Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAna.ta ja mam podobnie niby spadek formy, ale na spacery latam 2x dziennie, w domu tez coś chce robić, ale tu już nie mogę, bo mąż się wkurza. Wiec sprzątanie jest jego domena, jedyne co robię to gotuje i to tylko w dni kiedy on jest w pracy.
Ewentualnie jak ma wolne, ale konkretnie ochotę na jakąś moja specjalność.
Ja na pewno chce się poświęcić dziecku, ale nie kosztem siebie. Są rzeczy, które lubię robić i wtedy mąż się będzie zajmować. Musimy tylko ogarnąć sprawę z karmieniem.
Boję się tej mojej intuicji przyznam szczerze 😬
Z tymi skurczami jest tak jak kasjanna pisze.
Doświadczenia swojego nie mam, ale tak mówiły położne z mojego szpitala.
Tłumaczyły co robić jak się zaczną skurcze i kiedy przyjechać. Mówiły, że lepiej jest w domu być do czasu regualrnych skurczy, bo jest bardziej komfortowo.
Leksa u mnie klocia tez są częste, ale ostatnio mały popłynął do góry wiec mam chwile odetchnienia.
Kasjanna ja no tak czuje poprostu mocniejszy ból właśnie w pipce tak jakby, czasem na tyle intensywny, że mnie prawie zgina w pół. Z tym, że to jest szybki i krotki ból i przechodzi, często kwestia ułożenia bobasa.Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
To taki „ciepły” skurcz? Bo miałam takie coś chwile temu 🤔
A ja dziś szukam różnych rzeczy i kłóce się z mężem z doskoku. No cóż... Wkurza Mnie że ciągle „nadaje” na innych zamiat zająć się tym co ważne.
Nie raz właśnie po spotkaniach mu się włącza takie dewoctwo i jeszcze wczoraj ponagadywał troche na innych do innych i jestem zła. Bo po co🤷♀️ Ja uważam że każdy żyje wg własnych zasad. Po co oceniać i porównywać... a jak już to można ale do siebie, a nie wynosić dalej...
No i taka sytuacja. Bezsensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 15:47
Merci92, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U mnie dzisiaj tak do południa bylo nieźle, poszlam nawet do kościoła, w ktorym przestałam całą godzinę bo nie bylo miejsca do siedzenia, ale oprocz bolu plecow nie bylo źle. Mala dzisiaj trochę mniej szaleje, ale tez jest aktywna. Mi natomiast ciągle niedobrze... Mam nadzieję, ze to jakies chwilowe i mi przejdzie. Zgaga tez męczy... W ogole dziewczyny im dalej to mam wrazenie ze lepiej sie czuje jak cos robie niz jak leżę... Najwieksze bóle w biodrach czy cos to wlasnie mam jak odpoczywam. Czekam bardzo az wybije ten 37 tydzien i będę mogla naprawdę troche sie uruchomic, normalnie marzy mi sie joga, zeby sie troche porozciągać... Ostatnio staram sie odpoczywac trochę z rozsądku, żeby jak cos nie byc super turbo zmęczona...
Ana.ta, skąd ja znam takie sytuacje... Moj mąż ma tak samo, gada na kogoś a sam naprawdę nie jest idealny. A ja się denerwuje... Ale spróbuj sie tym nie przejmować, nie mamy na to wplywu
Ja rozpoznaje kłucie w szyjcie bo to jest właśnie tak specyficzne uczucie, ze ciezko je inaczej opisać. Troche jak z tym stawianiem sie macicy, jak raz poczujesz to juz wiesz ze to musi byc to. Bardzo charakterystyczne.
Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Nie bardzo wiem co to kłucie w szyjce, może dlatego, że jest ciągle długa i sztywna, nie wiem 🤦 za to mam nerwobóle ostatnio w pęcherzu, ktoś mi tam podrażnia.🙃
Co do skurczy poznacie je na pewno, że to to. Takie jakby na okres ale nie w samym dole tylko idą od wyższej części brzucha, do tego regularne są. U mnie jeszcze były krzyżowe i teraz liczę na to, że ich nie będzie. 🤣
Ana.Ta to pewnie jesteś umęczona po imprezach, teraz jak mówisz można się skupić na kąciku dla małej. 😁
Muszę się zmusić na jakieś spacerki w tygodniu, brak sił mam taki ostatnio, że masakra. Mój ruch ogranicza się do prac w domu. 🤦
Vende też mam mdłości, tak jakby wróciły z 1 trymestru i jedyne jedzenie jakie mi wchodzi to słodkie. 🙃 Podziwiam, że wystałaś godzinę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 16:27
Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Też dzisiaj bym stała, ale była matka z synem w ławce i kazała mu ustąpić mi miejsca. Syn już spory bo gdzies mojego wzrostu (około 160) i jaki naburmuszony byl.. Niby szeptem mówił, ale wszystko slyszalam. Pyta mamy dlaczego ma stać, ona że 'bo pani jest w ciazy' a on na to 'a ja to mogę stać?!'
Ręce mi opadły 🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Zosiek, u mnie te mdłości nie sa takie silne jak w pierwszym trymestrze (bo wtedy rzygałam jak kot), ale zdecydowanie są. I tez najlepiej wchodzi mi słodkie, a waga szaleje. Ale juz ostatnio stwierdziłam ze mam to gdzieś, juz te dwa kilo nie zrobi mi duzej różnicy, a pewnie po porodzie nie bede miala czasu sobie tak dogadzać
. Jutro namawiam męża żeby zabral mnie jeszcze na miasto cos zjeść
. Narobiłyście mi ostatnia ta pizza smaka
.
Malinka, no mi tym razem nikt nie chciał ustąpić, byly jakies pojedyncze miejsca w pierwszych rzędach, ale nie wiem jak Ty, ale ja lepiej czuje sie gdzies niedaleko wyjścia, na wszelki wypadek jakby robiło mi sie slabo, a przy moim genialnym ciśnieniu (dzisiaj po kawie! 86/56, no masakra) to mi sie zdarza... Co do reakcji chlopaka, no coz... Tak czy inaczej milo, ze matka probuje go czegos nauczyć. Ja mialam wrażenie ze wszyscy dzisiaj unikali mojego wzroku, żeby tylko nie musieli wstawać.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja tam się nie przejmuje, od razu upatruje sobie osobę i proszę o ustąpienie czy przepuszczenie. I to raczej takim tonem nie znoszącym sprzeciwu. Nie czekam aż ktoś się domyśli, bo sama będąc po drugiej stronie nie jestem pewna czy ktoś sobie życzy ale jak sam mówi że tak, to jasna sprawa że trzeba ustąpić. I nie zdarzyło mi się że ktoś odmowil.
Ja dziś wzięłam syna na rower, poruszałam się. Słowo daje że tyle robię i nic się nie dzieje, że jak pomyślę że przeleżałam 2 miesiące i z drżącym sercem wstawałam odgrzać obiad, to mi się z tego śmiać teraz chce teraz...Ana.Ta, Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja też mam gorzej kiedy leże. Wgl przekręcić się z lewego boku, gdy boli biodro na prAwy to jakaś katorga. Moja mała mam wrażenie uwielbia gdy chodzę. Bo jak tylko usiądę jest mega niesforna i ciągle napiera na pęcherz... 😂
Zmęczona jestem. Ale dobrze, że już po imprezach. Będę mogła na spokojnie się „zadomowić” i wkońcu urządzić wszystko małej.
Właśnie zamowiliśmy matę w literki. Myślę ją na początku rozdzielić między piętrami, a później przy raczkowaniu będzie jak znalazł
https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-duze-puzzle-alfabet-36szt-180x180cm-8947711262
Macie jakieś pościele do polecenia? 🤔 mam w spadku jedną, ale pewnie przyda się druga na wymianę...
Kasjanna to jest właśnie chichot losu... 🙈 czlowiek gdyby nieraz wiedział co będzie o wiele spokojniej spędziłby czas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 20:20
Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
Ana.Ta ja póki co nie kupowałam poscieli dla Maluszka, bo nie jest polecana, żeby dziecko się nie nakrylo przypadkowo. Na początek mamy rożek i śpiworek, zobaczymy co Mały będzie preferował 🙂 gorzej jak żadna opcja mu nie przypasuje 😅
Na razie w łóżeczku będzie u nas tylko prześcieradło 🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
W sumie racja - nie ma się co spieszyć.
Mam dwa rożki i dwa śpiworki. I kokon. Tylko jeśli chodzi o kokon to pewnie bardziej na kanapę w dzień.. materac będzie bardziej komfortowy...
Wgl zastanawiam się jak to będzie z tym spaniem w łóżeczku, bo słyszałam wiele opinii że dziecko śpi i tak w łóżku 🤔
Jak to było u Was mamusie? ....
ja się bardzio obawiam spania z dzieckiem... bo śpię często niespokojnie...Malinka2021 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
My nigdy nie spaliśmy z młodym jak był taki malutki. To ze strachu, ze możemy go przygnieść. Dopiero jak był starszy (jak miał kilka miesięcy) to zdarzało się, ze spał z nami, ale tylko wtedy, gdy był chory
Ana.Ta, Megsi, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja juz na oddziale od godziny 18. Myslalam ze dzis nic mi nie będą robić a tu zaatakowali mnie od razu hehe. Ledwo przyszłam do sali do kazali mi się od razu przebrac w pizame i poszlam na usg. Ledwo przyszłam to mialam ktg a potem od razu poszlam ba badania krwi. A jutro rano jeszcze mam miec mocz w sumie nie wiem po co jak niecały tydzień temu mialam badany mocz😏
Mam 3 dziewczyny w sali😯
Ale na szxzescie fajne dziewuszki się wydaja🙂
Idę spać chociaz nie wiem jaka noc przede mną bo jak to w szpitalu mega ciepło jest a ja jestem z tych lubiących chłód a szczególnie w nocy😏Ana.Ta, Zosiek, Megsi, Soleil, Klara_1985, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Asiulka87 dobrze, że towarzystwo ok. Pisz nam w miarę możliwości jak sytuacja ✊
W sumie dobrze że Cię tak dorwali/ będzie wszystko pod kontrolą hehe
Śpij dobrze. 😘 ps. Współczuję skasowanej wiadomości 🙈
Asiulka, doskonale cie rozumiem jeśli chodzi o temperaturę, jeszcze przy uderzeniach gorąca nie wyobrażam sobie spania w ciepłym pomieszczeniu.
Ja też z synem nie spałam w ogóle, bałam się. Ale faktycznie odkładanie do łóżeczka to był koszmar, bo najczęściej zasypiał przy cycu. Ale są różne metody, trzeba popróbować jak będzie problem (znam dzieci które zasypiały w łóżeczku same od samego początku, także się jakoś da...), myślę że na mm jest łatwiej pod tym kątem, ale może mi się wydaje.
Odnośnie becików, to u mnie sprawdziły się bardzo krótkotrwale, bo mlody bardzo rozkopywal, pewnie śpiworki są pod tym względem lepsze. Ja syna przez jakiś czas owijalam też w kocyk. Pościel to faktycznie na później.Soleil, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
W końcu Was nadrobiłam;)) ja póki co nie mam pościeli, tak jak dziewczyny piszą-maluszek póki co będzie spał w rożku lub śpiworku.
Były u mnie przyjaciółki i mimo że mówiłam iż nie jest to babyshower przyniosły prezenty, upiekłam ciasto i super spędziłyśmy czas na ploteczkach😁
Asiulka87-przyjemności w szpitalu, trzymam kciuki🍀✊🤗💝Leksa, Soleil, Kasjanna, Zosiek, Ana.Ta, Klara_1985, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙