzić kilku naczyń. Wszystko robisz w jednym miejscu, łącznie z ważeniem. Teraz jak jestem na L4, to też więcej korzystam, chałka wychodzi pyszna, mieszam ciasto na chleb czy bułki. Robimy z córką ciasta, omlet, owsiankę-wychodzi pyszna. I cena była dużo niższa niż za Thermomix.
Zosiek, ja też lubię Lavazzę z złotąjak macie jeszcze jakąś dobrą kawę do polecenia, to chętnie wypróbuję.
Soleil lubi tę wiadomość
-
Już jestem w domu, mała obsuwa była. Najpierw się nieźle zmartwiłam,bo mały szalał na ktg, potem miał czkawkę i znowu szalał aż parę razy ktg pikało,że ma tętno ponad 170. Do tego zapisał mi się jakiś skurcz o sile 54,który ja czułam jak te zwykle bezboleśnie napinania brzucha. Ale jednak wszystko ok. Szyjka badana tylko ręcznie, jest uformowana,zamknięta i dluga. Dopochwowo nie badała,bo mówi,że kończy się już 35 tydzień,więc nie ma sensu szturchać jej od spodu 😂 od piątku mam zmniejszyć Aspargin na 3x1 zamiast 3x2,A od przyszłego piątku odstawić już.
No i mój klocuś ma już 2838 g
Lekarka mówi,że nie wygląda poki co,żeby moje obawy porodowe przed majówka się sprawdziły,ale nawet gdyby to mówi,że z utrzymaniem ciepła nie bedzie miał problemu 😂Zosiek, Leksa, Malinka2021, Soleil, Merci92, Vende, Misiaa, Klara_1985, Megsi, Motyl12 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyMisiaa, moja lekarka też, jak na każdej wizycie badała długość szyjki przez usg, to ostatnio powiedziała, że już teraz nie będzie mierzyć. Na tym etapie to juz pewnie każda długość dozwolona.
5ylwian, Malinka2021, Leksa, Megsi lubią tę wiadomość
-
Ja jestem też z tych niskociśnieniowych ale najczęściej jest to 100/60 także Vende przebija nas wszystkie😆
Kawę uwielbiam i zawsze piłam 2 lub 3 . Teraz w ciazy oczywiście na początku w ogóle nie piłam w razie w a ostatnio pije taka 1 słabszą 🙂
O ekspresie już dawno myslalam tylko kurcze my w bloku mieszkamy i mamy mały blat roboczy i jakoś kompletnie nie pasuje mi tam jeszcze postawić eskresu😏ale ten co Zosiek wyslala wiele miejsca jie zajmuje a faktycznie slyszalam dobre opinie o nim🤔
Hmm kusi mnie kusi haha😁
Nad lidlomixem też kiedyś myslalam ale hmm zawsze stwierdzałam że na tyle ile gotuje czy piekę cos to obejdę się bez ale ostatnio też mężowi mowilam że przez ten rok czasu jak będę z malutka w domu siedziec to może więcej bym coś w tej kuchni poogarniala a do tego ten lidlomix bylby jak znalazl😀
Termomix ponoc jeszcze lepszy. Kilka moich koleżanek go ma i są mega zadowolone z niego ale kosztuje kupę kasy i np mój mąż caly czas powtarza że to się placi tylko za ten ich marketing caly. Mtsle że teoche w tym racji jest🙂
Ana.ta super ze wszystko ok I waga tez juz piękna malutkiej🙂Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
-
No i jeszcze co do tego pobolewania okresowego to też potwierdziła,że to już normalne na tym etapie i związane z rozciąganiem więzadeł. Mówiła jeszcze,że główka uciska mi pecherz,dlatego latam sikać, ale do szyjki jeszcze jej daleko. I Mówi,że nawet jak się wydaje,że mam nisko brzuch to jeszcze będzie musiał się odrobinę podnieść,żeby mały potem głowa skierował się na szyjke.i wtedy będzie właściwe opadniecie brzucha
Malinka2021, Leksa, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:No i jeszcze co do tego pobolewania okresowego to też potwierdziła,że to już normalne na tym etapie i związane z rozciąganiem więzadeł. Mówiła jeszcze,że główka uciska mi pecherz,dlatego latam sikać, ale do szyjki jeszcze jej daleko. I Mówi,że nawet jak się wydaje,że mam nisko brzuch to jeszcze będzie musiał się odrobinę podnieść,żeby mały potem głowa skierował się na szyjke.i wtedy będzie właściwe opadniecie brzucha
To miałaś przeboje jak ja wczoraj. 😀🙈 Ahh szkoda że ja nie widziałam mocy moich skurczy 🤣 Super ze wszystko ok, kawał chłopca już 😀 ja bym się nie pogniewała gdyby u mnie poród zaczal się przy wadze syna 3kg. To już dobry klocuś. Super 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 17:59
Malinka2021, 5ylwian, Leksa, Megsi lubią tę wiadomość
-
5ylwian, Ana.Ta super wiadomości 😍
Wojtuś dzisiaj rozpycha się ochoczo, nóżki wbija w żebra, że siedzieć nie mogę 😆 ale jakoś też mam spięty brzuch, pewnie denerwuje się, że coś go ściska 😋
Chyba oszalałam, ale zapisałam się na wtorek na zrobienie rzęs 🤩 wcześniej tylko raz sobie robiłam i to 2 lata temu. Nie wiem jak dam radę na leżance tyle czasu wytrzymać, ale nie mogłam się oprzeć 😏 a to będzie już początek 38tc.Merci92, 5ylwian, Kasjanna, Soleil, Zosiek, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙