X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a teraz co jaki czas masz te skurcze ? Są już bardziej regularne ?

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci to mnie pocieszyłaś, bo jest szansa, że jutro już coś u mnie będą działać. 😆Wogóle to ja podawałam wszystkim termin 8 maj, a mam 7... Nie wiem jak to zrobiłam, ale lekarka inaczej mi wyliczyła, a aplikacja inaczej, w karcie ciąży jak byk mam 7 i w szpitalu teraz wyliczyli na 7, ciapa jestem 🤣🤦
    Hihi to też dopakowałam 62, bo mamy teraz wielką niewiadomą 🤣 właśnie zmienia się zawartość trochę bo bierzemy pod uwagę teoretycznie kilka dni... dopakowałam balsam na rozstępy bo koleżance własnie pojawiły się na pobycie podczas indukcji. Wzięłam też getry i koszulkę, bo jakbym miała siedzieć w niedzielę, kiedy więcej jest wizyt będę się chyba lepiej czuć.

Miissia u nas Espumisan też słabo działał, trzeba było trochę przemęczyc to. Masaże i te kompresy z pestek coś dawały. Teraz będe dawać probiotyk za wczasu jak pisałyśmy już kiedyś. 😉

Malinka2021, Leksa, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wróżę Ci, że jutro będziesz tulić Wojtusia 🥰 u mnie to tak się właśnie rozkręcalo, cały dzień takich co 10/11 minut a na następny dzień w południe trzymałam córę.😁
    Trzymam kciuki mocno mocno 😘

Malinka2021, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak jeszcze nieregularnie co 6/8/10 minut, ale to dopiero co tak się zaczęło. No i mam uplawy podbarwione krwią. Wydaje mi się, że to chyba normalne?

Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek to tak jak mi się ubzduralo, ze termin mam na 27 maj, a potem się okazało, ze na 28 maj 😂

Malinka ja Ci nie pomogę w tej kwestii, bo u mnie były skurcze, wody odeszły mi na porodówce, a krew się pojawiła jak byłam w toalecie po lewatywie przed porodówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 15:44

Zosiek, Merci92 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa hihi to u mnie z drugiej strony miałam jeden dzień spokoju bo wszyscy myśleli, że 8 maj. Mąż do tej pory mówi 8 bo tak się przyzwyczailiśmy 🤣🥰

Malinka a kolor krwi świeży czy ciemny- takiej starej krwi? Jak świeży trzeba konsultować 😘

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Teraz tak jeszcze nieregularnie co 6/8/10 minut, ale to dopiero co tak się zaczęło. No i mam uplawy podbarwione krwią. Wydaje mi się, że to chyba normalne?

Zadzwoń zapytaj 😍 ale chyba normalne. Chociaż ja bym była już w drodze na porodówkę 😀 a wody jeszcze jakieś się sączą?

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka może Ci się rozwarcie robi dzięki skurczom i stąd takie uplawy zabarwione ☺

Zosiek Ten balsam też dopakuje. Wogole zdaje mi się że teraz po porodzie rozstępy mogą się pojawić większe bo nagła zmiana bedzie np na brzuchu i piersiach. No i jakieś koszulki bo kupiłam sobie takie fajne na poród na ramiączka w których się niestety nie mieszcze już teraz 🤭
    E tam jeden dzień w ta czy w tamta i tak już dawno minęło 😄 ale przyznam że bardzo radykalna zmiana ze szczesliwej 7 na 13 piątek 😀 Za to obie daty bardzo symboliczne też bym chciała 13 ale lekarz powiedział że mnie do domu odeślą jak tam w piątek przyjdę 🤣 U mnie 14 jest też dosyć symboliczny bo i slub, zaręczyny i data znajomosci z mężem wtedy wypada i chyba szczesliwa data owulacji w sierpniu 2021 też na ten dzień wypadała z aplikacji 🤣😃

Zosiek, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, tak jak dziewczyny piszą, jeśli świeża krew to ja bym zadzwonila do poloznej albo jechała juz na szpital. Trzymam kciuki aby bylo po Twojej mysli, ten 13ty dosc realny :D

Dziewczyny, kobiety w ciąży to chyba wiedźmy. Az mi glupio. Wczoraj Wam pisalam ze przykro mi ze część bliskiej rodziny wybiera sie spontanicznie w góry w tym terminie co mam cc- jedna z tych osób w nocy wylądowała w szpitalu - bez szczegolow, skonczylo sie na gipsie ale wyjazd przesunięty. Serio mi glupio chociaz wiem, ze to przeciez nie jest moja wina ;).

Jeju, ile razy ja juz przepakowywałam tą torbe... Obawiam sie ze w niedziele znowu bede to robic. Masakra ;)

Ja mam rozstępy MASAKRYCZNE. A miesiac temu nie mialam nic. A smaruje cala ciaze i to dwa razy dziennie i nie byle czym :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 17:12

Merci92, Kasjanna, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pupki uzywam linomag, sudocrem mam jak juz naprawde bedzie sie niewiadomo co dzialo..
    Bartus ze szpitala wyszedl w bodach na dlugi rekaw, spiochach,czapce i otulaczu ktory mam w foteliku..
    Dziewczyny bardziej czytam niz komentuje ale jestem z Wami caly czas i wyczekuje! ✊

Leksa, Zosiek, Merci92, Klara_1985, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie położnej przerzuciłam się na krótki rękawek. U nas jest gorąco. Co prawda wieje, ale do gondolki niewiele dolatuje. Jedynie okrywam tetra jak gdzieś idziemy.
    Ale tak spoglądam na dzieci na spacerach to każde inaczej, jednego malucha dziś widziałam w takim grubym zimowym beciku...

Zosiek, Soleil, Merci92, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, możesz dwa razy w roku bezpłatnie zmienić położną. Sama się nad tym ostatnio zastanawiałam, bo dwa razy się ze mną umówiła i nie przyszła, ani nie odwołała. U mnie nie ma wielkiego wyboru i w końcu przy niej zostałam, bo po pierwszym porodzie dużo mi pomogła.

Malinka, ja nie jestem przesądna, ale jak usłyszałam, że cc mam mieć w piątek 13-go to się trochę zaczęłam obawiać. Muszę przejąć Twoje nastawienie.

Ja dzisiaj jeszcze zrobiłam sobie pedicure na stopach, o dziwo sama dałam radę. Wzięłam długą kąpiel, dopakowalam walizkę i czekam na jutro. Córka narzeka na ból brzuszka, oby się tylko nie rozchorowała. Jutro zostaje z moją mamą.

Zosiek, Leksa, Soleil, Merci92, Ana.Ta, Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Dziewczyny, bo nastał nasz długo wyczekiwany maj 😊 i otóż … mamusie, które już urodziły, w co ubralyscie dzieci wychodząc ze szpitala ? A reszta nas oczekujących … w co planujecie ubrac dziecko przy wyjściu ze szpitala ? Bo ja nie mam kreacji na ten dzień dla małej i dziś powiedziałam mężowi, ze ma coś zaproponować z szafy na wyjście do takiej pogody jak jest teraz, to biedy stanął przed szafa i nie wiedział co. Jedyny plus to chociaż orientuje się, gdzie co leży 😂

Ja na wyjście ubrałam małej body z krótkim rękawem, pajacyk z długim i taki kombinezonik hmm wiosenny, nie za cienki nie za dlugi😋I czapeczkę aaa I kocyk mialam ale jak wychodziłyśmy to nie było aż takiego upału. Dzis byłyśmy na wizycie u pediatry to ubrałam tylko body z jtotkim i pajacyk z długim i czapeczkę bo wiało mega i na to cienki kocyk. Ale w sumie to tyle co z wejść i wyjść z auta 🙂

Ana.ta co do przewijaka ja mam do niczego wymyślone ale musi tak zostać bo nie miałam już miejsca w sypialni a nie mam drewnianego łóżeczka tylko ta mała dostawke z chicco. No i karmie w łóżku w sypialni a przebierać chodzę do pokoju małej obok sypialni😏

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też małej poki co w getry nie ubieram bo kikut jej nie odpadł jeszcze 🙂

I drugie pytanie- jaki krem na odparzenia polecacie? Mi siostra doradza sudocrem lub bepanthen🤔 i ich sie uzywa tylko gdy cos sie dzisje ze skórą nie? Czy po przewijaniu warto aplikować zawsze? Lub aplikować oliwkę... Hmm[/QUOTE]

A co do kremu hmm ja póki co mam tylko bepanten i smaruje jej pupkę nim po każdej kupce (których robi na prawdę sporo😋) odpazen narazie tfu tfu nie ma🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Megsi i bardzo dobrze, masz już termin, jedna niewiadoma z głowy 😊
    Leksa ja naszykowalam rozmiar 56 body z długim rekawem i półśpiochy, do tego kocyk do fotelika i czapeczka. A jeżeli będzie dłuższy to na 62 przygotowałam pajacyk. Mam też spakowany sweterek, gdyby trafił się chłodniejszy dzień 🙂

A ja mam większość ubranek 56-62 i moja malutka większość ma za duzych😏ważyła 2850,dziś ma 2820 - dobrze przybiera ale w pierwszych dobach spadła z wagi jak wszystkie dzieci no i miala 52 cm jak się urodziła wiec mi np przydałyby się ubranka 50 ale nie będę już kupować bo i po co hehe mysle ze szybko nabierze masy i cialka☺️2 tyg przed cc na dwóch usg miala mieć 2880g wiec myslalam ze bedzie mieć na pewno ponad 3 kg ale niestety na usg się najwidoczniej pomylili

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam fajną położną. Ma filmy na You tube i instagramie. Jeśli nie znacie to polecam Maria Lepucka. Właśnie oglądam różne filmiki.

Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za polecajki kremów - to ja kupię ten bepanthen i linomag. A będę kombinować z innymi gdyby faktycznie coś się działo większego 🙈

Z przewijakiem spróbuję na łóżeczko,jak będzie problem z zamontowaniem ostatecznie też będę wychodzić do innego pokoju - jakoś to będzie..

Malinka ten 13 faktycznie realny 🙈 ja tak jak Soleil pewnie byłabym już dawno w drodze🙈

Przez tę przeprowadzkę i wszystko „na raz” odpuściłam stacjonarną szkołę rodzenia. I teraz się boję że wiele straciłam i wcale się nie przygotowałam. Może jeszcze nadrobię tymi filmikami... Klara dzięki za polecenie! Już zapisalam na listę do obejrzenia 😘

U Mnie mialy byc burze, a finalnie tak bylo cieplo że skończyliśmy z mężem w szkółce z drzewkami i wsadzaliśmy je później do ogrodu. Ciekawe ile to jeszcze zdąrzymy zrobić przed porodem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:22

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizewczyny trzymam za Was kciuki ✊✊✊ też jestem z Wami myślami 😘

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za jutro, czekamy na wieści :)

Jakie macie oświetlenie tam gdzie będzie Maluszek? Mysle, ze przydaloby mi sie cos na nocne wstawanie ale nie mam pomyslu :)

Zosiek lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende a to dobre pytanie! Do syna miałam taka lampkę do kontaktu, która świeciła cała noc (swoją droga on ciagle przy niej śpi, tylko wybrał sobie kolor niebieski 😊) a jak w nocy wstawałam do niego to włączyłam za każdym razem lampkę nocna i było ok. I w sumie przypomniałaś mi, ze brak mi tego oświetlenia 🙈

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ