X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam położna 😍 jestem szczęśliwa. Wczoraj zamówiłam ten sportowy kombinezon dla małej z 5 10 15 i mówiłam do męża, ze nie może się urodzić dopóki nie przyjdzie, a tu taka niespodzianka, ze w nocy został już wysłany, a dziś będzie. Smialam się, ze wszechświat ze mną współpracuje, to mąż stwierdził, ze raczej kurier ze mną współpracuje 🙈😅

Merci92, Megsi, Provitamina, Soleil, Kasjanna, Asiulka87, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina Ja niestety przez nie powiem kogo 🤭 miałam wypalana nadzerke z 12 lat temu. Pytałam się ginekologa czy to ma jakiś wpływ na rozwarcie szyjki itp a on odpowiedział że nie bo to nie jest aż tak inwazyjny zabieg. Ciekawe co Tobie ginekolog powie bo co lekarz to inna opinia. ☺

Dzisiaj mam lekkiego stresa przed jutrzejszym wywolywaniem ale raczej jestem dobrej myśli ☺ Chciałabym żeby tylko za długo to nie trwało i bez komplikacji no i naturalnie jak się da. Trochę dużo oczekiwań ale może akurat tak będzie 😄

Natomiast jak nigdy dzisiaj w nocy miałam okropne skurcze z tym że rano niestety odeszły. Może to ten syndrom białego fartucha i Laura sama zacznie wychodzić jak do szpitala trzeba będzie jechać ☺🤣

Torba dwa razy prze pakowana i sprawdzona 😎
    więc można dzisiaj iść na jakaś kawę i lody żeby się odstresować ☺

Megsi, Provitamina, Soleil, Asiulka87, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje ogromne!
    Kolejny bobas w grupie ❤
    Teraz zosiek twoje kolej i ciekawe kto następny 😁

Ana.ta ja też podziwiam i szanuje za to wykończenie domu. Mnie to czeka w lipcu z bobasem, a wolałabym mieć ju ogarnięte, żeby przylecieć i zostać w końcu u siebie, a nie u rodziny.

Z tymi odchodzącymi wodami to dla mnie tragedia
    Niektórym odchodzą innym nie, a jeszcze innym się Sączą i ja teraz nie wiem czego się spodziewać.

Probitamina truskawki mogłabym jesc w kilofrach, ale tutaj nie ma takich pysznych jak w Polsce. Ostatnio codziennie pije truskawkowe smoothie, ale to nie to samo.

Kasjanna, a to nie jest teraz akurat pierwszy skok rozwojowy u bobasa? Może dlatego taka marudna była, ale super ze pospała na spacerze i w nocy później.

Ja zaluje trochę, że nie wybrałam poniedziałku z powrotem do domu. Jednak lepiej czekać, aż się rozkręci akcja w domu i jechać wtedy do szpitala, a tak to będę leżeć tam godzinami, niby z mężem będę, ale to i tak średnio. Czytałam cały plan i każdy nagły poród czy cesarka opóźniają moja indukcje i może ona trwać do 72h. Dopakowalam trochę rzeczy do torby, bo kto wie ile tam leżeć będę.

Idę zdjąć paznokcie dzisiaj, piękna pogoda wiec spacer 10km tez w planie. Do tego z mężem spędzamy dużo czasu razem we dwoje, zebybsie nacieszyc sobą bez dzidziusia jeszcze.

Musze w szpitalu ich poprosić o dokładne usg, bo mały mnie zaczął inaczej kopać i mam wrażenie, że się twarzyczkowo obrócił.

Miłego dnia dziewczyny!

Merci92, Provitamina, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ! Ja 23 czerwca 2016 byłam na ktg i położna powiedziała, ze mam skurcze, których nie czułam. Śmiała się i powiedziała, ze niedługo zobaczymy się na porodówce. Oczywiście ciąża była już po terminie 😅 24 czerwca miałam stawić się na patologie ciąży, bo wtedy było już 42+0, miałam być ok. godz 8 rano. A o 3:40 obudziły mnie skurcze, doszły wymioty, biegunka, o 6 jechałam do szpitala ze skurczami co 5 min. i jak dojechałam to rozwarcie było już na 5 cm 😅 a o 11 młody się urodził 🥰 także może Twoja Laura tez zechce sama wyjść ✊🏻😊

Merci92 lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Jak będziesz mogła to napisz co u Ciebie słychać 🥰 Trzymam kciuki za dzisiaj 🥰✊

Leksa To super wiadomość 😃 Dobrze tak posłuchać pozytywnie rozpoczętych porodów ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 11:35

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, to chyba jeszcze nie skok. Wygooglalam że najbliższy jest w 4 tygodniu, a mój maluszek dziś ma 2.
    Mysle ze po prostu mniej śpi, w związku z czym musi sobie zagospodarować resztę czasu i nauczyć zasypiać później. Jeszcze nam to nie idzie...

Trzymam kciuki dziewczyny, piąteczek dobry na rozpakowanie :)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci niestety nie wiem czy mnie nie odeślą, bo brak miejsc na patologii... Jest tylko jedno miejsce a 3 dziewczyny, co prawda 2 przed terminem ale z cukrzyca i z czymś tam na indukcję też... Szkoda gadać 🤦 i mowa jest o poniedziałku bo w weekend nie ma tutaj przyjęć.

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek przykro mi w takim razie :( ale może jest jeszcze szansa, ze Ciebie przyjemna skoro jesteś po terminie? A jeżeli nie to może w domu akcja się rozkręci. Dawaj znać co i jak. I nie martw się 😘 decyzji lekarzy niestety nie zmienisz.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Zosiek mam nadzieję że Cię przyjmą jakimś cudem. Trzymam kciuki ✊ Czasami te szpitale takie są przepełnione że aż miejsc brakuje. U mnie że względu na mała miejscowość to zawsze jest z tym problem 🤦‍♀️ ale tak jak Leksa pisze zawsze w domu może się coś zadziac ☺

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Asiulka ale jak się czujesz ogólnie? Funkcjonujesz już tak całkiem normalnie ?

Soleil co dzień jest lepiej🙂 ściągnięcie szwów jednak nie bolało i trwało moze 10 sekund☺️
    Funkcjonuje normalnie, tyle że narazie ogarniam poki co tylko siebie i malutka a obiady dostarcza mama albo robi mąż 🙂 w końcu po coś mąż wzial opieke🙂 teraz właśnie karmie małą a mąż pojechal sobie na rower☺️

Soleil, Zosiek, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje po wizycie że cc bedzie 20 maja z rana, oczywiście jeśli dotrwam 😜
    Mojego dziecia już nie mierzono, sprawdzono tylko czy ma się dobrze, wód dużo, gbs ujemny w razie co no i tyle. Rozwarcia nie sprawdzała, bo mówiła że będę miała tylko niepotrzebne skurcze i bóle a i może jeszcze sprowokować do dalszego rozszerzania. Ogólnie to jestem zadowolona i trochę przerażona bo za tydzień o tej porze będę już mamą 🙂

Merci92, Leksa, Zosiek, Provitamina, 5ylwian, Asiulka87, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyjęli mnie jednak w pierwszej kolejności bo młodej waga wyszła 4400... Dzisiaj wieczorem balonik jutro oksytocyna. Trzymajcie proszę kciuki 😘

Merci92, Kasjanna, Leksa, Vende, Provitamina, Iwonaa27, 5ylwian, Soleil, Asiulka87, Megsi, Ana.Ta, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, trzymam kciuki za Ciebie.

Trzymajcie też za mnie. Czekam na cc. Pani Doktor coś się w ktg nie podoba.

Merci92, Zosiek, Vende, Iwonaa27, 5ylwian, Soleil, Asiulka87, Megsi, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara i Zosia Trzymam kciuki na maksa! 🥰😘😍✊ Juz za chwilkę będą dzidzie w waszych ramionach 😃

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam mocno! 😘😘😘

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Klara kciuki zacisniete ✊🏻
    Zosiek cieszę się, ze przyjęli Cię do szpitala. Teraz będziesz pewnie spokojniejsza. 😘

Dziewczyny jak tylko będziesz mogły to piszecie do nas na bierząco.

Klara będzie wszystko dobrze 😘

Zosiek lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, Zosiek! Trzymam kciuki mocno i nie puszczam, czekamy tu z dziewczynami na dobre wiadomości :)

Soleil, ja juz za 3 dni! Nie moge w to uwierzyć, ze to juz tak zaraz :)

Asiulek, ciesze sie ze nie bolało wyciaganie szwów to wazna informacja :) I ze czujesz sie coraz lepiej. Super :)

Kasjanna, moze to tylko dzisiaj taki dzien a jutro juz bedzie lepiej. Oby :)

Ja dzisiaj chyba załączyłam syndrom wicia gniazda. Od rana latam jak szalona. W sumie zaczelo sie od tego ze wczoraj moj mąż otworzył platki do mleka jak w dniu świra... Byly wszedzie. Niby sprzątnął, ale to byl wieczor i chyba nie do konca wszystko zobaczyl ;) Bo rano jak weszlam to sie wystraszylam. Jak juz zrobilam kuchnie to dalej wzięłam się za sprzątanie reszty ;) Potem za pranie, prasowanie, mężowi wyprasowałam pół szafy, bo stwierdziłam ze dostane szalu jak mnie odwiedzi w szpitalu taki wygnieciony a on z tych co nie widzi problemu :P A teraz robie obiad dla calej rodziny. I powiem Wam ze gdyby nie to ze jestem spuchnieta i juz bolą mnie stopy to czuje sie bardzo dobrze. Moze to ten slynny stan przed porodem ;) mam nadzieje ze jednak Mala do poniedziałku zaczeka :)

Soleil, Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, Klara kciuki zaciśnięte!

• Soleil Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na wieści ❤️ 3mam mocni kciuki 😍

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka dobrze że już po ściągnięciu szwów i że mąż pomaga 💛

Megsi na pewno sobie wszystko ładnie ogarniecie w lipcu - jak to się mowi są plusy i minusy, mi przez to wszystko za szybko zleciał okres ciąży. Nie mogłam go sobie celebrować jakbym chciała🤷‍♀️ A z drugiej strony już z glowy. Ale jak to się mówi - wszystko trzeba przeżyć w odpowiednim czasie 😊

Zosiek, Klara ale sie złożyło- we dwie Wam raźniej hihi - czekamy na wieści ✊

Dziewczyny ja też pochłaniałabym lody, a z owoców borówki amerykańskie!
    Wgl Mój apetyt teraz jest wielki 🙈 jutro jadę do sklepu po czekoladę bo wyjadłam tę co była w torbie do porodu na powera 🤷‍♀️ Zrobię od razu wiekszy zapas bo jak szybko nie urodzę będzie to samo 😂

A wgl czy którejś z Was przydały się przekąski? Ale chyba tylko Kasjanna miałaś póki co PN 🤔

Vende ja też dziś obskoczylam cały dom 😂 ale małej chyba się to bujanie podoba, zawsze jak chce odpocząć mega się tłucze.

Powiem Wam że dziś mam często bóle okresowa i od wczoraj bardzo mi się stawia brzuch. Ale teraz już tak może być.

Soleil jeszcze max tydzień - jak pięknie ! 😍 współczuję tych skurczy.

A skurcze macie raczej tak w środku brzucha, czy niżej jak na okres? Kompletnie nie wiem jaki to rodzaj bólu 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 18:25

Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ