Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po wizycie 🙂 Mały waży 3kg, dzisiaj 36+6 tc, ciąża donoszona. Powiedziała, żeby więcej nie przychodzić już, jak coś się będzie działo to na IP. Jak ruchy będą słabe to na IP. Jak będzie termin porodu a u mnie nic to jechać na IP, żeby zrobili KTG. Także zostało mi już tylko czekać na Wojtka 😊
PS ponoć ma bujną fryzurę 😆Ana.Ta, Leksa, Merci92, Zosiek, Megsi, Soleil, Asiulka87, Misiaa lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Klara_1985 wrote:Dziewczyny, co brałyście na bakterie w moczu? Wyszło mi, że przesłaniają pole widzenia. Czekam na wyniki posiewu, a tymczasem może bym się jakoś wspomogla do czwartkowej wizyty. Nie czuje, żebym miała jakieś zapalenie ale może jest bezobjawowe, na razie piję sok z żurawiny.
Tak na szybko bez recepty:
Lactinova mama - probiotyk doustny albo Lactovaginal - dopochwowe. I mi żurawinę Furoxin w tabletkach kazała łykać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 18:06
Klara_1985 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Klara_1985 wrote:Dziewczyny, co brałyście na bakterie w moczu? Wyszło mi, że przesłaniają pole widzenia. Czekam na wyniki posiewu, a tymczasem może bym się jakoś wspomogla do czwartkowej wizyty. Nie czuje, żebym miała jakieś zapalenie ale może jest bezobjawowe, na razie piję sok z żurawiny.
Klara_1985 lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Merci rzeczywiście jaka różnica w pomiarach, ale i tak duża dziewczynka.🥰 Bo to tak jest, że nawet jak objawów nie mamy to mogą nam w każdej chwili wody nagle odejść. Ja już chodzenie w gości odpuściłam.🤣
Malinka z Wojtusia też już kawał chłopca, dobrze że wszystko ok.😘 ciekawe, że wizyt więcej nie macie, co lekarz to inaczej 🤦
Motyl ja nowy kokon przeprałam w płynie dla niemowląt. Co prawda ręcznie.🤣Malinka2021, Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyMerci, malinka fajnie, że na wizytach wszystko okej.
Maluszki spore. Jestem ciekawa ile mój przybrał w 2 tyg.
Apropo mojego dzika to się rozruszał trochę, więc zostaje przy obserwacji. Pije więcej wody teraz, bo może malo wód się zrobiło. W środę rano mam wizytę.
Wlasnie robię listę pytań, które chce zadać.
Malinka ciekawe, że widzą na usg takie rzeczy jak włoski, mój to pewnie mały łysol, a szkoda.
Od zawsze do męża mówiłam, że dzieci mogą wyglądać jak on byle włosy i brwi miały po mnie, ale chyba coś nie pyklo 😅Kasjanna, Klara_1985, Soleil, Leksa, Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Właśnie wolałabym jeszcze przyjść np za dwa tygodnie.. No ale jak już nie chce mnie widziec, to jej strata 😆
Teraz czekam na szczęśliwe rozwiązanie 😊
Ta bujna fryzurka jeszcze bardziej podkręca emocje 😅
A co do pomiarów to 2 tygodnie temu było u nas prawie 2900, teraz 3000, więc też obstawiam jakiś błąd pomiarów bo tak to tylko 100g by przybrał przez ten czas.. Niech urośnie tyle żeby mama dała radę bez CC 😊Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Kurcze rozpisałyście się! Ja cały dzień podczytywałam ale ciężko było mi pisać. Cały dzien brzuch jak skała, chwilę pochodzę, kładę się i robię drzemki, taki mój dzień ciekawy 😅 Megsi mój w brzuchu to też taki wariat, zawsze się martwię czy nic złego mu się nie dzieje i pewnie przez to że tak na maxa się rusza to i ten brzuch tak twardnieje. A tylko jak ma spokojniejszy dzień to znowu jestem cała w stresie. Dobrze że już jest oki!
Ale gorąco się zrobiło dzisiaj na wątku po wizytach nic tylko rodzić 😀 ja staram się jak mogę dotrzymać tego 37+0.
Mam nadzieję że mój synuś też będzie miał czuprynkę, tego pewnie przed porodem się nie dowiem będzie niespodzianka 😀
Moja wizyta w piątek już w szpitalu i mam nadzieję że ustalą mi termin cc. Bo mały to już raczej się nie odwróci. Nawet nie wiem o co mam pytać na wizycie muszę się zastanowić 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 19:01
Malinka2021, Merci92, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a pije któraś te liście malin? Ja zaczęłam w piątek i codziennie 2 herbatki wypijam (wg położnej miało być 3, ale ta trzecia gdzieś mi umyka 😆). No i dzisiaj też zaczęłam łykać wiesiołek w kapsułkach. Ten masaż krocza średnio mi wychodzi 🤨 nie lubię go 😆 ale muszę się zmotywować, super jakby udało się uniknąć nacięcia.
Merci92 lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnySoleil nie zakładałabym się, że się na pewno nie obróci, bo mój ostatnio walnął fiolka i cały czas się przemieszcza z pozycji poprzecznej do glowki w dół.
Ale czytałam ostatnio, że czasem jest poprostu powód dla którego dzieci są w takiej a nie innej pozycji.
Gdzieś dziewczyna próbowała obrotu zewnętrznego i udalo się częściowo obrócić dziecko, ale po chwili wróciło znowu do poprzedniej pozycji. Lekarka na usg zobaczyła, że dziecko jest owinięte 2x pępowina i próbuje się obrócić, ale pępowina jest za krótka i nie może.
Ja się obawiam, że mój zrobi jakiegoś wygibasa w złym momencie i tam utknie.
Malinka ja nie mogłam dostać tej herbaty u siebie, więc jeszcze nie zaczęłam. Olej z wiesiołka mam w środę dostać w aptece, bo mi zamówili. Co do masażu krocza, ja zaczęłam, a właściwie mąż mi robi i to średnio fajne jest, ale chciałabym zrobić wszystko żeby uniknąć pęknięcia, bo u mnie raczej nie nacinają.
Fizjo mi poleciła pozycje na boku z piłką między nogami do rodzenia ponoc najlepsza na ochronę krocza i położne maja najmniej opcji niechcianej ingerencji w poródMalinka2021, Soleil lubią tę wiadomość
-
Soleil, ja niestety myślę, ze moja Mała tez sie juz nie obróci. Ostatnio miala te intensywne dni i nic z tego, ciągle ta sama pozycja- kopy na dole, glowa nad pępkiem. Juz sie zaczynam z tym godzić powoli. Tez mam nadzieję, ze teraz na wizycie po prostu ustalimy termin cc jak nic sie nie zmieni.
Ja juz dzien w dzien sie stresuje, ze to juz. Patrze na ten falujący brzuszek i nie moge uwierzyć, ze tam jest moje dziecko. Niby caly ten czas ciąży dlugo trwa, a dalej jak ją czuje to czasem nie moge uwierzyć jak to sie stało. Jednocześnie jestem juz bardzo zmęczona tą ciążą. Jak wyznacza mi ten termin cc to chyba będę odliczać dni...
Malinka2021, Megsi, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Megsi, ja w sklepie zielarskim kupiłam liście malin 🙂 pytałam w aptece, ale pani od razu do sklepu zielarskiego mnie skierowała, bo w aptekach już tego nie sprzedają. Tak samo olej z wiesiolka w płynie, też tylko w zielarskim albo jakimś markecie że zdrowa żywnością, bo w aptec to najwyżej w kapsułkach.
Megsi, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Vende ja właśnie odliczam dni do cc. Mimo, ze ta ciąża jest zupełnie inna pierwsza, duzo lepiej w tej ciąży wyglądam i jest mniej problemowa, nie liczyć rzygania jak kot 😅 to tez jestem już zmęczona tym pięknym stanem. Chce już mieć malutka przy sobie cała i zdrowa dopiero będę tak na 100 procent o nią spokojna.
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyMalinka jutro podejdę do zielarskiego zobacze czy mają i zacznę pić, a powiedz mi jak to smakuje?
Vende, leksa ja kocham ten stan bycia w ciąży mimo wszystkich dolegliwości i czasem mnie łapie taki dołek, że niewystarczająco się nom cieszylam i niedługo się skończy.
Natomiast stresuje mnie też bardzo ta końcówka i chce mieć to już za sobą, też chce maluszka już mieć i go zobaczyć i przytulić.
Porada która przeczytałam dla mam z pierwsza ciąża, chociaż pewnie reszta też koze tak zrobić jak nie ma takiej pamiątki.
Mianowicie może yo głupie i nic wielkiego, ale sama o tym nie myślałam.
Chodzi o to, żeby wychodząc z domu do szpitala partner zrobil wam zdjęcie, bo to ostatni raz jak będziecie z brzuszkiem, następnym razem przechodząc przez te drzwi będziecie miały bobasa na rękach i będziemy mamami.
Ja na pewno sobie taka pamiątkę zrobię, nieważne jak będę wyglądać 😁Soleil, Leksa, Klara_1985, Kasjanna, Malinka2021, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Megsi też tak czytałam, że skoro takie ma ułożenie i to w dodatku non stop tak siedzi, to często jest jakiś powód. I też już wolę żeby został w tej pozycji niż żeby mi gdzieś utknął. Mając termin cc również zaczęłabym odliczanie.
O herbacie z liści malin czytałam, ale myślę że w moim przypadku nie będzie potrzebna, zobaczymy 😀 ponoć też dobrzre jest wcinać ananasa 😊
Megsi a pomysł o zdjęciu już przekazałam mężowi 😀Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Megsi hmm jak smakuje 😄 nie wiem jak określić ten smak, ale mi smakuje 🙂 może trochę jak zielona herbata.. W każdym razie smak nie jest jakiś mocny, czy odrzucający.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Faktycznie fajny pomysł z tym zdjęciem - to może być całkiem fajna fotka 😂
Co do obrócenia też właśnie oglądałam ostatnio wypowiedź że natura wie co robi...
powiem Wam że chyba nie ma lepszej czy gorszej wersji... przy cc odliczasz dni...
a przy naturalnym czekasz nie wiadomo kiedy na co 😬
Końcówka będzie „gorąca”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 23:18
Leksa, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
No w sumie racja 😂😂
Ale się załatwiłam „na noc” (podejrzewam że to przez zjedzenie dużej ilości czekolady... ktoś musiał zjeść Wielkanocne jajeczka 😬) Miałam małą bokserkę w brzuchu przez całą noc... poszło w każdą stronę łącznie z żebrami. Wyglądam jak wrak człowieka.no chyba że w 36 tyg to normalka... to nic nie mówie 😂 do tej pory w nocy to ja ostatnio nawet spałam 🤦♀️Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍