Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Megsi ja wiem sama po sobie, ze lepiej wyjść na panikare i to nie jest powód do wstydu czy zakłopotania, bo to jest stres o własne dziecko. Rób tak żeby było dobrze, jeżeli uważasz, ze powinien lekarz sprawdzić co u małego to jedz i wcale się nie zastanawiaj.
Megsi lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Megsi wrote:Majetta gratulacje! Taka kruszynka w sam raz.
Wlasnie się ostatnio zastanawiałyśmy co u ciebie, bo dawno nie pisałaś 😉
U mnie była jednym słowem masakra.
Córka miałą jakieś świństwo i dostała antybiotyk, potem mąż zapalenie ucha + coś z zatokami i antybiotyk a ja zapalenie krtani i też antybiotyk. Wszyscy bardzo wysokie gorączki i każdy poległ. W piątek właśnie rano dostałam antybiotyk (miałam okropny kazel, gorączka 39 i schodzła tylko na chwilę). Po dwóch dobach antybiotyku u mnie doszły wymioty i biegunka. Myślałam, że to reakcja na antybiotyk ale chyba zaczęłam się wtedy oczyszczać bo doszły skurcze nieregularne ale już całkiem mocne. Dobrze, że miałam tą prywatną położną - byłam z nią w kontakcie. W niedzielę o 21 pojechałam na IP gdzie już na mnie czekała. Na ktg skurecze się nie zapisywały ale na fotelu wyszło, że a) szyjka jest rozwarta na 3 cm (chociaż dalej długa na 1cm) i przez chorobę, gorączkę, wymioty itp AFI z 18 (badanie w pn) spadło do 3 i w karcie mam wpisane małowodzie.
Miałam rodzić z mężem no ale on został chory z chorą córką a ja rodziłam tylko z tą położną. Na porodówce od razu dostałam dożylnie antybiotyk oraz elektrolity żebym miała siłę rodzić. Przez cały poród wymiotowałamno masakra. Plus taki, że położna działała, dała mi oksytocyne i przebiła wody płodowe i wtedy już poród ruszył z kopyta
21 min partych i pojawiła się córcia
Myślę, że gdybym do porodu podeszła zdrowa to by poszło szybciej
Kilka dni po porodzie kończyłam antybiotyk
tydzień po porodzie mogę chyba powidzieć, że jestem prawie zdrowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 13:18
Merci92 lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta, co za przejścia! Ważne że się dobrze skończyło. Teraz jesteście w domku?
A jak z karmieniem? Mimo choroby mogłaś być cały czas z małą?
My chyba przeszliśmy ta sama chorobe przed świętami. Mlody dalej ma jakieś bóle głowy po tym, ale rodzice z przedszkola z którymi mam kontakt też piszą że wylądowali na antybiotykach, że zatoki i zapalenie uszu, także coś krąży w powietrzu...29.04 - moja kochana córeczka -
tak, na samym wstepie mówiłam, ze biore antybiotyk.
Mała ur sie zdrowa, 10/10 i była ze mna cały czas. Z karmieniem na razie jest tak pół ma pół. Laktacja mi sie troche spozniła w szoitalu (pewnie przez to choróbsko i odwodnienie) i musialam córke troche mm dokarmiac bo rosła bilirubina.
Maz dowiózł mi laktator do szpitala i tak rozkreciłam laktacje, ze teraz mleko płynie u mnie strumieniemtyle, że młoda lubi z cycka troche popić, przytulić się, ale jak budzi sie głodna to jest tak zniecierpliwiona, ze nie ma mowy zeby z cycka jadła.
Odciagam swoje mleko i karmie w nocy z butli a w ciagu dnia staram sie duzo przystawiacale 5 min przy cycu i spi lol
Kasjanna lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta gratuluje24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyLeksa, będę obserwować cały dzień i wieczorem pojedziemy z mężem jak nic się nie zmieni. Czuję te ruchy, ale bardzo subtelne to jest dziwne jak zazwyczaj są mocne.
Majetta, ale przygody! Na sam koniec musiało was poskładać. Szkoda, że męża nie było, ale mimo wszystko widzę, że poszło w miarę szybko i sprawnie. Fajnie, że laktacja rozkręcona 😁
Mam nadzieję, że wszyscy się już lepiej czująLeksa lubi tę wiadomość
-
Majetta gratuluję!🥰 Super, że jesteście razem i wszystko dobrze się skończyło 😘 z tego co piszesz lekko nie było... Ale ważne że już po wszystkim!
Megsi też uważam, że lepiej być panikarą niż olać i później żałować. Dawaj znać 😘
Ja już chciałabym być po... Tak mi ciężko, że masakra 🤦 jeszcze trochęNasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Majetta-ogromne gratulacje🧸💝💐😍ale przeżycia faktycznie, jak na złość pochorowaliście się na sam poród. Najważniejsze że córcia zdrowa i że wszystko wporządku. A Ty jak się czujesz?🤗
Megsi-jesli Twoja intuicja mówi że coś jest nie tak, to lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę-trzymam kciuki🍀✊Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
A tak z innej beczki-to pierzecie kokon,pokrowiec z materaca i mate edukacyjną?wszystko mam nowe i zastanawiam się czy to też prać...a i macie już wszystko poukładane w sensie ciuszki w komodzie?ja mam jeszcze w workach próżniowych by się nie kurzyłyUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl ja mam wszystko poukładane już w szafie dla małej. Ja mam mate po synu i z tego względu, ze leży na strychu u teściowej to ja wypiore, ale jak ja kupiłam te 6 lat temu i była nowa to jej nie prałam 😜
Merci a u Ciebie będzie mała Laura czy big Laura ? 😅Merci92, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Motyl, ja pokrowiec mam nowy i wypralam, ale tylko dlatego że łatwo się sciagal. To co dziecko będzie potencjalnie dotykało buzia ja bym albo uprala albo przemyła czymś delikatnym, nawet jak jest nowe.
Ana.Ta, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja uprałam, ale akurat te rzeczy miałam od rodziny, używane, wiec wypadało uprać.
Wszystko mam juz poukładane, nawet w lozeczku, ale to co na wierzchu nakryłam prześcieradłem zeby sie nie kurzyło. To czego nie dalo sie uprać mialam taka mala probke plynu do dezynfekcji dla dzieci ze szkoly rodzenia, wiec to wykorzystałam do przetarcia tych rzeczyAna.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Majetta ogromne gratulacje 😘 byłaś bardzo dzielna - dobrze że miałaś prywatną położną w takim razie i.m nie byłaś tam sama 💪
Megsi słuchaj swojej intuicji - mam nadzieje, że wszystko dobrze, dzidziusie czasem może też bardziej odpoczywają. Ja przez to że w dzień musiałam być bardziej aktywna aż tak się na tym nie skupiałam 😬 ale co jak co czuje „ładowanie” na pewno.
Vende zdrówka 😘
Jeśli chodzi o Komunie z jednej strony fakt, że pasuje dać aby się zwróciło, ale z 2 str porównując wesele do Komunii nie można przesadzać i dawać tyle samo dziecku co 2 osobom dorosłym. 🤷♀️ Ja będąc rodzicem nie liczylabym na morze kasy.
U mnie wiem że mała chce kupić laptopa dlatego myślałam o gotówce, raczej dam 400 zł + jakiś upominek na pamiątkę.
Rok temu mąż był chrzestnym daliśmy gotówkę bo mała też chciała kupić telefon plus dokupiliśmy biżuterie.
Myślę że warto podpytać rodziców czy dziecko ma jakiś celw dzisiejszych czasach każde na coś zbiera 😂 nie to co u nas rower plus zegarek...
Malinka2021, Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Motyl 12 ja mam jeszcze wszystko w pokrowcach na pościel, ale już poprane.
Ja generalnie swoje rzeczy piorę po zakupie - tymbardziej małej, bo większość używana
Ale w tym tyg jak juz poprasuję ciuszki chce poukładać w komodzie rozmiarami. A jak mi przyjdzie stojak na ubrania pozawieszam sobie na wieszaczkach. Będzie mi się łatwiej odnaleźć.
Matę planuję umyć jakimś płynempokrowiec na materac odpuszczę bo na wierzchu mam uprany przeciw zamoczeniu i na to idzie prześcieradło. Pod 3 warstwą to chyba bez rożnicy będzie 😂
Motyl12 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Leksa Jestem juz po badaniach oczywiście zapisałam się na jutro czyli 26 a poszłam dzisiaj (coś mi się pomyliło) 😅 Wszystko jest dobrze, KTG ok (bez skurczy) tylko muszę liczyć ruchy 3 razy dziennie przez 1h. Musi być co najmniej 5 ruchów w ciągu 1h jak nie będzie to w kolejnej godzinie trzeba sprawdzić i jeżeli w ciągu 3 h nie ma ruchów lub jest ich bardzo mało to mam jechać do szpitala na KTG ☺ A tak to najpierw obliczył na dzisiaj wagę 3400 a później jeszcze raz i za drugim razem wyszlo 3220 🤷♀️☺ Powiedział że to próba błędu więc widzicie jak to jest z tymi pomiarami 😃 Raz tak a raz tak a dla mnie to duża różnica ☺ No ciekawe jak to będzie przy porodzie ostatecznie 🙃 Dla mnie to big Laura bo jeszcze do porodu trochę zostało a ona cały czas przybiera na masie ja z resztą też 🤣😎
Powiedział że jak nie urodze to 2 maja mam się znowu zgłosić na badania 🤭 Mówiłam mu że nic nie czuje żebym na dniach miała rodzic to on na to że i tak w każdej chwili może się zacząć poród 🤭 Trochę się przestraszyłam 😉
Kasjanna, Klara_1985, Leksa, Zosiek, Megsi, Soleil lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, co brałyście na bakterie w moczu? Wyszło mi, że przesłaniają pole widzenia. Czekam na wyniki posiewu, a tymczasem może bym się jakoś wspomogla do czwartkowej wizyty. Nie czuje, żebym miała jakieś zapalenie ale może jest bezobjawowe, na razie piję sok z żurawiny.