Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam położna 😍 jestem szczęśliwa. Wczoraj zamówiłam ten sportowy kombinezon dla małej z 5 10 15 i mówiłam do męża, ze nie może się urodzić dopóki nie przyjdzie, a tu taka niespodzianka, ze w nocy został już wysłany, a dziś będzie. Smialam się, ze wszechświat ze mną współpracuje, to mąż stwierdził, ze raczej kurier ze mną współpracuje 🙈😅

Merci92, Megsi, Provitamina, Soleil, Kasjanna, Asiulka87, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina Ja niestety przez nie powiem kogo 🤭 miałam wypalana nadzerke z 12 lat temu. Pytałam się ginekologa czy to ma jakiś wpływ na rozwarcie szyjki itp a on odpowiedział że nie bo to nie jest aż tak inwazyjny zabieg. Ciekawe co Tobie ginekolog powie bo co lekarz to inna opinia. ☺

Dzisiaj mam lekkiego stresa przed jutrzejszym wywolywaniem ale raczej jestem dobrej myśli ☺ Chciałabym żeby tylko za długo to nie trwało i bez komplikacji no i naturalnie jak się da. Trochę dużo oczekiwań ale może akurat tak będzie 😄

Natomiast jak nigdy dzisiaj w nocy miałam okropne skurcze z tym że rano niestety odeszły. Może to ten syndrom białego fartucha i Laura sama zacznie wychodzić jak do szpitala trzeba będzie jechać ☺🤣

Torba dwa razy prze pakowana i sprawdzona 😎
    więc można dzisiaj iść na jakaś kawę i lody żeby się odstresować ☺

Megsi, Provitamina, Soleil, Asiulka87, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje ogromne!
    Kolejny bobas w grupie ❤
    Teraz zosiek twoje kolej i ciekawe kto następny 😁

Ana.ta ja też podziwiam i szanuje za to wykończenie domu. Mnie to czeka w lipcu z bobasem, a wolałabym mieć ju ogarnięte, żeby przylecieć i zostać w końcu u siebie, a nie u rodziny.

Z tymi odchodzącymi wodami to dla mnie tragedia
    Niektórym odchodzą innym nie, a jeszcze innym się Sączą i ja teraz nie wiem czego się spodziewać.

Probitamina truskawki mogłabym jesc w kilofrach, ale tutaj nie ma takich pysznych jak w Polsce. Ostatnio codziennie pije truskawkowe smoothie, ale to nie to samo.

Kasjanna, a to nie jest teraz akurat pierwszy skok rozwojowy u bobasa? Może dlatego taka marudna była, ale super ze pospała na spacerze i w nocy później.

Ja zaluje trochę, że nie wybrałam poniedziałku z powrotem do domu. Jednak lepiej czekać, aż się rozkręci akcja w domu i jechać wtedy do szpitala, a tak to będę leżeć tam godzinami, niby z mężem będę, ale to i tak średnio. Czytałam cały plan i każdy nagły poród czy cesarka opóźniają moja indukcje i może ona trwać do 72h. Dopakowalam trochę rzeczy do torby, bo kto wie ile tam leżeć będę.

Idę zdjąć paznokcie dzisiaj, piękna pogoda wiec spacer 10km tez w planie. Do tego z mężem spędzamy dużo czasu razem we dwoje, zebybsie nacieszyc sobą bez dzidziusia jeszcze.

Musze w szpitalu ich poprosić o dokładne usg, bo mały mnie zaczął inaczej kopać i mam wrażenie, że się twarzyczkowo obrócił.

Miłego dnia dziewczyny!

Merci92, Provitamina, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ! Ja 23 czerwca 2016 byłam na ktg i położna powiedziała, ze mam skurcze, których nie czułam. Śmiała się i powiedziała, ze niedługo zobaczymy się na porodówce. Oczywiście ciąża była już po terminie 😅 24 czerwca miałam stawić się na patologie ciąży, bo wtedy było już 42+0, miałam być ok. godz 8 rano. A o 3:40 obudziły mnie skurcze, doszły wymioty, biegunka, o 6 jechałam do szpitala ze skurczami co 5 min. i jak dojechałam to rozwarcie było już na 5 cm 😅 a o 11 młody się urodził 🥰 także może Twoja Laura tez zechce sama wyjść ✊🏻😊

Merci92 lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Jak będziesz mogła to napisz co u Ciebie słychać 🥰 Trzymam kciuki za dzisiaj 🥰✊

Leksa To super wiadomość 😃 Dobrze tak posłuchać pozytywnie rozpoczętych porodów ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 11:35

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, to chyba jeszcze nie skok. Wygooglalam że najbliższy jest w 4 tygodniu, a mój maluszek dziś ma 2.
    Mysle ze po prostu mniej śpi, w związku z czym musi sobie zagospodarować resztę czasu i nauczyć zasypiać później. Jeszcze nam to nie idzie...

Trzymam kciuki dziewczyny, piąteczek dobry na rozpakowanie :)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci niestety nie wiem czy mnie nie odeślą, bo brak miejsc na patologii... Jest tylko jedno miejsce a 3 dziewczyny, co prawda 2 przed terminem ale z cukrzyca i z czymś tam na indukcję też... Szkoda gadać 🤦 i mowa jest o poniedziałku bo w weekend nie ma tutaj przyjęć.

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek przykro mi w takim razie :( ale może jest jeszcze szansa, ze Ciebie przyjemna skoro jesteś po terminie? A jeżeli nie to może w domu akcja się rozkręci. Dawaj znać co i jak. I nie martw się 😘 decyzji lekarzy niestety nie zmienisz.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Zosiek mam nadzieję że Cię przyjmą jakimś cudem. Trzymam kciuki ✊ Czasami te szpitale takie są przepełnione że aż miejsc brakuje. U mnie że względu na mała miejscowość to zawsze jest z tym problem 🤦‍♀️ ale tak jak Leksa pisze zawsze w domu może się coś zadziac ☺

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Asiulka ale jak się czujesz ogólnie? Funkcjonujesz już tak całkiem normalnie ?

Soleil co dzień jest lepiej🙂 ściągnięcie szwów jednak nie bolało i trwało moze 10 sekund☺️
    Funkcjonuje normalnie, tyle że narazie ogarniam poki co tylko siebie i malutka a obiady dostarcza mama albo robi mąż 🙂 w końcu po coś mąż wzial opieke🙂 teraz właśnie karmie małą a mąż pojechal sobie na rower☺️

Soleil, Zosiek, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje po wizycie że cc bedzie 20 maja z rana, oczywiście jeśli dotrwam 😜
    Mojego dziecia już nie mierzono, sprawdzono tylko czy ma się dobrze, wód dużo, gbs ujemny w razie co no i tyle. Rozwarcia nie sprawdzała, bo mówiła że będę miała tylko niepotrzebne skurcze i bóle a i może jeszcze sprowokować do dalszego rozszerzania. Ogólnie to jestem zadowolona i trochę przerażona bo za tydzień o tej porze będę już mamą 🙂

Merci92, Leksa, Zosiek, Provitamina, 5ylwian, Asiulka87, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyjęli mnie jednak w pierwszej kolejności bo młodej waga wyszła 4400... Dzisiaj wieczorem balonik jutro oksytocyna. Trzymajcie proszę kciuki 😘

Merci92, Kasjanna, Leksa, Vende, Provitamina, Iwonaa27, 5ylwian, Soleil, Asiulka87, Megsi, Ana.Ta, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, trzymam kciuki za Ciebie.

Trzymajcie też za mnie. Czekam na cc. Pani Doktor coś się w ktg nie podoba.

Merci92, Zosiek, Vende, Iwonaa27, 5ylwian, Soleil, Asiulka87, Megsi, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara i Zosia Trzymam kciuki na maksa! 🥰😘😍✊ Juz za chwilkę będą dzidzie w waszych ramionach 😃

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam mocno! 😘😘😘

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Klara kciuki zacisniete ✊🏻
    Zosiek cieszę się, ze przyjęli Cię do szpitala. Teraz będziesz pewnie spokojniejsza. 😘

Dziewczyny jak tylko będziesz mogły to piszecie do nas na bierząco.

Klara będzie wszystko dobrze 😘

Zosiek lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, Zosiek! Trzymam kciuki mocno i nie puszczam, czekamy tu z dziewczynami na dobre wiadomości :)

Soleil, ja juz za 3 dni! Nie moge w to uwierzyć, ze to juz tak zaraz :)

Asiulek, ciesze sie ze nie bolało wyciaganie szwów to wazna informacja :) I ze czujesz sie coraz lepiej. Super :)

Kasjanna, moze to tylko dzisiaj taki dzien a jutro juz bedzie lepiej. Oby :)

Ja dzisiaj chyba załączyłam syndrom wicia gniazda. Od rana latam jak szalona. W sumie zaczelo sie od tego ze wczoraj moj mąż otworzył platki do mleka jak w dniu świra... Byly wszedzie. Niby sprzątnął, ale to byl wieczor i chyba nie do konca wszystko zobaczyl ;) Bo rano jak weszlam to sie wystraszylam. Jak juz zrobilam kuchnie to dalej wzięłam się za sprzątanie reszty ;) Potem za pranie, prasowanie, mężowi wyprasowałam pół szafy, bo stwierdziłam ze dostane szalu jak mnie odwiedzi w szpitalu taki wygnieciony a on z tych co nie widzi problemu :P A teraz robie obiad dla calej rodziny. I powiem Wam ze gdyby nie to ze jestem spuchnieta i juz bolą mnie stopy to czuje sie bardzo dobrze. Moze to ten slynny stan przed porodem ;) mam nadzieje ze jednak Mala do poniedziałku zaczeka :)

Soleil, Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, Klara kciuki zaciśnięte!

• Soleil Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na wieści ❤️ 3mam mocni kciuki 😍

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka dobrze że już po ściągnięciu szwów i że mąż pomaga 💛

Megsi na pewno sobie wszystko ładnie ogarniecie w lipcu - jak to się mowi są plusy i minusy, mi przez to wszystko za szybko zleciał okres ciąży. Nie mogłam go sobie celebrować jakbym chciała🤷‍♀️ A z drugiej strony już z glowy. Ale jak to się mówi - wszystko trzeba przeżyć w odpowiednim czasie 😊

Zosiek, Klara ale sie złożyło- we dwie Wam raźniej hihi - czekamy na wieści ✊

Dziewczyny ja też pochłaniałabym lody, a z owoców borówki amerykańskie!
    Wgl Mój apetyt teraz jest wielki 🙈 jutro jadę do sklepu po czekoladę bo wyjadłam tę co była w torbie do porodu na powera 🤷‍♀️ Zrobię od razu wiekszy zapas bo jak szybko nie urodzę będzie to samo 😂

A wgl czy którejś z Was przydały się przekąski? Ale chyba tylko Kasjanna miałaś póki co PN 🤔

Vende ja też dziś obskoczylam cały dom 😂 ale małej chyba się to bujanie podoba, zawsze jak chce odpocząć mega się tłucze.

Powiem Wam że dziś mam często bóle okresowa i od wczoraj bardzo mi się stawia brzuch. Ale teraz już tak może być.

Soleil jeszcze max tydzień - jak pięknie ! 😍 współczuję tych skurczy.

A skurcze macie raczej tak w środku brzucha, czy niżej jak na okres? Kompletnie nie wiem jaki to rodzaj bólu 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 18:25

Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ