X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 w ciąży i to takiej zaawansowanej wszystko wybaczą hihi
    Jeju faktycznie Ty już za „chwile” spotkasz się z tą swoją big Laurką 🥰

Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie 🙂 Mały waży 3kg, dzisiaj 36+6 tc, ciąża donoszona. Powiedziała, żeby więcej nie przychodzić już, jak coś się będzie działo to na IP. Jak ruchy będą słabe to na IP. Jak będzie termin porodu a u mnie nic to jechać na IP, żeby zrobili KTG. Także zostało mi już tylko czekać na Wojtka 😊
    PS ponoć ma bujną fryzurę 😆

Ana.Ta, Leksa, Merci92, Zosiek, Megsi, Soleil, Asiulka87, Misiaa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Dziewczyny, co brałyście na bakterie w moczu? Wyszło mi, że przesłaniają pole widzenia. Czekam na wyniki posiewu, a tymczasem może bym się jakoś wspomogla do czwartkowej wizyty. Nie czuje, żebym miała jakieś zapalenie ale może jest bezobjawowe, na razie piję sok z żurawiny.

Tak na szybko bez recepty:
    Lactinova mama - probiotyk doustny albo Lactovaginal - dopochwowe. I mi żurawinę Furoxin w tabletkach kazała łykać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 18:06

Klara_1985 lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Dziewczyny, co brałyście na bakterie w moczu? Wyszło mi, że przesłaniają pole widzenia. Czekam na wyniki posiewu, a tymczasem może bym się jakoś wspomogla do czwartkowej wizyty. Nie czuje, żebym miała jakieś zapalenie ale może jest bezobjawowe, na razie piję sok z żurawiny.
    Wczesniej to brałam urosept i furagine, ale nie wiem czy teraz jeszcze można byłoby.

Klara_1985 lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ale super noworodki z długimi włoskami są takie urocze 🥰

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci rzeczywiście jaka różnica w pomiarach, ale i tak duża dziewczynka.🥰 Bo to tak jest, że nawet jak objawów nie mamy to mogą nam w każdej chwili wody nagle odejść. Ja już chodzenie w gości odpuściłam.🤣

Malinka z Wojtusia też już kawał chłopca, dobrze że wszystko ok.😘 ciekawe, że wizyt więcej nie macie, co lekarz to inaczej 🤦

Motyl ja nowy kokon przeprałam w płynie dla niemowląt. Co prawda ręcznie.🤣

Malinka2021, Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, malinka fajnie, że na wizytach wszystko okej.
    Maluszki spore. Jestem ciekawa ile mój przybrał w 2 tyg.

Apropo mojego dzika to się rozruszał trochę, więc zostaje przy obserwacji. Pije więcej wody teraz, bo może malo wód się zrobiło. W środę rano mam wizytę.
    Wlasnie robię listę pytań, które chce zadać.

Malinka ciekawe, że widzą na usg takie rzeczy jak włoski, mój to pewnie mały łysol, a szkoda.
    Od zawsze do męża mówiłam, że dzieci mogą wyglądać jak on byle włosy i brwi miały po mnie, ale chyba coś nie pyklo 😅

Kasjanna, Klara_1985, Soleil, Leksa, Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wolałabym jeszcze przyjść np za dwa tygodnie.. No ale jak już nie chce mnie widziec, to jej strata 😆
    Teraz czekam na szczęśliwe rozwiązanie 😊
    Ta bujna fryzurka jeszcze bardziej podkręca emocje 😅
    A co do pomiarów to 2 tygodnie temu było u nas prawie 2900, teraz 3000, więc też obstawiam jakiś błąd pomiarów bo tak to tylko 100g by przybrał przez ten czas.. Niech urośnie tyle żeby mama dała radę bez CC 😊

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze rozpisałyście się! Ja cały dzień podczytywałam ale ciężko było mi pisać. Cały dzien brzuch jak skała, chwilę pochodzę, kładę się i robię drzemki, taki mój dzień ciekawy 😅 Megsi mój w brzuchu to też taki wariat, zawsze się martwię czy nic złego mu się nie dzieje i pewnie przez to że tak na maxa się rusza to i ten brzuch tak twardnieje. A tylko jak ma spokojniejszy dzień to znowu jestem cała w stresie. Dobrze że już jest oki!

Ale gorąco się zrobiło dzisiaj na wątku po wizytach nic tylko rodzić 😀 ja staram się jak mogę dotrzymać tego 37+0.
    Mam nadzieję że mój synuś też będzie miał czuprynkę, tego pewnie przed porodem się nie dowiem będzie niespodzianka 😀
    Moja wizyta w piątek już w szpitalu i mam nadzieję że ustalą mi termin cc. Bo mały to już raczej się nie odwróci. Nawet nie wiem o co mam pytać na wizycie muszę się zastanowić 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 19:01

Malinka2021, Merci92, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pije któraś te liście malin? Ja zaczęłam w piątek i codziennie 2 herbatki wypijam (wg położnej miało być 3, ale ta trzecia gdzieś mi umyka 😆). No i dzisiaj też zaczęłam łykać wiesiołek w kapsułkach. Ten masaż krocza średnio mi wychodzi 🤨 nie lubię go 😆 ale muszę się zmotywować, super jakby udało się uniknąć nacięcia.

Merci92 lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil nie zakładałabym się, że się na pewno nie obróci, bo mój ostatnio walnął fiolka i cały czas się przemieszcza z pozycji poprzecznej do glowki w dół.

Ale czytałam ostatnio, że czasem jest poprostu powód dla którego dzieci są w takiej a nie innej pozycji.
    Gdzieś dziewczyna próbowała obrotu zewnętrznego i udalo się częściowo obrócić dziecko, ale po chwili wróciło znowu do poprzedniej pozycji. Lekarka na usg zobaczyła, że dziecko jest owinięte 2x pępowina i próbuje się obrócić, ale pępowina jest za krótka i nie może.
    Ja się obawiam, że mój zrobi jakiegoś wygibasa w złym momencie i tam utknie.

Malinka ja nie mogłam dostać tej herbaty u siebie, więc jeszcze nie zaczęłam. Olej z wiesiołka mam w środę dostać w aptece, bo mi zamówili. Co do masażu krocza, ja zaczęłam, a właściwie mąż mi robi i to średnio fajne jest, ale chciałabym zrobić wszystko żeby uniknąć pęknięcia, bo u mnie raczej nie nacinają.

Fizjo mi poleciła pozycje na boku z piłką między nogami do rodzenia ponoc najlepsza na ochronę krocza i położne maja najmniej opcji niechcianej ingerencji w poród

Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, ja niestety myślę, ze moja Mała tez sie juz nie obróci. Ostatnio miala te intensywne dni i nic z tego, ciągle ta sama pozycja- kopy na dole, glowa nad pępkiem. Juz sie zaczynam z tym godzić powoli. Tez mam nadzieję, ze teraz na wizycie po prostu ustalimy termin cc jak nic sie nie zmieni.
    Ja juz dzien w dzien sie stresuje, ze to juz. Patrze na ten falujący brzuszek i nie moge uwierzyć, ze tam jest moje dziecko. Niby caly ten czas ciąży dlugo trwa, a dalej jak ją czuje to czasem nie moge uwierzyć jak to sie stało ;). Jednocześnie jestem juz bardzo zmęczona tą ciążą. Jak wyznacza mi ten termin cc to chyba będę odliczać dni...

Malinka2021, Megsi, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, ja w sklepie zielarskim kupiłam liście malin 🙂 pytałam w aptece, ale pani od razu do sklepu zielarskiego mnie skierowała, bo w aptekach już tego nie sprzedają. Tak samo olej z wiesiolka w płynie, też tylko w zielarskim albo jakimś markecie że zdrowa żywnością, bo w aptec to najwyżej w kapsułkach.

Megsi, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja właśnie odliczam dni do cc. Mimo, ze ta ciąża jest zupełnie inna pierwsza, duzo lepiej w tej ciąży wyglądam i jest mniej problemowa, nie liczyć rzygania jak kot 😅 to tez jestem już zmęczona tym pięknym stanem. Chce już mieć malutka przy sobie cała i zdrowa dopiero będę tak na 100 procent o nią spokojna.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka jutro podejdę do zielarskiego zobacze czy mają i zacznę pić, a powiedz mi jak to smakuje?

Vende, leksa ja kocham ten stan bycia w ciąży mimo wszystkich dolegliwości i czasem mnie łapie taki dołek, że niewystarczająco się nom cieszylam i niedługo się skończy.
    Natomiast stresuje mnie też bardzo ta końcówka i chce mieć to już za sobą, też chce maluszka już mieć i go zobaczyć i przytulić.

Porada która przeczytałam dla mam z pierwsza ciąża, chociaż pewnie reszta też koze tak zrobić jak nie ma takiej pamiątki.
    Mianowicie może yo głupie i nic wielkiego, ale sama o tym nie myślałam.
    Chodzi o to, żeby wychodząc z domu do szpitala partner zrobil wam zdjęcie, bo to ostatni raz jak będziecie z brzuszkiem, następnym razem przechodząc przez te drzwi będziecie miały bobasa na rękach i będziemy mamami.
    Ja na pewno sobie taka pamiątkę zrobię, nieważne jak będę wyglądać 😁

Soleil, Leksa, Klara_1985, Kasjanna, Malinka2021, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi też tak czytałam, że skoro takie ma ułożenie i to w dodatku non stop tak siedzi, to często jest jakiś powód. I też już wolę żeby został w tej pozycji niż żeby mi gdzieś utknął. Mając termin cc również zaczęłabym odliczanie.
    O herbacie z liści malin czytałam, ale myślę że w moim przypadku nie będzie potrzebna, zobaczymy 😀 ponoć też dobrzre jest wcinać ananasa 😊

Megsi a pomysł o zdjęciu już przekazałam mężowi 😀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi hmm jak smakuje 😄 nie wiem jak określić ten smak, ale mi smakuje 🙂 może trochę jak zielona herbata.. W każdym razie smak nie jest jakiś mocny, czy odrzucający.

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie fajny pomysł z tym zdjęciem - to może być całkiem fajna fotka 😂

Co do obrócenia też właśnie oglądałam ostatnio wypowiedź że natura wie co robi...
    powiem Wam że chyba nie ma lepszej czy gorszej wersji... przy cc odliczasz dni...
    a przy naturalnym czekasz nie wiadomo kiedy na co 😬

Końcówka będzie „gorąca”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 23:18

Leksa, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie mówione, ze doczeka się tego terminu cc 😅 przecież tak czy siak może sie wcześniej zacząć 😅

Soleil lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie racja 😂😂

Ale się załatwiłam „na noc” (podejrzewam że to przez zjedzenie dużej ilości czekolady... ktoś musiał zjeść Wielkanocne jajeczka 😬) Miałam małą bokserkę w brzuchu przez całą noc... poszło w każdą stronę łącznie z żebrami. Wyglądam jak wrak człowieka.no chyba że w 36 tyg to normalka... to nic nie mówie 😂 do tej pory w nocy to ja ostatnio nawet spałam 🤦‍♀️

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ