Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pościel, ale dlatego ze dostałam
Poki co nawet jej nie ubieram. Tez stawiam na rozek lub śpiworek zależy co Małej bardziej podpasuje
Asiulek, mam nadzieję, ze jakos nocka minęła. Rozumiem Twoje podejście do tej temperatury. Ja jestem zdecydowanie z tych co wola chłodniej niz cieplej, a do spania to juz w ogole. Zawsze sie w tym temacie z mężem nie zgadzamyAna.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Asiulek u mnie w sali jest ukrop ale rozszczelniam okno bo bym nie wyrobila i tak juz mam non stop nos zatkany przez to suche powietrze..
Ja pościel mam ale tylko dla wygladu jakby przyszla polozna zeby nie bylo ze samo przescieradlo ale malego tym przykrywac nie bede, na poczatek rozek i spiworek..
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Właśnie muszę wkońcu zadzwonić do mojej położnej środowiskowej. Miałyście już z Waszymi jakieś spotkania ? 🤔
Ps. Pytanie z zupełnie innej beczki. Ile się teraz daje na Komunie 😂 wiem że każdy wg uznania, ale nie mam pojęcia ile jako ciotka (córka siostry) mam dać 🤷♀️ Idę z mężem i córcią (w brzuszku oczywiście) 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 09:09
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta, ja byłam raz tylko się zapisać i umówiłam się na po porodzie, bo teraz nic od niej w sumie nie potrzebuje. Mam dzwonić jak coś.
Z komunia mam ten sam problem, też córka siostry, z tym że ja nie ide bo to będzie początek maja. Pewnie ewentualnie wyślę syna z babcią. Nie chcę dziecku żałować, ale też nie chce przesadzić. Myślałam kupić jej bransoletkę (bo łańcuszki pewnie dostanie) i do tego kasę ale Jeszce nie wiem ile, na razie obczajam ile rodzina daje... A mniej więcej o jakiej kwocie myślicie?Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.Ta my tez mamy komunie w tym roku ale chrzesniaczki mojego meza...dajemy jej kartke,kwiatki i w koperte miedzy 800-1000zl jeszcze zobacze..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Chyba te min. 600 zł jako nie chrzestna trzeba dać ☺ Jeżeli w restauracji robią komunie to pewnie mają sporo wydatków za tzw. talerzyk ☺
Ja jutro idę pierwszy raz do położnej środowiskowej na jakieś krótkie spotkanie przed porodem a później po porodzie będą spotkania ☺
Idę teraz na badania 😃 Zobaczymy czy z małej Laury zrobi się big Laura 😄 Trzymajcie kciuki ✊☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 10:01
Leksa, Zosiek, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wynik gbs i jestem pozytywnie zaskoczona, bo jest wynik ujemny
a już wcześniej Wam pisałam, ze przed ciąża miałam ciagle infekcje intymne zwłaszcza w dni płodne i wtedy miałam zrobione badania i gbs był dodatni.
Zosiek, Soleil, Merci92, Megsi, Asiulka87, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Super Leksa
Merci, trzymamy kciuki, daj znać
Odnośnie komunii to u mnie akurat robią imprezę w domu. Trzeba wziąć pod uwagę że za chwilę robimy chrzciny i ta kasa niejako wróci, więc trochę bez sensu szaleć. Ja w takim razie dam te 400-500 + bransoletkę, zależy co wybiorę.Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Hej😁
Chyba Wam nie pisałam, ale ja mam Komunię córki końcem maja, wiem w połogu nie będzie łatwo 🤦
Jako mama co robi nie patrzę na to co dadzą goście, ważne żeby byli z nami w tym dniu, każdy daje na ile go stać. Zwłaszcza teraz w dobie co wszystko podrożało.
Jak podpisywałam wstępną umowę rok temu cena była 20 zł niższa za talerz, teraz dostałam wyższa wycenę, ale podjęłam decyzję, że robię w restauracji i to mój wydatek i goście nie muszą mi zwracać za talerz. Także na spokojnie. 😉
Leksa dobrze, że Cię ominęło to cholerstwo 😘
To ja wam zazdroszczę, normalnie jestem zmarzlak, a w ciąży przesada w drugą stronę, ale to przez te uderzenia gorąca i poty. 🤦🤣
Kasjanna, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Co do komuni, mi sie wydaje ze wlasnie zalezy gdzie robią, jak w jakiejsc restauracji to od tych dwoch osob to bym te 500-600zl dała spokojnie, bo wiadomo, ze juz sam ten talerzyk kosztuje... Albo mniej + jakis upominek. Jak chrzestna no to wiadomo wiecej. Nam sie 'udało', bo mojego męża chrzesniak nie poszedl do komuni... Rodzice zmienili zdanie, bo tez mielibyśmy teraz w maju.
Ja z położna jestem dogadana, ze mam jej dac znac jak urodze, to ona zarezerwuje sobie czas zebysmy sie spotkały do dwoch dni po naszym powrocie do domu. Ale ja chodziłam do niej do szkoly rodzenia wiec nic wiecej od niej nie potrzebowalam
Ja z pościeli użyłam kolorowego prześcieradła i ochrony na szczebelki ale tylko z jednej strony, bo okazalo sie ze w naszym lozeczku brakuje jednego szczebelka. To musialam jakos zamaskowac poki co. Poduszka i kolderka schowana narazie. Na początek nastawiam sie na rozek bo moze bedzie mi łatwiej ją brać, ale jak juz ogarne to mysle, ze spiworek będzie bardziej praktyczny
. Mam jeszcze otulacz cieniutki na lato
Leksa super!jedno do przodu
Merci czekamy na informacje o malej Księżniczce
Dziewczyny, których dzieciaczki sie nie odwrocily: jak to jest jakby cos sie zaczelo. Czekamy az sie rozkreci w domu czy szybko do szpitala bo cc? Nie dopytalam, a mialam dzisiaj rozkmineLeksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Zosiek, a myślisz że lepszy pomysł dać pieniądze czy coś konkretnie dla dziecka (nie mówię o laptopach czy quadach). Mam trochę dylemat bo wiadomo że za pieniądze kupi sobie co będzie chciała, ale to takie bezosobowe. Może coś polecisz?
Vende, nie wiem, ale chyba lepiej od razu jechać do szpitala w takiej sytuacji, po co miałabyś czekać i się męczyć, jeśli wiadomo że będzie decyzja o cc. Ale może się jeszcze odwróciAna.Ta lubi tę wiadomość
Kasjanna, licze na to ze sie odwróci ale poki co kopniaki dalej czuje na dole, wiec chyba jeszcze sie nie udalo
4 maja mam wizyte, to zobaczymy czy sie odwróciła, mam nadzieję ze do niej dotrwam
Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Noc przetrwałam tak ze budziłam się co pół godziny z bolu biodra😝ja jestem niewybredna jeżeli chodzi o łóżka, na różnych się spało i było ok ale na tak twardym jak tu w życiu nie spalam😳a że ja tylko na lewym boku spie albo tak troche na plecach to rano jak wstalam to całe biodro czerwone mialam😏
Mąż ma mi przywieść dzis koc to władze pod prześcieradło i poduszkę i mam nadzieje ze bedzie lepiej🙂
Ja komunii na szczescie w tym roju żadnych nie mam ani wesel🙂tak jak dziewczyny piszą, myślę że jazdy daje tyle na ile go srac ale faktycznie wszystko tak podrożało i te restauracje tez sie podniosły bardzo ze jak ktoś może to zawsze lepiej dać chyba wiecej🙂 -
Ja jak kiedyś zadzwoniłam do swojej poloznej to powiedziala ze woli się spotkać ze mną przynajmniej raz przed porodem zeby się poznać itp I wtedy po porodzie jak przyjdzie to już jest latwiej🙂 I może od razu zajac się dzieciatkiem i biedną matką ☺️
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Leksa super ze eynik negatywny. Ja ostatnio ciagle się niemiło zaskakuje po badaniach😋 gbs dodatni a dzis juz dostalam wynik moczu gdzie tydzień temu było ok a teraz już nie jest😏na obchodzi cos powiedzieli ze jutro z cewnika jakies badanie moczu mi zrobią i posiew😳nie mam pojęcia o co chodzi z tym cewnikiem a nie zapytalam bo na obchodzie było ich ze 6 osób dzis☹️
Leksa lubi tę wiadomość
-
Vende też mi się wydaje, że lepiej jechać od razu. Czasami dzieci też się obracają dopiero przed porodem.🙃
Kasjanna moim zdaniem fajnie jak dziecko dostanie jakąś pamiątkę, dla dziewczynki jest dużo możliwości, coś z biżuterii na pamiątkę jak najbardziej albo zegarek jakiś ładny, teraz jest ogromny wybór, nie jak za naszych czasów, że tylko białe. 😁 Moja kuzynka dostała piękna dużą szkatułkę drewniana na biżuterię i do tej pory ją używa, a już jest dorosła. Dla chłopca niestety trudniej. Zależy też co dzieci lubią, mój kuzyn np. był zachwycony teleskopem, ale był fanem kosmosu. 🤣 Ja najbardziej boje się kurzołapów, bo już ich córka dużo ma.🤣 Wogóle dzieci teraz mają wszystko i ciężko czasami coś kupić.🤦Leksa, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Asiulka to żeby było lepiej jak mąż kocyk dowiezie ✊🏻 Tylko potem nie zapomnij go zabrac 😜
Zosiek co racja to racja, ze dzieci maja teraz wszystko. W ogóle ciężko im czymkolwiek dogodzić, bo maja wszystkiego zł dużo. Mój syn ostatnio się mnie pytał co robiłam jak byłam mała jak bajek nie było w ciągu dnia w tv 🤦🏼♀️Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny u mnie znowu ciężki dzień. Szczerze jednocześnie kocham i mam dosyć bycia w ciąży. Nic mi nie dolega, ale moje dziecko to dzik, naprawdę. Rusza się normalnie ciągle, lewo, prawo pod żebro. Jogę tam całymi dniami ćwiczy.
Dzisiaj natomiast nic. Zawsze rano musze w złości wychodzić z łóżka zrobić jedzenie, bo się domaga mały w brzuchy.
Dzisiaj po 10 min na telefonie zorientowałam się, że cisza. Zjadłam śniadanie, wypiłam sok, herbatę, zjadłam ogórka. Masuje brzuszek, zaczepiam go i nic. Poczułam lekki ruch, ale to nie to co zawsze.
Poszłam sieć trochę obiadu z wczoraj, odpaliłam detektor i jest ok. Po chwili cały brzuch się ruszał od czkawki, ale świadomych ruchów dalej brak...
W środę mam lekarza, chciałabym dotrwać, żeby znowu nie jechać na IP.
Strasznie stresujące dla mnie zaczyna to być. Nie wiem czy malo wód jest czy co się dzieje.
Czy to leniwy dzień...
Posiadanie nadaktywnego dziecka w brzuchu, które się wycisza jest niepokojące. Znając mnie pewnie pojadę do lekarza jak nic się nie zmieni, ale znowu wyjdę u nich na panikare
Mały się rusza, ale inaczej tak spokojnie i ospale i jakoś nisko. W ogóle tez chyba pozycje zmienił na poprzeczna znowu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 13:02
-
Hej dziewczyny
Chciałam tylko zameldować, że w Wielkanocny Poniedziałek (18/04) o godz. 2:40 urodziła sie Gajka51cm i 2910 gr
Megsi, Leksa, Marmis, Provitamina, Asiulka87, Merci92, Kasjanna, Zosiek, Malinka2021, Misiaa, Vende, 5ylwian, Motyl12, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈