X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka aaaa ! Dzieje się ! Poznasz już swojego Wojtusia ! 😍

Provitamina ja tez już bardzo bym chciała być po porodzie i tulić moja córeczkę

Malinka2021, Provitamina, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Wczoraj czop, dzisiaj rano pociekło ze mnie trochę różowych wód, ale tylko tyle co majtki zmoczyło. Raczej nie był to śluz, bo konsystencja ewidentnie jak woda. Złapałam stresa 😳🥰

Malinka to już! Na dniach się poznacie 😍😍😍❤️

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka-✊🍀✊🍀✊🍀✊

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam mocno kciuki! 😘😘😘

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka Ewidentnie coś jest na rzeczy 😎☺🥰

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u Was dzisiaj samopoczucie? Pogoda nas rozpieszcza w ostatnie dni 🥰

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobre chociaż u mnie pogoda jest beznadziejna 😏 Przed chwilą padało ☺ ale za to zaraz robię sobie domowe SPA a na 18 idę do fryzjera. Tak więc pełen relaks 🥰 No chyba że zacznę rodzic 😄🤣

Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    A jak tam u Was dzisiaj samopoczucie? Pogoda nas rozpieszcza w ostatnie dni 🥰

U mnie samopoczucie od wczoraj kiepskie. Wczoraj była taka piękna pogoda, a ja prawie pol dnia przespałam, bo było mi tak zimno i do tego biegunkę miałam. Dopiero o 20 zrobiło mi się gorąco, ze myslalm, ze się rozpłynę. Dziś wstałam lewa noga i nadal mi zimno :( a za to dziś pogoda kiepska. Połączyła się z moim nastrojem

• Vende Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Malinka, no to moze dzisiaj sie zacznie! Ale super :)

Ja wczoraj juz się wyłączyłam. Znalazlam jakąś jedna spodnice i bluzke, ubieralam sie na to wyjście chyba z godzinę i juz bylam mocno zrezygnowana. Ale wyjscie fajnie mi zrobilo, tak sie obżarłam tym sushi ze to masakra, pierwszy raz w ciazy nie zjadlam kolacji a śniadanie dopiero dzisiaj chwile temu haha ;) Ogolnie wrocilam do domu i modlilam sie zeby nie zaczac rodzic z tym pełnym brzuchem :P Malej chyba sie nie podobalo, ze jej miejsce w brzuchu zabrałam bo byla bezlitosna i do 23 tak waliła ze o ja cie... :) Dzisiaj wstalam z myślą ze moglam juz dzis tulic tą moją Kruszynkę... Ale nie ma tego zlego, trzeba sie jeszcze wyspac porządnie, a poniedziałek juz lada moment :)

U mnie pogoda bardzo ladna- na moje potrzeby zdecydowanie za ładna. Miala byc burza ale chyba sie nie zapowiada. Liczylam ze juz na takie upalne dni w ciazy sie nie załapiemy, ale co zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 10:38

Merci92, Malinka2021, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci czyli masz zaplanowany dzień idealny 😄
    Leksa może też spróbuj zrobić sobie dzień SPA? Zrelaksujesz się i od razu nastrój Ci się poprawi 🙂
    Vende zazdroszczę tego sushi 😄 dobrze, że wyjście się udało, zasłużyłaś 😘

Merci92, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    U mnie samopoczucie od wczoraj kiepskie. Wczoraj była taka piękna pogoda, a ja prawie pol dnia przespałam, bo było mi tak zimno i do tego biegunkę miałam. Dopiero o 20 zrobiło mi się gorąco, ze myslalm, ze się rozpłynę. Dziś wstałam lewa noga i nadal mi zimno :( a za to dziś pogoda kiepska. Połączyła się z moim nastrojem

A może to też znak że coś tam się dzieje 😘 moja znajoma przed porodem czuła się taka rozbita trochę jak na chorobę.

U mnie nastrój też kiepskawy też wczoraj przeleżałam ładna pogodę a dziś pochmurno. Ale już się ratuje magnumem 😀 żeby nie robić sobie wyrzutów że jem lody tylko na wieczór

Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 dzięki za ważne słowa, że każda z Nas to poczuje i sobie poradzi 😘 Cudownego masz męża! Wspaniały prezent- życzę Wam częstego delektowania kawusią przy pysznym ciachu 😁

Oczami wyobraźni też się zastanawiam jak ten Mój przyjmie swoją córeczkę do serca. 😍

Powiem Wam, że skończyłam układać sobie komodę małej, przejrzałam wszystko i jestem gotowa 🙈 zostało tylko zorganizowanke kącika do przewijania... chyba opcja na łóżeczko będzie najlepsza biorąc pod uwagę że zabawki/ ciuszki są u niej w pokoju w komodzie i na półkach, a tylko łóżeczko na początku będzie u Nas w sypialni i czeka nas przecież przewijanie w nocy. Mamusie co Wam się sprawdza? 🤔

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_2 wrote:
    Hej! Nie pisałam wieki ale jestem z wami na bieżąco :). Słuchajcie dziewczyny mam pytanie. Od kilku dni mam dość sporo żóltawej wydzieliny. Nie wiem czy to normalne czy infekcja :/. Termin mam na wtorek. Jutro mam co prawda gina ale stresuje się. Bo mało czasu na ewentualne leczenie :/. Jak to u was wygląda?

Wiesz co ja prawie całą ciążę miałam infekcje i nie zAwsze była wtedy żółta wydzielina.
    Daj Znać jak po wizycie, lekarz na pewno oceni czy ilość wydzieliny jest prawidlowa i najwyzej zleci biocenozę. Ale teraz możemy mieć więcej upławów itd. Ja po wizycie we wtorek też mam trochę więcej ale takiej białawo- żółtej 🤷‍♀️
    Termin cc masz na przyszły wtorek ? 🙂

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka pięknie jest, tylko strasznie wieje 😁 wykorzystujemy pogodę maksymalnie 😁
    Wzięłam się dzisiaj za przepakowywanie torby bo nie wiadomo ile dni będę tam zanim urodzę. 🤦

Ana.Ta to już ogarnełaś prawie wszystko, pięknie poszło. A był stres 😉 jak masz drewniane to jak najbardziej daj przewijak na łóżeczko, będzie nocami zwłaszcza wygodniej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 11:58

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki, żeby to był dobry znak.
    U mnie pogoda cudna, ale mam podły nastrój jestem na rozsterce z podjęciem decyzji. W środę mam na 100% iść do szpitala, ale ciągle o tym poniedziałku myślę. Mąż jest za poniedziałkiem, a ja mam taki problem z tą decyzję, że chyba mój poziom gotowości jest zerowy.
    Jeszcze muszę pazurki zdjąć na wypadek cesarki. Będę przeglądać torbę czy wszystko jest no i w sumie pozostało kilka dni radości i płaczu przez ciążę.
    Miłego i pięknego dnia!

Leksa, Soleil, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdecydowanie środa. Wysłałam maila, że chce poniedziałek, lekarka zadzwoniła i stwierdziła, że jak mnie to tak stresuje to lepiej zostać przy środzie. Mówiła, że dla jej badania źle by wyglądało jakbym zrezygnowała, że lepiej jest mieć puste miejsce niż takie, które ktoś w ostatniej minucie zostawił.
    Mówiła, że niepotrzebny stres tylko dla mnie wiec lepiej zostać przy tym co jest. Także mam datę i teraz na nią czekam. Nie ma już odwrotu. Między 18 a 21 maja mój wielorybek się pojawi 😁

Ana.Ta, Leksa, Soleil, Merci92, Malinka2021, Zosiek, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam reszte 😂

Malinka✊✊ jesteśmy z Tobą💛

Ja też sie boję czasem o tę moją wojowniczkę w brzuchu. Może ma dużo miejsca dlAtego tak mega kopie z każdej strony.. w sumie jak na ten tydzień to mało waży- zapowiadała się kluska a teraz ma tylko 2800-2900g🤷‍♀️

Ja też dziś rano miałam spa! Kąpiel, szczotkowanie, smarowanie. A teraz siedzę na tarasie i czekam na odpowiednią godzinę żeby zrobić obiad :) u Mnie jeszcze słonecznie, ale zapowiada się na burzę

Soleil to u Ciebie też się dzieje 🙈
    Vende dobrze że jednak mieliście miły wieczór. 😘

Te emocje, kryzysy pod koniec są naprawdę dziwne 🙈 dlatego ja zawsze dbam o dobre jedzenie, bo to poprawia humor 😂 Nie żeby się „objadać” za bardzo, ale coś słodkiego (gofry😍) zawsze pomoże 😇

A z ciuchami u Mnie nie jest tak źle, wjechaly letnie sukienki, w ktore jeszcze wchodzę (takie luźniejsze) 👍 jak chlodniej zarzucam sweter. No i mam niezawodne spodnie getry ciążowe do jakichś dluzszych koszul jak chlodniej. W koszulkach swoich już dawno nie chodzę- nie da rady 😂
    Mam nadzieje że jakoś w tym oblecę. I byleby to był maj 🙏

Megsi! A więc czekamy na maleństwo! Będzie dobrze 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 12:45

Soleil, Malinka2021, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi ja bym chyba też była za poniedziałkiem 😀 ale przyznam, że wczoraj jak jechalismy na kontrolę czy nie robi się większe rozwarcie myślałam, że może już będę musiała zostać i zaczynamy działać to miałam w głowie tylko jedna myśl, że nie jestem gotowa!! I chyba nigdy nie będę 🙂 ale odwrotu nie ma 😀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 12:39

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo nastał nasz długo wyczekiwany maj 😊 i otóż … mamusie, które już urodziły, w co ubralyscie dzieci wychodząc ze szpitala ? A reszta nas oczekujących … w co planujecie ubrac dziecko przy wyjściu ze szpitala ? Bo ja nie mam kreacji na ten dzień dla małej i dziś powiedziałam mężowi, ze ma coś zaproponować z szafy na wyjście do takiej pogody jak jest teraz, to biedy stanął przed szafa i nie wiedział co. Jedyny plus to chociaż orientuje się, gdzie co leży 😂

Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Myślę że i poniedziałek i środa ma swoje zalety ale środa chyba jest opcja bardziej bezpieczna i mniej stresującą bo wtedy jest jak w Polsce kładą w szpitalu i obserwują a jak człowiek myśli że jeszcze musi wracać do domu i w sumie poród może się zacząć bardzo szybko bo tak naprzyklad organizm zareaguje i trzeba wtedy na gwałt jechać to nie wiem czy jest to tak komfortowe ☺🤷‍♀️

6056198c02.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ