X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci błagam 🤦🏼‍♀️ Nie wprowadzaj takiej atmosfery. Chociaż powiem szczerze, ze sama tez mam takie obawy, ale odsuwam je od siebie. Musi być dobrze i tyle ! Nie może być inaczej

Merci92, krakowianka lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Zosiek Haha a wiesz ile kg ma Twój maluszek? 😃 Ja tam swojemu nie wierzę że Laura ma 3900 bo tydzień temu z brzuszka wyszło 3500. To chyba nie możliwe żeby tak w masę poszła 🤣

Ja tam już w piątek mogłabym pójść do tego szpitala. A oni jakby cos tak odrazu Ci zrobią indukcję? Czy może trochę poczekają? ☺ Może dadzą szanse jeszcze jeżeli będzie wszystko ok 🙃

Ja to się trochę boję że Laura nie może wyjść bo np coś ja blokuje np owiniętą pępowina czy coś w tym stylu. Myślicie że są takie przypadki albo słyszałyście o czymś takim? 😕

Moja mlodsza siostra była owinięta pepowina 2 razy :)
    Znajomej syn też i faktycznie nie mógł wyjść ale poród rozpoczął się normalnie tylko skończył się cc.
    Dużo jest dzieci które rodzą się z owiniętą pepowina i nic złego się nie dzieje
    I to prawda lekarz jest w stanie dostrzec na usg pępowinę (sama raz prosilam o pokazanie) na ktg z wyniku ponoć też mogą podejrzewać po wynikach

Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny po wizycie, w przyszłym tyg indukcja, bo ciśnienie skacze ciągle. Obserwować mam, a w środę już na oddział się zgłosić. Leżałam też godzinę pod ktg, bo mały się ruszał ale spokojniej. Wszystko jest okej. Waży 3300, ale przez opuchnięcia i ciśnienie mówią, że lepiej wywołać wcześniej, żeby się nic nie rozwinęło więcej. Mam też opcje w poniedziałek się zgłosić, ale to inny rodzaj indukcji wiec mam podjąć decyzję i dać im jutro znać. Myślałam, że jak będę miała datę to się lepiej poczuje, ale wszedł straszny stres. Normalnie się trzęsę, a tu jeszcze powrót do domu... w ogóle standard wizytę miałam na 11.30 a teraz wyszłam ze szpitala. Zrobili mi też masaż szyjki, żeby może naturalnie coś się zaczęło.
    Zaraz musze zajeść smutki słodyczami

Merci92, Motyl12, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stres, smutki i zle humorki polecam LECH Free Active MANGO i CYTRYNA Piwo bezalkoholowe 😁😉 rewelacyjne 🙂🙂🙂
    Dziś upiekłam gofry, do tego bitą śmietaną i owoce. Mężowi się zachciało a ja jeszcze mam ochotę i siłę działać. Dzieci zadowolone 😁 teraz leżę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 18:04

Leksa, Merci92, Malinka2021, Zosiek, Motyl12, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi ale długo siedzialas w tym szpitalu 😳
    A jakie rodzaje indukcji Ci w ogóle proponują? I skoro skacze ciśnienie to nie woleli Cię zostawić na oddziale i mieć pod kontrola? Trzymam kciuki, żeby samo zaczęło się po tym masażu szyjki.

Megsi lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi bardzo skacze Ci to ciśnienie? Masz już jakieś rozwarcie albo inne oznaki, że coś się przygotowuje organizm? W przyszłym tygodniu będzie już 39 tydzień więc spokojnie można wywoływać, tutaj też chyba jest taka praktyka przy wyższym ciśnieniu. Najważniejsze, że z małym wszystko ok😘 w przyszłym tygodniu będziesz już go tulić 🥰 będzie wszystko dobrze zobaczysz 😘 zwłaszcza w domu będziesz się czuć komfortowo, a nie na sali z innymi dziewczynami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 18:08

Megsi lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina mmmm ale narobiłaś mi smaka na gofry i na piwo 😍
    Jestem po KTG. Ruchów sporo, tętno ok, skurczów brak 🤷‍♀️

Motyl12, Megsi, Merci92, Provitamina, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa nie chcieli, bo dalej jest w miarę okej, ale jak na niskociśnieniowca to już mówili, że lepiej jak ciąża się rozwiąże przed terminem, albo w okolicy. Tutaj właśnie nie lubią trzymać tez w szpitalu, Wola wysłać do domu i monitorować, a co do indukcji.
    Jedna to jest taki tampon który absorbuje wilgoc z szyjki przez co się powiększa i rozszerza szyjkę co ułatwia odejście wód.
    Tez z tym do domu odsyłają i kazała wrócić jak się zacznie coś dziać, albo po 24h na kontrolę.
    Druga metoda to globulka z żelem, która rozmiękcza szyjkę I ja otwiera.
    Z tym już zostaję na oddziale do porodu.
    Ogolnie jak te metody nie zadziałają to wtedy dopiero przebijają pęcherz albo dają oksy.
    Lekarka natomiast mówiła, że zazwyczaj poród sam się zaczyna. Mówiła tez, ze w przypadku pierwszej ciąży i tak bardzo dużo jest indukcji wiec mówiła, że nie ma sensu czekać po terminie, ale nie chcą tez nic dawać przed 39 tyg

Soleil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek będę 39+2 w dniu indukcji wiec juz taki fajny tydzień. Szyjka jest miękka I wycentrowana główka dosyć nisko, więc lekarka mówiła, że jest szansa aby samo się zaczęło, ale raczej mała. Na ktg się pisały skurcze lekkie, ale to przez masaż szyjki ponoc.
    Mały mnie ostatnio stresuje ruchami wiec niech wyłazi 😁
    Poza tym męczy mnie ta niewiadoma, chce już doznać tego bólu porodu, żeby o nim zapomnieć.
    Ciekawa jestem czy u ciebie coś się przed piatekiem zacznie 😅

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe metody indukcji. Myślisz nad któraś na powaznie? Do jutra musisz dac znać, tak?

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Ale emocje ale lepiej być już niedługo pod opieką lekarzy niz zamartwiać się i czekać na poród który nie wiadomo kiedy się zacznie ☺ A widzisz dobrze ze piszesz ze osoby które pierwszy raz rodzą to często mają wywoływany poród ☺ Trochę mnie to pocieszyło , bo tak się zastanawiałam dzisiaj i wymyślałam jakieś głupoty czemu jeszcze nie rodzę itp 😃 A jak słyszę że większość pierworodek tak ma to mi jakoś lżej 🙃 Mówię Ci takie czekanie po terminie bardzo źle na psychikę dziala🤪

I też już nie mogę się doczekać tego porodu i maleństwa 😃 W sobotę jeżeli nie będzie miejsca czy coś to chyba przez okno wejdę z torbami żeby już mi podawali te ich słynne baloniki 🤣

Już za chwilę będzie wysyp noworodzi na forum 😎🥰

Zosiek, Leksa, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się ogarnęłam po tym dniu. Jechanie 10km autem do położnej wykonczylo mnie. Wróciłam i padłem na 3h.macica napięta na poziomie 25, zero skurczy. Mały większość spał. Położna była w szoku,że nie mam terminu cesarki,że po cesarce i 4 poronieniach plus zaświadczeniu lekarka nie wystawia mi skierowania. Powiedziała,że mam uderzyć do ortopedy,żeby zmienił mi zaświadczenie,żeby było w nim wpisane,że bezwzględne wskazanie do cc. No i oddzwoniła się. Jutro rano jadę do niego,coś pozmienia :) byle nie urodzić do rana ;)

Zosiek, Merci92, Soleil, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi a bolał ten masaż? No ja właśnie też mam od poniedziałku wycentrowane, szyjka 2 cm miękka, rozwarcie 2cm i lekarka jedna mówiła że urodzę w ciągu 2 dni 🤣🤣 a tu cisza. Zobaczymy, dzieciaczki uczą nas już tej cierpliwości. U Ciebie jak z ruchami stresuje to tym bardziej się martwisz, ważne że niepotrzebnie 😘 to ja tego bólu nie chce, chciałabym zasnąć i obudzić się z małą na sobie 🤣

Merci dziewczyny po terminie przyjmują w pierwszej kolejności, więc Cię nie odeślą nie martw się 😉 z tą psychiką racja 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 18:58

Merci92, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że mnie też ruchy stresują, ale jest ich bardzo dużo pewnie też temu mam tyle skurczy. Ale czasami te ruchy są takie, że zastanawiam się czy jemu tam dalej jest ok.

5ylwian super że masz taką konkretną położna!

Megsi nie stresuj się, fajnie że masz jakieś opcje do wyboru, oni też na pewno wiedzą co robić 💕

Chyba szykuje się wysyp dzieciaczków w następnym tygodniu ☺️❤️

Zosiek, Leksa, 5ylwian, Merci92, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    A ja się zastanawiam co z Klara 😄 może już tuli swoją córcię 😊

Dzięki Leksa za troskę:) jestem jeszcze w pakiecie, ale już chyba niedługo. W piątek po południu mam się zgłosić do szpitala na dyżur do mojej Pani Doktor jeśli nie zmieni zdania, to pod wieczór będę miała cc. Miałam dziś wizytę. Dalej podejrzewa zatrzymanie wzrastania przez mały obwód brzuszka. W piątek będzie skończony 38 tydzień z miesiączki.

Na Ktg pisały się już skurcze takie do 70, a dzisiaj w sumie nic nie czułam. Ciekawe jakie byly wczoraj, bo cały dzień mnie męczyło.

Czułam, że coś jest na rzeczy. Dzisiaj zrobiłam jeszcze zakupy letnich ubrań, takich w które się zmieszczę po porodzie, żeby się nie frustrować, że zeszłoroczne nie pasują. Jutro jeszcze starszej córce kupię sandały i mogę rodzić.

Trochę jestem podekscytowana, trochę nie wierzę że to juz. Mam nadzieję, że z Niunią wszytko będzie w porządku i że piątek 13-go będzie dla nas szczęśliwy.

Zosiek, Leksa, Malinka2021, Soleil, Merci92, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara to już tuż tuż 😍 trzymam kciuki za Was ✊🏻 Informuj nas na bierząco 😊😊 i jeżeli zrobią Ci cc w piątek to będzie cudowny piątek❤️

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Ciekawe metody indukcji. Myślisz nad któraś na powaznie? Do jutra musisz dac znać, tak?
    Ta na środę z żelem mam już na 100% umówiona na 7.30 rano, a nad tą drugą musze im dać znać czy chce czy nie. Nie możemy się zdecydować narazie z mężem 😃

Zosiek troszeczkę bolal, tak jak kiepski okres, ale lekarka była super delikatna i tam co chwile mnie dopingowała. Teraz troszeczkę krwawie, ale uprzedzała mnie, że będę. Mówiła, że jakby było tego tyle co rpzy okresie to mam przyjechać do szpitala.

Merci mnie właśnie ta informacja tez pocieszyła, bo już się denerwowałam czemu nic.
    Faktycznie jak teraz myślę to większość znajomych po terminie rodziło, bądź miało indukcję.

U nas tutaj chcą jak najmniej ingerencji medycznej przy indukcji, ale wiadomo jak nie pójdzie to już nie ma stop, wjedzie oksy, przebijanie pęcherza, albo cc.
    Mąż stwierdził, że sprzątamy mieszkanie jutro, kupujemy resztę przekąsek i przynajmniej wiemy na co czekać 😉

Sylwian myślę, że i tak ci zrobią cesarkę bez problemu, czytałam, że jak nie jest na sucho to łatwiej o kp, bo zaczynają się hormony wydzielać podczas skurczy, ale wiem, że byłabyś o wiele spokojniejsza jakbyś miała na piśmie, że tniemy i już. Na pewno nie daj się tam męczyć, tylko krzycz, że ma być cc.

Klara ja o dziwo podczas ktg miałam skurcze okresowe i bardzo nisko się pisały, a bolało mnie tak już całkiem całkiem, a zapisywał się skurcz jak nic nie czułam, więc ja nie wiem.
    No to jak dobrze pójdzie to w piątek 2 nowe bobasy w grupie będą 😃

Zosiek, Merci92, Motyl12, Klara_1985, 5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ta na środę z żelem mam już na 100% umówiona na 7.30 rano, a nad tą drugą musze im dać znać czy chce czy nie. Nie możemy się zdecydować narazie z mężem 😃

Zosiek troszeczkę bolal, tak jak kiepski okres, ale lekarka była super delikatna i tam co chwile mnie dopingowała. Teraz troszeczkę krwawie, ale uprzedzała mnie, że będę. Mówiła, że jakby było tego tyle co rpzy okresie to mam przyjechać do szpitala.

Merci mnie właśnie ta informacja tez pocieszyła, bo już się denerwowałam czemu nic.
    Faktycznie jak teraz myślę to większość znajomych po terminie rodziło, bądź miało indukcję.

U nas tutaj chcą jak najmniej ingerencji medycznej przy indukcji, ale wiadomo jak nie pójdzie to już nie ma stop, wjedzie oksy, przebijanie pęcherza, albo cc.
    Mąż stwierdził, że sprzątamy mieszkanie jutro, kupujemy resztę przekąsek i przynajmniej wiemy na co czekać 😉

Sylwian myślę, że i tak ci zrobią cesarkę bez problemu, czytałam, że jak nie jest na sucho to łatwiej o kp, bo zaczynają się hormony wydzielać podczas skurczy, ale wiem, że byłabyś o wiele spokojniejsza jakbyś miała na piśmie, że tniemy i już. Na pewno nie daj się tam męczyć, tylko krzycz, że ma być cc.

Klara ja o dziwo podczas ktg miałam skurcze okresowe i bardzo nisko się pisały, a bolało mnie tak już całkiem całkiem, a zapisywał się skurcz jak nic nie czułam, więc ja nie wiem.
    No to jak dobrze pójdzie to w piątek 2 nowe bobasy w grupie będą 😃
    No o tym też mówiła lekarka,że te cesarki "z porodu" są lepsze niż też,gdzie się nagle wyciąga dziecko bez skurczy. Ale tez co innego gdyby mi powiedziała,zapewniła,że jak tylko zacznie się poród to mam jechać i tniemy,a nie że mam dac zaświadczenie i lekarz przyjmujący się z nim zapozna i zdecyduje jaki porod

Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czop, dzisiaj rano pociekło ze mnie trochę różowych wód, ale tylko tyle co majtki zmoczyło. Raczej nie był to śluz, bo konsystencja ewidentnie jak woda. Złapałam stresa 😳🥰

Soleil, Motyl12, Zosiek, Klara_1985, Merci92, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 rozumiem Twój stres, z drugiej strony jesteś coraz bliżej celu. Czytam o waszych objawach i trochę Wam zazdroszczę 😉

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ